Hayatın biz insanlar için ne getireceğini bilemeyiz. Bazen iyi anlar yaşarken bazen de hissettiğimiz üzüntünün haddi hesabı olmaz... Böyle zamanlarda bizim gösterdiğimiz duruş da önemlidir. En ufak sarsıntıda hemen yıkılıyor muyuz yoksa sonuna kadar sabredip, olanı da olmayanı da olgunlukla karşılayabiliyor muyuz? İşte bu soruya verdiğimiz cevap bizim ne kadar dayanıklı olduğumuzu gösteriyor...Peki siz en ufak esintide yıkılan mı yoksa fırtınalar karşısında bile dayanıklı olan taraf mısınız?
Allah kimseye kaldırmayacağı kadar yük vermezmiş. Ben elimden geldiği kadar zorluklara karşı direniyor. Bir çok şey yaşadım. Bir çok şey gördüm. Olaylar ve olgunlar karşısında direncimi hiç düşürmedim. Elimden geldiği kadar ayakta kaldım. Allah güç verdiği sürece ayakta kalmaya devam edeceğim.
Ortalama üstü derecede dayanıklıyım çünkü insan ne kadar zorluklara maruz kalırsa ya o kadar yıkılır ya da o kadar sağlamlaşır. Ben sağlamlaşma yolunu seçtim. Hayat her bakımdan acımasızdır, güçlü durabilmeyi ya da hiç olmazsa güçlü gibi gözükmeyi bilmek gerek.
Kendim hakkında şöyleyimdir, böyleyimdir gibisinden beylik laflar etmekten haz almam aslında.. Şu kadarını söyleyeyim; hayatta birçok şeyle mücadele ettim, halen de ettiğim şeyler var. Bir çok kişi de, benden için "Çok sabırlısın" dediklerine şahit oldum :)
Merhaba Açıkçası beni genelde hassas olduğum şeyler çok üzer; örneğin yaşadığım yere bakarsak aşırı cahil insanlar var, ve ben son 1 haftadır kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Saçma sapan şeyler öğrendim. Ama çökmedim de, her zaman bir kurtuluşun olduğuna inanırım ve kendi hayallerim için yaşarım. Pes etmeyi asla sevmem ama bazen çok yorulurum. Düzgünce konuşmak bile istemem çünkü karşımda ki beni anlamaz. Bu gibi durumlarda “insan” olarak tabii ki üzülürüm, ama yıkılmam, geçen 2 sene önce bu böyle değildi. Daha alıngan, her şeyi kafasına takan bir insandım. Bazı şeylerin farkına gerçekten vardıktan sonra o şey/ler umurunuzda bile olmuyor. Umarım konuyla alakalı şeyler yazmışımdır, sadece anlatmak istedim. Teşekkürler
Hayatımda hiç olmadığım kadar mutsuz bir dönem geçiriyorum umudumu ha kaybettim ha kaybedecek durumdayım eşimden ayrıldım bu yetmiyormuş gibi birde 15 yaşında ki gözümden sakindigim aslan oğlum beni artık hayatında istemediğini söyledi yani benim bir oğlum var ama artık yok buna dayanamıyorum Allah beterinden saklasın ama yaşamak istemiyorum artık, hayatıma son vermek istiyorum... bununla nasıl başa çıkabileceğim konusunda hiç bir fikrim yok... çaresizim... çok...
ünlü boksör, Muhammed Ali nin dediği gibi DÜŞTÜĞÜNDE DEĞİL KALKMADIN ZAMAN KAYBEDERSİN, bu söz birçok anlam barındırır ve bence kalkmak lazım yalnız ayağı kalkarken şunuda unutmadan söyleyeyim Vietnam savaşının ortasında bir radyoya konuk olan charlie chaplin, Nasreddin Hocanın eşşek fıkrasını anlattığı gibi eşekleri mi dinleyeceksin yoksa gerçek insanlarımı buna kara ver. Dayanıklı ol ve seni her yıkmak istediklerinde aya kalk üzerinde sadece kambur oluşur oda yaşanmışlıkların olur. utanmadan sıkılmadan kamburlarını göster ve herzaman hayatın sana ne getirirse getirsin. dimdik ayakta olacağını göster. Dersini çıkar ve bir köşeye bırak.
Bir gün üstüme taşlarla dolu kovalar yağsa yine de yıkılmam. Bir gün tek bir yağmurda yenilirim. Bir gün iki söze yıkılırım. Başka bir gün tek bir söze güçlenirim.
Sanırım herkes kendince yaşadığı zorluklarla bağışıklık kazanmıştır bu hayata. Ufak esintilerde yıkıldığımı düşünmüyorum fakat bazen tamamen bedenen ayakta ruhen darmadağın oluyorum. Ziyanımyok, oda toparlıyor kendini ihtiyacı olan sürede.
Çok dayanıklıyımdır ama bi yerde de bir patlak veriyor bu dayanıklılık Belli bir süre dayanıp sonra hiç bir şeye tahammül edemez bi hale geliyorsun maalesef
Soruyu görünce gülümsedim 😊 son zamanlarda epeyce yorgun hissediyorum derken karşılaştığım aksaklıklar/zorluklar karşısında içimden "hulk çıkması💚" haline ben bile epeyce şaşırdım zira..
Dayaniksizim bence en ufak bi olayi bile aylarca hatirlarim. Bide basima gelmedigi halde gelirse naparim ben dedigim seyler var kafam kopsada kurtulsam shjsusus
Sağlıklık ve duruş konusunda, kendim den bir şüphe duymadım. Öyle hissettirecek şeyler de yapmadım, ve zorlama gibi derdim de olamaz. Bu nedenle, hayatım karakterimdir...
Bilmiyorum çünkü hayatta çok zor şeyler yaşamadım hamdolsun. Hayatımda yaşadığım en zor şeye karşı güçlü davranıp davranmadiğımı bilmiyorum. Ama sanırım daha çok sabırlı olmam gerektiğini düşünüyorum.
Her zorluktan sonra işte artık daha güçlüyüm diyorum ama sonra yine öyle bir zorluk geliyor ki sanki her şeyi sil baştan yeniden öğrenmek zorunda kalıyorum.
Ya kardeşim insan bu hayatta ne kadar büyük darbe aldiysa okadar dayanıklı oluyor Nadiren sarsan olsada elhamdulillah yıkan olmuyor.. (Rabbim yikilmayi nasip etmesin)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Iki çocuk annesiyim.. Aldatildigim icin boşandım.. ama bu surecte hic ah vah çekmedim. iki kizim icin guclu olmak zorundaydim. cikan laflara kulak asmadim! Simdi bakiyorm da.. cok guclu kadinim.. kendimle gurur duyuyorm😎
Baya zor bir dönemden geçiyorum hatta kafayı yemek üzereyim umudumun bittiği sanki başka hiçbir zorluk yokmuş gibi düşündüğüm bir dönemdeyim kendi elimle ettiğim hatalarının bedelini ödüyorum diyebilirim ama pişmanım ne yapmam gerekiyor bilmiyorum
Sırtımdaki yükü kaldırabilmek için kendimden ödün verme pahasına da olsa göğüs germeye calisirim. Hatta şu anda da büyük bir imtihanın içindeyim. Yarın hayırlısıyla bitecek inşallah ve evime kavuşacağım.
Degilim... yarın saat 00.00 da intihar edecegim... son kez dizimi izleyecegim biter bitmez ruhumu bedenimden kovacağım... herkese günaydınlar şimdiden..