O kadar kötü bişey ki hiç durmaksizin paylaşım yapıyor ve buradaki insanları gerçek hayattaki insanlardan önde tutuyorum gerçek hayattaki insanlarla konuşmuyorum bile. Sorumluluklarimi yerine getirmiyorum similasyonda hissediyorum kendimi. Ne yapmam lazım bana yardım edin bu konuda çok kötüyüm miden bulanıyor artık normal olmak istiyorum
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
14Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
2021 YILI İÇİN SOSYAL MEDYA STRATEJİLERİ / ZİHİN YAPISI
Başlığı görüp, bu içeriği okumaya geldiğinize göre, öncelikle sosyal medyanız ile ilgili bir şeyleri değiştirmek ya da daha iyi yapmak istediğinizi düşünüyorum. Bunu yapabilmek için birkaç konuda NET olmamız gerekiyor.
Bu konuları netleştirdiysek, şimdi yapılan hatalar ve doğru stratejiler üzerine konuşmaya başlayabiliriz. Sosyal medyada satış yapabilmek için, sürekli olarak 3 konuda durmadan antrenman yapmamız gerekiyor.
Peki bu süreçte yapılan en büyük 3 hata ve çözümleri nedir gelin bir bakalım ne dersiniz?
HATA 1
SOSYAL MEDYADA SPONSORLU İLAN VERMEYİ TEK VE YETERLİ ÇÖZÜM ZANNETMEK!
Sosyal medyada kitlemizi büyütmek ve daha fazla insana ulaşmak istiyorsak, düzenli olarak yapmamız gereken çalışmalardan bir tanesi, ürettiğimiz içeriklere para harcayarak, sponsorlu bir şekilde ön plana çıkarmaktır. FAKAT bu kesinlikle tek başına çözüm değildir ve yeterli olmayacaktır. Instagram ve Facebook gibi platformların amacı, bize onları kullanırken maksimum seviyede zaman harcatmaktır. Bizlerin ücretsiz olarak kendi fotoğraf ve videolarımızı paylaşmamızı, diğer paylaşılan içerikleri de beğenerek onlar ile etkileşime geçmemizi amaçlarlar. Bu süreçte de karşımıza çeşitli reklamlar çıkararak bir şeyler satın almamızı isterler. İyi haber! Biz de bir şey satmak istiyorduk doğru mu? Satmak istediğimiz şey bir ev, araba ya da hizmet olabilir ) Dolayısı ile IG ve Facebook bu paylaşımları ekstra para harcayarak yatırım yapan kişileri de ÖDÜLLENDİRİR. O zaman şunu bilmeliyiz ki, bu platformlarda ''PARA KAZANMAK İÇİN PARA HARCAMAK'' kavramı olmazsa olmaz bir bakış açısıdır. Size bir benzetme yapmam gerekirse, bir gölde balık tuttuğunuzu düşünün. Eğer IG ve Facebook üzerinden sponsorlu içerik paylaşımı yapmıyorsanız, ucunda yem olmayan bir olta ile, sadece gölün kıyısında belirli bir alanda balık tutmaya çalışıyorsunuz diyebilirim. Fakat sponsorlu içerik paylaşımı yaparsanız, siz ucunda yem olan bir olta ile balıkçı teknenize binip gölde gezerek balık tutmaya çalışıyorsunuz. Aradaki fark bu kadar açık ve net!
ÇÖZÜM
''PARA KAZANMAK İÇİN PARA HARCAMAK'' konusunda net olmak, fakat tek çözümün para harcamak yani sponsorlu içerik paylaşımı olmadığını bilmek!
HATA 2
YANLIŞ YEM İLE BALIK TUTMAYA ÇALIŞMAK
Bu noktaya kadar geldiysek, artık gölde oltamıza yem takarak, balıkçı teknemiz ile balık tutmaya çalışmaya karar vermişiz demektir.
Fakat yaptığımız ilk hata neydi?
SOSYAL MEDYADA SPONSORLU İLAN VERMEYİ TEK VE YETERLİ ÇÖZÜM ZANNETMEK! Demek ki işimiz sponsorlu içerik paylaşmak ile bitmiyor, tam tersi işimiz tam da bu noktada başlıyor. Paylaştığımız ve sponsorlu olarak ön plana çıkardığımız bu içeriğin;
İşte oltamızdaki YEM'in doğru ya da yanlış yem olacağını belirleyecek olan kriterler. HATA Reklam verip garanti sonuç beklemek ÇÖZÜM Reklam verirken doğru/değer sunan bir içeriği, doğru bir dil ile kitlemize aktarabilmek. Doğru içerik nasıl üretilir sorusunun sihirli ve tek bir cevabı tabi ki yok! Fakat doğru içerik nasıl olmalı sorusunun, zihin yapısı olarak cevabını şu şekilde verebiliriz. Bu bir alışveriştir, yani biz kitlemize içerik olarak bir şey verip onlardan karşılığında bir şey bekleriz. Değer sunan, kitlenize bir şeyler hissettirebilen bedava bilgi paylaşımı karşılığında, kitlemizden beklentimiz AKSİYON'dur !! Blog sitemi ziyaret edin, Instagram sayfamı ziyaret edin, düşüncelerinizi benimle yorum olarak paylaşın, şu formu doldurun vb. gibi... O zaman bu alışverişi yapabilmek için öyle içerik paylaşımları yapın ki, kitleniz size karşılığında AKSİYON alarak karşılık versin.
HATA 3
TEST YAPMAMAK / FARKLI REKLAMLAR DENEMEMEK
İşte en sık yapılan hata: Bir kez deneyip, sonuç ya da beklediğimiz sonucu alamayıp, bu bana göre değil, verimli değil, boşa zaman ve para kaybı diyerek vazgeçmek ve bir daha denememek. İstediğimiz sonuçları alamadıysak, içerik hatalı olabilir, yaptığımız hedefleme hatalı olabilir, içeriğimizi kitlemize doğru bir dil ile anlatamamış olabilir vb...
Özetle istediğimiz sonucu alamamızın birçok farklı sebebi olabilir! Peki çözüm nedir? Sürekli olarak test yapıp, farklı denemeler ile sponsorlu içerik paylaşımı yapmalıyız. Yani hangi içerik, hangi hedefleme daha iyi çalışıyor, kullandığım hangi dil kitleme daha samimi ve aksiyon alacak şekilde geçiyor? Bunu ancak sürekli olarak test yaparak bulabiliriz. Bu arada test yapmaya da sürekli olarak devam etmemiz gerekiyor çünkü yukarıda da söylediğim gibi istediğimiz sonuçlara sürekli olarak denemeye devam ederek ulaşabiliriz. Özetle son olarak, #2021'de Sosyal medyada markalaşmak ve kitlemizi arttırabilmek için sihirli bir hap yok.
Fakat doğru stratejiler ve yapılan hatalardan çıkarılacak önemli dersler var. Ulaşmak istediğiniz kitleyi iyi seçin ve bu kitleyi tanıyın. Bir hikaye anlatın. Onlara bir şeyler hissettirebilecek ve aksiyon almalarını sağlayacak, değerli içerikler paylaşın. Başarılar,
Onur İRTEM
Keller Williams Boğaziçi
Takım Lideri / CEO