Aslında sorunun cevabını biliyorum. Fikrimi yazarsam taraf tutmuş gibi görüneceğimden yazmak istemiyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum sadece. Aşırı seçici bir birey asosyal olma yolunda, emin adımlarla ilerler mi?
Sanırım evet. Çünkü insanlar çeşit çeşit, her türlü insan var ve sosyal insanlar her türlü insana hemen uyum sağlayabiliyor. Çok uçlarda olan insanları kast etmiyorum tabiki. Kimseyi kendine uygun görmeyen, kafa dengi insan arayanlar bir sure sonra asosyal oluyor bence.
Öyle olabilir, olmaya da bilir. Olması için haklı sebeplerim olsa da olmaması için de haklı sebeplerim var. Olur diyen bu üyemizin sözlerini alıntılamak istiyorum. Diyor ki; ma sadece arkadaş değil hayatına sokan insanların hepsini dikkatle seçerler." Sözlerini alıntıladığım ve haklı selzenişine kulak verdiğim bu kardeşimize katılmamak elde değil.
Öyle olabilir, olmaya da bilir. Olması için haklı sebeplerim olsa da olmaması için de haklı sebeplerim var. Olur diyen bu üyemizin sözlerini alıntılamak istiyorum. Diyor ki; "Evet, biraz öyle. Çünkü diğerleri fazlalığa önem verirken onlar az olsun ama iyi biri ve tüm kriterlerine uyan birisini isterler yani arkadaş seçiminde öyle ama sadece arkadaş değil hayatına sokan insanların hepsini dikkatle seçerler." Sözlerini alıntıladığım ve haklı selzenişine kulak verdiğim bu kardeşimize katılmamak elde değil.
Asosyallik demeyelim de sağlıklı yaşam diyelim. Çok seçiciyim kendimi seviyorum değer veriyorum bu yüzden fazla arkadaşım yok. Ve bu durum kendimle ilgilenmeme daha çok sebep oluyor bu yüzden çok mutluyum
Asosyallik değilde memnuniyetsizliği getirir. Yaptığın hiçbirşeyden tad almaz, sürekli sorgular, daha iyisine layık olduğunu düşünürsün. Mobil bir pişmanlık duygusu gibi düşün, için hiç rahat etmez.
Getirir kendimden biliyorum.. ben illa kendim gibi birini arıyorum ama bulamıyorum sırf arklarımla farklıyım anlaşamıyorum diye silmiştim onları ve erkekler konusunda da seçiciyim seveni sevmiyorum sevmeyeni seviyorum ve asosyalim
Evet, biraz öyle. Çünkü diğerleri fazlalığa önem verirken onlar az olsun ama iyi biri ve tüm kriterlerine uyan birisini isterler yani arkadaş seçiminde öyle :) Ama sadece arkadaş değil hayatına sokan insanların hepsini dikkatle seçerler
Seçici olmazsan geçici olursun. Biri gitmesin, aman kırılmasın derken bir bakmışsın kırılan kendin oluyorsun. Değer mi kendini üzmeye? Bence değmez. Kişi kendiyle de güzel zaman geçirebilmeli.
Gerisini bilmem de yaşamına dahil ettiğin insanlarda seçici olmak gerekiyor sebebini söylememe gerek yoktur umarım, biraz da olsa evet asosyalliği getirebilir.
Özellikle de karantinada çok asosyal oldum seçicilik yüzünden ama seçici olmasam da üzüleceğim için iki şekilde de üzülüyorum. Kafamdaki gibi insanlarla karşılayamıyorum sanırım.:(