Suçluluk duygusuyla çoğunlukla yalan söyleyip o anı bir şekilde atlatmak en çok baş vurulan yöntemdir aslında. Ben yalanları sormuyorum. Bir açıklama getirmeden ve suçu da kabullenmeden kendine kalkan yapıp arkasına sığındığın sözleri soruyorum.
Suçluluk duyduğunda kalkan yapıp arkasına sığındığın kelimeler veya cümleler nelerdir?
Hayır hiç bir sözüm yok. Eğer bir konuda farkında olmadan yanlış yqptıysam ve bunun için yargılanıyorsam dinlerim hatta evet bunu nasıl atladım diye karşımdaki kişiyle beraber kendimi yargılayabilirim. Bilerek yanlış yaptıysam vay hallerine. Duyacaklarına hazır olsun. Çünkü etmedikleri birşeyi önlerine koymam. Onların o zamanki mazeret cümlelerini birebir kullanmaya bayılıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Suçluluk duyarsam, suçluluk duyduğum konuya yönelirim.. Üzerine gitmek isterim mesele her ne ise.. Benim için önemli biri ya da bir konu olmasa zaten suçluluk da duymam.. Üzüntümü dile getirmek isterim.. Yani eskisi gibi sağlam olmaz belki zemin ama yine de kendimi ifade etmiş olurum.. Karşı taraf beni anlar ya da anlamaz, dinler ya da dinlemez bilemiyorum ama işin özeti budur.. Bahaneler üretip arkasına saklanmak bana cazip gelmiyor.. O bir yere kadar insana huzurlu hissettirir sonra geçer gider.. Ben gerçek anlamda kendimi rahat hissetmediğim zaman ne anlamı var.. Keyifli günler..
"Böyle olmak zorundaydı" diyorum. Bu cümleye yürekten inandığım için söylüyorum. Bahane olsun, arkasına sığınayım diye değil. Bir yanlışa düştüysem öyle olması gerektiğinden düşmüşümdür. Suçluluk psikolojisine girsem bile bu değişmez.