Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
- +1 yıl
Ben okulda hoşlandığım bir çocuk için yaptım daha öncesinde çocukla bakışmamız olmuştu çocuk 12 ydi ben 11 ilk meditasyon yaptığımın ertesi günü bir çocuk hesabımı istedi ve hesabımı isteyen çocukla hoşlandığım çocuğun isimleri aynıydı ama bu çcouk 9 du 2. Meditasyon yaptığımdaysa ertesi gün kelebek sisteminde yan yana oturduk hoşlandığım çocukla ben çok heyecanlandım soruları unuttum onda tık yoktu bir daha da yapmadım çünkü çok başım ağrıdı bu meditasyonları yaptıktan sonra bir tık işe yaradı gibi ben de
00 Yorumla Meditasyon başlangıçta işe yarar fakat bir süre sonra yapmadığında mutsuz< olmaya başlarsın. Yani uyuşturucu bağımlılığı gibi bir hale sebep olur. Bu da bıraktığında daha büyük psikozlara sebep olabilir. Böyle bir riske girmektense bir psikoterapistten destek almak daha akıllıca olur...
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ben. Takıntılı olduğum, her an düşündüğüm platoniğimi bağ kesme meditasyonu ile unuttum umrumda değil şimdi.
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Ben derslerde odaklanmak aklıma bişey gelmemesi ve anda kalmak için istiyorum. Herhangi bir video önerir misin bunla ilgili sana fayda sağlamış olan
- Cevap sahibi+1 yıl
Odak problemin olabilir. Ben genelde yaptığım işe pür dikkat kendimi verebilen biriyim o konuda hiç sıkıntı çekmedim. Meditasyon genelde onarı gerektiren, dinginleştiren bir şey. Odak problemi varsa meditasyona bile odaklanamazsın bu ilaçlık, psikiyatristlik bir konu olabilir. Yardımcı olmak çok isterdim ama dediğim gibi
- Soran+1 yıl
Hayır aksine meditasyon yaptığım zaman yaptığım işe odaklandığımi görüyorum bana zihnimi susturmayi öğretiyor ama başlayalı birkaç gün oldu. Sadece değer mi bunu merak ettim sonuçta günde en az yarım saatimi buna ayiriyorum
- Cevap sahibi+1 yıl
Kesinlikle değer. Düşunce gücü o kadar büyük bir şey ki. Faydasıni bizzat görmüş birisi olarak bu yoldan ayrılma diyorum.
- Soran+1 yıl
Teşekkürler görüş için 🌸
Kimsenin seni rahatsız etmeyeceği bir yerde, sözleri olmayan bir müzik açıp meditasyon yapabilirsin. işe yaramadığını düşündüğünde ise başka bi hobi edinebilirsin. Mesela, dans etmekte kafani dağıtabilir. ya da yürüyüşe çık doğru nefesler alma metodunu uygula çakraların açılsın. Kolay gelsin.
00 Yorumla- +1 yıl
Tabikide göre bilirsiniz isterseniz relax müzik dinleye bilirsiniz ve ya meditasyonu doğada yaparsanız çok daha etkili olur👌🏼
00 Yorumla hiç denemedim ama yapanlardan gördüğüm kadarıyla faydasını alan görmedim
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Yapanlar faydalı olduğunu söyler genelde ama
- Soran+1 yıl
Ya ben biraz da anda kalabilmek için istiyorum genel bir rahatlama zaten olmaz mesela atıyorum ders çalışırken anda olayım aklıma bişey gelmesin bu da meditasyon yaptığım zaman ya da uykudan yeni uyandigim zaman oluyor 🤠
- Soran+1 yıl
Zihni düşünceler yoruyor alakasız şeyler geliyor aklıma odaklanamiyorim
Meditasyon boş kafanı al uzaklara git her şey den uzĞ bir süre kendine zMn ayır tek yaşa
00 Yorumla- +1 yıl
Şahsen bende herhangi bir faydası olmadı, sadece sakinleşmemde faydasını gördüm.
00 Yorumla - +1 yıl
Ben gördüm az da olsa ama sadece dinlendirmiş olduğum için kendimi yoksa başka bir şeyi yok
00 Yorumla - +1 yıl
ne tür bir fayda beklediğine göre değişir daha açıklar mısın?
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 614 cevap paylaştı. Ben denedim işe yaramadı bende 😀
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Kaç kez denedin kaç gün yaptın?
Namaza basla kesin gorursun
...00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
ufkunu genişletiyor bambaşka dünyaya atılıyorsun
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 402 cevap paylaştı. şnan bende merak ediyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Arkadasim yapiyi ve goriyi
00 Yorumla - +1 yıl
Görebilirsin ama uzun süreli
00 Yorumla - +1 yıl
Benim kız arkadaşım yapyo çok iyi geliyo yap dene
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Evet gördüm
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne kadar süre yaptıktan sonra faydasını gördüm hemen oldu mu
- +1 yıl
Hayir
00 Yorumla - +1 yıl
Rahatlarsın
00 Yorumla - +1 yıl
Saçmalama
00 Yorumla - +1 yıl
Hemde nasıl
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Meditasyon tüm “yapma” hallerini bırakarak sadece “var olma” halini deneyimlemektir. “Yapma” halinden kastettiğim fiziksel tüm aktiviteler olduğu gibi, düşünmek gibi tüm zihinsel faaliyetleri de kapsar.
Bu basit tanımı bile meditasyonu sizce de fayda yaratmaya aday haline getirmez mi? Yapma halini fazlasıyla deneyimlemedik mi? Bizi kalıcı mutluluğa ve huzura ulaştırmaya nefesinin yetmediğini görmedik mi? Ve bu yapma durumundayken, çaba halindeyken, sürekli faaliyet - özellikle de zihinsel faaliyet- halindeyken bir şeyleri başarıyor gibi gözüksek dahi bunların asla kalıcı olmadığını ve gelecekte de olamayacağını hala anlayamadık mı?
O zaman neden şimdi sadece “var olma” haline bir şans vermiyoruz? Neden hala bir şeyler yaparak huzur bulmaya çabalıyoruz? Denediğimiz ve yetersiz sonuçlarını net olarak bildiğimiz faaliyetlerde neden bu kadar ısrarcıyız sizce?
Evet, tabii ki meditasyon fayda sağlar. Aslında bir kişiye ihtiyacı olan faydayı sağlayabilecek tek faaliyet meditasyondur. Çünkü orada stresin, gerginliğin, kaygı ve endişenin asıl kaynağı olan zihin yoktur. Tüm düşünce proseslerine ara verilmiştir, adeta zihnin “pause” tuşuna basılmış gibidir. Ama kişi hala algılamaya devam edebilmektedir. Bu mucizevi bir haldir. Bu nasıl olabilmektedir?
Doğrusu insanın zihni toplam bilincinin çok çok küçük bir kısmını oluşturur. Düşünceler dursa, zihin tamamen kapatsa bile insanın duyuları ve içgüdüleri vasıtasıyla hala sahip olduğu bir zeka vardır. Asıl yaratıcı zekanın kaynağı, zihnin durdurularak aşıldığı, ötesine geçildiğinde erişilen yüksek bilinçtir. Dinlerde “ruh” olarak adlandırılmış bilinç halidir. Yüksek bilinç öldükten sonra değil, yaşamı deneyimlerken herkes tarafından erişilmesi gereken bir bilinç halidir. Ve orası kalıcı ve sonsuz huzur ortamı olduğu için yaşam ancak buradan doğru şekilde idrak edilebilir.
Meditasyonu ve onun uzantısı olan mindfulness gerçek zekamızla bezenmiş gerçek kimliğimize ulaşmanın tek yoludur. Saçma sapan savaşlara, politik anlaşmazlıklara, açlığa, doğaya yapılan tüm eziyetlere son vererek yepyeni bir cennet-dünya yaratmanın tek yoludur. İnsanlığın devamının tek yoludur.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.