eski günler eski dostlar çok sık aklıma gelmeye başladı. yaşlanma belirtişi mi?
Cevabın nedir?
Üzerinden zaman geçmişse eğer , insan yaşadığı evlere semtlere, işittiği ilk sevgi sözcüklerine, hatırladığı bütün sarıp sarmalamalara, unutamadığı güneşli günlere, boynundaki ipi almak için uzanmış şefkatli ellere ve mutluluktan öldüğü gecelere bile ağlar.
İnsan, geçip gitmiş zamanı hesaplar ve ağlar…
Yazık ettiğini, haksızlığa uğradığını, asla değişmeyeceğini, her seferinde döne döne başladığı yere savrulduğunu, duymaması gereken sözler duyup görmemesi gereken şeyler gördüğünü, ömrünü yok yere tükettiğini düşünür ve ağlar.
Geçmişe duyulan özlem mutsuzluğun dibine vurmaktır Dostum..31 Yorumla
En İyi Cevaplar
bence değil sana geçmişi hatırlatan birşeyler vardır.şuan da olup yaşamak istediğin
11 Yorumla
+1 yılhayır tam aksine gelecekde ki yaşayacağımız şeylerin geçmişte kaldığını bir daha göremiyeceğimizi gösteriyor yaşlanmakla ilgisi yok pek hiçbirşey eskisi gibi olmuyor günümüz şartları falan herşey menfaat üstüne kurulduğu için maalesef gelen gideni aratır misali
10 Yorumla
+1 yılBence hayat muhasebesidir. Geçmişten bugüne hayatı bir çırpıda nasıl yaşadığın aklına geliyordur. Gayet normal. Yaşlılıkla ne ilgisi var.? 45 yaşlılık sayılmıyor günümüzde. Orta yaş sayılıyor. yaşlılık 60tan sonra başlıyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. Hep beraber bal yiyelim. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım. :-)
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
14Cevap
değil dostum... olgunlaşma belirtsi,olgunlaştıkça kendimize daha çok yöneliyor öz eleştirilerimizi yapıyoruz.Bunun yanısıra çevremizi algılama durumumuz değişiyor,bende de aynı durum söz konusu gelen gideni aratır hesabı eski arkadaşlarımı daha çok özlüyorum daha çok arıyorum.O zamanlar çok büyük affedilmez olarak gördüğüm hatalar yanlışlar şuan çok basit sıradan geliyor heleki şimdi belli bir düzeneğin içinde olduğumuzu farkedince dahada trajikomik geliyor...
112 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle şuanki aklımla çok değil inan bana 5sene öncesine gitsem çok şey farklı olurdu,kaldıki birde herşeyi tekrar yaşama olanağımız olsa ...olacakları kestiremiyorum bile.belkide bu deneyim ve tecrübelerimiz başkaları için faydamızın olması içindir.En azından öyle teselli ediyorum kendimi :)
- +1 yıl
ben genelde arkadaş gibi davranıyorum kendimden küçüklere karşı benle herşeyi konuşabileceğini gösteriyorum o anlatmadan ona benim o çağlarda yaptığım şeylerden bahsediyorum ozaman kendiside anlatmaya başlıyor.Daha sonraki konuşmalarda sır veriyor sizi deniyor mesela gerçekten güven vermeniz gerekiyor sonrasında kendiliğinden herşeyi anlatıyorlar sözlerinizi önemsiyorlar.Ben öğüt vermek yerine benimde başıma gelmişti şöyle olmuştu diye başlayıp anlatıyorum alacağını o alıyor zaten
Geçen her saniye insanın yaşlandığının belirtisidir. Geçmişe özlem duymak da soyut bir yaşlanma belirtisi olarak kabul edilebilir. Belki de edilemez. Emin değilim bak şimdi.
11 Yorumlabence yaştan çok o zaman yaptığın şeylerin , dostlukların eksikliğini duyduğun için oluyor.
13 Yorumlayaşına bakılırsa evet. gençlik günlerini özlemişsin.
15 Yorumla
+1 yılAynen haci ya yavas yavas yas kemale eriyo, oy belim belim su dizlerimde agrilarla nasil yasicam ben...
13 Yorumla- +1 yıl
Gecmis olsun haci abi.
yok be abi. ben de sık sık anarım geçmişi özlemle =) benim de ruhum yaşlıysa bilemem tabi :D
16 Yorumla
+1 yılYaşlılık belirtisiyse ben erken yaşlanacam demektir. Ben de geçmişe çok bağlıyım, geçmişi özlüyorum...
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılOlulerın olulerı gömdüğü bir dünya yaslanmaktan korkma yoldaş nasılsa hıcbırımız bu dünyadan sağ çıkamayacak ben demiyorum şair demiş :)
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılBence değil. Güzel anılar da kötü anılarda zaman zaman yaşımız kaç olursa olsun mutlaka akla gelir. :)
10 Yorumla
+1 yılHayır değildir.Geçmişe özlem duymak geçmişe özlem duymanın belirtisidir.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErikson'un "Benlik bütünlüğüne karşı umutsuzluk" evresine erken girmişsin
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhaklısın ama cep telefonu bilişim teknolojilerinin farklı bir alanı erik erikson'un psikososyal gelişim kuramından bahsediyordum oysaki incelemeni tavsiye ederim :))
Cevap sahibi+1 yılişte bu yüzden umutsuzluk ve özlem duygularını yaşıyorsun baştan bitmişsin sen :)
+1 yılyaşlanma değildi gelenlerin gideni arattığıdır her gelen günün geçen günü arattığıdır :)
22 Yorumla- +1 yıl
+1
- +1 yıl
eyvallah
Anılar çoğaldıkça yaş ilerler mantığı pek doğru değil.
15 Yorumla
+1 yılAlakası yok. Ben 95'liyim ben bile özlüyorum eskileri.
10 Yorumla
+1 yılYaşlanma=Olgunlaşma değil. Bazen yaşlanma bazen olgun düşünme belirtisi olabilir.
12 Yorumla- +1 yıl
:) Belki
Bence değil geçmişte olupta şimdi olmayan birinden dolayı olabilir :)
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence değil. Sadece eskiden hayatında olan kişilerin kalitesinin simdiki yanındaki insanlara göre daha fazla kaliteli olması. Zamanda öyle tabii..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı. Yaslaniyoruz haci
148 Yorumlabugününden memnun olmaman da olabilir
11 YorumlaHerkes bir şeyler özlemini duyar.
11 Yorumla
+1 yılgeçmişten nefret etmek o zaman gençlik belirtisi
11 Yorumla
+1 yılyolu yarıladın hacı :(
11 Yorumlahayırr... Özlem duygusu başka hiç bişey değil
10 YorumlaHayir , bende küçüklüğümü özlüyorum geçmişi falan
10 Yorumla
+1 yılAlakaya gel.
16 Yorumla- +1 yıl
Çok direkt konune diyorsunuz sorana hı hı.) geçmiş güzeldi tasolar vardı atariler vardı misketler vardı vardı da vardı birde muşamba bezler vardı iplere asılmış boy boy mavi ve pembe eskiden böyleydi o zamanlar hazır bez yoktu o günlerin simgesiydi bahsettiklerim özlem olur bence olsa olsa.
- +1 yıl
Alakaya maydanoz diyorum ben 19 yaşında daha gençliğimin baharında bir kızım Lakin maziyi özlemiyor değilim
- +1 yıl
Eski arkadaşlarımı ve bundan 2 3 yıl önceyi felan filan
bazı şeyleri çok özlüorum
10 Yorumlaevet diyemem ama hayırda diyemem :) karısık yani
10 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!