Onlar genelde kaostan beslenen insanlar, işleri güçleri yok, bunu dq gerçek anlamda söylüyorum bu arada, sonra kendilerine bir maşkele buluyorlar, uzatıp büyütüyorlar, bu kötü bir durum tabi ki. Bide haklı olmak isteyen, kendisini yeterince açıklayamamasından kaynaklı durum var evet gereksiz belki ama işte bunlar olamayınca o olay vesaire uzuyor. Ben de hiç hoşlanmıyorum, sonu zaten tartışmaya, kavgaya gidiyor, hele hele yakınlarım yapınca bunu hiç bu durumdan hoşnut olmuyorum. O yüzden konuyu kapatmaya çalışırım.
Bazı duygular ya da bazı şeyler kişiden kişiye değişir. Mesela bana gereksiz gelen bir başkasına gerekli gelebilir. Bu tarz şeylere çok fazla takılmamaya çalışırım "evet, haklısın ya da tamam" derim ve geçerim çünkü kime göre gerekli, kime göre gereksiz gelebilir. Onun dışında "tamam haklısın" dememe rağmen uzatıyor kişi haksız olduğunu içten içe bildiği için kendini savunmaya geçiyor ve farkında olmadan küçük meseleyi büyük bir mesele haline getirmiş oluyor.
İlgi bağımlısı olduklarını, dikkat çekmezlerse susuz kalmış bitki gibi solup gideceklerini düşünürüm. Bazı insanlar aynı bitki davranıyor çünkü. Güneş ve sıcaklık almazsa sadece nefes veriyor, ikisini de alırsa yardımcı oluyor insanlara. İlgiyi aldığında adeta melek gibi davranıyor. Eksik kaldığındaysa tam bir canavara dönüşüyor. Bu yüzden çoğu kişi pireyi deve yapıyor ☾
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
Akıl yağdır ya Rab, diyorum. Meseleleri, tabii konuya bağlı, sakız gibi uzatılmasından nefret ediyorum. Git kendi kendine kudur ötede bi yerde sakinleşince gelirsin, derim 😅
Meseleri durduk yere büyüten tiplere uyuz oluyorum. Sakin ol dünya senin etrafında dönmüyor diye çığlık atasım geliyor. Insanlar ne hayatlar yaşıyor otur haline şükret diyesim geliyor diyorum da. Böyle insanlarin ilgi bağımlısı ve bencil olduklarını düşünüyorum.
Çoğunun amacı gündem olmak, akılda kalmak. Fakat iyi niyetli düşünürsek kendisini açıklamaya/ispat etmeye çalışırken fazla olayları büyütüyor olabilir. Her ne olursa olsun fazla sinir bozucu insanlar maalesef. Tahammül etmek zor oluyor.
Cidden ömür törpüsü böylesi. Biri var böyle uzattıkça uzatır meseleyi canı sağolsun. Tamam bi daha olmaz dememe rağmen aboo. Demediği laf kalmıyor. Böylelerine en güzel cevap tamam sensin diyip susmak. İnsan başka türlü baş edemiyor.
Bazı insanlar çok melankolik, depresif, hayata hiç olumlu bakamıyorlar bu sanırım karakteristik bir durum ve ben bu tarz düşünen insanlardan genelde uzak dururum.