Bu konuda herkes muzdariplik hissedecektir. Bir de şöyle bakın:
Havalimanında çekin görevlisiydim. 40 yaşlarında adam valizimde 5 kilo reçel var dedi. Ben de dedim ki bu valizi uçuşa kabul edemeyiz. (basınç vb sebeple patlayabilir, diğer bagajlara zarar verebilir hatta metal aksamda bir şekilde uçağı düşürebilir. örneği vardır) Adam da iyi niyet gösteriyoruz, sizin yaptığınıza bakın dedi. ben de cevaben madem iyi niyet gösteriyorsunuz sorumluluğunu da yerine getirin. güzeli, doğruyu uygulayın. Bunun göz yumulmaması gereken bir durum olduğunu objektif açıdan algılayın.
Gönül kıymet bilir, değer bilir. o mutlaktır o hakikattir en güzeldir. ona sunduğunınuz her şey en güzel şekilde karşılık bulur. gönüller bir olunca her şey güzrlleşir. ama benlikler komşu devlet gibidir. çıkar ilişkisine dayalıdır. kendi değerlerine saygılı olmaya ve aydınlatabilmeye bağlıdır. Mevlana bir kılıkla gelse, yunus gelse bu toplumsal kalıplar içinde aynı şekildr korumacı, korku dolu kalkanlar ile karşılanır. Çünkü bence gönlünü keşfeden lerin sayısı onbin-yüz binde birdir. şu halde gönlüne güzel şeyler, sevgi nakşettiğin insan yine onu korkularıyla korur. hatta onu sunandan bile. hatta ne kadar saf temiz güzel sevgi sunarsan o kadar korur. insan olarak değil gönül olarak ulaşmanı bekler. hissettiği gönlü ama karşısında sen varsındır. kimse kendi gönlünü öylece göremez benliğini aşıp. sen güneş olup saf olup ve insani değerlerden arınıp ayna olursan ona ondaki güzelliği gösterir her zaman güzel bilinir hissedilirain. lakin insan olmamalısın. işin aslı budur.
şimdi size bütün içtenliğimle acı çeke çeke yazacağım. Dostluk/gönül çabalarımın karşılığında ne olduğunu düşünerek yazacağım. İyi niyet, gönülden gelip teslim alıyorsa bizi canlar, ne olursa olsun hayırlıdır. bize acı verir bizi zorlar. çünkü içümizdeki engellerle savaştırır. içimizdeki korku ve acıları yıkmamızı sağlar. iyi niyetinizle yani gönlünüzle hareket ediyorsanız cevaben gelen güzellikleri sevin ama olumsuz, acı, kötü gelen şeyleri daha da sevin, sahip çıkın. nitekim sevgi bağının kendisi, gönller sevdiğimizden daha değerlidir. çünkü sonsuzdur. sevdiğimize değer verirsek sevgiye veremeyiz, kıt kalır, kusurlu kalır sevgimiz de bozulur saf temiz ve güçlü dr sevemeyiz. sahiplrnmeden gönülden seversek sevgiye ve bağa önem verirsek sevgimiz güneşimizin ışığı saflaşıp güçlenir daha iyi severiz. yani para kazanmayı istersek kazanamayız çalışmak istersek para da kazanırız.
sonuç mu: iyi niyetle gelen her şeyin isyianasız güzel olduğunu kavrayacak bir erdeme ulaşmalıyız. Sevgilerle
hayatım kaybetmek üzerine geçiyor zaten. bir kere bile anca kazanmışımdır. diyeceğim onuda yapamadım. yok ben kaybetmeye mahkum olabilirim. ya da imkanlarım yoktur. hayat daha uzun neler çıkar karşıma bilmiyorum
ben iyi niyetimden kaybediyorum maalesef çünkü kötü niyetli insanlara bak mutlu oluyorlar zina yapsalar da ne deyim?:((biz temiz yaşıyoruz ama pis insanlar çıkıyor karşımıza..
En İyi Cevaplar