Önceleri karşı cins olmayı istiyordum da artık istemiyorum. Aynı kişi olmayı isterdim fakat farklı daha güzel bir yaşam standardımın olmasını isterdim yoksa gelmemin bir manası yok.
Aynı şartlar olduktan sonra ne farkeder ki? Bu ülke de kadın da erkekte olmak hep aynı. Çünkü psikolojik baskı, yetiştirme tarzı, yaşam zorlukları, tramvalar, farklı şekilerde de olsa hem erkeğe hem kadına yapılıyor. İşin kötü yanı kadına yapılan erkeği erkeğe yapılanda kadını etkiliyor. Çünkü iki farklı cins birbiri olamadan yapamaz.
Mesela kadın cinselliği tabu görür bundan sevgilisi etkilenir. Erkek kıskanması gerektiği ile büyütülür ve hem partnerini hemde kendi hayatini zehir eder. Erkek ev geçindirme derdini yetersiz hissetmesini öfkeyle atarken karısı gözyaşlarıyla atar. Bunları gören çocukta evliliğin böyle olduğunu kodlar. Ne bileyim yazmakla bitmez bu örnekler.
Kadın olarak bütün fiziksel acıları biz çekiyoruz. Regl sancısı bizde, doğum sancısı bizde, Regl bitiyor sıkıntısı yine bizde. Doğum yapıyor emziriyorsun vücut elden gidiyor buda bizde vs vs...
Ama yinede yeniden dünyaya gelecek olsam hem kadın, hem yine ben olmak isterdim. Erkek olmak çok sıkıcı olsa gerek🤭
Hayatin yaptığı yetmezmiş gibi birde başkası mi yapsin yok sag ol ben almayayim 🤣
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benden kadın olmaz, çok başıma buyruğum. Keyfim ne isterse onu yaparım, o yüzden erkek olmak daha iyi yoksa çok eleştirilirdim. Erkek olduğum için pek sorun olmuyor 😂