Kendimi sevmeyi nasıl öğrenebilirim?

arkadaşlar…içimi dökecek bir yer aradım ve burayı buldum kendime. siz hiçbir şey yazmasınızda ben içimi döküp gidicem buraya. yaklaşık 2 senedir kendimi mental olarak çok yaralıyorum. kendimden o kadar soğudum ve uzaklaştımki artık dayanılmaz bir hal aldı bu. dışarıda arkadaşlarımla gülerken acaba şu an gülüşüm çok mu çirkin duruyor diye düşünmeden edemiyorum artık. elim ağzımı kapatmaya yelteniyor hemen. insanların içinde acaba yandan nasıl görünüyorum diye düşünmeyi bırakamıyorum. bu sorun yüzünden artık arkadaş bile edinemeyecek hale geldim çünkü kendim olamıyorum, kendimi onların sevebileceği kalıba sokmaya çalışıyorum. bunun yanlış olduğunu biliyorum ve bunu gerçekten aşmak istiyorum. kendimi sevmek kendimi önemsemek ve bir insanın sevgisine ya da beğenisine, takdirine, doğrusuna bağlanmak istemiyorum. bu şekilde duygular yaşayıp bunları aşan vardır belki içinizde. psikolojik destek alabilirim bu konuda ama bazen kimsenin seni tanımadığı bir yere içini dökmek çok daha rahatlatıcı oluyor. bu girdaptan nasıl çıkabilirim?
Kendimi sevmeyi nasıl öğrenebilirim?