Benim merak ettiğim husus ise bu...
Olduğunuz kişi ile olmak istediğiniz kişi arasındaki farklar çok mu yoksa olmak istediğiniz kişiye yakın bir konumda mısınız?

Eskiden sosyal, ortamdan ortama giren zıpır bir tip olmak isterdim ama zamanla ben de beni buldum ve kendimi kendim gibi kabul ettim. Şu an tamda sevdiğim bir kişiliğim.
Hayır, yok. Bir zaman sonra kabullenmeye başlar insan kusurlarını. Hatta bu kusurlar zamanla ''olmak istediğimiz insanın'' özelliklerine dönüşür. Çünkü her ne kadar çaba olsa da, tanrı vergisi şeyler değişemez. Ve eğer kendimizi bu şekilde sevmezsek öz güven sorunları yaşarız. Ben daha önce hiç yaşamadım çünkü kendimi hep ideal tuttum. Yani benim için ''olmak istediğim'' yoktu, olduğum vardı.
Böylece eksiklerimi kabullenmeye ya da örtmeye başladım. Pozitif düşünmek bana daha iyi geliyor.
Kim olmak istiyorsam aynen oyum. Ne eksik ne fazla.. Çakma hallere girecek yapıda biri asla değilim.. İnsanın bence kendisi olmak için ekstra bir çaba harcamasına dahi gerek yok.. İçerisinde bulunduğu şartlar kişiyi değiştiriyorsa zaten o insan karaktersizdir net.. Keyifli geceler..
Teşekkür ederim..
Rica ederim 🍃
Olduğum gibi olmayı seviyorum.
Kendimle alakalı hayalim hiç olmadı. Neyse o. :)
Kendimi hiç kasmadım. Şöyle olayım böyle olayım.
Nasıl olmak gerekiyorsa öyle oldum. Ve yaşadığım sürece böyle devam edecek. ;)
Cevap
16Cevap
Olmak istediğim kişi ile aramda maalesef mesafe var. (Rabbime karşı kulluk vazifesiyle alakalı)...
Gayret ediyor ve uğraşıyorum...
Nefsin prangalarından da bir türlü kurtulamıyorum...
Tekrar ve tekrar gayret ediyorum...
Sanırım bu meseleyi çözen, inanıyorsa eğer Allah'ın sevgili kullarından olabilir. Allahu a'lem...
Aslında tamda imtihan da burda...
Zor olması da bu sebepten...
Olduğum kişiden, ruhtan, karakterden oldukça memnunum. Böyle daha iyi bence.
Herzaman ilimli, ilmiyle amel eden bunu insanlara aktaran edep sahibi bir insan olmak istedim..
şu an ki halimde bunun için çabalıyor ama ne kadar yaklaşabildigi meçhul.
Var. beni yanlış tanıyorlar. aslinda böyle biri değilim daha iyi bir insanım ama insanın adi çıkacağına canı çıksın derler ya benim ki de o hesap işte.
Çok büyük bir farklılık yok aslında..
İlla ki eksikliklerim var ama olmasını istediğime yakın bir konumdayım..🌷
Olmak istediğim kişi olmam için daha cesur olmam ve sanırım en sevdiklerimi biraz uzemem gerekiyor o yüzden bu halimin en iyisi olmaya çalışıyorum.
*üzmem
Bunu bilemem çünkü kendimi dışardan görmüyorum. Ama çabalıyorum hayalimdeki ben olabilmek için.
~yani büyüüük farklılıklar var elbette
Olmak istediğim kişi çok ciddi, kuralları olan ve de sadece aklıyla hareket eden.
Olduğum kişi tam tersi.
Uçurum büyük.🙂
Olmak istediğim gibiyim, öyle davranıyorum..
Eğrisiyle doğrusuyla..
Aksi, yapmacık durur..
Rol yapamam..
#Vesselam
Ben bir garip adem.
Yüküm şu cihanı alem.
Alemler içimde, taşrım alemleri içimde.
Beklentiyi büyük tutmak iyi değil, salmak lazım biraz.
Aynı asla benliğimden vazgeçmem isteyen kabul etsin isteyen 2 sokak ötede oynasın
Elbette var. Herkes daha iyisi olmak ister lakin bazen de kabullenmek gerekir ki mayamız bu.
aslında bir hayalim yoktu olduğum kişi de beni hayal kırıklığına uğratmadı
Böyle bir durumum yok. Sadece eski ben olmak istemiyorum ama aklım beynimi yiyor arada.
Evet, yakın konumdayım... Hatta, olduğum kişi ile olmak istediğim kişi aynı diyebilirim
Olmak istedigim kisi ile fazla farklilik yok 2 3 ozellik var mesela keske cikarci, kiskanc (ama bu kiskanc haset gibi dusunmeyin lutfen) (sevdigimi
Cokkkkkk fazzzzla kiskaniyirm o kadar) bence cok fazla farklilik yok
Olduğum gibiyim olmak istediğim bir durum yok.
Evet var soğukkanlı olmak istiyorum ama beceremiyorum 🙈 sürekli stres ve heyecan hakim hayatıma 😂😂
Ya olduğun gibi görüneceksin ya da göründüğün gibi olacaksın...
Çok yok olmak istiyorsan oluyorum zaten
yakın sayılmam daha çok zamanım var
🙂 olabiliyor.. Yani sanırım
Var evet.. biraz geç kaldım.
Birkaç fark var evet.
Yok orjinalle zeitung
Bne böyle iyiyim
Kendimi seviyorum
Yok.
Pek buyuk degil
Pek yok biraz cabalasam aklimdaki kisiye donusurum
büyük olmasada Evet var