Özellikle dinî ve siyasi görüşlerdeki farklılıklardan dolayı insanlar birbirlerine kolayca kin besleyebiliyor ancak ben kimseyi fikirlerinden dolayı yargılamam (fanatik veya canlıya zarar vermeye yönelik bir fikir olmadığı sürece) ve ben de birçok fikrimi kendimde saklarım. Herkesin bilmesine lüzum yok.
Asla bir insanla farklı düşüncede olduğum için ona karşı nefret beslemem. Düşünceyi bırakın, farklı inançlardaki insanlara dahi saygı duyarım ben. Benim için önemli din, dil, ırk ya da düşünceler değil karakterdir, insanlıktır. Karakteri düzgün olan her insanı severim ben. Kaldı ki farklı inançlarda birçok arkadaşım, tanıdığım var. Benim inancıma saygı duymayanlara bile nefret beslemem. Saygı duymaması onun problemi. O kişiyle görüşmem tabiki ama içimde de bir nefret beslemem. Zaten düşünceler ve inançlar aynı olsaydı, nasıl gelişecekti ki bu dünya?
Teror orgutu sempatizanlığına yönelik görüşler ve dini göŕüşlere hakaret. Bir absürt meseleyi de sırf çıkarı için karakteri dışında bir tavir sergileyen meseleler dışındaki meselelere nefret besleyen hastadır.
Hayır kesinlikle olamaz. Sonuçta insanlar farklı farklı düşünebilir. Her insan birbiri ile aynı olamayacağı için bu durum bence normaldir. Bunu kabullenmek zaten kişisel gelişimi ve olgunluğu gösterir.
Evet belki o an sinir olabilirim ya da düşüncesi saçma gelebilir mesela. Ama asla bir nefret duygusu olmaz. Nefret zaten güçlü bir duygudur. Ve ben nefretten, kinden beslenen bir insan olmadığım için öyle kolay kolay nefret etmem.
Yani kısacası 😃 ben; insanların benimle farklı fikirlerde olması durumunda nefret geliştirmem.
Farklı görüşlere saygı duyarım herkes kendi penceresinden bakar hayata lakin benimde fikirlerime aynı orantida saygı duyulmamasi nefret sebebi olabilir
Hayir nefret etmek icin sizin ailenizden birini felan oldurmus olmali. Herkes ayni seyi dusunmek sizinle uada benimle ayni fikirde olmak zorunda degil.