Dünyaya tekrar gelseydiniz kendiniz olarak mı gelmek isterdiniz karşı cins olarak mı? Peki neden?

Laf olsun diye diyenleri mutlaka duymuşsunuzdur; erkekler kadın olmak varmış der, kadınlar niye erkek doğmadım ki der. Bunun temel nedeni toplumsal olarak kadınlara ve erkeklere dayatılan rollerdir. Örneğin kadın ev işlerine adapte edilirken erkek güç isteyen işlere yoğunlaştırılır. Kadın akşam çıkamazken erkek gece eve gelmese de olur. Erkek ağlarken gözyaşını saklamak zorunda hisseder kadın hıçkıra hıçkıra orta yerde ağlayabilir. Çünkü kadınlara duygusallık rolü verilirken erkekler duygulardan men edilmiştir. Kadının sevgilisi olsa kırk laf edilir, erkeğin sevgilisi olmasa o lafların hedefi olur.

Kadının da erkeğin de sorumlulukları toplumsal olarak maalesef yıpratıcı bir şekilde yansıtılmıştır. Peki sizler bu yıpranmalardan sonra, bir daha dünyaya gelsem karşı cins olurdum mu diyorsunuz yoksa her şeye rağmen herkese rağmen kendim olmayı seviyorum diyenlerden misiniz? Neden?
Reenkarnasyona inanmayan, sen de gel.. :)
Reenkarnasyona inanmayan, sen de gel.. :)
Dünyaya tekrar gelseydiniz kendiniz olarak mı gelmek isterdiniz karşı cins olarak mı? Peki neden?