• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Sizce bu gibi tiplerin amacı nedir?

_kdrygt_
_kdrygt_ Takip Et
Xper 6 Yaş: 35
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor

Bazı kadınlar neden nerde ve kimle oldukları irdelendiğinde bocalayıp, uzaklaşıyor?

Bazen bir erkekten bile daha fevri tavırlar sergileyebiliyorlar.

Güven ortamı yaratmak için zaman zaman irdelenmesi gerekmiyor mu bu mevzuların?

Sizce bu gibi tiplerin amacı nedir?
Nedir Soruları Erkek Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • cabukisim1975
    cabukisim1975 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 51 , eic 100%
    1 yıl

bir gün eşimin iş çıkış saatiydi ben serbest çalışıyordum arabadaydım o anda bir yol ayrımına yaklaşıyordum ve o anda eşimin metrobüse binmiş olabileceğini hazır arabadayken gidip alabileceğimi düşündüm. Aceleyle aradım çünkü ona göre sapacaktım aracın yönünü ona göre belirleyecektim. Telefonu açar açmaz "neredesiné diye aceleyle sordum zira vaktim yoktu o anki konumunu öğrenmem gerekiyordu. Kıskanç biri azla olmadım; hatta kadınların rahatsız olabileceği seviyede kıskanmayan biriyim. Saat geç bir saat eğil normal saatti yani hesap ormam veya kızmam için en ufak sebep yoktu fakat acelem olduğu için "nasısın iyi miin" filan demeden "nerdesin" dedim. Bana sinirli bir ses tonuyla "dışarıdayım" dedi... O sırada ona neden sıorduğumu anlatıp açıklayacak vaktim de yoktu ayrıca iyilik için orduğum soru için azarlanır gibi cevap almak ona bu kıyağı yapma hevesimi de kırdı ve tamam deyip telefnu kapadım. Eve arabayla gitme fırsatını bu şekilde kaçırıp minibüse bindi...

olumsuz davranışları ödüllendirmemeyi öğrenmeliyiz erkekler olarak

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• LoneWolf5
    LoneWolf5 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 347 cevap paylaştı.

Sorulması gayet normal ve doğal sorular. Bazı insanlar söylememek için , özgürlük ve hesap mı soruyorsun adı altında bahane edip uzaklaşabilir, güven vermek isteyen ise cevaplar sıkıntı etmez yeri gelir kendi de sorar

1
    2 Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

Tüm zamanlar için böyle olduğunu düşünüyorun ben de.
      Güven vermekte sorun yaşayan tiplerin yegane bahaneleriymiş gibi geliyor

Yorumla
    • LoneWolf5
      LoneWolf5
      1 yıl

Evet öyle

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

İrdelemek mi suphelenmek mi? Normal sorulursa sıkınti yapmaz hicbir kadin. Ama ima ediliyor gibi guvenilmiyor gibi konusulursa tabiki de soylemek istemeyiz. Bana güvenmeyen ima yapan insana ben de söylemem.

1
    25 Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

Bu gibi sorular ilgi ve alakadan doğan merakla sorulur zaten, koruyucu bi tavırla.
      Asıl şüphe bu gibi sorulara cevap alamayınca başlıyor.
      Bu sorulara cevap verilemediği sürece sıkıntı var kanısındayım, yanılıyor muyum? 🤔

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Dediğim gibi ortada ima yoksa kadin sorun etmez. Misal benim babam öyle hep nereye gittiğimi sorar ama ima ederek sorar. Nereye gidiyorsun sen? Kimle buluşuyorsun? Niye çıkıyorsun? Vb. O yüzden bende resmen bu travma oldu nefret ediyorum simdi biri bana nereye gidiyorsun diye sorunca. Anneme bile söylemiyorum dişari cikicam diyorum kimke buluscam nereye gidicem söylemiyorum. Çok iğrenç bir şey cunku güvenilmemesi ve ima yapilmasi.

Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

İma edebilmek için bazı donelere ihtiyaç var sanki.
      Mesela daha önce bi konuda beni yanıltmış birisine o konuda imada bulunabilirim.
      Babanız daha önce benzer bi durumla karşılaşmadıysa içgüdüsel olarak soruyor olabilir, travmaya dönüşmeseymiş keşke 😊

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Hic karsilasmadi. Objektif olarak soyluyorum benim gibi evladi bulamaz. Ama hep şüpheci bir insandı. Siz öyle olmayabilirsiniz ama öyle insan çok var. Hani bir söz var ya "kişi kendinden bilir işi" böyle ima yaparak soranlarin çoğu ortada done filan olduğundan değil kendisi de ayni seyleri yaptiğindan dolayi soruyor. Babaminki icgüdüsel değildi o ayri. Kimseye güvenmiyor. Ve sorduğu sorular kizimi incitir mi benden nefret eder mi rahatsiz olur mu diye dusunmeden soruyordu. Eski namus kafasi. O yüzden bu sorular maalesef bende travma oldu. Muhtemelen ileride bir iliskim olduğunda da bu durum yansayacak. Elimde değil çünkü söylemek istemiyorum.

Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

Evet, kişi kendinden bilir işi ama her zaman değil.
      Mesela bir ilişkiniz olduğunu düşünelim ve çok seviyor, kıskanıyorsunuz.
      Partnerinizi dışarda bekleyen avcılara karşı uyarma gereği duymaz mısınız?
      Bu durum sizin de bir zamanlar avcı olduğunuzu gösterir mi göstermez mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Hayir duymam. Partnerim çocuk değil. Disaridaki tehlikelere karşi çocuğu uyarirsin. 20 yaş üstü insani da disarida şöyle şöyle insanlar var diye uyarmazsin. Çok saçma. Dişarida şöyle kizlar var diye uyariyorsam mesela ona güvenmiyorum demektir. Ben zaten biriyle iliski icindeydem o bana o güveni sağlamiş olmali. Yapacak olan her sekilde yapar. İnsanlari takip etmek sürekli gözetlemek darlamak hic bana göre işler değil. Doğru bulmuyorum.

Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

İşte o güveni sağlamanın yolu da zaman zaman sorulan bi takım sorulardan ve o sorulara verilen cevaplardan geçiyor.
      Ve partnerlerimizin muhatap olabileceği kişiler de çocuk değil 🤗

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

İsteyen çok basit bir şekilde yalan cevap da verir. İlişki güveni bunlarla sağlanmaz. Ticaret mi yapıyorsun ki karşilikli? Seninle beraberkenki tavırları davranışları belirler zaten. Bende zaten muhatabi çocuk değil diyorum?

Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

Yalan söylemenin basitliğinden bahsetmiyoruz zaten.
      O basitlik bu kadar göze batıyorken neden bunu tercih ettikleri önemli.
      Ve güven ortamı somut tavırlardan önce bu gibi detaylarla sağlanır.
      Zira her an yan yana gelinemez, gelinecekse de 1-2 gün ya da saatler öncesinden karar verilir.
      Bu gibi bir durumda da her türlü samimiyetsiz önlem alınabilir zaten, vakit bol.
      Ayrıca muhataplarının çocuk olmaması önemli bir detay, ne zaman anlayacaksın acaba? 🙄

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Yoo anladim da sen anlamadin. Partnerin çocuk değil ki disaridakilere kanacak. Kaniyorsa da kendisi adam olamamistir zaten. Anlatamadim heralde. Karakterli sadık insan icin karşisina dünya güzeli/yakisiklisi da gelse zaten yapmasj gerekeni yapar. Anlatabiliyor muyum? Paranoyak gibi her gittiği yeri de sormazsin yani. Saçmalik

Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

Gerektiği yerde, gereken cevabı veremiyorsa her gittiği yeri sormak kimseyi paranoyak yapmaz.
      Gereken yerde, gereken cevabı alan da her gittiği yeri sormaz zaten.
      Senin travman varmış zaten bu konuda, canını benimle daha fazla sıkma istersen 😊

Yorumla
    • cabukisim1975
      cabukisim1975
      1 yıl

bir gün eşimin iş çıkış saatiydi ben serbest çalışıyordum arabadaydım o anda bir yol ayrımına yaklaşıyordum ve o anda eşimin metrobüse binmiş olabileceğini hazır arabadayken gidip alabileceğimi düşündüm. Aceleyle aradım çünkü ona göre sapacaktım aracın yönünü ona göre belirleyecektim. Telefonu açar açmaz "neredesiné diye aceleyle sordum zira vaktim yoktu o anki konumunu öğrenmem gerekiyordu. Kıskanç biri azla olmadım; hatta kadınların rahatsız olabileceği seviyede kıskanmayan biriyim. Saat geç bir saat eğil normal saatti yani hesap ormam veya kızmam için en ufak sebep yoktu fakat acelem olduğu için "nasısın iyi miin" filan demeden "nerdesin" dedim. Bana sinirli bir ses tonuyla "dışarıdayım" dedi... O sırada ona neden sıorduğumu anlatıp açıklayacak vaktim de yoktu ayrıca iyilik için orduğum soru için azarlanır gibi cevap almak ona bu kıyağı yapma hevesimi de kırdı ve tamam deyip telefnu kapadım. Eve arabayla gitme fırsatını bu şekilde kaçırıp minibüse bindi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@cabukisim1975 sizde alinganlik yapmaya yer ariyorsunuz. Gercekten prenses olmuşsunuz. Olabilir yanlis anlamis olabilir. Açiklama yapmak cok mu zor egona mi dokundu? Sen bilirsin disaridaydim cikmisken aliyim dedim diyebilirsin. Kadin senin aklini mi okuyacak? Nerden bilsin disari ciktigini? Biri de bana direkt telefonu acip nerdesin diye konuya girse bende sinirlenirim. Gelmis bir de kendini hakli cikariyorsun. İletişim kurmayi bilmiyorsaniz bu yaştan sonra size kimse öğretemez

Yorumla
    • cabukisim1975
      cabukisim1975
      1 yıl

kim acaba burada alınganlık yapan? neyi yanlış anlamış? zaten araba sürüyorum acilen öğrenmem gerekiyordu sordum. O nerede olduğunu konumunu bir an önce söylemediği zaman "egosuna mı dokundu?" diye eleştirmek yerine bana araba sürerken o gün yapmayı düşündüklerimi detaylı şekilde anatmadığım için ben prenses oldum öyle mi? biraz objektif olamaz mısınız?
      ben kısaca "neredesin" diye sorduğumda ki normal iş çıkış saati ortada ortalama bir günde evde olmasının gerektiği bir saat değil hiçbir istisnai bir durum yokken bu "neredesin" sorusuna buunduğu yeri söyleyerek cevap vermek için illa ki de benim bu sruyu sorma niyetimi bilmesi ve ikna olması mı gerekiyor. Bir erkek olarak herhangi bir özel sebep olmaksızın onun o anda bulunduğu konumu öğrenme hakkıma saygı göstermeyen bir kadın kendisini özel şöförü gibi istasyondan almamı neden hak etmiş olsun?

Yorumla
    • noperva1975
      noperva1975
      1 yıl

@cabukisim1975
      abi sen bu nobran ve saygısız tavır karşısında bir daha sana "neredesin" sorusu sorduğunda aynı şekilde davransaydın... kısas en iyisidir

Yorumla
    • cabukisim1975
      cabukisim1975
      1 yıl

@noperva1975
      tabi ki de bir daha hiçbir zaman bana sorduğu "neredesin" sorusu "dışarıdayım" veya "sokaktayım" gibi kendi verdiği cevaba eş belirsiz ifadeler dışında hiçbir cevap bulmadı. Daima neden bulunduğum yeri öğrenmeye mecbur olduğuna dair ikna edici açıklamalar istedim ve aradan bunca yıl geçiş olmasına rağmen hiçbir zaman neden mutlaka o anki konumumu bilmes gerektiğine dair bir kanıt sunamadığı için elbettte ki hiçbir zaman konumumu sorarak öğrenme imkanına sahip olamadı.
      Ama bu tür saygısız tavırlar bu şekilde eşdeğer tepkilerle değil misliyle karşılık bulmalı. B olaydan sonra mutlaka neden ihtiyaç duyduğu konusunda beni ikna etmeden asla onu bir yerlerden arabayla alma konusunda kendim teklifte bulunmadım ve onun isteklerini de elinde yük filan olması durumları hariç asla kabul de etmedim.

Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

@noperva1975 Kısas iyidir.
      Aynı şeyi hissettir ama farklı bir şekilde 👌🏻

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@cabukisim1975 iyi bravo size. Yaptiğinizi ancak çocuk yapar. Koca insan iletişim kurmak yerine sorun çözmek yerine "trip" atıyorsa hic kusura bakmayin bu büyüyememişlik oluyor. Siz karinizi eminim hiç yanliş anlamamişsinizdir! O da size böyle mi davrandi? Cocuk musunuz misilleme yapiyorsunuz? Sağlikli insan derdi neyse neye alınmışsa açikça söyler. Böyle intikamvarimsi hareketler ancak bir çocuğun yapacaği hareketler. Yetişkinin değil. Ama şaşirmiyorum da. Çoğu erkek böyle.

Yorumla
    • cabukisim1975
      cabukisim1975
      1 yıl

trip ile ne ilgisi var?
      erkek neden gidip de kadını istasyondan duraktan iskeleden filan alır? Sadece yorulmasın diye mi? yni onlar neden bunu düşünmez de bizim aklımıza gelir?
      neden çünkü kadının güvenliğinden bizim sorumlu olduumuz ruhumuza işlemiş bir gnetik koddur.
      Eğer biz bu sorumluluğumuz gereği kadını oradan bradan şöför gibi alıyorsak şöförleri olduğumuz için değil. Sorumluluğumuzun gereği. O zaman da bu sorumluluğumuz onların nerede olduğunu orma hakkını da bize verir.
      alındığım şeyi açıkça tabi ki söyledim ve bunu söylediğimde bir daha ona ben de nerede olduğumu gerekçesini açıklamaması halinde söylemeyeceğimi de söyledim... ve tabi ki zaruri haller dışında onun sadece rahatı için kendimden fedaarlık etmeyeceğimi de söyledim. yani trip atmak dağ dağa küsmüş filan gibi değil. mahrum olduğu şeyden neden mahrum kaldığını biliyor.
      intikam öyle bir şey değildir. Buna misliyle mukabele denir. İntikam sırf acı çektirmek zarar vermek için yapılan şeylerdir. ben zaten onun için rahatımı bozup bir yerlerden onu almaya mecbur muyum? hayor... eskiden mecbur olmadığım halde onun güvenliğinden sorumlu lduğum hissiyle bunu yapıyordum. ama madem ki nerede olduğunu bana söylemesi için ona gerekçe anlatmak zrunda olan biriyim; madem nerde olduğuna dair soruma terslenerek cevap verme yetkisini ve hakkını kendisinde görüyor madem ki böyle bir seçeneği var ben artık neden onun güvenliğinden sorumlu biri gibi davranayım?
      o da bana böyle mi davranıyor? kast ettiğiniz nedir bilmiyorum ama evvelinde ve snrasında da o bana "neredesin?" şeklinde soru sorardı ve bu olaydan önce ben cevap verirdim. ama tabi ki artık böyl br soruda onun verdiği şekilde cevap veriyorum. Bu intikam değil . Olumsuz tavrların illa ki katlanılaak sonuçları olmak zorunda. Olumsuz tavırları sayısızlıkları ödülendirecek değilim

Yorumla
    • zortukos99
      zortukos99
      1 yıl

@cabukisim1975
      abicim sen aslında haksız değilsin. Bir iyilik bir favor yapmak için araba kullaırken düşünceli bir tavır gösterip telefon açmışsın ve doğrudan doğruya terslnerek aşağılanmış hissetmişsin. canın yakılmış hem de hiç yapmayabileceğin bir iyilik yapmaya kalktığın için. Ve evet saten herhangi bir gerekçe göstermek zorunda da değilsin nerede olduğunu srmak için. Dlayısıyla da ona "kocam bana iyilik etmek istedi diye beni istasondan almak için yolunu değiştirmek istedi diye durup durduk yerde küçük düşmüş ve sanki benim erkeğim eğilmiş gibi hisettirdim ve bu şekilde bu tür jestler yapılma hakkımı ve gerekçe göstermeden olduğu yeri öğrenme hakkımı kaybettim" dedirtmiş oldun... bu meşru bir hak yani intikam olarak tanımlanamaz. Misliyle mukabele demişsin evet tam da öyle ama bu olay yıllar önce oldu diyorsun yıllardır sana "neredesin" sorusunu soramıyor olması veya yıardır hiçbir yerden arabayla kendisini almıyor olman mislinin ötesinde bir ağırlıkta bir mukabele olmamış mı? yani tamam tabiri caiz ise bir ceza kesmişsin ama karının kabhati ve bu ceza araında bir rantı olması gerekmez mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@cabukisim1975 onun güvenliğinden sorumlu olmuş olman onu senin kölen yapmıyor. Sen onun efendisi değilsin. "Ben sorarım o da söyleyecek!" Tavrı çok saygısızca asıl. Ayrıca ne bu herşeye saygisizlik damgasini aninda yapiştirmaniz? Cidden çok garipsiniz. Koca demek efendi demek değil hayati paylaşiyorsunuz. Sana itaat etmek zorundaymis gibi davranamazsin. Neredesin sorusuna detayli yanit vermedi diye saygisiz mi oldu şimdi kadın? Ayrıca aşağidaki hanfendinin dediği gibi bu tamda bir intikam. Yillar geçmiş. Sana yaptiginin aynisini hadi bir kere yaptin emziği alinmiş bebek gibi yillar boyunca bu olayi yasatmak sacmalik ötesi. Ki en basta yaptiğin da zaten doğru değil. Hala neden açik konuşmadiğini söylemiyorsun. "Ben ondan sorumluyum bana aciklama yapmali" kafası hiiç kusura bakma efendi kölr kafasi. Kimse de sizin köleniz değil. Yillardir hala ilk gunki gibi içinde nasil biriktirmişsin olayı. Sizlerin de sorunu bu zaten, analar erkekleri pamuk gibi canim oğlum paşam diye öve öve yetistirdikleri için kendinizi kaf dağlarında görüyorsunuz. Ataerkil düzenden dolayı zaten kadinlarin başına gelmedik kalmadi. Kibrinizde egonuzda bir türlü bitmiyor, kadinlar evde hem kendi çocuğunu hem de kaynanasindan gelen çocuğu büyütmekle ömür tüketiyor!!

Yorumla
    • cabukisim1975
      cabukisim1975
      1 yıl

orada durun lütfen. sorumlu olmak ile yetki at başı gider. birinin güvenliğinden ben sorumluysam onun nerede olduğunu bilmem için ona gerekçe sunmak zrrunda olmam. ben sorduğumda söylememe seçeneği varsa ben o zaman onun bir arkadaşından veya tanıdığı birinden daha öte sorumluluk sahibi değilim anlamına gelir. bir konuda sorumlu olan o konuda yetki sahibidir. Bu her daim böyledir. Nerdin diye sorduğumda beni terslemek gibi bir seçeneğinin olmadığını bilmesi onu köle filan yapmaz...
      neredesin sorusuna detaylı yanıt vermedi değil. orada sorduğum şeyin ne olduğunu anlamadı değil beni tersleyerek "dışarıdayım" dedi yani sana ben nerede lduğumu söylemek zorunda değilim havasına girdi. bana nerede olduğunu söylemeye mecbur olmayan kadın benim sorumluluğum altıda değildir.
      ataerkil düzen dediğiniz kadına pek çok lüks sağlar. bizde ataerkillik yoktu yani o da bana neredesin sorusu soraabilirdi ve ben asla sırf bu soruyu doğrudan sordu diye onu terslemezdim. benim güvenliğiden o sorumlu lmamasına rağmen ben söylerdim.
      Ama kadın olarak gerçekten el üstünde ve koruma altında olmasına rağmen yani ataerkil düzenin avantajı olan "erkek arabayla bırakır sonra gelir alır korur kollar" gibi lüksleri sonuna kadar kullanıp sonra da asla hesap sorma veya azarlama anlamı taşımayan (saat zaten rutin çıkış saati) bir sorya bile tersleyerek "ben sana nerede olduğumu söylemeye mecbur muyum?" tarzı cevap verirse ataerkil düzenin ataerkil aile kültürünün kadına verdiği lükslerden faydalanma şansını da kaybedecek elbette...
      zaten aterkil ailenin kadına yüklediği hiçbir ektra yük ve sorumluluk sahibi lmamasına rağmen erkeğin ekstra sorumluluklarını yüklenmiştim ama o hakkını kaybetti...

Yorumla
    • cabukisim1975
      cabukisim1975
      1 yıl

ataerkil düzen kadına ve erkeğe farklı görev , sorumluluk ve haklar tanır... farklı dezavantaj ve avantajları vardır. Örneğin eve ağır bir şeyler taşınacaksa onu erkek taşır ama o sırada da kadın yemek yapar iş bitince ofra hazır olur. Bu bir metafor. Günümü kadınları istiyor ki erkek o ağır eşyayı eve yine taşısın (yani kadının gvenliğinden sorumlu olsun, bu uğurda onu oradan oraya taşısın kapılarda beklesin) ama iş yemeği hazırlamaya geldi mi o işi de kadın tek başına yapmak yerine o konuda da erkeğin işi paylaşmasını beklesin... yok öyle bir şey...

ataerkil yapı kadını eziyor martavalarına bir örnek olarak bazı esk tip ailelerde kızkardeşlerin evde erkek kardeşlerine çay servisi yapması gösterilir. İşte kızları erkeklere ezdiriyorlr erkekleri pamuklara sarıyorlar falan da filan... * işin aslının madalyonunun bir de dğer tarafı var. Bu tarz bir anlayışın olduğu ailelerde o erkek çocuğa melek nasıl kazandırılır? çocuk yaşta çırak verilerek. O erkek çocuğu çırak verilirken ne denir? Eti senn kemiği benim... bu ne demek biliyor musun? Bu çoğuğun eti senin yani istediğin gibi çalıştır, gerekire sözünü dnlemezse dayak at eti acısın ama kemiği benim yani kemiğine zarar vermeden döv sakat bırakmadan döv... İşte anneler ataerkil düzende pamuklara sarıyor dediğiniz erkek çocukları böyle öğrenitlerdi ekmek kazanasını... ben küçüktüm bir aile dostumuzun 2 çırağı vardı 2 kardeşi köyden almış. sabah dükkanında çalıştırır, akşam evinde karısına temizlik ve bulaşıkta yardım ettirir gece 10da minibüle köye geri yolardı. haftalıklarını da kendilerine değil babalarına verirdi. Kızkardeşleri haftanın 1 günü onları grüyorduysa ve onların eve getirdikleri parayla alınan çaydan servis yapıyorsa bunu kızların ezilmesi olarak tanımlayanlar 2 değil 222 yüzlüdür...

Yorumla
    • noperva1975
      noperva1975
      1 yıl

@cabukisim1975
      (1) Bunla rişte yıllar içinde oluşturulmuş “mağdur kadın” klişesinin sonucu ve bu nasıl oluşturuluyor? işte tek taraflı propaganda ve aksini anlatanların linçlenmesi. Somut örnek çok fazla ama kendi yaşantımdan bir anektot anlatayım. Bir akşam bir ev ziyaretinden dönüyoruz arabayla. Eşim bir video seyretmeye başladı. Feminist bir kadın "kadınlar eziliyor" filan diyor örnek olareak da diyor ki aileler birbirine oturmaya gittiğinde çay veya pasta börek ikramını kadınlar yapıyor hatta misafir kadın bile yardıma geliyor ama onar misafir; evin ev sahibi erkeği salonda oturuyor ama karısı misafir haliyle yardım ediyor. Sonra da devam etti. Bunu erkeklere söyleyince "biz de arabayı servise götürüyoruz" diyorlar. ben o and kadınları eleştirip "siz de araba işini erkeklere bırakmayın" diyecek zannettim. Yok valla öyle demedi. neymiş efendim arabayı servise götürmek yılda sadece bir kere yapılırmış. Tabi karşısında "tamam yılda bir kere ama tüm günün gidiyor çay servisi her ziyarette 4-5 keredir ama her biri 3 dakika" diyen yok... Benim eşim de bunu dinlerken dedi ki "evet doğru söylüyor"

Yorumla
    • noperva1975
      noperva1975
      1 yıl

@cabukisim1975
      ..(2 devam). benim cevabım soruyla oldu. bu akşam çay servis ettiniz? 5 kere... her biri 3 dakikadan 15dk. eder mi? eder... hadi 20 dakika diyelim... Şimdi kaç dakikadır yoldayız? 10 dakika ve eve varmamız 5 dk yani 15 dk araba sürüş akşam trafiğinde gitmiştik o trfikte 20 dakika sürmüştü eder sana 35 dk. ben de ortak bir amaç için sen yan koltukta oturup video seyrederken 35 dakika araç sürdüm. ... cevap olarak "ama siz araba sürme işini seviyorsunuz gönllü oluyorsunuz". iyi de biz gönüllü olduk diye hiçbir değeri yok mu yaptığımız şöförlüğün? Sizi de silah zoruyla mı mutfaktan çay getirmeye zorladık? aynı kültürel alışkanlıklar sizi çay yapıp servis etmeye bizi de şöförlüğe yönlendiriyor. Biz şikayet etmiyoruz diye sömürüyor olmuyoruz... ama işte abi beyinleri bu kalıba göre konfigüre edilmiş insanarın içinde erkekler bile var. Sen bu kalıplaşmış klişelere cevap vermezsen ben cevap vermezsem bunlar hezeyanlarını mutlak gerçeklik zannetmeye devam edecek.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

2

Cevap

2

Cevap

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Guven vermeyen klasik kadin tipi iste verilecek ekstradan bi cvp yok bende olsam bende sorarim nereye gittigini ne yaptigini haber vermiyo ve koskullandiriyorsa orada bi problem var demektir ztn

1
    1 Yorumla
    • noperva1975
      noperva1975
      1 yıl

aynen öyle

Yorumla
  • assenadeniz
    assenadeniz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Belki aranızda henüz o boyutta bir ilişki yoktur. Ve karışıyormuş hesap soruyormuş gibi gelmistir

0
    3 Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

Flört döneminden hemen sorası olsa belki diyebilirdim.
      Ama güzel giden bir ilişkinin 3. senesinde yaşanmaya başladı bu durum.

Yorumla
    • assenadeniz
      assenadeniz
      1 yıl

O kadar zaman olmus güvenmiyor gibi sormandan olabilir

Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

O kadar zaman içinde nerdesin, kimlesin diye sormamıştım hiç kendisine.
      İlk soruda bu algıya kapılması yersiz olurdu o yüzden.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

karşıdaki erkeğin dengi olmadığını anlayıp itiraf edemiyorlar, şiraze kayıyor. çok karşılaştıkları bir durum değil, yargılarını/ezberlerini tekrar kurmak çok zor kandınlar için ne yazık

0
    2 Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

Ya da karşıdaki erkek tüm ezberlerini bozuyordur ve onca yalanı revize etmek işlerine gelmiyordur, olabilir mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

evet böyle durumlarda geri çekilip kendi dünyasını tekrar gözden geçirmesine izin vermek gerekir ama finali istemiyoruma çıkar genellikle. dengin olmadığını ise kendini sürekli bekler halde bulursan anlarsın. o durumda da peşinen bana müsaade demek gerek. biraz da o dans etsin bakalım. edebiliyor mu.

Yorumla
  • güℓ_кяαℓiçeѕi
    güℓ_кяαℓiçeѕi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 99%
    1 yıl

Soruyu anlamadım. Hesap mı sorunca bocalıyorlar?

1
    7 Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

Hesap sormak için durumdan kısmen haberdar olmak gerekiyor.
      Haberdar olmak için de soru sormak.
      Bu minvalde bir soru sorulunca diyelim biz ona 😊

Yorumla
    • güℓ_кяαℓiçeѕi
      güℓ_кяαℓiçeѕi
      1 yıl

Kızların aslında hoşuna gider ama şaşırdım açıkçası sen öyle diyince

Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

İlgilendiği kişi tarafından merak edilmek çoğu kişinin hoşuna giderdi bence de.
      Ben de bahsi geçen tavır karşısında çok şaşırmış ve üzülmüştüm açıkçası.

Yorumla
    • güℓ_кяαℓiçeѕi
      güℓ_кяαℓiçeѕi
      1 yıl

Bende şaşırdım. Çünkü kızlar adına konuşmayım ben kendim bizzat birisi beni merak etse çok hoşuma giderdi kıskansa. Saçma olmuş.

Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

Kıskançlık ölçüsü ne olmalı peki sence?

Yorumla
    • güℓ_кяαℓiçeѕi
      güℓ_кяαℓiçeѕi
      1 yıl

Orta halli. Ne mağara insanı olmalı nede geniş olmalı.

Yorumla
    • _kdrygt_
      _kdrygt_
      1 yıl

Makul.

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sizce bu gibi tiplerin amacı nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Böyle tiplerin amacı nedir? 4 cevap verildi
O tiplerin amacı ne? 6 cevap verildi
Bunların amacı? 8 cevap verildi
Amacı ne bunların? 4 cevap verildi
Sizce amaçları ne bunların? 10 cevap verildi
Bunların amacı ne acaba? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bugün de portakal suyumuzdan bir yudum alıp holdingimize gidemedik. Büyük hayaller kurar mısınız sizde 😂 ?
  • Seni bir kere görmek için tüm haftalığımı bağlarım, olsun çoluk çocuk evde aç kalsın, dediğiniz bir üye var mı sitede😀?
  • Birinden hoşlandığında seni ele veren şey ne olur?
  • İlgi manyağı biri ile yapabilir misiniz?
  • Sevgilim yüzünden kapalı elbiseler giymek zorundayım, dudak dolgusunu da izin vermiyor. Haklı mı?
  • Yaz için en iyi kalıcı erkek parfüm hangisi, hangi kokuyu almalıyım?
  • Hayatının aşkını kaçırdığını düşünür müsün?
  • Bol paça pantolon ve stiletto kombosu neden bu kadar çekici?
  • Birini gerçekten tanıdığını nasıl anlarsın?
  • Bakımsız güzel olunmaz mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨