Laf olsun diye diyenleri mutlaka duymuşsunuzdur; erkekler kadın olmak varmış der, kadınlar niye erkek doğmadım ki der. Bunun temel nedeni toplumsal olarak kadınlara ve erkeklere dayatılan rollerdir. Örneğin kadın ev işlerine adapte edilirken erkek güç isteyen işlere yoğunlaştırılır. Kadın akşam çıkamazken erkek gece eve gelmese de olur. Erkek ağlarken gözyaşını saklamak zorunda hisseder kadın hıçkıra hıçkıra orta yerde ağlayabilir. Çünkü kadınlara duygusallık rolü verilirken erkekler duygulardan men edilmiştir. Kadının sevgilisi olsa kırk laf edilir, erkeğin sevgilisi olmasa o lafların hedefi olur.
Kadının da erkeğin de sorumlulukları toplumsal olarak maalesef yıpratıcı bir şekilde yansıtılmıştır. Peki sizler bu yıpranmalardan sonra, bir daha dünyaya gelsem karşı cins olurdum mu diyorsunuz yoksa her şeye rağmen herkese rağmen kendim olmayı seviyorum diyenlerden misiniz? Neden?Reenkarnasyona inanmayan, sen de gel.. :)
Dünyaya tekrar gelseydiniz kendiniz olarak mı gelmek isterdiniz karşı cins olarak mı? Peki neden?
Şimdi burada bana "vay i. ne vay" diyecekler önce bir düşünün.. Ben bir daha gelecek olsam fısstık gibi bir hatun olmak isterdim. Erkekliği gördük, ister istemez her bi b. ktan sen sorumlusun, bi b. ka da yaradığı yok. Kız olarak gel, etrafında fır fır fır fır pervane olan erkekler olsun, sana seçmesi kalıyor. Para? Ehh işte, kocan çalışsın anasını satayım falan filan.. Ne erkek olarak gelmek isteyeyim ki a... q? 😂
Yani belki cinayete kurban gitmek istemeyebilirdiniz ne bileyim. Bunu derken bence iki cinside toplum gerçekten insafsızca yıpratıyor o ayrı. Tercih tabii. :)
yav şimdi eksilerini düşünüydum da, ne kadar ayıp değil mi? "eksi" demek? Böyle olmamalı. Ben şahsen utanıyorum artık öyle haberleri gördüğümde. Bi o var, adet sancısı var doğum sancısı var felan.. Hiç kolay değil yav😒
Sorunun amacı bir tür empati kurdurabilmek zaten, bunu başardıysanız sıkıntı yok. Çünkü topluma ayak uydurup onlara hayat kolay demek en kolayı. Aksini yapabildiğimiz zaman cinayetler belki de ortadan kalkar, kim bilir.
her yönden kızlar erkeklerden degerli oldugu için tenbel olup evde kalsalar bile elini sallasa ellisi. kimileri ah bu devirde kız olmak vardı deditir erkeklere. erkekler kızlara hayattaki herşeyi önüne serip memnun etmek isterler hediyeden tut işte yüşüge ev araba vs vs armut piş agzıma düş hayatı yaşiyolar işte. bu durumda hayatın her türlü mücadelesini erkekler yaptıgı için güçlü yetenekli mücadeleci bir erkek oluyo bu yüzden yine erkek olmak isterdim kızlardan hatta çogu erkeklerin yanında degersiz faydasız olsam bile ben erkekliğimle gurur duyuyom
Kendim olarak gelirdim demekten başka düşüncem yok. Kadın olarak dünya ya gelirim diyen kişi beni her zaman şüphelendirir kadın duygularıni hislerini nerden bileceksin lan diye sormadan duramıyorum. Boyely düşünen kişiler beyninin kalbinin cinsel organında attığını sanıyorlar 😉
karşı cins kesinlikle dertleri tasaları yok hayat onlara güzel para kazanma derdi de yok anası verir zengin birine yersin yalağı oturur keyfine bakarsın hayatta bişey olma bişey yapma zorunlulukları yok
Sen herhalde herkesi baba evinde eli sıcak sudan soğuk suya değmeyen sonra zengin bir kocaya gidip ömrünün sonuna kadar zevk sefa içinde yaşıyor falan zannediyorsun galiba?
Gülünç ki, kendimizi acındırmıyorum sana. Şahsi görüşümü beyan ediyorum. Erkek olmanın da kadın olmanın da belli zorlukları var. Kadınlar keyif içinde yaşıyor demen yanlış. Senin her hayatı benzer veya bir tutman akıl kârı değil. Senin dediğin yaşamlar nadir oluyor. Anlayamadığım karşı cins olmayı bu kadar basit görmen gerçek görüşün mü yoksa kuyruk acısı mı bilinemez. Ayrıca evet bizim hemcinsimizde burnu havada, kendini bir halt sanan gerizlkalılar var. Sizin hemcinsiniz de tacizci, tecavüzcü, sapık, şiddet meyilli, geri kafalılar olduğu gibi. Sırf bu yüzden benimde senin hemcinsinden birinin yaptıklarıyla atfetmem ne kadar yanlışsa, senin bu yaptığında öyle. Sana bu aptal zihniyetinle gelişmemiz beyninle ne kadar yaşabilirsen o kadar iyi günler dilerim.
Ve de sayın lewandowski34 normalde karşıcinsimle böyle konuşmam. Gayet arkadaş canlısıyımdır fakat siz gerçekten beni sinir ettiniz. Bunu da genellemenize sokmazsınız umarım.
Bu konuda haklısın. Bende zamanında kız yurdunda kaldım. Ben eğitime önem veren, ahlaki davranış ve etik kurallarına uygun, kültürünü geliştirecek şeylerle ilgilenmek üzere büyütüldüm. Yurda ilk gittiğim zaman gerçekten oradaki öğrencilere çok şaşırmıştım bu yüzden sana yemin ederim öyle kızlar vardı ki sayıca kabul çoğunluktular erkek kardeşim ve erkek kuzenlerim bile yapmaz onların yaptıklarını edepsiz, ahlaksınızın tekiydiler. Gerçekten oldukça burunları havada, kendini yükseklerde gören ve dediğin gibi tavır ve hareketleriyle kalitesini belli eden insanlardı. Sevgililerini resmen kredi kardı gibi kullanıp, çocuk ucuz hediyeler alınca başına çalan bile vardı. Ama bunların tam tersi gayet düzgün kızlarda vardı. Sadece herkesi bir tutmaman gerektiğini düşünüyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Aynen bu hayatla, yaşadıklarımla ve karakterimle erkek olarak gelmek isterdim. KAdın olsam, belkide bu aile baskılarına bu kadar sert karşı koyamazdım.
Karşı cins olarak, çünkü daha şanslılar ilgi odağı oluyorlar ve çok güzel olmaya da gerek yok, ayrıcı sorumlulukları çok az, ve geçim dertleri yok... Daha naif bir hayatları var
kararsızlıkla beraber gelmekte istemezdim. Ya zorunlu olursa erkek olmak isterdim tüm şeyleri bilmiyorum ama erkeklere karşı olan taciz oranı kızlara kıyasla daha az sanırım vu yüzden erkek olarak gelmek isterdim.