Bence sizler de benimki gibi sorunlar yaşamışsınızdır. Asla gerçek dostum can yoldaşım dediğim birisi olmadı. Bu yüzden annem benim sorunlu birisi olduğumu söyledi. İnsanların benden kaçtığını söyledi. İnanın insanlara değer vermek dışında bir şey yapmadım. Başka sorunum ise fiziksel özellikler kısmı. Boyumla çok dalga geçtiler. Çok kilolu değilim ama aldığım kilolarımla. Hareketlerimin yavaş oluşuyla. Ben artık dayanamıyorum. Canım çok yanıyor. Sürekli güldüğümde aptal dediler gülmediğimde somurtkan. Ne yapacağım ben böyle? Canım çok acıyor.
Öncelikle kendinize acımayı bırakabilirsiniz. Hayatta geçen zamanın ve ölümün dışında her şeyin çözümü vardır. O nedenle çözüm üretmek varken neden ben diye kendine acıması insanın zaman kaybından başka bir şey değildir.
Gerçek dost olmayabilir, insanlara verdiğiniz değerin karşılığını alacaksınız diye bir şey yoktur. İnsanların davranışlarından sorumlu değiliz, sadece kendi yaptıklarımıza hükmümüz yeter. Değer vermenize rağmen beklentileriniz varsa ve bu karşılanmıyorsa kendi mesafenizi oluşturabilirsiniz.
Anneniz sizi kendince tanıyor, demek ki yanlış bulduğu davranışlarınız var. Olabilir. Öyle düşünebilir. Düşüncesine ket vurabilir misiniz? Hayır. Bu durumda neden böyle düşündüğünü oturup konuşabilirsiniz ve kendinizi eleştirebilirsiniz. Onun gözünden kendinize baktığınızda kusursuz olmadığınızı görebilirsiniz.
Kilolarınızdan bahsetmişsiniz, spor yapın. Spor yapın ve beslenmenizi düzenleyin. Spor yaptıkça hem mutlu hissedeceksiniz hem sağlıklı olacaksınız hem de fiziğiniz daha iyi bir hale gelecektir. Bu da size kendinizi iyi hissettirecektir.
İnsanların ne dediğine göre tepkilerinizi şekillendirmeyin, ne hissettiğinize göre davranın. Ancak tabii ki toplumsal algıların el verdiği düzeyde yaparsanız daha rahat hissedebilirsiniz. Ben insanın içinden geldiği gibi davranmasından yanayım ama gelen tepkilerle baş edilemiyorsa belirli algılar sınır olarak belirlenebilir. Kolay gelsin.
Yazmış olduğunuz satırları birbir okudum. Öncelikle şunu belirteyim ki başkalarını sevmek kendini sevmekten çok daha kolay görünür insana ama aslında kendini olduğun gibi kabul etmek, başkalarıyla sağlıklı ilişkiler kurmanın çok önemli bir parçası. Bunun içinde dediğiniz gibi kendini sevmesi gerekir insanın. Kendiniz hakkında önce olumsuz eleştiriler yapmaktan kaçınarak bu işe başlayabilirsiniz. Gerek anneniz gerekse başkalarının olumsuz ve gereksiz eleştirilerine pek kulak asmayın. Bunu yapmak biraz zordur ama aşılmaz sorun değildir. Bu negatif düşünceler genelde en sevdiklerimiz ve saygı duyduğumuz insanlardan gelir bize o sebeple dengeyi kurmaya özen gösterin.
Bakış açınızı sadece olumsuzluklar üzerine kurma ve güzel şeyler olacağına inan ve bunun için çaba sarfet. Başına kötü bir şey mi geldi; olumsuz değil, o olayın içinde olumlu şeyler görmeye bak! Kendinize eleştiri yaparken, haksızlık etmeyin ve sizin kendinize ne kadar değer verdiğinizi gören insanların, sizin yanınızda olmak isteyeceğini gözardı etmeyin. Etrafınızda ki insanların asla sizden üstün olmadığını, insanların türlü türlü sorunları olduğunu bilerek sizinde onlar kadar değerli olduğunuzun farkına varın.
Özellikle anneniz ya da arkadaşlarınız gibi tek bir kişiden gelen olumsuz eleşririleri seni bir olumsuzluk döngüsüne soktuğunu fark edebilirsin. Eğer bu süreklilik arz ediyorsa bunun nedenini tespit etmeye çalış. Nedenlerini bilirsen, sorunu daha çabuk aşarsın unutma! Ve değerli olduğunun farkına varan için kimsenin onayına ihtiyacın olmadığını bil. Doğduğun, dünyaya geldiğin ilk günden itibaren sen değerli bir insansın bunu asla unutma. Her şey gönlünce olsun, değerli insan.
Sen insancıl sın ve diğerleri insan değil, inan bana tipin normal gözükse de, gerçi herkes normaldir bana göre, ama diğer zavallılara göre anormal insanlar vardır, neyse, insanlar biraz da sessiz sakin insanları hedef alır, çünkü kendi ezikliklerini böyle tatmin ederler, onlardan enerji alırlar, aslında onlar yakısıklı veya güzel olsalar da eziklik ve mükemmelliyetçilik duyguları vardır, senin ne yapacağına gelirsek, sen her gün kendine bakım yap, yine ye yemeğini ama bir öğün illa sağlıklı beslen, yoğurt sebze meyve vs, kendinle ilgilen, hep kişisel gelişim yazıları oku, güldüğün şeyleri izle, kıyafetlerine özen göster aynı seyi giysen bile hep yıka ütüle, sık duş al, çünkü duşun yenilenme hissettirme duygusu var ve sen bunu sürekli yaparsan ferahlarsın, eğer imkan yoksa sık duşa, her gün evde dahi olsan kıyafet değiştir, ya basit bir askılı tişört dahi olsa değiştir, sağlıklı şeyler ye pekmez, bal, ben kendime bakıyorum canım kendim sen bunları hak ediyorsun de konus kendinle, ve bunları her gün yap her gün yapmaya zorla kendini
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim de 14-20 yaş aralığım hep aynen bu şekilde düşünerek geçti. Sonra hayatıma erkek arkadaşım girdi. Sosyal medyada tanıştık. Onunla beraber özgüvenim, kendime olan saygım ve sevgim arttı. Beni sevdi ve kendimi bana sevdirdi. Belki senin de hayatına böyle biri girer de etkisi olur. Ben başka çözüm bulamamıştım çünkü...
hayatı sev, bir kere yaşıyoruz ve bedenimizi değiştirme şansımız yok. Kendimize bj düşüncelerle işkence etmeye hiç gerek yok.
Özellikle annenin sorunun sende oluşunu söylemesi inanılmaz üzücü böyle bir durumda bir anneden daha çok çocuğuna sahip çıkmasını, asla sorunun onda olmadığını söylemesini beklersin. Senin hatan çevreni çok dinlemen. Yani sorun sende dedikleri için sorunu hep kendinde aramissin. Dusunsene cevren sürekli sende hata arayan, seni eleştiren bir yapidaysa bir süre sonra sen de belki de hatan yokken bile kendine ya acaba haklılar mi bence doğru söylüyorlar derken bulursun yani bu duruma inanırsın. Asil hata da burada başlar. Once kendini sev, sonra çevreni değiştir, daha çok hobiler edin, eğer iyi gelecekse sana ama bu başkaları dedi diye değil sen istedin diye o zaman spora baslayabilirsin. Imkansiz diye bir şey yok kendine inandığın zaman başkalarını da susturursun. Herkesi kabul edip, sustugun için insanlar senin hayatın hakkında abuk subuk konuşabilmeyi hak görüyorlar kendilerine. Asla müsade etme. Sevgiler🙏✨🍀
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim bu güzel yorumun için okurken beni tanımadan nasıl bu kadar haklı yazmışsın dedim ☺️ dönüp cevap verince de terbiyesiz diyorlar hep bir şey söylüyorlar. En güzel cevap sessizlik diye düşünürdüm hep ama artık verecek bir cevap arıyorum.
İlla ki dostunun olması şart değil. Günümüzde ne yazık ki çoğu insan güven sorunu yaşıyor. Ayrıca kendi benliğinden başka hiçkimse sana daha iyi dost olamaz. Hayatın kısa olduğunu unutma. Üzülmek elbette ki olacaktır kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Sen kendini sevmezsen ve değer vermezsen diğer insanlar da saygı duymaz ve sevmez. Bu sebeple ayağa kalk ve ne kadar güçlü bir insan olduğunu herkese göster. Hayat bir gündür o da bu günür aklında bulunsun. 🌸
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hep bunu deniyorum aslında ama hep kolum kanadım kırılıyor 😔
İnsanlar hep derler söylerler başkalarını incitmek hoşlarına giderler sen aynanın karşısına geçtiğinde. Gördüğün kişisin gülüşün bakisin saç tenin goz rengin mimiklerine kadar sen busun değiştiremezsin sadece fiziki özelliklerin değişir kendini sev kendinle barışık ol her halini sev kimse sevmesin sen önce kendini sev bu hayat senin ve kimsenin söz hakkı yok kimse mükemmel değildir o yüzden sadece gülümse takma insanları kafana
Aptal ol ne olacak bende çok gulen biriyim mesela deli misin diyorlar 😂😆😆 akıllı olup bu dünyanın kahrını cekicegime deli olup onlar benim kahrimi çeksin takmiycaksin aga 😂😂
Etrafında bulunan insanları değiştir. Sonrada nr yaparsan yap bir şey söylemek isteyen insan yıne söyler boşver. Sen kendine güven inan. Mükemmel değilsin kimse değil ve olmak zorunda değilsin. Karşına güzel insanlar çıkar umarım. Bol kitap oku bir de.
Gülüşüne laf ettiklerinde kahkahayı patlat aşko sonrada hic kimseyi umursama ağzı olan konuşuyor. Suyun üstünde yürüsen yüzme bilmiyor derler diye çok güzel bir söz vardır bu hesap işte paşa keyfin ne istiyorsa onu yap
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben böyle şeyleri çok takan biriyim mesela çok sevdiğim bir hocam vardı halini hatrını sormak için aradım bana çok kötü davrandı önemli misin sanki üzülürsen üzül tarzında şeyler söyledi o adama ona değer vermek dışında bir şey yapmadım
Bacım seninki iyilik değil artık saflık oluyor ac gözünü etrafına bak insanlar neler yapıyor bir gözlemle kurtul bu saflıktan yoksa seni kullanırlar. Hocan kalbini mi kırdı sıktır et ne ara ne sor geride birak o meseleyi önüne bak
Bende yıllar önce öyleydim o yollardan gectim en son intihar etmek istedim o zamanlar 16 17yim ama sonra takmamayi öğrendim bak Şu an 24 yasindayim bir restaurantta mutfak şefiyim hala kotulemeye çalışan yok mu saniyosun hala var ama onlar konusuyor ben yoluma bakiyorum
Öyle mi 😅 maalesef zorbalıklarla uğraşmak çok üzücü ama ben bu tarz şeyleri çok kaldıramıyorum. Mesela çok sevdiğim bir hocam var halini hatrını sormak için aradım bana çok mu önemlisin üzülürsen üzül tarzında cümleler kurdu o adama değer vermek dışında bir şey yapmadım. Bak bir şey yapmadığım halde yine kalbim kırıldı 😔
keşke cevAbını bilseydim ama mutlu olamiyoson hobilerini yap , hayatina karişmak istemem ama sevgili yap, vb arkadaş edin sosyal medyada dan olsa yinede insan mutlu oluyor bence