Bazen fazla iyi niyet insana hüsran getirir. İnsan oğlu bunu maalesef çok fazla kullanır ve sömürür. Bu durum çoğu insanın başına geliyordur bence.

Aklıma şu şarkı geldi :D paylaşmasam olmaz, yakışır 😌
https://www.youtube.com/embed/KulbbYrIcYgevet iyi niyetimi çok suistimal edenler oldu ama onlara değil kendime kızdım her zaman, onlara bu fırsatı veren bendim. İnsanların iyi niyetini kullana kullana, tüm insanların içindeki iyiyi bastırdılar, şimdi iyi niyetini göstermeyen insanlar ve dünya kötü. İyi insanları dolandırarak, kandırarak, üzerek yok ettiniz, ne bekliyorsunuz :D tabii öyle herkes akıllanmıyor, yine o saflığı yapacaktır iyi tarafı ağır basacaktır bazılarının, en baştada kendim için söylüyorum bunu.
İyi niyetim yüzünden maddi manevi çok zararla karşılaştım. Bugünün rakamlarıyla belki 300bin liradan fazla maddi zarara uğramışımdır. Ama bu durum benim değil benim iyi niyetimi suistimal eden kişinin karaktersizliğini belgeler. Benim insanlığımdan, iyi niyetimden bir şey eksiltmez. Ben insan olduğum için ve karşımdakini de insan olarak gördüğüm için iyi niyet gösteririm.
Karşımdaki ben insan değilim diyorsa ona insanlığı öğretmek benim işim değil. Allaha havale ederim, onun adaletine güvenirim.
Cevap
20Cevap
Olduğum zamanlar tabi var. Ama bu beni iyilik yapmaktan geri koymadı. Hayat bu her zaman gül uzattığımızın dönüşü yine gül olmuyor. Kimsenin yaptığı da yanına kar kalmıyor. Etme bulma dünyası nokta com.
Olduö, ama iyi niyetimden de vazgeçmedim. Başımıza ne geldiyse gep o iyi niyetimizden geldi zaten. Artık herkese ederi kadar...✌
Merhaba
Pek çok defa hem de.
Niyet kurbanlarını seçmede usta.
Merhaba.
Muhakkak oldum ama nihayetin de yaşayarak anlarız kime ne kadar güveneceğimizi, kime ne kadar değer vermemiz gerektiğini sonuçta yarınların neler getireceğini bilemeyiz, önemli olan şartlar ne olursa olsun, insanın kendine sımsıkı sarılması dik durarak mücadele etmesi yanlış insanlar zaman kaybı değil doğru olanı bulmamız, için birer öğretmendir kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın en güzele emanet olun.
Muhakkak olduğum zamanlar oldu ama ben hak eden insanlara iyi niyet beslemeyi tercih ediyorum.. Hak etmeyen insana değil iyi niyet, günah bile verilmez.. Keyifli günler..
İnsanlar o kadar mikrop olmuşki
.. her konuda iyi niyetini gösteren insanı cepte keklik görme eğilimi nasıl olsa her dediğim olacak mantığı
Oysa iyi niyetini su istimal değil de güzel şekilde kullansa iki taraf mutlu olur
..
Şimdi burada insanın kişiliğini devreye giriyor
Hayır sanırım olmadım. İyilik yapıyorsam isteyerek ve sonunu düşünmeyerek yapıyorum. Kendi tercihim en azından.
İyi niyetin de bir dozu olmalı. Fazlası insana zarar veriyor.
Ben de bazen olması gerekenden fazla iyi niyetli düşünüp buna pişman oluyorum.
Oldu olmaz mı o kör olasıca iyi niyet kişiyi çok yıpratıyor. Ama elbette bundan ödün vermiyorum sadece ne tür insanlara nasıl davranılması gerektiğini öğrenmiş oluyorum. Ben de ona göre adımımı atmış oluyorum
Evet bence de çoğu insanın başına gelir.
Hatta herkesin gelir...
Kimisi ders alır kimisi onlar gibi özenti olur.
iyi niyeti tüketen insanlar sayesinde insanlar iyi niyet göstermekten çekinir oldular.
Hatırlamıyorum ama kesinlikle olmuşumdur, iyilik her zaman iyi sonuçlar doğurmuyor maalesef. Hatta kötülüğün kazandığı bir dünyada yaşıyoruz.
Evet. İyi niyetimin kurbanı oldum ama yine de iyi niyetli olup iyilik yapmaya devam. O da bir sınavdı benim için.
Oldum evet çokça. Yine olabilirim hiç belli olmaz. İyi niyetli halimden kurtulamıyorum çünkü.
Bu durumla karşılaşsam da en azından iyi niyetliyim diyorum hep.
Oldum ve bu durum beni motive etti. Akıllandım sayelerinde 😄
Başıma bir çok şey geldi sırf iyi niyetimden, bir daha tövbe
İyi niyetten kurban oldum mu, tartışılır, ne kadar 'evet' olduğu yönünde.
İyi niyetim suistimal edildiği oldu elbette, ben de gerekeni yaptım
Evet oldum, muhtemelen herkes olmuştur bir şekilde.. Ama bi daha yaşamayız inşallah
Her yıl bir kere kesilirim
Kesin olmusumdur kesin ama simdi aklima bir sey gelmiyor. Gelse detayli anlatirdim 😅
Oldum, ama intikamı mı aldım geri, ben bana ihanet edene karşılıksız bırakmam darbe vurmadan bitirmem yani reste rest çekerim.
Anlatsam omrum yetmez biz ve bizim gibiler akillanmaz
Oldum, iyi niyetimin gözü çıksın jsjhs
Evet oldum ve terk edildim
Hayır kimseye iyi niyetim yok
Coookkk, o yüzden artık kötü niyetliyim
Oldum bu yüzden iyi niyet felan yok insanlara :)
Çok oluyorum bıktık yaa.
elbette artık değiliz 💫💭
Evet, iyi niyet kötü sonuçlar yaratır.
Evet birçok kez. Çok zararını gördüm..
Genelde evet
olmuşumdur illa ki
oldum ya olmaz mıyım
Eskiden evet
Çok yaşadım.
Olmadığım an mı var insanlar vefasız
Bir çok kez
Ohoooo tüküreyim iyi niyetime