Ölülerle yasamaya başladım.
Allah'm aklıma mukayyet ol 😀😀

Hastalık demeyelim ama zamanla psikolojik sıkıntılar yaratacağı kesin. Geçmişi unutmamalı ama takılıp da kalmamaliyiz. Yürürken arkaya bakarak yürümek nelere sebep olursa geçmişe takılıp bugünü yaşamak da aynı şeylere sebep olur. Ayağın takılır düşersin, kafanı direğe vurursun vs.
Demek yolda o yüzden düşüp duruyorum ben 😛
Yok düşe kalka düşmemeyi öğrendik artık 😀
O biraz zor işte 😏
Bir insan neden geçmişte yaşar? Belki de doğru cevap şimdiki hayatının geçmişindeki kadar iyi olmamasıdır. Çünkü geçmişte yaşamak bir kaçıştır kimi zaman. İnanmak istemezsin şimdiki veya gelecekteki hayatının güzel olacağına. Ama unutulan bir şey var, geçmişte yaşadığımız o anında değerini anlamadık ki, onu yaşarken de ondan önceki geçmişte yaşıyorduk ya da avunuyorduk.
İnsan elbette ki geçmişi özler ama tek fark sadece özlemesidir, bütün hayatını geçmişe göre yönlendirmesi değil. Ayrıca geçmişinden kurtulmak isteyenleri anlamıyorum, onlar olmasaydı şimdiki sen olamazdın. Tamam, bazı geçmişler bize acı verir ama her şeyin bir çözümü vardır. Ve inanın bana insanoğlunun unutmak isteyip unutamadığı şey yok denecek kadar azdır. Tek mesele o sihirli sözcükte "istemek" . Mesela geçmişini bir puzzle gibi düşün. Ve şimdi sen o puzzle baştan mı yapmak istiyorsun yoksa hatalarını düzeltip tam vaktinde bitirmek mi?
Her şey gönlünce olsun 🌹
#Ayhan67
Rica ederim.
Geçmişi bende unutamam. Güzel bir anıyı, hatırayı hatırlamak onu yad etmektir.
Ancak sürekli takılı kalmak şu an ki yaşayışa adapte olmakta zorlar. O yüzden geçmişi bir şarkı ya da sözle anmak en iyisi olacaktı.
#MustiEmre
Geçmişe takilı yaşarsam ana adapte olmamam benim için geçmiş bitmiştir. Yarım kalan birseyler varsa bu duruma sebebiyet veren şey o olabilir. Bir nevi kişinin kendisiyle hesaplaşması gibi olabilir.
Tesekkur ederim🌺
Rica ederim.🌸
Cevap
4Cevap
Evet hastalıktır. Geçmişte yaşıyan şu an ki kendisini unutur. Ruhen ve bedenen hastalıklar olması kaçınılmaz
30 bin bakımı yaptırmanın vakti geldi 😀
😃😃 tüm paran biter 😃
Geçmiş de travma var mı yoksa eskiyi mi düşünüyorsun
Ikisi de var diyelim.
Şimdi eskiler biraz da orijinal sade bir hayattı
Artık şu zaman da sadelik nerede ise yok orijinalligin adı kalmış
😂 Manisa akıl ve ruh sağlığı hastanesinden ikimize yer ayırt ettireyim mi?
Bakırköy'e gidelim bence orasi daha havalı 😀
Orda adımız deliye çıkar sjsjsjs.
Manisa iyidir 😄
Kimden neyi sakliyorsun ki çok akıllı olduğumuz söylenemez çiçeğim 😀😀
Asıl mesele, zeki olduğunu göstermeden delirmek sjsjsjsjs.
Evet. Uzman birisinden yardım alman gerekiyor.
O kadar vahim durum diyorsun yani 😀
Vahim kanka
Evet, geçmişi değiştirme şansımız yok ama geleceğimizi şekillendirebiliriizz
Sağlıklı durum olmadığı kesin))
Ben sürekli geçmişte yaşarım :(
Öyledir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?