Doğru kavramı kişiden kişiye değişir. Bana göre doğru olan bir başkasına göre yanlış olabilir. Ya da tam tersi. Başkasına göre doğru olan bir şey bana göre doğru olmayabilir. Gellişmiş toplumların en büyük farkı da herkesin doğrusu birbiriyle örtüşmese de herkes karşısındakinin doğrusuna saygı duyar. Bilir ki benim doğrularım herkesin doğrularıyla örtüşmek zorunda değildir. Bu kültür ve bilinç seviyesi bizim toplumumuzun genelinde henüz gelişmiş değildir. Bu nedenle de insanlar yeri gelir küfüre hakarete varan sözler kullanır ama senin doğrularına saygı göstermez. Böyle tiplere karşı ne yaparsınız?
Kendi doğrularını size empoze etmeye çalışanlara karşı ne yaparsınız?
Bunu bir nepze de olsa yapıyorum doğrulatım karşısında çok tutucuyum ve ikna etmek için uğraşırım ama saygımı ve anlayışımı kaybetmiyorum. Geniş bakış açısına sahip bi insan olmamda bu dengeyi korumamı sağlıyor. Saygı çerçevesinde ikna etmeye çalışıyorum. Kural ihlali yapmadan kuralları çiğnemeyi severim 😅
Ona doğru olan bana doğru olmak zorunda değil, ya da benim doğrularım başkalarına uymak zorunda da değil. Herkesin doğrusu kendine, saygı duymak gerekir. Yanlış da yapsan insan mutluysa kimseyi bağlamaz. Herkes doğrusunu kendine saklasın.
Daha önce bişr defa daha denk geldim, soracaktım unuttum. Bu görseli senden başka kimse kullanmadı bildiğim kadarıyla. Takipleşiyorduk seninle eski hesabımda. Ben de kişilik ve karakter fenomeniydim. FkusnaHuy