karşısındakinin ne düşündüğünü,
ne hissettiğini sadece ve sadece kendini düşünerek hareket eden bu insanlara vakit harcamaya değmez.
Uğraşmaya hiç gerek yok.
Bırakın kendi döngüsünde hayatlarına devam etsinler.

Konuşmayı çok seven biri değilim. Genelde karşımdakini dinlemek benim tercihim olur ancak durum beni konuşturmaya iten bir şeyse dinlemek zorundadır. Diyelim ki dinlemiyor, dinlediğini hissetmiyorum; bu durumda konuşmayı kesip, yaptığının ayıp olduğunu dile getirip ortamdan uzaklaşırım. Ve ben kin tutan biriyim açık açık. Bu nedenle bir daha o insanla konuşur muyum bilmiyorum.
Konuşmaya devam etmem, hiç etmen hemde. En nefret ettiğim şeylerden biridir, 1. Beni dinlemeyen, elinde telefona vs. bakan insanlar, 2. Ben bir şey anlatırken sürekli konuyu kendine çeken insanlar.
Verilen değerle eşdeğer görüyorum böyle durumları. Ya seni önemsemiyordur, anlattıkların zerre umrunda değildir ya da seni dinlemeye değer bulmuyordur. Kim olursa olsun biri bir şey anlatırken odak noktam tamamen o kişidir, saygısızlık olarak görüyorum aksi halde yapılan tavırları.
Beni dinlemiyorsa konuşmaya devam etmem, telefonu elime alır ve birini ararım. Bu sayede başkasıyla olan konuşmamı dinlemek zorunda kalır. Altta kalacak değilim yapılan saygısızlığa. Dinlemeyi bilmeyen insan ile yakın olmayı hiç istemem ama anlık bir durum ise anlayışlı olmak gerekir. Hatta durup neyin var demek lazım ki aklının karışıklığına çözüm bulunmalı.
Teşkürler🍫
Samimi olduğum arkadaşlarım bunu yapıyorsa uyarırım, yine yapıyorsa bir daha anlatmak için girişimde bulunmam.
Cevap
46Cevap
Konuşmayı keserim. Bile isteye yapıyorsa hakaretten farkı yoktur benim için. O noktadan sonra bende onu ciddiye almam. Öncelikle tabii samimi biriysem uyarırım tatlı minnoş küfürlerle normal birisiyse çok fazla önemsemem.
Ben konuşurken beni dinlemeyen birine bir saniye bile harcamam ve bir daha da hayatımda barınamaz.
Merhaba,
Benim gerçekten en nefret ettiğim durum diyebilirim. Sürekli insanın lafını kesip bir türlü tamamlatmayan insanlara tahammül edemiyorum. O yüzden böyle bir durumda mutlaka tepki gösteriyorum. Sessiz kalamıyorum..
Böyle bir kızla aynı evde yaşadım bir süre. Ben dinlemeyen taraftım. Sabahın bir vakti vir vir konuşurdu, he he yapar geçerdim. Balkonda oturur kulaklık takardım gelir yanıma vir vir konuşurdu aynı şekilde. Kulaklığı görürdü umrunda olmazdı. Bu kıza bir gün şey dedim, dinlemiyorum farkında mısın diye. Kız bana evet ama umrumda değil demişti :'} . Kısadan hisse dinlenmiyorsanız bir susun arkadaslar
ben konuşurken beni dinlemiyorsa..
bende konuşmayı bırakırım artık mesele biter
Dinlemdigini farkederek o an susarım ağzımdan kerpetenle bile tek kelime alamaz artik
Hoş değil. O kişiyle ilişiğimi kesmek isterim. Ama tabii bu kişi sevip, değer verdiğim biriyse ve bu duruma olan bakış açısı bana zıtsa, içten içe beni kemiren bir şey olmuş olurdu bu. Böyle durumlarda da bazı fedakârlıklar yapmak gerekiyor sanırım.
Genelde insanlar beni dinlemez. Hep ben der ya da yalandan ağızlarına "boşver" lafını takıp hadi anlat der, ne benim anlatasım kalır, ne de dinleyesim, istisnalar var tabii.
Öyle biri beni zaten anlamaz, o yüzden konuşma çabasına girmem. ben onu dinlerim, istersem.
Tam olarak böyle :D
https://www.youtube.com/embed/F77sjnjyrmUBur anda lafımı bitirip ayrılırım o ortamdan.. Ve daha sonra bir daha o kişiyi, kisileri dinlemem.. Aynı muameleyi bile yapmam , kale almam..
Çok samimi bir arkadaşım da olsa hemen yükselirim çünkü ben iyi bir dinleyiciysem karşımdakininde ben nasılsam o şekil olmasını isterim
Otoriter misin
Kimsenin üzerinde baskı kurma gibi bi amacım yok saygısızlığa gelemiyorum sadece her insan gibi
Zaten arkadaşlarını ona göre secmisssindir
Evet, ama bir iki böyle durumla karşılaştığım oldu misal iki gün önce
Dinlemedi mi
Hıhıı
İçimden lan ooooo çççoocuğu dinlesene beni ben seni güzelce dinliyordum derdim. Ama ağzım bunu söyleyemezdi çünkü ben iyi bir insanım.
Ben de onun uzerine konusuyorum ikimiz ayni anda konusmus oluyoruz. Baktim ki benim lafim ondan önce bitecek, hemen lafi uzatıyorum. Bastirana kadar devam 😂
Halim yoksa birakir giderim ama. Kendi kendine anlatsin.
Öyle boş boş bakan suratının ortasına vurasim geliyor😕
Aynı şekilde bende onu dinlemiyorum ve ilgisiz kalıyorum 😄
Baktım dinlemiyor sözümü sürekli kesiyor susar buyur sen konuş der susarım
Direkt susarim. Yan yan bakarim. Anlatmiyorum deyip baska seylerle ilgilenirim. En gicik oldugum sey
Ortamı terk ederim. Eğer ortamı terk etme şansım yoksa susarım. Tekrar iletişim de kurmam.
Susuyorum, noluyo diyolar, eşek mi osuruyo burda deyip kızıyorum haha 😂
En nefret ettiğim şey. saygısızlık olarak algılarım. alakamı keserim.
Beni dinlemeyen kişi ölse bile bir daha onunla konuşmam.
Odamı değiştirir anlatacaklarimi kendi kendime anlatırım söylenerek 😅
Susuyorum sonra o bir şey anlatınca ben dinlemiyorum.
Tanıdığım değer verdiğim biriyse üzülürüm kendimi yalnız hissederim
Konuşmamı derhal keserim. Mümkünse ordan ayrılırım.
Kim olduğuna bağlı... genelde susar kalkarım ben de onu dinlemem.
Öyle bir durumla karşılaşmadım. Karşılaşsam muhtemelen susarım. Anlatmaya devam etmem.
Bidaha asla o insana öneride ya da fikirde bulunmam efendim..
Beni hiç dinlemeyen, nazımın geçmediği insanla uğraşmam. Bırakırım. Ne hali varsa kemdi görsün.
Bi yerden sonra insan iletişim kurmak istemiyo
Ki zaten bu iletişim de olmuyor
Anlatacağım şeyi anlatmaktan vazgeçip 2 kelime söyler kapatırım konuyu
Tepki vermiyorum ama sonra hayatımla ilgili bişey anlatmıyorum.
Anında modum düşüyor ve iki dakika sonra ne oldu sorusuyla karşılaşıyorum.
Tavrım olmaz. Dinlemeyebilir napalım, herkes herkesi dinlemek zorunda mı ki? Konuşmam dinlemeyenle.
Önce ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum.
Saf olabilir, sinir bozmak istiyor olabilir, aklı başka yerde olabilir, bunların hepsi için ayrı karşılık var bende.
Aniden susuyorum ve " Anlat hadi ne anlattım?" Diyorum😒
Dinlemiyorsa niye birşeyler anlatarak kendimi yorayım ki kalkar giderim
Konuşmayı kesiyorum hemen
Bir daha da sohbet etmiyorum
Yavaş yavaş konuşmayı sonlandırır oradan uzaklaşırım 🏃🏃🏃🏃
Saksı değilim ben en çok beni dinleyeceksiniz derim 😅😃
Konuşmayı keserim iş arkadaşim değilse bir daha muhatap olmam
O kişiyi o ortamdan gönderirim demekki bulunmak istemiyor, dinlemiyor beni. Hayatımdan da çıkarırım
Bir daha o kişiyle konuşmak da onu dinlemek de istemem. Saygı önemli.
Konuşmam ben de onu dinlemem.
Böyle insanlar türedi her bir yanımızı gerçekten :)
Ben dinliyorum ne yapayım ama sadece dinliyorum kafam şişiyor anlattıklarından harbiden..
susarım
suratına bakarım
anlarsa kendini toparla, anlamazsa anlatmayı keserim
Konuşmayı bırakırım ve soktuğum dinlemiceksen ne anlattırıyon bana kındır derim
Önce bi afallarım sonra seni mi dinlemeye geldim derim devam ediyorsa da kalkar giderim.
S! ktr wderim ne bk yersen ye burda bişe anlatıyoz mın oğlu derim
Sanal da yine sallamış birileri Nah dersin, konuş dinlemiyecem
Bir daha bir şey anlatmam, anlattığı şeyleri de dinlemem :)
Daha yüzüne bakmam o kişinin öyle insanlarla muhabbette girmem ki
İnsan bir tuhaf hisseder, bende onu dinlemem bir daha.
Mesela arkadaşım benim istediğim bir şeyi yaparsa kafasına sopayı geçiririm
En uyuz olduğum tip egonmu düşük ya kendini ovup duruyon
Yok canm sana değil yazıya karşılık yazdım
Konuşmam. Kelimelerime, zamanıma yazık
Oyle bir saygisizliga tahammülüm yok.
Susarım ilğilenmem sonra
Arama mesafe koyuryorm
Hiç karşılaşmadım ama sohbeti sürdürmezdim sanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?