Geçmişi unutmak, bir hastalık mı?

Merhaba arkadaşlar. Benim bir psikologa veya psikiyatra gitmeden önce size danışmak istediğim bir sorumum var. Geçmişteki kişileri, yüzleri, isimleri, konuştuğum şeyleri en önemlisi iyi veya kötü anıları unutmak. Üstelik sadece uzak geçmiş değil yakın geçmiş için de geçerli. Şöyle örneklendireyim. Yakın bir arkadaşımla buluşmaya sözleştiğimi unutuyorum, 10 saniye önce bana seslenildiğini unutuyorum, 2 yıllık erkek arkadaşımla rahat 10 kez gittiğimiz mekana daha önce gelmediğimizi iddia ettim yakın zamanlarda. Dersler konusunda böyle bir sıkıntı yok. Ayrıca kan değerlerimi ölçtürdüm vitamin eksikliği de yok. İlkokul/ortaokul/lise anıları deseniz büyük bir kısmı boşluk. Kişileri hayal meyal hatırlıyorum sık görüştüklerim haricinde. Hiç böyle bir durum yaşayan var mı? Özellikle bahsettiğim erkek arkadaşım tarafından aldatıldığımı öğrenip affettikten fakat kendi içimde hesaplaşmayı bir türlü bitiremedikten sonra arttı bu olaylar. Önceden hiç böyle bir sorun olmasa depresyon diyeceğim ama hep vardı ve bu durum beni korkutan bir düzeye ulaştı. Ne düşünüyorsunuz?
Geçmişi unutmak, bir hastalık mı?