Kaygı azaltma teknikleri neler?

Anksiyete günümüz koşullarında ve bulunduğumuz coğrafi şartlarda her 10 insandan 7'sinde bulunuyor maalesef. Kaygı bozukluğu olarak da adlandırılan bu hastalık çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelebilir. Bu durum kişinin çevresiyle hâttâ kendisiyle bile iletişiminde kopukluklara sebep olabilir. Sürekli gerginlik, olumsuzluk ve ümitsizlik halleri insanların iletişimini engeller.
Anksiyete doğal yöntemlerle ve ilaç tedavisiyle olumlu sonuç alınabilen bir psikolojik rahatsızlıktır. Bu psikolojik rahatsızlık genellikle yetişkin- yaşlı kişilerde sıklıkla görülmektedir.
Zamanla görülüp geçirilen olaylar, iyi ya da kötü denmeden beynimizde, bilinçaltımızda yerini alıyor ve bizim en fark etmediğimiz an önümüze seriyor. Bu durumda böyle psikolojik problemlerle uğraşmamıza sebep oluyor.
Anksiyetesi olanları neler tetikler? Anksiyetesi olanlar nasıl davranmalı ve nelerden kaçınmalı? Anksiyetenin tedavisi var mı ve önüne geçmek için neler yapılmalı bununla ilgili bir yazı hazırlamak istedim, geçelim.

Anksiyete çevresel faktörlerden genellikle doğan bir unsurdur. Geçmişteki travmalarımız, yaşadığımız doğal afetler, kazalar, kötü olaylar, hastalıklar bizleri anksitete problemiyle buluşturabilir. Ayrıca anksiyetik birisi olmamıza sebep olan bazı şeyler de var. Bunlar bazı gıdalardır. Evet, bazı gıdalar anksiyeteyi bildiğiniz çağırıyor. Peki hangi gıdalarmış bunlar, bakalım.
Anksiyeteyi Tetikleyen Şeyler!
Aşırı tuzlu ve şekerli içecekler kalp işleyişini etkiler. Sürekli değişecek olan kalp ritimleri tansiyonu da etkiler ve anlık panik patlamaları yaşanabilir. Panik atak anksiyetede rastlanılan en büyük belirtilerden birisidir.
Bunlar dışında aynı şekilde yüksek dozda kafein ve alkol almak da anksiyete olışumuna sebep verir. Sağlıklı beslenmeye ve lifli gıdalar tüketmeye özen gösterin. Bol bol su için ve bol bol sebze tüketin. Çünkü vücudun hiçbir zaman katkı maddesi ya da alkole ihtiyacı olmaz mineral ve vitaminlere ihtiyacı olur.

Kaygı azaltma teknikleri neler?
Anksiyete doğal ve ilaç tedavisi ile önlenebilir bir durumdur. Pek çok kişide görülebilen bir rahatsızlıktır ayrıca. Anksiyete için genel olarak yapılıp farkı görülen bazı yöntemler vardır. Ayrıca tedaviler de uygulanır. İlk olarak kendiniz anksiyetenizle, peşinizi bırakmayan kaygınızla nasıl başa çıkarsınız onları maddeler ile açıklayayım, sonrasında ise uygulanan tedaviler nelerdir bunları da açıklayarak yazımı sonlandırayım.
Panik ve telaş anlarında özellikle uygulanması gereken bir işlemdir. Derin derin nefes alınıp verilmelidir. Sizi telaşlandıran şeyden o an için uzaklaşıp hava alan bir ortama geçerek nefes egzersizlerinizi daha rahat yapabilirsiniz.
Stresle başa çıkmak için stresimizi unutturacak şeylere yönelmeliyiz. Bu kişiden kişiye değişen bir unsurdur aslında. İşiyle ilgilenmek, ders çalışmak, kitap okumak, müzik dinlemek, spor yapmak, dizi veya film izlemek hâttâ yemek yapmak bile stres atan şeylerdendir. Stresinizi en iyi şekilde hangisiyle atıyorsanız o alana yönelmelisiniz.
Meditasyon ve hipnoz uygulamaları da o an için gerçek dünyayla bağı koparmak isteyenlerde birebirdir. Kaygı bozukluğu olan kişilerin çok sık tercih ettiği uygulamalardan birisidir meditasyon. Çeşitli dallara ayrılıyor tabi ki kendi içerisinde. Gevşeme hareketleri, olumlama egzersizleri, yoga gibi egzersizler veya sakince gözleri kapayıp boşlukta hissetmek rahatlatacaktır.

İlaç tedavisi ilerlemiş anksiyetik hastalara uygulanan bir tedavidir. Genellikle artık uykusuzluk problemleri ilerlemiş, gelecek kaygısından ileriye adım atamayacak hale gelmiş ve panik nöbetleri, atakları geçirmeye başlayan ileri derecedeki hastalar başvurur. Psikiyatrist ile görüşen hastalar psikiyatristlerinin vermiş olacağı ilaçları kullanarak panik modundan uzaklaşmış olacaklardır.
İlaçsız, konuşma dili ile kendimizi ifade edebileceğimiz en iyi tedavi yöntemlerinden birisidir psikoterapi. Kendinizi her ifade edişinizde ve anlaşıldığınızı gördüğünüzde rahatlayacaksınız ve kaygı halkalarınız kırılacaktır. Sadece anlatmak bile ne kadar rahatlatacak bunun farkını siz göreceksiniz. İlerlememiş durumdaysa bir düşünün psikoloğu bence.
Bugün anksiyetik bozukluk diğer adıyla kaygı bozukluğu olan psikolojik bir duruma nasıl müdahale edilir bu konuda yardımcı olduğumu düşünüyorum. Nelerden kaçınmanız gerektiğini artık iyi biliyorsunuz. Çabuk geçmesi dileğimle, geçmiş olsun.
İyi okumalar..
Merhaba efendim.
Hepimizin bir mesleği var. Hepimiz mesleğimizle ilgili bir işte çalışmaya başladığımızda acemi yani tecrübesizdik.. Zamanla çalışma konumuzda uzmanlaştık, ustalaştık ve tecrübelerimiz arttıkça da zaman içerisinde terfi ettik. İşte bu süreçleri yaşarken, hatırlayın hep kaygılarımız oldu. Bu çok normal bir davranış, çok normal bir duygudur aslında.

Her insan yeni bir göreve geldiğinde, terfi ettiğinde mutlaka sorumluluk bilincinin yansıması olan kaygı düzeyinde yükselmeler olur. Bu başka bir deyişle endişelenme halidir. Başaramama, mahcup olma, aciz duruma düşme, ezilme, performans düşüklüğü ve strese girme korkusu bizim en bilinen gözle görülüp hissedilebilen endişelerimizdir.

İşte bu kaygılarımızdan kurtulmak için öncelikle ruh halimizin hazırlanması gerekir. Bunun için öncelikle uykumuzu iyi almamız, beslenmemize dikkat etmemiz, sosyal ve özel sıkıntılarımızı önceden çözmemiz gerekir. Ayrıca gereken hizmet içi eğitimleri alarak konuya olan hakimiyetimizi yükseltmemiz, gerekirse iş gezileri ile görgü ve tecrübelerimizi artırmamız, iş konusuna hakim olmamız ya da işe hakim olan projeye olumlu bakan liyakatlı ehliyetli elemanlardan uzman bir ekip oluşturmamız, iş ve görev paylaşımı yapmamız, olumsuz etken ve personeli o ortamdan ya da projeden uzaklaştırmamız ve ortamı hazırlamamız gerekir.

Bütün bunlar yapıldığında artık kaygılanacak bir şeyin olmadığını görürüz. Çünkü her türlü olumsuzluk senaryolarına anında müdahale edebilecek yetkinlikte ekiplerimiz ve kadrolarımız hazırdır. Kendinize güvenin yeter.

Sonuç olarak görev, yetki ve sorumluluklar liyakatli ve ehliyetli personellere dağıtılarak sistem kurulmuş ve işler hale getirilmiştir. Size sadece yönetmek düşer. Aslında bu model her yeni pozisyon için uygulanabilir. Böylece kaygısız, yetkin ve huzurlu profesyonel ekip ile optimum bir sonuç elde edilmiş olur.
Başarılı bir ömür diliyorum efendim.
#06romeo 😎
Cevap
30Cevap
1-Sizin için sorun haline gelen ana düşünceler ve duygularınızı yazın.
2- bu düşünce ve duygulardan kurtulmak, kaçınmak, bastırmak için neler yapıyorsunuz. (Örnek: Arabaya binmiyorum, kaza yapmak İle ilgili düşünceler geldiğinde düşünceleri bastırmaya çalışıyorum gibi.) bu düşünce ve duygulardan kurtulmak için yaptığınız şeyler işe yaradı mı? Neye mal oldu?
(Örnek araba sürmüyorum bu yüzden toplu taşıma kullanıyorum ve bu zamanı daha fazla alıyor gibi.)
3- zaman zaman ortaya çoktan kendini hissettiren ciddi sıkıntı veren 2-3 olumsuz düşüncenizi yazın. Araba kullandığınız zamanlarda ortaya çıkan ya da arana kullanmak istediğinizde aklınıza gelen düşünceleri bir kağıda yazın.
Düşüncelerden ayrışma egzersizleri
1- Yargılayıcı düşüncenizi kısa cümleler halinde kullanabilirsiniz.
Örneğin “beceriksizim” düşüncesini geliyorsa bu düşünceye 10 saniye yoğunlaşın sonra bu düşünceyi şu formatta tekrarlayın “ beceriksiz olduğumu düşünüyorum. Sonrasında biraz önceki formatta bir değişiklik daha yaparak şu şekilde 5 kez tekrarlayın
“ beceriksiz olduğumu düşündüğümü farketttim”
Burada amacımız düşüncelerle aramıza bir mesafe koymak onların sadece bir iddia olduğunu kabullenmek.
Düşüncelerinizi izleyin
1- koltuğunuzda dik oturup, omuzlarınızı rahat bırakın. Yavaşça ayaklarınız yere doğru bastırın ve zemini hissedin. Gözlerinizi bir noktaya sabitleyin ya da kapatın.
2- şimdi nasıl oturduğunuzu fark edin (5 saniye) Nasıl nefes aldığınızı hissedin (5 saniye) sonraki nefes alış verişlerinizi gözlemleyin- akciğerlerinize dolup boşalan havayı farkedin.
3- şimdi kendinizi usul usul akan bir derenin kenarında hayal edin, akıntının üzerinden geçen yapraklar görmeye çalışın. Bu sizin hayaliniz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
4- şimdi birkaç dakika boyunca zihninizde beliren her düşünceyi yaprakların üzerine bırakın ve akıntıdaki seyrini izlemeye başlayın. Düşünceler ister olumlu ister olumsuz olsun ayırt etmeden yaprakların üzerine bırakın (10 saniye )
5- Düşünceleriniz durursa sadece akıntıyı seyredin bir müddet sonra tekrar gelemeye başlayacaklardır. (20 saniye bekleyin)
5- eğer aklınıza bu çok saçma, bunu yapamam gibi düşünceler gelirse bunlarıda yaprakların üzerine yerleştirin.
6- eğer sıkılma ya da tahammülsüzlük gibi bir duygu ortaya çıkarsa, o duyguları da kabul edin. Kendinize “ sıkıldığımı hissediyorum” ve bu bir tahammülsüzlük hissi diyerek onları da yaprağın üzerine yerleştirdiğiniz hayal edin.
Egzersizi ilk başlarda yapmak bazen güç olabilir ama hergün 5 defa 5-10 dakika arasında bu egzersizleri yapın bu egzersizlerdeki amaç düşüncelerimizi fark etmek ve bize etkilerini saptamak. Gün içinde bazen arabaya binme deneniylerinizi kendinize hatırlatıp o sırada oluşan düşünce ve hislerinizi öncelikle bir kağıda yazıp sonrasında bu egzersizi uygulayabilirsiniz.
Mesaj atamıyorum yeni üye olduğum için.
Kaygı hemen hepimizin yaşayabileceği bir durumdur. Ancak anksiyete boyutuna ulaştığında bir kaç basit teknikle anlık rahatlayabilirsin. Ancak anksiyete uzun vade çalışması isteyen zor ve inatçı bir hastalıktır.

Derin bir nefes alıp içinde bir kaç saniye tutup daha sonra verirsin ve bir kaç sefer tekrarlarını rahatlatır.

Kaygı seviyen cok yükseldiğinde bayılacak gibi olabilirsin ve öyle olduğun zamanlarda özellikle bir miktar soğuk su ile ekseni yıkadığında rahatlayacaksin.

İnanması zor gelse de o anda ben güvendeyim. İşimi gayet iyi yapıyorum. Ya da elimden geleni yapıyorum gibi telkinler cok iyi geliyor insana.

Vücut su kaybettiği için o an da bir bardak su ilkel beynimize hersey yolunda mesajı verir ve sakinlersin.

Evet bilimsel olarak anksiyeteyi hafiflettiği kanıtlanmış müzikler var. Onlari dinletip rahatlayabilirsin.
Her gün egzersiz yapın, düzenli olarak egzersiz yaptığınızda faydalar en güçlüdür. Düzenli egzersiz yapan kişiler, egzersiz yapmayanlara göre daha az kaygı yaşarlar.
Bazı takvıyeler kaygıyı azaltır takvıye alın mesela, Omega-3 yağ asitleri-Yeşil çay-
Limon otu ve benzeri takviyeler. Kokulu bir mum yakın, örnek kokular: Lavanta-Gül-Portakal veya portakal çiçeği-Sardunya vb. kokular. Ruh halinizi iyileştirmek için kokuların kullanılması aromaterapi olarak adlandırılır. Çeşitli araştırmalar aromaterapinin kaygıyı azaltabileceğini ve uykuyu iyileştirebileceğini göstermektedir.
Kafein alımınızı azaltın. Çünkü kafein, kahve, çay, çikolata ve enerji içeceklerinde bulunan bir uyarıcıdır. Yüksek dozlar kaygıyı artırabilir. Gülün, uzun vadede kahkaha, bağışıklık sisteminizi ve ruh halinizi iyileştirmeye de yardımcı olabilir. Rahatlatıcı müzikler dinleyin, Müzik dinlemek vücut üzerinde çok rahatlatıcı bir etkiye sahip olabilir. Yavaş tempolu enstrümantal müzik, stres hormonlarının yanı sıra kan basıncını ve kalp atış hızını düşürmeye yardımcı olarak gevşeme tepkisini tetikleyebilir.
Bazı klasik, Kelt, Kızılderili ve Hint müziği türleri özellikle rahatlatıcı olabilir, ancak sadece sevdiğiniz müziği dinlemek de etkilidir. Doğa sesleri de çok sakinleştirici olabilir. Bu yüzden genellikle rahatlama ve meditasyon müziğine dahil edilirler. benim izlediğim videolarda bunlara değinilmişti bunlar işe yarayabilir.
Öncelikle bence neden kaygı duyduğunuzu bulmalısınız. Sonuçta size bu görevi sokaktan çevirip vermediler. Siz zaten hak ettiniz. Neden endişe duyuyorsunuz ki? Zaten iyi yapmaya uğraşiyormussunuz , endişelenmeyin her şey rayına girecektir. Lütfen sağlığınıza dikkat edin. Zaten bu görevi yerine getiremeyeck olsaydınız terfi almazdiniz. Biraz bu şeylere ara verin kafanızı toplayın. Bir gün gezin mesela, şarkı söyleyindans edin, bir kafede kahve için. Sonea da işinizin başına dönüp güzel işler başarın 💪
Tebrik ederim. Kaygı seviyenin yükselmesi doğal üzerinde ki beklenti arttı ve hata yapmaktan korkuyorsun. İşinle ilgili yoğun çalışmayı kesmelisin önce eve iş götürmemelisin. O pozisyona layık olduğun İçin orada olduğunu unutmamalısın! Bu tempo kendine olduğu kadar zamanla çevrene de zarar vermeye başlayacak. İşini plan ve düzene oturtarak çalışırsan (not alarak, bir sonraki günü mesai saatleri içinde planlayarak) hem hata yapma korkun azalır hem de planlı giderek senden bekleneni üst yöneticine vermiş olursun..
Öncelikle kendi konfor alanını oluşturman lazim. Yani (doğada zaman geçirmek, alışveriş yapmak ya da içinden geleni kağıtlara yazmak ,...) seni rahatlatan her neyse ona yönelmelisin. Hepimizin zor zamanlardan geçtiği dönemler oluyor. Onemli olan bu zamanların bizi geriletmesine fırsat vermeden dimdik ayakta durmak. Önce bir sakinlesmelisin. Bu süreçte seni destekleyen insanlarla (konuşarak, birlikte zaman gecirerek vs.) Iletişim kurabilirsin. En çok sevdiğin faaliyetlere yönel. Muzik çalmak senin icin eşsizse çal. ya da karaokeye gidip hem modunu yükseltip hemde istediğin kadar bağırabilirsin. Bunlarda seçenek.
Ek olarak bence sadece bunlarla da sınırlı kalmamalısın. Bir hayvanı sevmek, bir kedi mırıltisini dinlemek, bir bebeği sevmek, hayvanlar için bir kap su bir kap mama koymak bazen çok çok daha iyi gelir insana. Insan sadece kendi acısını derdini görebildiginde degil, diğer canlara da kulak verebildiği ölçüde insandır.
Terfi almışsınız çünkü işinizi layıkıyla yapıyorsunuz. Sanırsam işinde titiz, verilen görevi anında yerine getiren birisiniz. İşin yani yükün büyümesi de sizi her açıdan etkiliyor. Öncelikli olarak şunu bilin oradaki insanlar size güveniyor belli. Monoton bir hayat, iş yükünün çokluğu gibi şeylerin çözümü sizin kendinize zaman ayırmanız. Bakım yapabilirsiniz, ailene vakit ayırabilirsiniz, film izleyebilirsiniz ya da hobiler edinebilirsiniz. İşi ev ortamı gibi de görmek gerekiyor bazen çünkü zamanınızın çoğu orada geçiyor yoksa size eziyet olabilir.
Belki işinizi de sevmiyor olabilirsiniz, hayat kısa ve günler geçiyor. En güzel yıllarını orada geçiriyorsun. Tatile çıkmak veya izin almak size iyi gelecektir. İşinizi sevmiyorsanız da seveceğiniz bir meslek düşünebilirsiniz. Ekstra bir şey daha yazayım. Kaygı, heyecan bu gibi şeyler için gerçekten önemsiziz, kendi içimizde kendimizi bitiriyoruz. Hayatta başarılı olmak için herkesin ayrı ayrı yeteneği vardır önemli olan bunu keşfetmek, +başarıya gidecek bu yeteneği de kaygı ve heyecanla bitirmemek gerek. Çok saptı yazım umarım size iyi gelir.
Bu konu hakkında çok şey söylendi çok klişe var. Ama benim diyeceğim şey kendin ol ve kendin için zaman oluştur. Nelerden hoşlandığını fark etmek için. Bazen otur bir parkta. Yaprakların hışırtısını dinle. Yağmur yağıyorsa izle hatta çık ıslan yağmurda. İnsanların ne düşündüğünü önemsemeden yaşa çılgınlıklar yap. Bunlar ilimle alakasız şeyler ama psikolojik olarak destekleyecek seni. Çünkü rahat ve pozitif olursan her şey daha çabuk rayına girer.
İşinle alakalı ise. Düzenli ve disiplinli çalışan başarır bu böyledir. Yaparsın sen ya. 😊 Ama işlerini hallederken hayatı kaçırma ;)
Kendine güven sen başarılısın bulunduğun konum sana yeterli gelmediği için sen o iş için fazla olduğun için terfi aldın bunu unutma, üstlerin senin potansiyelinin farkına varmışlar sende kendi potansiyelinin farkına var bu şekilde korkman, kaygılanman gereken bir şey olmadığını fark edeceksin :)
Bu gibi durumlarda en önemli şey kaygının farkında olmaktır. Sen bunun farkındasın, günlük rutine bindirdiğin kaygıya sebep olan işlerinle arana biraz mesafe koymakla başlayabilirsin. Kendine zaman ayır, meditasyon, yoga veya sevdiğin hobilerle upraşarak bedenini ve ruhunu tahatlatabilirsin. Uzun yürüyüşler ve spor da kaygı seviyeni azaltmana yardımcı olur. Devam eden kaygı sürecinde bir uzmanla görüşmen kaygılarının azalması için en doğru yöntem olacaktır
Kaygıların senin mükemmelliyetciliginden kaynaklanıyor olabilir. Yeni sorumluluklar aldin ve hata yapmakta korkuyosun. Hatasiz olmak, en iyisini yapmak istiyorsun bu da seni psikolojik olarak yoruyor. Ama senin ustlerin de zaman zaman hatalar yapti bu cok normal bi durum. Hata yapmadan kimse ogrenemez. Hepimiz insaniz sonucta. Onemli olan bunlardan ders cikarmak. Sen bi insansin robot degilsin. Hata yapmaktan korkma
Bence biraz kolaycılık yapalım ve profesyonel destek alalım. Hiçbir kişisel çaba farklı bir bakış açısı kadar etkili değil. Hele bu açıdan bakan ve bakmaya vesile alan bu işin profesyoneli ise randıman almamak imkansız
En kötü durumda herşeyin anlatabileceğin hiç tanımadığın birini belirle. Hani bu da Dr a gidecek zamanın bile yoksa çünkü insan anlattıkça rahatlar karşı taraftan da iyi bir dinleyici olması beklenir ki sana iyi gerisönüşler yapabilmeli.
sevdiğin eğlenceli eylemleri yap sinema tv müzik parkta veya dışarıda yürüyüş olabilir avm de gez sergi konser gibi etkinlikler iyi gelir kitap oku ama en önemlisi kaygılarının kaynağı ne ise başa çıkamadığın bi olaysa bir psikiyatri ya da psikolog uzmanla görüş
Şimdi sakin ol ve sessizce o kafandan geçenleri sağa bırak olduğundan yerden koşarak uzaklaş. şu an en büyük düşmanın sensin nedir bu yetersizlik korkusu yahu terfiyi alan kimdi heeyyy kendine gel
Aglamak aglamak iyice icindekileri duvarlara anlatarak bosaltmak ondan sonra ayaga kalkip bir guzel giyinip makyaj yapip dimdik ayakta durup birsey almasanda yolun bir yere cikmasada gezmek benim yaptigim buydu vede hala ayni seyi yaparim sak8nlesirim dert tek kisilik kimi sevinir kimi uzulur anlatmam kaygimda olmaz
Beyin aynı anda sadece bir fikir analiz ede biliyor, yani iki şey düşünmesi imkansız. Ben de her zaman bu bilgiden faydalanıyorum. Aklıma beni kaygılandıran bir fikir geldiğinde hemen iyi bir anıma odaklanıyorum. Bunu egzersiz gibi düzenli yaparsan bir zaman sonra beyin sadece güzel çiçekler yetiştiren muhteşem bir bahçeye dönüşüyor. Diğer tüm olumsuz düşünceler istenmeyen misafir ne kadar dayanabilirse o kadar dayanır, sonra mecburen o bahçeyi terk eder.
Uzman yardımıyla kontrol altına alınması gereken bir durum bu zira panik bozukluğa dönüşebilir anksiyete
İş yönetiminde kaygı duymak kadar normal duygu yok. Biraz zaman, biraz yaptığınız işi gerektiğinden fazla abartmadan ciddiye almak başlangıç için iyidir..
Azaltamazsin git gide çoğalır destek alman gerekiyor.
Kafanı dağıtacak bir şeyler yapmalısın mesela spor, yüzmek, yürüyüş, koşu, yoga ve benzeri şeyler yapmalısın emin ol bu tüm kaygını alıcaktır:)
Kaygı olursa heyecan olur kaygı en ufak takıntının bir eşidir. Kaygı ile başa çıkabilme yolu dikkatini başka şeylere vermek kendini Rahatlamak için yapılması gerekenlerdir. Hobilerin ile vakit geçir.👼❤️🙏
Karı kız peşinden koşmuyoruz da ne oluyor, elde var sıfır
Her zaman pozitif düşünmek... Ömrü uzatır gençleştirir güzelleştirir🥰🥰
Kaygın sorunlu insanlar ise biraz uzaklaş onlardan değil de psikologa git
Kafa dağıtmak şart bulunduğun ortamdan biraz uzaklaş ve eğlenceli bir gün geçir.
her şeyi planla ve zaman tut. o zaman kaygın gider. birde az uyu çok çalış
Oz disiplin öz saygıni kendine hatırlat nefes egzersizleri yap ve taze kavrulmuş kahve içmeyi ihmal etme.
Sen elinden geleni yap ve kendine değer ver yapabildiğin en iyisini yaptıktan sonra diğer insanların dediklerini önemseme bu hayat geçici takılmaya değmez gerçekten anı yaşa ilerisini düşünürsen geçmişin kayıpla dolu olur
Ileri düzeyse mutlaka uzmanla görüş tek başına başa çıkmaya çalıştıkça dahada artması muhtemel. Ileri düzeyde değilse kaygıların korkularınla yüzleşmen gerek. Doktora gittiğinde de sana söyleyeceği şey yüzleşme terapisi olacak muhtemelen.
Benim en guzel kaygi azaltma yontemim youtube dan bol bol bakara ve insirah sureleri dinlemek.. Sizlere de tavsiye ederim Allah istedikten sonra onunuzde durabilecek hicbir engel yoktur..
Kendine hergün kısa da olsa zaman ayırmak yardımcı olacaktır.
kaygılarının ne yönde olduğunu netleştir sonra o yönde pozitif düşünmeye başla
Herşeyi akışına bırak hayata ne kadar müdahale edersen et yine bildiğini okuyor başka şekilde ya da bir benzetiyor örüntü hiç değişmiyor
Öncelikle kendini iyi gözlemlemen gerekiyor. Meditasyon, reiki, regresyon v. b şeyler kaygıları azaltır.
Sadece relax düşünmek yol adımları sağlam sorunları hemen atmak lazım 😃
İmkanın varsa 2 3 gün bi yer tut herkesten uzak dinlen beynini dinlendir❤
Takmamak en etkili yöntem, başkalarının hatalarından dolayı kendini cezalandırmak ne kadar mantıklı?
Psikoloğa git ilac veriolar rahatlıyorsun. Biraz kullandiktan sonra birak tamamdir.
alkol, sigara, kimyasal vazgeçilmez 3lü. tabi kime göre neye göre diye sorarlar..
Dert etme dua et hepsi geçer
Nefes egzersizleri yapabilirsin
Nefes alıp vermek için alıştırma yapılmalı
Küçük hedefler belirle
kaygi beynin sana oynadigi oyundur.
Meditasyon
İnsan yerine koyma karşındakini
Çok para daha çok para
her şeyi usulüne göre yap dengil yat
Relax takılın akışına bırakın
Bol bol dua 👍🙏
Meditasyon