Aslında stres başlı başına bir bela değil. Bazı işlerde stresin olması avantaj bile sağlar. Çünkü belli miktarda stres bazen odaklanmayı ve konsantrasyonu olumlu yönede etkiler. Sadece yoğun stres yapıp onun altında ezilmemek gerekiyor. Bu zamanlarda ben daha önce benzer durumları da yaşayıp üstesinden geldiğimi düşünerek bu durumun da üstesinden geleceğime inanarak stresi minimize etmeye çalışıyorum.
Spor yapmaktır. Çünkü mutluluk hormonu salgılanır, stres seviyeniz azalır. Strese bağlı gerginliği azaltmakta, depresif ruh halinden çıkmayı kolaylaştırmakta, öfke ve düşmanlık duygularını yok etmekte, kişiyi zinde tutmaktadır. Spor yaparak elde edilen başarma hissi, özgüven, özyetkinlik ve zindelik vermekte, rekabet, zaman darlığı gibi stresörleri vücut daha az tehditkâr algılamakta, stres azalmaktadır.
Genelde öyle anlarda derin bir nefes alıp dışardan bşr gözle kendimi telkin ediyorum ve gaza getiriyorum Rahatlamamı sağlıyor ama benim gözümde hayati bir önemi varsa durumun vücut ekstra stres üretiyor o vakitten sonrası Allah a emanet :)
Stresten uzak kalmak en iyi yapılacak arternatif bu olur Sizi strese sokan insanlar ve olaylardan uzak kalmaya çalışmak farklı aktivitelerde bulunmak azaltacaktır ve mutlu hissettirecektir ❥❥❥
Halinin altina supurmemek lazim ciddi bir konu bu. Stresi cikaran durumlari ortadan kaldirmak tek cozum. Aman bunu gormezden gel, ciddiye alma, umursamama gibi durumlarda o stress kocaman bir dag olup insani yutabiliyor.