İki gündür çok kötüyüm ve sürekli ağlıyorum. Aklıma insanlarla ilgili şüpheler geliyor. Bana biraz soğuk davranan biri olsa hemen bin bir türlü olumsuz düşünceler içine girip bide bunları o kişilere yansıtıyorum. Sonra kavga ediyorum ve olan bana oluyor. Fevriliğimin cezasını insanlar bana sırtını dönerek çekiyorum. Sonra düzeliyor, yine aynı oluyor. Bir daha sakin olacağım diyorum ama kendimi yine sinir krizi içinde buluyorum. Gerçekten böyle olmak istemiyorum artık. Ama çok farklı ruh hali içindeyim. Aşk hayatı ve kariyer olarak çok büyük eksiklik ve boşluk içindeyim. Eskiden çok darbe yemiş olmamdan dolayı şimdi hiç olmayacak insanlara ve olaylara kafayı takıp olur olmadık düşüncelere giriyorum. Gece boyunca ağladım ve artık bu ruh halinden çıkıp umursamaz biri olmak istiyorum. Değersizlik ve onaylanmamışlık hissi içerisindeyim sık sık. Böyle olan ama bununla baş etmeyi başaran var mı?
Şu soruda ve açıklamada biraz kendimi gördüm diyebilirim. Bu durum insanın karakterine yapışıyor maalesef. İnsan kendine defalarca söz veriyor. Yeminler ediyor bir daha yapmayacağım diye ama bir bakıyorsun yine tekrara düşmüşsün. Bu durumdan nasıl kurtulunur tam olarak bende emin değilim. Sadece kendi yaptığım şey; eğer böyle hissediyorsam bulunduğum ortamı hemen terk ediyorum. İnsanlardan uzak durum kendimi çekiyorum. Böylelikle kimseyi kırmak zorunda kalmıyorum.
bu durumun temelinde sanırım geçmişinle hesaplaşmamış ve dahası kendisiyle olan kavgayı henüz bir sonuca erdirememiş bir insan profili gözümde canlandı..
Geçmişteki sorunları çözmeden ve kendisiyle barışmadan insan sürekli aynı girdap içerisinde kendisini bulacaktır geçmişte sizi bu şekilde hissettiren ve içten içe hala düşündüğünüz unutamadığınız sizi bu girdaba sokan kişiyi de artık hayatınızdan çıkarmalı duygularınızı nadasa bırakmalısınız
kariyer konusuna gelince valla bu dönemde iş bulmak gerçekten zor.. Allah yardımcınız olsun
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Bazen bu ruh haline hepimiz bürünüyoruz maalesef.. O insanın birikmişliği ile alakalı sanırım.. İçimizde biriken anı ve olay birikimlerinin yansıması olarak içinden çıkamadığımız bir ruh haline bürünüyoruz.. Bu bir süreç.. Acı da çekecekseniz çekin kendinizi kasmadan ta ki rahatlayana kadar.. En azından zihninizin boşaldığını düşünene kadar.. İnsanlar konusunda zaten hep biraz güvensiziz.. Keyifli geceler..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Maalesef fevriliğim yüzünden defalarca aynı hataya bende düşüyorum. En çok istediğim umursamaz olmak. a Ama büyük ölçüde başarmışta olsam tamda başarmış sayılmam. Çünkü senin dikkat ettiğin kadar kimse bazı şeylere dikkat etmediği için aynı hataları tekrar yaşıyoruz. Bazı şeylerden yoruldum. Yorulduğum için akışına bıraktım. Beklentilerimi düşürdüm. Çünkü kimse göründüğü gibi değil. Böylelikle zamanla azda olsa umursamaz olmayı başardım.
Merhaba, aslında bunun çözmenin yolu insanları çok fazla takmamaktan geçiyor yani bu hayatta ilkeleriniz olursa ve o ilkelerin peşinden giderseniz bu kadar çok üzülmenize imkan yok. Elbette insanlar başarılarımızı, iyi yönlerimizi takdir etsin ve iyi insanlar çevremizde olsun ve iyi anlaşalım isteriz ama herkes kötüyse o zaman biz ne yapalım ki? Bu bizim suçumuz değil. O yüzden kendinizi suçlamamanızı tavsiye ederim. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Kendine değer vermeye başla. Az insan çok huzur, demişler. Kimse için kendini üzmeye değmez hele gözyaşı dökmeye asla. Gerçekten sana değer veren, üzülmeni istemeyen insanlarla ol. Minimuma indir insanlardan beklentilerini. Kendin için bir şeyler yap. Gez, toz ve alışveriş yap mesela. Düşünmemeye çalış. Bir zaman sonra bu durumdan çıkarsın. Kendin düşürdün ve sadece kendin çıkarabilirsin kendini bu durumdan
Gidiyorum zaten ama ona hep reel hayatımla ilgili anlatıyorum. Sanal hayatım ile ilgili bir şey demiyorum ve sanal da gerçekten etkiliyor beni. Sanalda olanları anlatamam. Ve şu an esas üzüldüğüm sanal ile ilgili.