Söz gümüşse sükût altındır der, boş konuşanları hem duymazdan gelirim, hem yok sayarım, karşılıklı etkileşime bile geçmeden kendilerini cevaplarımdan ve tepkilerimden mahrum bırakırım her zaman her ortamda.. Bir insan cehaletini inada bindirip her an kendisini üstün ve haklı görmeye başladıysa o kişiye herhangi bir konuda işin doğrusunu anlatmaya çabalamak vakit ve emek israfıdır.. Değmeyenlere susup geçmek en rahatı.
"Acı çekmemiş biriyle yapılan her sohbet gevezeliktir" der Cioran. Haklı da. Bu yüzden gerçeklerden kaçınan, yalana ve sahteliğe sığınan insanlardan uzak duruyorum. Anlamsız sohbetlerden, gereksiz lakırdılardan uzağım. Tepkim sessizlik olur.
Eskiden olsa kırmamak/üzmemek için bir yere kadar sabreder kendimi stresten strese vurur yine de belli etmemeye çalışırdım. Şimdilerde ise belli ederek uzuyorum benden önemli değil vaktim değerli ve boşlara sabrım 0.
Gitti geldi zaman bekledim, erteledim hayalleri Hepsi kaçtı gitti bak burada geri kalan benim Aynı değil hepsi boş hayatları beter S*keyim paranızın anasını yeter