Selam ♾️ İyi niyetinizden neler kaybettiniz? ve bu yüzden de insanlara yardım ve iyilik yapmaktan çekindiğiniz oluyor mu. Yoksa her insan aynı değildir deyip yardım etmeye iyilik yapmaya devam ediyor musunuz. karakteriniz yardım sever midir.

Selam ♾️ İyi niyetinizden neler kaybettiniz? ve bu yüzden de insanlara yardım ve iyilik yapmaktan çekindiğiniz oluyor mu. Yoksa her insan aynı değildir deyip yardım etmeye iyilik yapmaya devam ediyor musunuz. karakteriniz yardım sever midir.

Örneği senin üzerinden vereceğim yanlış anlama lütfen
Ben iyilik yaparken barış bana kötülük yapmaz kafasıyla yapmıyorum. Örneğin ben sana yemek ısmarladım veya seni bedavaya arabamla gezdiriyorum ara sıra. Bunu "barış hiçbir zaman bana kötülük yapmaz, beni hiçbir zaman bırakıp gitmez" kafasıyla yapmak beni birgün mutsuz edebilir.
"Ben iyilik yapmayı, bir insanın hayatına dokunmayı seviyorum, çünkü ötekine uzatmadığım el beni birgün yalnizlastirir, insanlar da bana iyilik yapmazlar gün gelir, ben vermediğim şeyi alamam, o yüzden ben Barışa bu iyiliği önce iyilik yapmayı seven bir insan olduğum için yapacağım" kafasıyla yapmaya çalışırım..
Baris iyi bir adamdır gitmezse, benim yanımda kalırsa onunla iyiligi paylaşırım ama birgün acımadan bana giderse de "zaten ben birine iyilik yapacaktım, iyi olduğunu düşündüğüm için Barışa yapmak istedim ama kimsenin alnında iyi ve kötü yazmadığı için ben de terkedilebilen biri oldum, başka birine iyilik yapayım, belki başkası beni terketmez veya üzmez" bu bakış açısıyla yaklaşırım.
Bu bir örnekti yalnızca. Bu şekilde düşünüldüğü zaman iyilikler daha anlamlı oluyor. "Sana o kadar iyilik yaptım karşılığı bu muydu" demek hiçbir şeyi çözmez üstüne karşındaki "yapmasaydin ben mi yap dedim" der daha çok moral bozar. Ama boyle olduğu zaman o iyiliğin sorumluluğunu alır, vicdani rahatlık sağlanır.
Teşekkür ederim güzel bir yazı. yok neden yanlış anlayayım :)
Eyvallah adamsın 🙏🏻🙂
Eyv. ne demek :) 🙏
İyi niyetimden zamanında çok fazla kaybettim, iyi niyetim sık sık suistimal edildi. O dönemi yaşarken ne kadar üzücü bir tecrübe olsa da uzun vadeli bakınca aslında çok güzel bir tecrübe kazandırıyor insana. Mesela zamanında iyi niyetimin suistimal edilmesi konusunda birçok örnek yaşadığım gibi çevremden de bu hikayeleri çok fazla dinledim, gözlemledim. Bu yüzden insan analizi konusunda artık kendime eskisinden daha çok güveniyorum. Bu da benim artık iyi niyetim yüzünden kaybedebileceğim ihtimalini çok düşünüyor.
Eline sağlık güzel yazmışsın.
İyi niyetimden kaybediyor gibi görünsem. de ben iyi biliyorum ki kazanan benim ve hep de olacağım bunu biliyorum.. benim iyi niyetimi kullanan canına yansın en büyük kaybı onlar görüyor dakikasi dakikasina olmasada birgün muhakkak görüyorlar. Ben bunu bildikce iyi niyetimi hiç kaybetmeden devam edeceğim. .. iyi niyetli ama aklini asla ikinci plana atmayan..
Tşkler bariscim
Rica ederim abla :)
Sabrımı taşırmadıkları sürece kaybetmem 😃
Kesinlikle :D ✨
Rica ederim 💫💫
Cevap
21Cevap
Tabi ki iyi neyimden kaybettiğim olmuştur. Gerekene gerektiği muameleyi yapmak gerekiyor hayatta. Keyifli akşamlar..
Keyifli akşamlar.. 😅✨🥂
Selam✨ Evet, iyi niyetimden kaybettiğim oldu. Bazı insanlar iyi niyeti suistimal etmek konusunda oldukça başarılılar maalesef. Ama bu her insanın aynı olduğu anlamına gelmeyeceğinden ben iyi niyetli olmaya, doğru olanı yapmaya devam ediyorum. Sadece artık daha tecrübeliyim ve daha dikkatli davranıyorum. Doğru insanlara iyilik yapmaya çalışıyorum ve yaptığım iyilik daha sonra beni olumsuz etkileyebilir mi diye düşünüyorum, zaten kendimize iyi bakmazsak, başkalarına da yardımcı olamayız..
Teşekkürler :)
Öncelikle iyi niyetimden yönetim kadrosundaki görevimden alınmıştım zamanında. Lakin yine de İnsanlara yardım etmeyi seviyorum. Dün aynı amaç için çabaladığımız sakin farklı kulvarda olan güzel yüreğe dediğim gibi;insanların yüzündeki tebessüm herşeye değer diye..
İyi niyetim yüzünden kaybettiğim çok oldu. Ama bu kayıp mı gerçekten tartışılır. Ben doğru olanı yaptığımı düşündükten sonra ve içim rahatsa bunun sonuçları çokta önemli olmamalı
Haklısın kesinlikle ☺️
Kayıp değil👍🏼
İyi niyet …. Kelimesinbizim kültürümüzde olan bir kavram ….
Bu kelime Almanca da yok mesela….
Alman filozof Kantında Kant olmasını sağlayan en önemli konulardan birisi ….
Kant bu “iyi niyeti” ilk ele alanlardan olup ethik dalında birçok temel sağlamış bir kavram…
İyi niyet sonuçta bağımsız kayıp ve kazanç bakmazsan iyi niyettir…. özelliği bu
Onlar, kötü diye biz iyi niyetimizi bırakmayalım. Herkes kendine yakışanı yapar. Ben gece olunca başımı yastığa rahat koymak isterim.
✨🌸
yani tabii ki herkes iyi niyeti yüzünden darbe yemiştir😂
Teşekkürler :D
Iyi niyetimi suistimal edenler kaybetmeye mahkumlar..😈
Bence de kaybetsinler abla 😈🤭
İnş abla bence de ☺️🤭
iyi niyetimden çok şey kaybettim ama buna rağmen iyi niyetimi asla kaybetmedim!
Bende öyle abla aynı şekilde düşünüyorum
İnsanlar iyiliği ( buna ben de dahil) hak etmiyor. bıraktım artık iyilik düşünmeyi ve yapmayı. En basiti depremzedelere yardım gönderdim karınca kararınca. Onlar seçimde dönüp hayatımın içine ettiler oy vererek.
Sürekli tek kaybettiğim olaylar hep bu yüzden geliyor.
misal trafikte birine yol verdiğimde arkadan sürekli korna küfür stres yaşıyorum ve gideceğim yere daha geç gidiyorum ve dur kalk daha pahalıya patlıyor bana.
işe giderken arkadaşı evinden alayım derken daha fazla yakıt ve zaman harcıyorum.
Olmaz mı hiç 😄. Ama hepsi benim için birer tecrübe oldu ve sonunda en çok kendimi sevmem gerektiğini öğrendim. Sebep olan herkese teşekkür ederim 🦋
Evet bu çok kez kaybettim aslında hata bende çünkü insanlara güzel bir dille mi oda de edemiyorum bilmiyorum ama şunu çok iyi biliyorum. İyilikten maraz doğar bu bir gerçek
İyi niyetimi suistimal eden oldu ama iyilik yapmaktan vazgeçmedim hâlâ. Herkes öyle değil sonuçta. Fark edip böyle yapmasına izin vermemeliydim.
Hayır , hiç kaybetmedim. Bazıları bu durumu kullanmak isterse bile kaybetmek istemem. Kötü insanların günahını iyiler de çekmemeli.
Başımıza ne geliyorsa iyi niyetten gelmiyor mu zaten?
Çook kaybettim. Artık hak edene hak ettiği şekilde davranıyorum
Çok kaybettim ama hala yardımsever biriyim, bence muzice😂😂
Kaybetmedim, sadece her insana iyilik yapmamayı öğrendim,
kaybetmek demiyelim de üzücü sonuçlarla karşılaştığım çok oldu
Defalarca iyi niyetim yüzünden kaybettim ama insan la insanlık arasında cok fark var
Ohooooo hemde defalarcaaa
Ama kaybettimmi kazandimmi orasini bilmiyorum
Çok kez yapmak istemiyorum ama her seferinde yine yapıyorum
Çok defa kaybettim değer verdiğim çok insanın belli bir zaman sonra nankörlük tarafını çok gördüm
Çok kaybettim kaybetmeye de devam ediyorum sıkıldumm
Hep iyi niyetimden kaybettim. Dogum yapan komşuma yardım ettim kızımın küçülen kıyafetlerini ona verdim o ne yaptı? Anlaştığımız halde kapısına geldim ve kapıyı açmadı perde arkasından bizi seyretti ve hala utanmadan yalnız kalırsa bana mesaj atıyor.
İyi niyetimi çok nadir kullanırım ve ne zaman kullansam kaybederim..
Kaybetmek demeyelim de tecrübe oldu
Hangi birini sayayım..
İnsanlara iyilik yokkk sadece kullanılan taraf olursun :)
İyi niyetle yaptığın bişey sana misliyle döner diye düşünüyorum.
Kaybettim. Kılımı kıpırdatmam.
Herkese iyi olunmaz, şerefsizlere iyilik yapılmaz.
Kötü karakter de olsaydım değer görürdüm.
Her zaman
kaybetmedigim icin kaybettim hayallerimi
İyi niyetli herkes kaybeder
Evet bu durum beni çok yaralamıştı geçmedi
Başka hiçbir şeyden çekmedim o kadar.
Evet ya o yüzden iyi niyet de kalmadı
Başıma pek geldiği olmaz. Nadiren
Çok fazla kaybettim sayısızca
Çookk o yüzden kaybediyorum zaten.
Kazandığım da oldu kaybettiğim de.
İyi niyetimizden çok kaybettik.
Saymakla bitmez çoookkk
Hep iyi niyetimden kaybediyorum
Umudumu kaybettim iyi niyet zaten gitti
Ne gelirse başımıza iyi niyeten geliyor zaten :)
Evet çok oldu
Teşekkürler
Rica ederim
Çooo0000kkk
Sevmediğim kişilere etmiyorum
Kitabını yazdık.
Çok kex
Kez
Kaybetmedim
Bile bile canım gibi yine aynı şeyleri yapıyorm:/
Çok defa
evet