Sır tutma saklama konusund erkekler mi, kadınlar mı daha ketum?Sanırım bunun kadını erkeği yok kişilik meselesi, gevşeklik kanında olan dedikodu yapar.
Sır tutma konusunda kadınlar mı, erkekler mi daha başarılı?
Bence erkekler çünkü kadınlar bir araya geldiği Zaman ne sır kalıyor ne de başka Bir konu ama biz erkekler genel olarak maç ülke durumu araba vs konuşuyoruz o yüzden bu tür konulara pek fazla gerek kalmıyor ama bu sözüm genelleme olarak öyle illa ki vardır istisna fakat şu an böyle :)
Valla bunun cinsiyeti yok. Kızlarda tanıdım erkeklerde her şeyi herkese anlatan. Hele bunu yapan erkekler daha bir itici. Banada gelir bu tipler bir şeyler anlatıp bilgi isterler ben de sessizimdir asla kimsenin bir şeysini açık etmem benden nemalanamayınca giderler 😀
Sana katılıyorum... Ben bu konuda son derece ketum davranan birisiyim.. Ve çok gerekli değilse de kimsenin sır yükünü taşımak istemem. Zira bazen istemsizce ağızdan kaçtığında insan kötü hisseder.
Kadınlar veya erkekler diyemem. Karakterle ilgili bir şey bu. Yani kadınlar desem çok laf taşıyan hemcinslerim var 🤭 Erkekler desem şaşılacak derecede onlarda dedikodu laf taşıyıcılığı yapıyorlar. Dediğim gibi tamamen kişilik karakterle ilgili bir durum bu.
Valla bazı erkekler de başarılı değil bu konuda.. Kadını, erkeği yok bunun aslında. İnsanın ağzından çıkan a kelimesini 3. kişilere yetiştiren aşağılık, sinsi kişiler var.. Enişte, kayınbirader, erkek kardeş eşlerine yetiştiriyor her şeyi ya da ailenin diğer üyelerine.. Sır tutmayan, laf taşıyan erkekleri de gördüm ben.. Cinsiyetle ilgili değil de, kişilikle ilgili bir mesele bu
Aslında bu tamamen kişilik meselesi ama erkekler açık ara önde gelir diye düşünüyorum.. Hatta vakti zamanında "Sır saklayamayan kadın" diye ibretlik bir hikaye okumuştum, belki bilirsiniz.. (Yumurta hikayesi) :D
Dedikodu konusunda sanki kadınlar bir tık önde olur bu yüzdende kadınlar diyeceğim fakat bu bence kişinin karakterinden ve kişiliğinden kaynaklanır o yüzden erkekler veya kadınlardır deyemeyeceğim
Hanımlar biraz daha ağzı gevşek desem ayıp etmiş olmam sanırım kusura bakmazsanız. Laf olsun diye konuşurlar sonra iş işten geçer. Erkek olarak ben unutuyorum mesela sırları. Benimle ölür