geçmişe bir çizgi çekmek ve hayatımda bana zarar veren insanları çıkarmak istiyorum ama yapamıyorum yok mu geçmişi tammaen birakmanın yolu? meditasyon yapıp sonuç alan var mı? çok yoruldum tükendim geçmişi bırakmalıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Merhaba,
Öncelikle şu tavsiye ile başlayayım: meditasyonu bir amaca ulaşmak için araç olarak görmeyin. Yani "Geçmişe bir sünger çekmek istiyorum o zaman meditasyona başlayayım" gibi bir işleyiş çok doğru değil. Tam tersine, önce geçmişle olan bağlantınızı kestikten sonra meditasyona başlamanızı tavsiye ederim. Aksi taktirde ne zaman meditasyona kalkışsanız zihniniz o geçmişte unutamadığınız kişi ve olayları önünüze koyarak dikkat ve dikkatinizi dağılmasına sebep olacaktır.
Ve, evet, tabii ki meditasyon yapıp sonuç alanlar var. Bunlardan biri de benim. Herkesin meditasyon deneyimi kendine hastır ama ben kendiminkinden tüyo vermek gerekirse; meditasyon zamanlarının benim için hayatın en güzel dilimleri olduğunu söylemem sanırım yanlış olmaz.
Meditasyon sırasında önce bedenden sonra da zihinden kopma sırasıyla gerçekleşir. Tabii bu bir odaklanma disiplini içerisinde gerçekleşecektir, o yüzden de zihnin zaten belirli bir seviyede rahatlamış olması gerekir. Zihin ve beden giderek incelince kişi kendisini farklı bir algı (zaman) boyutunda hissetmeye başlar ve orada sonsuz huzur hali deneyimlenebilir.
Ama dediğim gibi öncelikle affetme konularını hallederek meditasyona başlamanızı öneririm. Zihindeki tetikleyicileri ne kadar en aza indirebilirseniz, o zaman meditasyon serüveniniz de o kadar keyifli geçer. Affetme gibi konularda kendimin de eğitmeni olduğum Transformal Nefes Terapsini denemenizi size önerebilirim. Çok etkili, güvenli ve hızlı sonuç alınan çok güçlü bir tekniktir.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için her zaman benimle profilimdeki linklerden irtibat kurabilirsiniz.
Sevgilerimle.21 Yorumla- Soran+1 yıl
çok teşekkür derim mutlaka ulaşacağım sağolun :)
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Geçmişini tamamen silemezsin ama kendine dersler çıkarıp geçmişine bağlı kalmadan onunla yaşamayı öğrenebilirsin. Meditasyonla da şu anki yaşamına şükredip daha huzurlu bir hayata başlayabilirsin. Ben meditasyon yapıyorum ve yaptıkça rahatlıyorum. Bununla birlikte kişisel gelişim kitapları da okuyabilirsin. Bir incele, araştır derim ben. Daha huzurlu olacaksınn
00 Yorumla
- +1 yıl
meditasyonda yarayabilir elbet ama en önce akılda biter bu durumlar. zorlandım tabi ama insanların bana iyi gelmediğini sürekli kazık yediğimi kendime defalarca söyleyip uzun bir zaman önce tamamen sildim hepsini şu an sadece ben ve kendim varım. acaip mutluyum :D
02 Yorumla- Soran+1 yıl
ayy demek ki yalnzı değilmişim bazen insanlar çok kötü diye söylenip duruyorum
- +1 yıl
yalnız değilsin tabiki. şu an hiç arkadaşım yok mesela samimi bulduğum sırlarımı anlatacağım kimse yok bazen can sıkıcı oluyor ama kafam rahat en azından bu yeterli.
en yakın arkadaşlarımla sevgilim arasında ilişkiler vardı. sebebim buydu benim daha da kimseye güvenmem
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
18Cevap
- +1 yıl
Meditasyon hayata sizin için bir sünger çekip yepyeni beyaz bir sayfa açmanızı sağlamıyor, eğer beklentiniz buysa. Sadece sakin sakin size olayların aslında düşündüğünüz gibi olmayabilieceğini de söylüyor. Bu telkinleri alıp uygulamak yine size kalmış. Yoksa her gün 10 dakika meditasyon yaptım beynim tamamen temizlendi diye bir beklentiniz varsa maalesef.
32 Yorumla- +1 yıl
Herkes boş boş konuşmuş sonunda meditasyonu gerçekten bilen biri gördüm
- +1 yıl
Herkes o kadar pozitif konuşuyor ki istemeden gerçekten meditasyonu bilmeyen birine bunu alacak aklında ne kadar kötü düşünce varsa hop atacakmış gibi anlattığımızı fark etmiyoruz.
Ben 2 ay boyunca yaptim. daha cok sakinleşmeye başladım. tabiiki herseyi unuttum cok mutluyum diyemem ama sakinleştirici etkisi cok fazlaydi
12 Yorumla- Soran+1 yıl
geçmişi umursamamaya başladın mı peki
Geçmişi hiç bir zaman birakamazdin adı üstünde senin geçmişin onunla yaşamayı ogren çeksin ama geçmişte sana yapılanları ve yapanları tek kalemde silebilirsin geçmişe takılmadan geleceğini planla yaşananlar değişmez ama ders cikartik önündeki günlere aynı hataları yapmadan baslayabilirsin
00 YorumlaEn iyi meditasyon; iyi düşün iyi olsun. Kendini nerede görmek istiyorsan, neleri yapmayı çok istiyorsan onları uapıyormuş gibi hayal et sürekli. Ben olmaz dediğim hayalleri böyle gerçekleştiriyorum. Bunu hayatında sürekli dene bence😊
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Meditasyonla geçmişi unutamazsın ancak sakinlik kazanırsın, daha sakin ve mantıklı düşünürsün bence düzenli olarak yap. Ben meditopia uygulamasını çok beğeniyorum orda konulu meditasyonlar da var ama bazıları ücretli maalesef
10 Yorumla Geçmişi bırakmak için çaba harcamayarak işe başlayabilirsin
10 Yorumla- +1 yıl
Meditasyon sana bir şeyleri unutturmaz böylesine muhteşem bir şeyi nasıl basite indirgeyebiliyorsunuz anlamıyorum. Meditasyon bir şey yaratmaz içindekiyle yüzleştirir seni. Tabi buna cesaretin varsa...
10 Yorumla Kisa ve öz, meditasyonla sadece bir nevi sakinlesebilirsin ama problemlerini, dertlerini cözmez, hayata bakis acini degistirmen daha yararli.
00 YorumlaGeçmişe alışırsın ama unutamazsın.. Allah'a yönel... meditasyon felan boş sen Allah'a sığın o senin derdine çare bulur.. bu dertleri çekerken sana huzur verir emin ol :)
10 Yorumla- +1 yıl
hiç denemedim, etkisi gerçekten olupoyr mu merak etmiyor değilim :)
00 Yorumla Yaklaşık 1 haftadır yapıyorum. Zihnini temizlemek, odaklanmak ve sakinleşmek için iyi geliyor. Normalde önyargılıydım fakat devam edeceğim gibi :D
10 Yorumla- +1 yıl
Bazı meditasyonlar iyi hepsi değil seçici olman lazım. Youtubedan takip edebilirsin araştır istersen biraz
00 Yorumla - +1 yıl
Meditasyon tam anlamıyla işini görmez. İnsiye şart.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
tedavi mi yani
- +1 yıl
Hayır bilinçaltı temizliği
Meditasyon tam anlamıyla işini görmez. İnsiye şart..
10 Yorumlavar. ahirete gitmek diger turlu unutulmuyor. heleki guclu bir hafizan varsa benimki gibi.
00 Yorumlaben motüvasyon yaptıgımda kendimi çok iyi hissediyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Biraz rahatlıyosun uykuya dalıyorsun sonrasında uyanınca aynı sıkıntılar aynı hayat
00 Yorumla Meditasyon cinleri çeker araştırabilirsin. Ayrıca Namaz kılan insanın 7 çakrası aynı anda açılıyo
00 Yorumla- +1 yıl
Namaz kıl meditasyon filan boş işler.
20 Yorumla - +1 yıl
Namazda bir meditasyon dur dene
10 Yorumla - +1 yıl
Namaz kıl
31 Yorumla- Soran+1 yıl
inanmıyorum
- +1 yıl
Herşeyi silmenin bir yolu var. (meditasyon boş iş)
04 Yorumla- Soran+1 yıl
taktik var mı
- +1 yıl
Var. Ayrıca rahatsızlık veren kişi ya da şahıslarla aynı mekanı paylaşman sana bu sıkıntıyı unutturamaz. Kısacası hicret et.
- Soran+1 yıl
engelledim ama hicret bir süre sıkıntıı
- +1 yıl
Malesef bu işin en önemli kısmı hicret etmektir. Tecrübeyle sabit. Bana geçmişimi hatırlatacak hiçbir arkadaşımla görüşmüyorum.
- +1 yıl
Her gün yapıyorum ve sonuç mükemmel
01 Yorumla- Soran+1 yıl
ne faydasını gördünüz
Meditasyonun gerçekten işe yaradığı görülmüşmü ya
00 Yorumla- +1 yıl
Önce kendini bağışla
00 Yorumla selam
00 YorumlaBen aldım
04 Yorumla- Soran+1 yıl
ne faydasını gördünüz
- Soran+1 yıl