Bazen insan bir iyilik yapar ama bin pişman ederler. İyi niyetiniz sonuna kadar sömürülür. Sizin başınıza geldi mi hiç bu durum?

İyi niyetimin kurbanı olmadım insanların ikili ilişkilrrine iyilik yapmak adı altında davranışlarım hiç olmaz bu yüzden de kurban olmam genelde karışmam.
İyi niyetim suistimal edildiği sömürüldüğü zamanları çok yaşadım. Genelde yakın çevrem tarafından yapılmaya devam ediyor. Cevremden bu konuda uyarılar alacak kadar ileri derecelerini görsemde bi yere kadar zamanım imkanım olduğu sürece destek olmaya çalışıyorum. Bu kişilerden lafımı esirgemesemde saygımı ne yazıkki bozamıyorum.🤷♀️
Oldumm. 😶
Önce ikili ilişkilerinin içine beni dahil edip, kocam seninle konuşunca sakinlesiyor. Bu sürede onu yalnız bırakma. Konusda sakinlessin diyen en yakın arkadasm.. Dostum dedigim kadın. 2 gün sonra " Sen benim kocamla yattın" bilmemne diye demedigini bırakmamıştı.. ( Boşanacaklardı ve sürekli gorustugum kisilerdi kendileri )
İyi niyetimin kurbanı oldum iste böyle. Üzülüyor muyum? 1 hafta sonra ağlayarak arayıp, helallik istemişti. Onun yattığı sen degilmissin, o gün seni aradıgımda yanımda olan s*rt*kmus demisti...
Ee yuhhh. Sana onu diyen seni kiskaniyordur bnce zaten
Öyledir..
😔😔😔 @Lavinia_41
Kadınlara güvenmiyorum iste bu yüzden. @Pastacı89
2 kız arkadasm vardi. İkiside birbirinden beter cıkti 😏
Sana güveniyorum kii 🥰🥰
Kadinlara bnde guvenmiyorum guvenmek istedikce...
@Lavinia_41 Can sın
Sende Can'sınn 🥰 @Pastacı89
💛💛 @Lavinia_41 forever
"Aşırı" ve mantıksız iyi niyetin yan etkileri:
*Yanlış kişilere aşık olma
*İyilikler karşılık bulmayınca parlama (ve ilişkilerin bozulması)
*Aşırı duygusallık
*Objektiflikten uzak olma
*Art niyetli insanlar tarafından kullanılabilme (Kişi o kadar iyi niyetlidir ki, karşı tarafında kendisi gibi olmaması ihtimalini bile düşünemez)
... şeklinde çoğaltılabilir. Yani kararlı derecede iyi niyetli olup akıl ve mantığımızı da elimizden bırakmamalıyız.
😇😇
Defalarca yaşadığım bir durum. Sırtımı sıvazlayıp, iyi ki varsın diyen herkesin; iğne vurmaya hazırlanan hemşirenin iğne yerini yumuşatmaya çalışması gibi, sırf bıçağı incinmesin diye sırtımı yumuşattığını anladım. Şimdi fark ettiğimde ilk fırsatta arkasına geçen ben oluyorum.
Cevap
10Cevap
Hep oluyor maalesef. Başkalarını kendimden çok düşünüyorum, çabalıyorum. Hayatları yolunda gitsin istiyorum. Ama hep en çok iyilik yaptığımdan kazık yiyorum. Bu aptal huyumdan hiç vazgeçmiyorum çünkü başkası farklı olabilir, önceki üzdü diye onun hakkını nasıl yerim diye düşünüyorum. Hoooop bir daha kazık
İyi niyetimin kurbanı olucak kadar düşüncesiz hareket etmem bana göre tabiki
Insanlara yapılan iyilikler vazifeye dönüşür yansıması yaparsa o zaman ben iyilik yapmanın i sini kullanmam.
Hemde kaç kere ama ben niyetimi bozmak istemiyorum çünkü bozulursa bir daha geri dönüşü olmaz gibi geliyor.
Herkes kendini kandırır kısa zaman içinde belki beni kurban ederler ama vicdan denen hakim bir ömür yakalarını bırakmaz.
Iyi niyetim zaman zaman başıma iş açıyor buda benim zaafım diyelim.
26 senedir yapmadığım enayilik kalmadı pardon iyilik sadece birilerine yardım edeyim sevileyim saygılarını kazanabileyim diye sonuç yanlız saygi duyulmayan ve insan yerine konulmayan biri oldum size tavsiyem kesinlikle benim yaptigim hatalari yapmayin belirli çizgileriniz olsun o cizgileri geçenleri çok sevseniz dahi silin emin olun daha iyileri cikacaktir karşınıza
Kısmen. Arkadaşım sevgilisine fake bir hesaptan yazmıştı ve çocuk baya konuşmaya başladı telefondan ara vs dedi. Beni aradı napıcam diye kardeşimi konuşturdum başkası olduğuna inandırdım sonra arkadaşımda instagram hesabı olmasına rağmen başka bir instagram hesabı verdi vs. Neyse ben çocuğun baya bir foyasını ortaya çıkardım. Ama arkadaşım bunca şeyden sonra gidip o malla barıştı. Şimdi ayrılmış çocuk başına kakıp duruyorum 😈
İyilik yap nankörlük gör demişler. Bazen yaptığın iyiliği, seni tanıyıp bilmelerine rağmen, kötülük olarak algılıyorlar. Bu da insanı iyilik yapmaktan soğutuyor. Çok kez yaptığım iyiliğin kurbanı oldum. Ama iyilik yapmaktan vazgeçmiyoruz değil mi :)
Kimseyi takip etmiyorum. Takibe alıyor kişi görüşlerde iletişimim varsa yazıyorm yemin billah pişman ediyorlar. Bir daha mı kapalıyım herkese..
Reelde 😅 canına koyarım bi gusell.
Bunun bide kadın modelleri de var emin ol 😂
Kadın model derkn 😂?
Insanı takip ettiğine bin pişman eden 😂
aksjdjsjaksbsh daha aymamıştım da anladım 😂
Çok geldi ve gelmeye de devam edecek sanırım, ben iyi niyetimden vazgeçmiyorum, insanlar da bunu suistimal etmekten.
Kimseye karşı öyle aşırı iyi niyet besleniyorum ondan ötürü hiç kurban da olmadım. Ben yine doğru bildiğimi yaparım yanlış varsa kendini belli eder.
Çok oldum ama yapacak bir şey yok, onlar kötü diye biz iyilik düşünmekten vazgeçecek değiliz 🤭😊
14 yaşıma dek. artik bir iyi niyet sanatçısı ve adalet savascisiyim. İyi niyetli olmaya daha çok bağlandım. Cunku ergec iyilik kazanacak. Kötulerle kötü değil, kötülere kötü olmayı seviyorum 🙂.
Oldum evet. Maalesef olaylara ve kişilere iyimser yaklaştım tabi zaman zaman ve hayal kırıklığına uğradım. Sonrasında iyi niyetimi dirhemle harcamaya başladım. Keyifli günler..
Karakter olarak bu duruma çok müsait biriyim. Çok başıma geldi. Zamanla kendimi korumayı ve başkasına iyilik yaparken kendimi unutmamayı az da olsa öğrendim.
Çok kez oldum ama hâlâ iyi niyetimden vazgeçemiyorum. İnsanlar kötü olmam için hep bir elden çabalıyor. 😅
Oldum ama ne derler bilirsiniz, iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir.
Defalarca ama eskiye oranla artık ayağımı denk aldım illa ki bu niyetimi tersine çeviren çıkıyor
Başıma geldi ama pişman olmadım. Çünkü pişmanlık benlik değil 🌸
Hobi olarak iyi niyetimin kurbanı oluyorum. Mazoşistseniz tuhaf bir zevk de veriyor. Tavsiye ederim.
Oldum, olmadım değil ama yine de bu huyumdan vazgeçmem.
Evet oldum bir daha kimse için uğraşmama kararı aldım
Çok kez. Kendine iyi olacaksın başka kimseye değil.
Değmeyene değer verdiğim oldu tabi. Ama öğrenmek içindi hepsi. Başka türlü nasıl öğrenecektik?
Bir çok kez oldum o yüzden artık bu konuda daha tedbirliyim
evet oldum hemde burdan oldum sağlam bi kazık yedim halandaha aklıma geldikçe moralim bozulur
Bir kişiye iyilik yapıp sonunda suçlu olduğumuz var 😀
Witcher oynayan veya izleyen biri nasıl 35 yaşında hala onu düşünüyorum
Genelde bu yaştaki kişiler pc oyunları oynamıyor ondan
Aho emniyeti tarafından sürekli harcanan kız kesinlikle ben oluyorum. Ama artık ben dersimi aldım iyi niyet falan Nah yani iyi niyetli olmak. Herkese ayı yavrusu gibi olacaksın bak o zaman senin niyetini sömüre biliyorlar mı.
Böyle böyle öğrendim kimin gerçek kimin sahte olduğunu, asıl üzen şu ki gerçek olan kimsem yokmuş.
evrt çok kere kurban oldum bugun dr olurum yarın ds hiç şaşmaz
Her Allah'ın günü başıma gelen olaydır canım gibi hiç de akillanmam o yüzden hep kazık yerim.
Evet birçok kez. Artık kötüyüm, yaşasın kötülük!
basit bir şekilde olmuşumdur, gideceğim yere geç kalmam gibi
İyi niyetin kurbanı olunmaz. O iyi niyetin içinde mutlaka bir kötülük de yattığı için mağdur olursunuz.
Şu an hatırlayamadım somut bir örnek fakat bıgünkü karakterimizi sömürülmeye borçluyuz.
İyi niyetimi hep kullandılar şimdi duygusuzun tekiyim iğrenç bir hal aldım ama beni kendi elleriyle bu hale soktular
Hemde çok ama ben iyilikten vazgeçmicem
Evet ve en çok iyilik yaptığında enayi damgası yiyorsun 🤭
Kendimi kurban olarak görmüyorum onlar kaybettiler sonuçta
Oldum, olmaya da itina ile devam ediyorum. Akıllanmak yok lügatımda şükür.
Eskiden çok oluyordum simdi ise hayır.
Çok kez olduk o yüzden artık iyi niyet yok
Ben zaten her zaman her gün kurbanı oluyorum☺
Çok oldum... ama bana iyi ders oldu gözüm açıldı
Ohoooooooooooooooooooooooooooooooooo
Çoğu zaman maalesef
Olmayan varsa alnından opcem
Oldum. Şimdi o insanlara ayna oluyorum
Bile bile kurvan ettiğim oldu
Genellikle hergün günde 1 kere aç karnına oluyor🙄
Ay sorma kapat çok fazla oldum 😄
Kızlar her zaman bir şeylerin kurbanı olur !
Kimseye iyilik yapmam ki kötülük bulmayayım.
Zaman zaman oldu maalesef. Sağlık olsun.
Çok zaman evet
Bizde ondan bol ne var
Bir çok kere hem de
evet
Evet oldum
Maalesef
Çoooooook
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?