Bahsettiğim kişiler, bize tavsiye vermekten çok bizim kararlarımıza, yaptıklarımıza, hayallerinize karışan ve bizlerin hayatını elinde tutmaya çalışan insanlar.
Maalesef böyle insanlar çok fazla var hayatımızda ve bu insanlarla mücadele etmek çok zor olabiliyor bazen...Peki siz böyle insanlarla nasıl mücadele ediyorsunuz ve o insanlara tavrınız ne yönde oluyor?
Hayatınıza müdahale etmeye çalışan insanlara karşı tavrınız ne yönde oluyor?
Birine yardımcı olmak ile hayatına müdahale etmek arasında ince bir çizgi var. O çizgiye dikkat edilmeli. Benim hayatım kimsenin oyun bahçesi değil, kimseye karışma hakkını vermem.
Yurtdışında beraber gece vardiyasında çalıştığımız ve zaman zaman sabahlara kadar konuşup dertleştiğimiz bir ağabeyim, ustam vardı (Kulakları çınlasın).. Benim bazı önemli şeylerime vakıf olduğu için bir gün bana "Hayır demeyi bilmeyen insan, kendi benliğini kazanamamış insandır" demişti.. Bunu söylemekte ki amacı, benim "Hayır" diyememem, bunun altında ezilmem ve sıklıkla hayatıma müdahale edildiğiydi.. O kişiden gerçekten de çok şey öğrendim.. Bazı şeyler hakkında sergilememem gereken tavır, duruş ve "Hayır" demeyi.. Bu "Hayır" demeyi başardım mı? Hayır, halen başaramadım.. Ama farkında ve bilincindeyim eksikliğimin.. Son bir kaç senedir de üzerinde durduğum ve başarmaya çalıştığım bir şey aslında bu..
Biz, olarak haddimiz olan olmayan her şeye karışmayı, müdahale etmeyi ve yön vermeyi seven bir milletiz. Hayatımıza ve yapmak istemediğimiz şeylere tavır koymayıp, karşımızdaki insanı kırmak istemeyişimizle aslında biz kendimizi kırıyoruz, hayatımızdan taviz veriyoruz ve her defasında da istemediğimizin şeyleri yapıyoruz. Bu tarz kişilerle mücadele etmenin formülü çok basit aslında.. "Hayır" demek.. Misal "Hayır, düşüncene katılmıyorum, hayatıma müdahale etmene de izin vermiyorum" gibi anlayacağı dil ile bunu belirtmediğimiz taktirde, bizim temiz ve masumluğumuzu her zaman birileri kullanmak isteyecektir. Kendimizi kullandırıp kullandırmamak, hayatımıza müdahale edilip edilmemesi gibi tüm bu şeyler aslıda bizim verdiğimiz tavizler neticesinde oluyor. O yüzden, taviz vermemeli.. Bir başkasının çizdiği rotada değil, kendi rotamızda, kararlı durarak, kendi hayatımızı, kendimiz yaşamalıyız..
Manipülasyona dönüşürse çok tehlikeli hal alan bu durum... Çok incitici. Hayatınızın merkezindeyse eğer bu kişi kurtulmak kabul etmekten çok daha zor. İkinci seçenekte de zarar görenin hep kendin olduğunu bildiğin halde bazen buna istemsizce izin verdiğin dahi oluyor... Erken farkına varmak, ilişki devam ederken zaten zarar veren, ayrılınca belki daha da acıtacak olan bu toksik ilişkiden acı çekeceğini bile bile arkana bakmadan uzaklaşmak gerek... Hiçbir şey hiçbir kimse bizden değerli değil🌸
Bu sözü ilk defa duyuyorum. "... anlatmak isteyip de dile getiremediğim ve aradığım bir sözdü doğrusu" Paylaşımınızdan sonra görsellerde buldum ve kaydettim :)
Bence bunun olmasına asla izin vermemeliyiz en kötü durumlardan biri ben böyle birşye yaşadığım zaman o kadar kötü hidmssediyorum bir türlü baş edemiyorum hatta ağlayasım geliyor kendi içimde yine başaramadım diyorum benim de bazı kişisel saçma sorunlarım var