Fotoğraflarımı beğendiğim şekilde düzenleyip koyuyorum shop yapıyorum bu etik değil biliyorum ama kendimi öyle iyi hissediyorum çok özguvensiz biriyim her şeye rağmen dışarda beni tanıyabiliyorlar fotolarda biraz daha farklısın diyorlar cok makyaj yapıyorsun herhalde falan diyorlar ben de evet demekle geçiştiriyorum ya da çok samimi olduklarıma shop yaptığımı söylüyorum sizce bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılSosyal medyada ve gerçek hayatta farklı olmanız, kendinizle tam anlamıyla yüzleşmediğinizi gösterebilir. Bu durumdan kurtulmak için önce, sosyal medyada sergilediğiniz kimliğin neden farklı olduğunu sorgulamalısınız. Kendi değerlerinizi ve gerçek hayatta kim olduğunuzu kabul etmeli, başkalarının beklentileri yerine kendinize uygun bir denge kurmalısınız. Gerçeklik, huzurun anahtarıdır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılGüzellik standartları yıllardan beri var olan ve sürekli değişen bir şey. şu an bile farklı farklı ülkelerde güzellik standartları yine farklı. Mesela Japonya da çarpık dişler güzel bulunuyor. Bunun için kendini sürekli değişen ve gerçekçi olmayan bu saçma standartlar için çirkin hissetme. Bende çirkin hissettiğim için dışarı çıkamıyordum ama karşıma yüzünde kanser olan insanlar çıktı internette. O anda anladım şükretmem gerektiğini. Ne insanlar nelerle uğraşıyorlar. O güzeller bile (ki filtre ve makyajdan oluşuyorlar) farklı farklı sorunlarla uğraşıyor. Birde bu kozmetik dünyasında manyak para dönüyor. O yüzden şirketler sürekli saçma sapan gereksiz ürünler çıkartıyor ve psikolojinle oynuyorlar ki git al. Sürekli makyaj yapmak zorunda değilsin. Gözaltı morluğun olması normal, benim de var. Siyah noktaların olması normal, benim de var. Sivilcelerin olması normal, benim de var. Yüzünde tüylerin olması normal, benim de var. Vücudunda kıl olması normal, benim de var. Cildinin " çilek " veya " tavuk " görünümlü olması normal, benim de öyle. Kimse seni makyaj yapıyorsun veya güzelsin diye sevmeyecek ayrıca. Çünkü onu her türlü yaparsın, değiştirirsin, geliştirirsin ama kişiliğini geliştirmen, değiştirmen zor. Asıl önemli olan o. Yüzün değil ruhun güzel olmalı. Sen sadece yüzün veya vücudunda ibaret değilsin. Bırak ruhun güzelleşsin. Makyajsız çık, edit yapma fotoğraflarına. Hayat bunları takıntı haline getirmek için çok kısa, bu kadar ciddiye alma bu kadar bunları. Şöyle düşün. Makyajı güzel veya fotoğrafları güzel diye biriyle yakın arkadaş olur musun? Hayır. Kişiliği güzel olanla arkadaş olursun. Kimseyi de o kadar takma. Yolda gördüğün kaç kişiyi taktın ki mesela kafana? 2 saniye sonra unutuyorsun zaten. Ben bu konuda çok hassasım çünkü herkes kafayı yemiş bakımla makyajla. Bir ton kimyasal sürmenin ne mantığı var? Herkeste olan şeyleri niye " düzeltmeye " çalışıyoruz? Nedir bu yeni doğan bebek pürüzsüzlüğü takıntısı? Hayatımı bunlardan ibaret değil. Olmamalı.
32 Yorumla
Soran1 yılTesekkur ederim cok olgun ve guzel bir cevap yazmissiniz.
- 1 yıl
Rica ederim ne demek. Çok klasik olacak ama gerçekten insan kendini her haliyle sevince başkalarının beğensine ihtiyaç duymuyor. Çünkü sen her zaman kendinin yanındasın o yüzden sev kendini. Herkes gidip gelebilir ama sen kendinlesin.
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
s 1 yılYani pek kimseyi ilgilendirmez ama dışardan komik duruyor sadece. Bizim burada öyle bi kız vardı, sosyal medyada tam bir tanrıça. Bir gün yolda gördüm tövbe estağfurullah oldum.
02 Yorumla
Soran1 yılİyi taniyabilmişsin
- 1 yıl
Ben tanımadım yanımdaki arkadaşım söyledi😁
1 yılKendine güvenerek, özgüvenini büyüterek. En güzel olmak zorunda değilsin ya da hatasız kusursuz olmak zorunda değilsin o yüzden kendini kusurlarınla sevmeyi öğrenerek bu durumun önüne geçebilirsin.
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
34Cevap
Herkes en güzel halini atıyor kimse ağlayarak ya da evde bakımsız halini atmaz genç kızsın tabiki güzel bulduğun makyajlı fotonu atmak isteyebilirsin isteyen istediğini paylaşabilir sonuçta senin sosyal medyan. şu an erkeklerde efek veriyor fotoğraflarına direk çekip atan yok yani ama shop yapman abartı yüzün güzel değilse cilt bakımı spora falan yazıl bence ve shop gerek yok efek ver geç zaten makyaj yapıp çekiyorum diyosun. olmadığın bi yüzüde atma bence örneğin dudağın inceyse incedir yani bırak öyle görsünler
00 Yorumla
1 yılsadece paylaşılan sorulara bakman yeterli ya da pp :) kendin ol ve doğal davran takma hayat senin hayatın seni sevecek öyle sevsin sevmeyen kişi zaten gereksiz bir parazit leke silersin geçer gider :) mutluluk shop veya yapaylık da değil kendin ol ve öyle kal değerli dostum :D ❤️
10 YorumlaOrada anlık takılmaları seviyorsun ve yanında olmadıkları için shop yapıyorsun. Sorun bunu yaptığını unutma ve aynaya bazen bakarak, ne tatlıyım ne. Güzelim de! Sırtını sev
12 Yorumla
Soran1 yılTesekkur ederim
1 yılBu durumdan kurtulabilmenin tek bir yolu var; öz saygı ve şefkat üzerine çalışmak. Kendini sevdikçe ve bağışladıkça başka insanların senin hakkında ki düşünceleri, seni nasıl gördükleri pek de umurunda olmayacak. Sen de olmadığın bir insanmışsın gibi görünmek için efor harcamayacak, yorulmayacaksın.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılBu bir özguven sorunu değil bence sosyal medyadaki mükemmel kadin profili insanlarin algısını degistirdi unutmaki aynaya baktigin da ki gercek sensin buna estetik kaygilari olan insanlarda dahil
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılözgüven sorunu yaşamanın nedeni kendi kuruntuların ve toplumun estetik algısı. kimsenin algısına hizmet etmemen gerektiğini, bunun bir kölelik olduğunu idrak ettiğinde o kuruntulardan da kurtulursun. kendin olman için kimsenin onayına ihtiyacın yok kimsenin seninkine olmadığı gibi.
10 YorumlaBence kendini bu kadar kasma gerek yok çünkü insanlara göre kendini bu kadar Özgüvensiz hissetme imana daha kötüleri oluyor daha saçma canım insanlar kimlerle beraber kendinie spor gibi müzik dinleyip resim yapmak gibi aktiviteler bul senin için daha olacaktır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılYüzü güzele 40 günde doyulur huy güzel olmazsa ilişki 40 günlük olur. Huyu güzele 40 yılda doyulmaz, huyun güzel ilişkin ömürlük olsun 👍
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİnstagrama fotoğraf koyarken erkekler bile efekt yaparak koyuyor artık sadece sen yapıyorsun zannetme tabi abartmamak lazım özgüvenini yitirme arada bir efektsiz videolar vs at hem özgüvenin gelir hemde insanlar gerçek senide görmüş olur.
15 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@borluO Neden sordunuz
Cevap sahibi1 yıl@borluO Sanaldan diye böyle kolay kolay yazıyorsun edepsiz
Kurtulmana gerek yok, herkes yapıyor zaten. Fotoğrafını olduğu gibi paylaşmanın marifet olduğunu kim söyledi ki?
14 YorumlaFotoğraf çekinmeyerek. Instagram gibi çoğu platform insanı olmadığı biri gibi davranmaya zorluyor. Bana 1 kere oldu, o gün bu gündür o tarz her içerikten uzak duruyorum. Tavsiye ederim.
20 YorumlaHepimiz biraz filtre kullanıyoruz çok abartı yapmamak lazım 🤭
21 Yorumla- 1 yıl
@hynjinnnn Kadın kadının kurdu değil yurdu olsa keşke seküler etiketinizi kendinizden silin zira bu zihniyetle size başka bir etiket lazım gibi 🦋
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sosyal medyada Shop yapmaya uğraşmaktansa gerçek hayatta spor yaparak, bakımlı olarak, kendine dikkat ederek daha çok güzelleşmeyi deneyebilirsin.
Böylece shopa efekte felanda gerek kalmaz10 YorumlaBir kızın güzel görünme çabası normal ancak ölçüyü çok kaçırınca yeni tanıştığın kişiler tarafından eleştiri alabilirsiniz. Size tavsiyem daha doğal olmanız olacaktır
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 792 cevap paylaştı.
1 yılÇoğu öyle zaten yani tek değilsindir korkma ama demek ki shopla ayırt edilemiyecek kadar da değilsin kendini sevmekle başla devamı gelir
01 Yorumla
Soran1 yılYani genelde taniyorlar ama soyluyolar zaten biraz daha farklıymissin diye.
Bu hastalık bir çok kişide var.. Bu durumdan kurtulursunuz inşallah.. şükür elhamdülillah ben öyle değilim..
02 Yorumla
Soran1 yılİnsallah kurtulurum eger özgüvenimi kazanirsam kurtulcam umarim...
ya illaki filtre olur ama shop agzi burun degistirme yani sadec renk olarak oyna resimlerinle her zaman oldugun gibi davran at resmini bence yoksa yapay oluyor samimiyetsiz oluyor
00 Yorumla
1 yılsenin gibi yapan çok var Ztn bi erkekle buluştuğunuzda napiyorsunuz kskdsk
11 Yorumla
Soran1 yılOradan iliski yapmiyorum beni begenecek olan varsa once gercek hayatimdaki halimi gormeli sonra sosyal medya soylerim zaten ona.
1 yılSonra çocuklar instagram da beğenip reelde terk ediyor işte sizi
21 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 849 cevap paylaştı.
1 yılKendini sev ve baskasini umursama. Seni sen oldugum icin sevmeli insanlar yomsa her zaman uzulursun
00 Yorumla Valla buluştuğum görüştüğün insanlar seni yargılar hep bence bu daha özgüven düşürür oldugun gibi gözükmek sana her zaman kazandırır
00 Yorumla
1 yılTarkan ne demiş "başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin ya gel bana sahici sahici ya da anca gidersin"
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 417 cevap paylaştı. Gereksız şeyler bence whatsappdakı profıllere bakıyorum alakasız hepsı gerçek hayatla saçma bırsey komik
00 Yorumla
1 yılÇoğu kişi böyle emin ol ama doğru mu değil tabiki, bence abartmadan paylaş fotoğraf illa ki atıyorsan.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBence shop yaptığını söyleyebildiğin kişiler ile görüş sadece diğerlerini zorla hayatına alma çabandan vazgeç
00 Yorumla
1 yılPost-modern yalancılık bu.
Olmadığın birine gösteriyorlar o ilgiyi... Sen de bundan zevk alıyorsun.00 Yorumla
1 yılkendini kandırıyorsun demektir. bir yanın öbür yanını kabullenmiyorda olabilir.
03 Yorumla
Soran1 yılBegenmiyorum kendimi
- 1 yıl
Sen çok güzelsin makyaja ya da photoshop yapmana gerek yok. Diye kendi kendine telkinde bulunmayı dene
Soran1 yılTesekkur ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılDoğal daha mutlu olursun ben mesela her yerde aynıyım farketmez
02 Yorumla
Soran1 yılKendimi guzel bulmuyorum...
- 1 yıl
Kendinizle barışık olun ve motive edin
1 yılBen açıkçası Twitter dışında hiçbir sosyal medya kullanmıyorum orada fotoğraf koymak da bana mantıksız geliyor ya kendimi başkalarına göstermek istemiyorum nazar değmesin diye, 🤣🤣
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 655 cevap paylaştı.
1 yılBen bura dışında pek sosyal mecra kullanmıyorum o yüzden olduğum gibiyim
00 Yorumla
1 yılkendini olduğun hibi kusurlarınla sevmelisin farklılıkların seni sen yapar
00 Yorumla
1 yılBu sekilde birilerini kandirmadigin muddetce bence sikinti yok
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 589 cevap paylaştı. İnsan ikiye benzer biri sosyal medyada farklı bide gerçek hayata farklı oluyor
00 Yorumla
1 yılher gecen gun shopu azalt boyle daha iyiyim dee
00 Yorumla
1 yılMakyaj yapma dışarı çıkarken öyle öyle özgüven kazanirsin
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 343 cevap paylaştı.
1 yılBunu azaltmaya caliş kendin için iyi bir şey değil varoşluk göstergesi gibi geliyo bana
00 Yorumla
1 yılEmin ol herkes öyle. ben de farklıyım (ama zıt/çelişkili değilim)
00 Yorumla
1 yılBi ara bende senin gibi fotoğraflarima shop yaptım daha sonra bı çocukla tanışmıştık ve buluşmuştuk onla, ben gerçekten pişman olmuştumm bidaha shop falan asla yapmadım sende pişman olursun yapma
12 Yorumla
Soran1 yılNe demisti bir sey mi dedi. Ben sosyal medyadan biriyle bulusmuyorum bulursam once gercek hayattan bulcam
- 1 yıl
Hayır bişey demedi ama yüzünden belliydi sanki beni daha farklı bekliyoduu gibiydi, aynen sende sosyal medyadan biriyle buluşma derim
1 yılya sosyalde herkes yapıyor kednını suclama ayrıca bu senın kötu oldugun anlamaına gelmez kendıne bakarsan arkadasın dedığı gibi spor yaparsan oooo super olursun ayrıca senı her halınle begenır boş ver salla su saca platformu onmelı olan reeel
00 Yorumla
1 yılBence bu bir sorun değil hatta iyi bir şey sosyal medyadaki herkes gerçek hayatta tanıyamasın zaten bence güvenli değil
01 Yorumla
Soran1 yılHahaha evet bir de o yonden dusunmek lazim
1 yılÖylede baskalarinin ozguvenlerini kiriyorsun nasıl yaşıyorsan onu paylaş küçük bireylerde özenti bırakıyor mutlu olamıyorlar hayatlarindan
00 Yorumla
1 yılShop yapmayan kadınları beğenmiyorlar ama kendimden biliyorum
02 Yorumla
Soran1 yılEvet beni de begenmezler muhtemelen ama sen guzelsindir bence
- 1 yıl
Teşekkür ederim eminim sende güzelsindir öyle deme bende shop yapmıyorum beğenen olmuyor shoplu kızlara bakıyorum bir sürü beğeni
Seni beğenen seven kişi zaten seni olduğun gibi sever kabul eder bence shop yapmayı bırakmalısın böylece özgüvenini de geri kazanabilirsin
00 Yorumla
1 yılİnan değmiyor.
Olduğun gibi paylaş kendini beğenen beğenir zaten, ben efektizz genelde foto paylaşırım efektle filtreyle hiç işim olmaz00 YorumlaYalanlar üzerine kurduğunuz bir hayat yıkılmaya mahkûmdur, kendinize dürüst olun...
10 YorumlaKendini olduğun gibi kabul edemiyorsun
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 711 cevap paylaştı.
1 yılDoğal ol daha mutlu olursun
10 Yorumla
1 yılBaşkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin. :):
00 Yorumlaİlgiye açsın çünkü o yüzden sosyal medya fenomeni olma hedefin var
00 YorumlaNe gerek varki sonra öyle oldugunuzu saniyosunuz sizofren gibi
00 Yorumla
1 yılBiz buna ördek sendromu diyoruz
12 Yorumla
Soran1 yılO nedir
- 1 yıl
Yani sosyal medyada mutlu gibi gözüküp real hayatta mutlu olmayan
Sahtekarlık ve dolandırıcılık bu yaptıgın
14 Yorumla
Soran1 yılSonuçta kimseyle iliski yapmadım ordan sadece kendimi iyi hissetmek icin yapiyorum
- 1 yıl
Birileri ile kesin konuşuyorsun güzelsin iyisin diyorlar bu şekilde iyi hissediyorsun beğenilme ihtiyacın var ama bu sahte bir begeni
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkes yapıyor çok takma
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılSosyal medyadan uzak dur. Şart değil
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 413 cevap paylaştı.
1 yılZaten öyle olması gerekiyor
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 22,6b cevap paylaştı.
1 yılArtık herkes öyle ara ver biraz sosyal medyaya
00 Yorumla
1 yılKendini sevmeye başlayarak
00 YorumlaWalla her yerde aynıyım.. Net bilinirim🤷♀️😂
00 Yorumla
1 yılSosyal medya zaten hepten bir fake😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen de bir ara böyleydim hiç umursama bence nasıl rahat hissediyorsan öyle yap
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Sosyal medyada ve gerçek hayatta farklıyım bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım