medıtasyon yapmak gunahmı? yenı baslayacagım baslasammı bılmıyorum bılen bırı yorum yapsın sadece dıgerlerıne dalga gecenlere -
Cevabın nedir?
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Meditasyon genelde yahudiler tarafından çıkma olduğu için az birazda bizim toplumumuzu etkileyebiliyor.
Bu konu ile alakalı dinsel mantralardan uzak olduğun sürece herhangi bir zararı olmaz diye düşünüyorum.
Bu birazda meditasyonun türüne göre değişiklik gösteriyor. Senin yapacağin meditasyonun türü nedir?
Genelde yapacağın meditasyon türü türkçe konuşmalı seni rahatlatacak huzur dolduracak beyinsel aktivitelerini azaltıp beynini birkaç dakika boyunca olumsuz düşüncelerden arındırabilecek gibiyse. Bundan herhangi bir zararı yok. Yapabilirsin. Gayette iyi gelecektir. Hem psikolog terapilerinde meditasyon baş tacıdır.22 Yorumla- Soran+1 yıl
evet öyle yapacagım baska turlu medıtasyon varsa bılmıyorum bıle :D
- Cevap sahibi+1 yıl
Mantra içerikli meditasyonlar var onlardan uzak durmanı tavsiye ederim. Kendi dinlerine yönelik sözler söylemektler onları dinlemek bile doğru değil. En iyi cevap için de teşekkürü borç bildik :)
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
cok guzel bır soru kuranı kerim için şoyle diye bilirim onu anlamak için anlıyabildigin dilde ve yavas yavas sındırerek okumak meditasyonda bir nevi dunyayı bilinmeyeni anlamak dogayı anlama
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
Meditasyon ruhun dinlendirilmesi bağlamında yapılırsa dinen bir sorun olacağını sanmıyorum lakin kara ayinlermiş duru görü gelecek görmeye çalışmak felan bunlarda çok saçma zaten ınanmayın :D
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yaptığın tek şey düşüncelerini sakinleştirmek aklındakilere bakmak sence bu günah mıdır? Bence değil
10 Yorumla - +1 yıl
Mis gibi namaz var bundan iyi meditasyon yok dostum.
30 Yorumla Nisa suresi 29. ayet der ki:(Biz) onlara meditasyonu haram kıldık.) Kim yaparsa) cehennemdeki yeri hazırdır
08 Yorumla- Soran+1 yıl
ne?
- Soran+1 yıl
anladım bebegım
- +1 yıl
4/NİSÂ-29: Ey îmân edenler (âmenû olanlar)! Birbirinizin mallarını batılla (haksızlıkla) yemeyin, ancak sizin rızanızla yaptığınız ticaret hariç. Ve kendinizi (ve birbirinizi) öldürmeyin (intihar etmeyin). Muhakkak ki Allah, size karşı Rahîm’dir.
meditasyon günahmı değilmi beni ilgilendirmiyor yapmıyorum çünkü ama
kendi kafandan saçma sapan şeyler uydurma !!
eline git bir meal alda bak !! - +1 yıl
İşte hep böyle senin gibiler yüzünden dinimiz kirleniyor. Umarım müslüman falan değilsindirde aynı dini paylaştığım için utanırım. Olur olmaz şeylerin altına şu ayet hadis falan yazmayın artık 21. yy da yaşıyoruz her şeye erişebiliyoruz gidip sağlam bir kaynaktan öğrendikten sonra konuşalım lütfen bilip bilmediğimiz şeyleri ne yazalım nede uydurduğumuz şeyin altına ayet yazalım.
Nisa suresinin 29. ayetinde yazanıda araştırıp attım. Belki kendi dininize saygınız yok anlıyorum kendi dininiz değilsede bizimkine saygı göstermenizi istiyorum. Bu konu hassas bir konu abartmadım sadece vicdanım olmayan bir ayeti okumaya elvermedi o kadar.
Bir daha yapmayın.
(6/EN'ÂM-21: Kendi uyduruğu yalanları Allaha yakıştırandan veya Onun mesajlarını yalanlayanlardan daha zalim kim olabilir? Şüphe yok ki, böyle zalimler mutluluğa asla ulaşamazlar) - +1 yıl
Aptal canım çapulcu. Kuran bu kuran birde sure ayet vermiş. İroni yapılacak dalga geçilecek şey mi bu?
- +1 yıl
Nisa Suresi 29. Ayet: Ey iman edenler! Karşılıklı rızâya dayanan ticaret dışında, mallarınızı aranızda haksızlıkla yemeyin ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir.
Lütfen copy paste yaparak saçma şeyler uydurmayalım, insanları kandırmayalım
- +1 yıl
Meditasyon diye bir numara islamda yoktur
10 Yorumla - +1 yıl
İlerde caminin karşısında...
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
şurda durayımda meditasyonun ne olduğunu öğreneyim
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı