İhtiyacım olursa paylaşırım. Fikirlerini önemserim. Ama ben sormadan söylenen şeyleri sevmiyorum ve doğru bulmuyorum. İlişki duyguları içeren bir şey herkes herşeyini paylaşmak istemeyebilir, fikir almak istemez falan.
Bir kişiye, eğer 18 yaşını doldurmuş akli dengesi yerinde ve herhangi bir fiziksel engeli de bulunmuyorsa ailesi dahil hayatında olan kimse değil ilişkisine, hiçbir şeyine müdahale edemez etmemeli. Buna izin verirseniz kukladan hiçbir farkınız olmaz. Sizi siz yapan doğru da olsa yanlışta olsa yine sizsiniz.
Etrafımdaki insanların düşüncelerini önemserim, dinlerim fakat müdahale etme hakkını onlara tanımam. Asla ilişkim üzerinden üçüncü kişiler söz sahibi olamaz.
Kimse ilişkime müdahale edemez, üçüncü bir kişinin ilişkiye dahil olması durumları daha kötü bir hâle getirir. Ama mesela benim için değerli saygı duyduğum biri ise fikir alabilir, tavsiyelerini dinleyebilirim. Ama asla üçüncü kişinin direktiflerini ilişkimde uygulamam. Aslında çok fazla fikir almak da iyi değil kafa karışıklığı yapar.
hiç kimsenin fikrini almam kimseye bişey danışmam kavgalarımızı anlatmam sorunlarımızdan bahsetmem mutluluklarım ile hava atmam kısaca 3. kişileri hiç bir şekilde müdahil etmem
onlara mı kalmış benim ikili ilişkilerime yön vermek. Ama bak şey olayı var misal yakın arkadaşımı sevgilisi aldatıyo ama yine de bırakmıyo çocuğu. Ona kızarım valla sçarım ağzına.
Onların farklı şeyler konuşarak aklınca tesir etmeye çalıştıklarına bile aldırış etmem. Nlp kitaplar sayesinde çok şükür psikoloji egitimi almış kadar oldum.
Benim kendi görüşüm ve kararım zaten olur ancak gerek duyarsam paylaşır ve söylenenleri dikkate de alırım tabii. Ancak kimse ilişkim hakkında bana dayatma yapamaz.