En İyi Cevaplar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 11,2b cevap paylaştı. Bazen her şey üst üste gelir.
Kalkamıycam, bu sefer başaramıycam sanırsın.
Ama öyle olmuyor. Pes ettiğin sürece hiçbir şeyi başaramazsın.
İnadına güçlü durmak zorundasın başarmak için.
Bazen zorlukları yaşarız ki arkasından daha güzeline ulaşmak için.
Sende inadına daha sıkı tutun hayata.
Kendin için, geleceğin için asla pes etme.12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
Rica ederim💜
- +1 yıl
İnan bana şu konumda seni kurtaracak en garanti yol yüm bu olumsuzluklara rağmen (zor olsa da) kendini derslere verip mümkün mertebe çalışmalarına odaklanman.
üniversiteye geçip sonrasında mesleğine başlayınca çok daha rahat edebilirsin.
Abin için başın sağ olsun, baban için çok geçmiş olsun.30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
u
+1 yılMerhaba, belki söyleyeceğim şeyler size tam olarak yardım edemeyecek ya da çare olamayacak ama şu hayatta gözlemlediğim kadarıyla insan mucizelere, güzel şeylerin olabileceğine olan inancının kaybedince aslında her şey bitiyor. Eğer siz iyi şeylerinn olması için çabalarsanız bir şeyler oluyor ya da iyiye gitmeye başlıyor. Evet, yaşadığınız şeyler çok zor ve sıkıntılı ama bunları bir kenara bırakmak ve geleceğe odaklanabilmek, geleceği şekillendirebilmek de sizin inancınızla alakalı, sizin elinizde olan bir şey. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
22 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim :)
- +1 yıl
Hiç bir zaman mutlu olmayacağım diye düşünmeyin elbet siz de mutlu olacaksınız, keşke bu saydığınız olayları hiç yaşamamış olsaydınız ama hayatta maalesef ayrılıklar oluyor sabırlar diliyorum. Hemen toparlanmak zor olsa da zamanla kendinize geleceğinizi düşünüyorum, o içinizdeki gücü iradeyi ortaya çıkaracak güzel şeyler yaşarsınız umudunuzu yitirmeyin. Sınavda da başarılı olacağınıza inanıyorum azimle çalışmaya devam edin.
22 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim 🙂
Ben 2 yil once araba kazasinda erkek kardesimi, kuzenimi bi de cok yakin bir akrabamiz olan kadini kaybettim. Kendim de yaralandim o kazada. Hersey bir anda oldu ve gozumun onunde oldu. Annem arabayi kullaniyordu. Kardesim oldukden sonra babamin ne beni ne kiz kardesimi ne de annemi gorecek gozu yokdu. Hep siz oldurdunuz onu simdi rahat yasayin gibi seyler soylerdi. Annem ise kendini suclardi. Ama onun sucu degildi. O kazaya kadar da hayatimiz normal degildi. Ama o kazadan sonra annem babam ayri kaliyordular. Annem icin cok cesidli soylentiler konusmaya basladilar. Sanki baska birisiyle iliskisi varmis gibi. Benim icin cok zor donemdi. Acimi bile yasamayadim. Ne yapacagimi bilmiyordum. Nasil her seyi yoluna koyacagimi. Kafamdan darbe almisdim aslinda bana strss falan olmazdi. Ama yasadiklarim yuzunden icden ice cok kotuydum o yuzden kafam cok agriyordu geceleri. Ne bileyim iste cok ama cok zor zamanlardi. Cok sey oldu o zamanlar. Ve 5ay sonra da annemi kaybettim. Gozlerimin onunde son nefesini verdi. Ama hayatdan hic bir zaman umudimu kesmedim. Allahin bir bildigi vardir dedim. Yasiyorsam sebebi vardir diye dusundum. Kendine bunu yapma yasiyorsan bir sebebi vardir. Dusdugun yerde kalma hayat devam ediyor
10 YorumlaBAK BU BIR SINAV. bız bu hayata bu sınavlar ıcın geldık sen dıkdur okulunu ısını bulmaya calıs sabret. hersey duzelır. basın sag olsun Allah sızlere guzel ömur sağlık nasıp etsin. baban ıcın gecmıs olsun. sen erken olgunlasmıssın artık bazen hayat ınsanı böyle savurur. ama unutma beterın beterı var. sen elınden gelenın en guzelını yap basarıcaksın kendıne guven. ve bol bol Rabbıne sukur dua et ve yardım ondan ıste cıkıs yolu ondan ıste. Rabbım senın duanı ıstegını ıster.3 gunluk dunya ıste baksana bugun varsın yarın yok maalesef. sımdı bunlara uzuluyorsun ama bunlardda gececek ınan gecıcek. oyuzden sen calıs okuluna devam etbırsey eksık olur canın sıkılır herturlu maddı manevı destek olurum benı abın gıbı gör. saglıkla kal bol bol dua ederım sanada. Rabbım guzel kapılar acsın sana.
10 Yorumla- +1 yıl
Yaşadığınız her şey için çok geçmiş olsun ve kolaylıklar diliyorum.
Ders kitaplarınız var ve ders çalışıyorsunuz. Bu küçük bir kuş yavrusunun kanatlarının çıkmasını beklemesi gibi. Okulunuzu kazandıktan sonra gideceğiniz yerde burs ve iş imkanlarınız olacaktır. Mezuna kalmanız tercihinize yani hedefinize olan bağlılığınızı gösteriyor. Okuldan çok mezuniyet sonrasındaki iş imkanlarına göre bölüm seçmenizi tavsiye ederim. Bence doğru yoldasınız ve başarılar dilerim.22 Yorumla- +1 yıl
Yani bölümün iş sahasının genişliğine odaklanın. Mezun olduğunuz anda iş bulabileceğiniz bir bölüm seçmenizi tavsiye ederim.
İkinci dünya savaşı öncesi Fransızların olası almn saldırısına karşı inanılmaz bi savunma hattı kurmuş. Hendekler. Çelik zırhlı duvarlardan oluşan mevziler her türlü strateji hazır. Geçmek imkansız gözüyle bakılan bi savunma hattı Almanya sınırı boyunca uzanıyor ve katman katman ilerliyor. Almanlarsa önce Polonyayı alıp Fransaya Polonya sınırından hücum etmiş. Tüm savunma çöp. Şimdi bunu niye anlattın diyecek olursan, belki önünde geçilmesi imkansız engeller var zorluklar var gibi geliyor olabilir. O zaman sende kendi Polonyanı bul. Bi kolayı mutlaka vardır.
10 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle sakin ol. Moralini yüksek tutmaya çalış. Iki sene mezuna kalmışsan bile 3. sene geçersin. Canını sıkma ve bol bol Allah a dua et. Başka ne söyleyebilirim bilmiyorum. Soylediklerimiz sana iyi gelmeyecektirde bunun farkındayım. Allah yardımcın olsun. Inan elimden başka bir şey gelmiyor. Keşke gelseydi.
https://www.youtube.com/embed/hpF6oKp71Uo20 Yorumla Hayatındaki diğer aksilikler dışında neredeyse aynı durumdayız bende 19 yaşındayım ve ikinciye mezuna kaldım aile içim çok karışık dağılıyoruz normalde darmadağın psikolojik olarak bitik olmam gerekiyor ama tutunmaya çalışıyorum sabır versin sana Allah akıl sağlığından olmaman dileğiyle hayatta başarılar diliyorum sana önerim tutunacak birşeyler bul atıyorum bir çiçek o ćiçeği saatinde sulamayı hayat amacı edin kendine bir insan ancak amacı olunca dimdik ayakta durabiliyor hayatın içinde koşturunca ayakta dimdik durabiliyor
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Buradakilerin kendini uzman gibi ahkam kesmesine aldırma. Güçlü ol, kendine inan, boş ver gibi "içi boş" yorumlar asla sana yetmez. Hayatında yaşadığın şeyler çok ciddi sorunlar. O yüzden profesyonel bir yardım alman gerek. Devlet hastanelerinde psikologlar var ya da belediyelerde de çalışıyorlar. Sana önerim öncelikle evine yakın belediye, devlet hastanesi ya da sivil toplum kuruluşlarına bakman olacak.
10 Yorumla Psikolojik olarak eksik hissetmemen, kendini tanıman için yazdığım bu bence'ye davet ediyorum seni. Diğer eğitim ve ailevi sorunlar içinde yapabileceğin şeylerde bencemde mevcut. Çünkü her şeyden önce ayağa kalkabilmek için psikolojini toparlamalısın ☾
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yaşadığın belediyeye git durumunu anlat sana ya yardım etsinler ya da seni birilerine yönlendirdiler. Muhtara git onada derdini anlat üniversiteyi okuyup bittirene kadar çevreden ne gelirse kabul edeceksin sonra hayatını kazanmaya başladıktan sonra yine parayı ekstra yerlerden de kazanmaya çalış ve geldiğin yeri unutma zaman gelince sende senin gibiler el uzat
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Herşeyden önce başın sağolsun. Bende sıkıntılar içindeyim. Herkesin kendine göre bir sıkıntısı var işte. Ailem tarafından küçük görülen, ezilen, iyi bir insan olmama rağmen çevreye kötü gösterilmeye çalışılan birisiyim. Derslere çalışmaya çalışan ama ev içi sorunlarım ve kendimde gördüğüm psikolojik sıkıntılar çerçevesinde gelecek kaygısı, ekonomik sıkıntılar ve sinav stresi çeken bir bireyim. Benim de mezuna kalma 2. Senem. Benim de öyle etrafımda bir çevrem kalmadı. Olsun yanlızlığa da alışmak gerek. Bu hayat da senin için bir sınav. Allah'a dua et ve iyi bir üniversite kazanmak için çabala. İstersen çeşitli sosyal medya aracılığıyla arkadaş olabiliriz. Yorumda belirtmen yeterli. Motivasyonunu her daim yüksek tut. Allah yardımcın olsun kardeşim. Kendine dikkat et 🙏🏻
10 Yorumla Saçmalama hayatim daha çok gençsin ve gerçekten hayatındaki her şeyi değiştirebilecek yaştasın.. bence mutlaka derslerine odaklan hayalin olan bölümü oku hayatını yoluna sok ve insanlara ilham ol.. aileye gelince her ailede sorunlar oluyor ve maalesef psikolojik şiddet ve rahatsızlıklar da olabiliyor. Önce kendini rahatlat sonra da uyacağız bir hayat planı yap bence..
10 Yorumla- +1 yıl
Asıl sınavını şu an veriyorsun üstelik daha tecrübelisin artık geçmişe göre
12 Yorumla- +1 yıl
Başarı çalışmak ve inanmakla olur sen çalış ve inan yeter ki
- +1 yıl
Dunyanin sonu degil ve hiç bir sey icin gec degil. Pes etme. Asıl pes edersen kaybedersin tatlım.
11 Yorumla Psikolojik tedavi gor bence aynı durumdayım bende depresyona giriyormusun
20 Yorumla- +1 yıl
Hayatında hiçbir şey yolunda gitmiyorsa yolunu değiştir
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Hiç kimsenin hayatı mükemmel değil, herkesin bir şekilde imtihanı var bu hayatta önemli olan sabredip sınavı geçebilmekte. İsyan etme şükret, beterin beteri vardır. İnancınızı kaybetmeyin yeter ki.
10 Yorumla - +1 yıl
hayatta her şey olabilir, senden daha kötü durumda olanlar da var, her zaman pozitif olmaya çalış, içinde bulunduğun durum ne kadar kötü olursa olsun güçlü olmaya çalış bu kadar karamsarlığa girmek hiç iyi bir şey değil, ileride zamanın ne getireceği belli olmaz belki çok mutlu olacaksın, geleceğini şimdiden kötü etkileme derim...
00 Yorumla Ben dinleyebilirim yardımcı olabileceğim bir şey varsa yazabilirsin
11 Yorumla- +1 yıl
bunları düşünme geleceğe bak. çalışmazsan geleceğin daha kötü olur. bunların telafisi var inan. işler yoluna girince her şey unutulur
00 Yorumla Yapabilcegin tek sey bir psikologa gorunmek. Senin durumunu Cok iyi anliyorum bende bu yollardan geciyorum ve destek aliyorum. Emin ol cok iyi geliyor, hayatta tekrar barismani saglicak.
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Sakinleş önce bir. Her şey yoluna girecek bir şekilde. Kendini bırakmaman ve yola devam etmen lazım.
10 Yorumla - +1 yıl
Bazen kurtuluş anından önce en dibe düştüğün zamandir. Kendinden kalkicak gücü bulmalısın çevredeki dikkat dağıtıcilar gidip başarman gereken bir baski olursa önceden yapamayacağın bir basari yakalayabilirsin sadece kendine inan
10 Yorumla Pes etme emin ol her şey daha guzel olucak bu su anda senin sinavin bu sinavi gecki basariya ugrasasin sabret sukret:)
10 Yorumla- +1 yıl
Çok özel değilse baban neden hapiste ve abin neden öldü
10 Yorumla Geçmiş olsun bu şartlarda bile odaklanmaya çalış gelecekteki faydaları düşünerek
10 Yorumla- +1 yıl
Bunlarin telefisi var ama eger calismazsan gelecegin cok kotu olur. O yuzden kendine sans vermelisin.
00 Yorumla - +1 yıl
Ayağa kalkıp kendini gelistirmen lazim baska yolu yok.
00 Yorumla Hemen ayaga kalk ve basla calismaya yoksa daha kotu olur her sey.
00 Yorumla- +1 yıl
senin adjna cok uzuldum gercekten umarim toparlayabilirsin her seyi
00 Yorumla - +1 yıl
Once bi herseyi bosverip kendine odaklanman lazim
10 Yorumla - +1 yıl
Bende benim derdim buyuk sanırdım
10 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. Sabırlı ol
10 Yorumla- +1 yıl
Başedebilirsin inancını kaybetme
10 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 938 cevap paylaştı. kısacası yalnız mı kaldın? kimsen yok yani?
00 YorumlaSabret ve pes etme hersey yoluna girecek.
00 Yorumla- +1 yıl
ama seni bir erkek sevse mutlu olursun
09 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka
- +1 yıl
Aynı yaştayız, benim arkadaşım da 3. Kez girecek sınava. Geçen senelere göre daha tecrübelisin konularda, sadece bir tık ittirmen sabretmen lazım.
- +1 yıl
Umarım en yakın zamanda yükün hafifler, şu an yapabileceğin en güzel şey imkanların çerçevesinde olabildiğince geleceğin için çalışmak gibi gözüküyor.
- +1 yıl
Değiştirebileceğin şeylere odaklanmalisin, söylemesi kolay farkındayım ama hayat bakış açından ibarettir derler ya biraz öyle. Değiştiremeyeceğin durumlar için yapabileceğin bir şey yok canını sıkmasını, aklına takılmasını anlıyorum ben de kaygılar kafama takıldığında çoğu şeye odaklanamiyorum. Kabullenmek gerekiyor sanırım. Kendine olan inancını kaybetme anladığım kadarıyla ailen tarafında bir tık yalnızsın, hepimiz hayatımızın bir döneminde aslında genelde yalnızız. Üstünde çok yük varmış gibi düşünme, ben de insanım kaldirabilecegim kadarını idare ederim elimden bu kadar geliyor gibi düşün.
- +1 yıl
kizlar sizede varya motive etmek icin birsey soyluyorum yaranamiyoruz yani
- +1 yıl
Aman ne motivasyon
- +1 yıl
😅🤣😅🤣😅
Hangi şehirde yaşıyorsun sen
00 YorumlaNever back down
10 Yorumla- +1 yıl
Hedefin nedir
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Evlen kurtul
00 Yorumla Evlen benimle
00 Yorumla- +1 yıl
Zamanla gecer
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Sevgili dostum, öncelikle soruna görüşümü istediğin için teşekkür ederim. Tabii ki senin sorunlarına uzaktan ahkam kesmek istemem ama zor zamanlarda kullanabileceğin bir kaç tavsiye vermek isterim.
Öncelikle yaşamda herkesin en ünlü ve zengin insandan tut, en fakirine kadar türlü zorlu dönemlerden geçtiğini ve geçeceğini unutma. Zorluklar yaşamın bir parçası. Çok başarılı insanların anılarını okuyup dinlediğin zaman bir çok insanın kaldıramayacağı zor durumlardan çıktıklarını ve bugünkü güçlerini buna borçlu olduklarını göreceksin. Kısacası hiçbir zaman dünyadaki tek kurban benim başka herkes mutlu moduna girme. Zorlukları başarıyla atlatmış insanların yaşamlarını incelemen sana her zorluğun geçici olduğunu gösterecektir.
Yaşam a noktasından b noktasına giden düz bir çizgi değildir. Sert dönemeçler ve dik yollar vardır. Aynen bir dağcı gibi düşün önüne bir engel çıktığında dövünmek yerine zirveye doğru çıkışımı hangi yoldan yapabilirim diye düşün. Esnek ol ve şartlara uyum sağla. Hedefini biliyorsan tek bir yol yoktur. Önüne koca bir kaya çıkarsa ya üstünden atlarsın, ya altından tünel açarsın ya da başka bir yol bulursun.
Çok bunaldığın zaman dur ve dinlen. Kendi başına kal ve düşün. Ancak insanlardan kendini soyutlama. Dünyadan elini ayağını çekersen her tür psikolojik soruna davetiye çıkarırsın. Sadece tenis maçındaki kısa molalar gibi düşün.
Olumsuz ve negatif insanlardan kaçın. Seni destekleyecek insanlarla iletişim halinde ol. Dünyada arkadaş olabileceğin sana benzeyen ve sana destek olabilecek milyonlarca insan var. Bak bana soru sordun ve cevaplıyorum. Demek ki olabiliyormuş. Kendini içine kapatma.
Akşam güneş battığında neden panik olmayız çünkü ertesi gün tekrar doğacağını biliriz. Aynı şekilde dünyadaki tüm olaylarda gelip geçer ve değişir. Beş yıl önce ücra bir mahallede oturan bir çocuk beş sene sonra kendini bir Avrupa şehrinde bulabilir. Yaşam sabit değildir. Aynen güneşin yeniden doğması gibi bugünün karanlıksa yarının aydınlık olacak evrenin kanunu bu şekilde. Sadece gece zamanlarını sakin ve kendini geliştirerek geçir.
Son olarak şuna inan.
Eğer ben kimim ve yaşamdaki amacım ne sorularını net şekilde cevaplarsan ve iyi işler ortaya koyarak erdemli bir yaşam sürersen, emin ol yaşamın iyiye gidecektir.
Morallerini bozma ve yola devam et. Tahmin ettiğinden çok daha güçlüsün.
Bir de tavsiye. YouTube kanalımda bulunan "Başarılı bir Gelecek Planı Nasıl Yapılır?" ve "Korkuyu yenmek" videolarımı not alarak dikkatlice izle. Sana faydalı olacaktır hadi üşenme bakalım.
Sevgilerimle.
You Tube Kanalım