Öfke, adeta bedene girmiş zehir gibidir ve sinsice seni kemirir durur. O yüzden senin hedefin affetmek olmalıdır. Çünkü, tek geçerli panzehir, affetmektir...
Başkalarına duyduğun öfke mi, kendine duyduğun öfke mi yaralar seni?
Sorunuza görüşümü istediğiniz için teşekkür ederim
Öfke çevremizde hissettiğimiz tehdit ve strese karşı beynimizin verdiği tepkidir
Kaçamadığınız tehdit ve strese öfkeyle karşılık verirsiniz
Kaç veya savaş güdümüzün savaşma kısmıdır öfke.
Bir hedefimize giderken önümüzde aşamadığımız bir engel bulursak da öfke duyarız
Öfke aynen korku gibi beynin amygdala bölgesinde başlar ve ön korteksimizde gelişir. Bazı insanların ön korteksi hasarlı olursa öfke ve saldırganlıklarını kontrol edemezler.
Öfke başladığı anda beynin mantık kısmı devreden çıkar ve doğru düşünme becerisi azalır. Beynin tekrar eski dengesini bulması minimum 20 dakikayı bulur.
Yani öfkelendiğiniz zaman en az 20 dakika boyunca hiç bir karar vermeyin ve hiç bir eyleme geçmeyin.
Öfkelendiğiniz zaman bedeniniz yüksek miktarda adrenalin salgılamaya başlar. Kalp ve nefesiniz hızlanır beyniniz sizi savaşa hazırlar.
Böyle bir durumda bu fazla enerjiyi ya fiziksel olarak şiddet göstererek harcarsınız ya da içinizde bastırmaya uğraşırsınız. Bu da bedeninizde türlü kötü tepkilere sebep olur.
Bu fazla enerjiyi sporla harcamazsanız türlü fiziksel ve psikolojik problemlere sebep olabilir.
Kısacası öfkelenmek problemlidir ve öfkelendikçe daha fazla öfkelenirsiniz.
Stres ve korku üreten ortamlardan uzak durmaya çalışın
Uzak kalamıyorsanız problemleri sakince çözmeye uğraşın öfkelenmeniz problemleri çözmeyecektir
Medya tersini size gösterse de öfkelenmek karizmatik değildir. Öfkesine hakim insan güçlüdür sürekli öfkeli dolaşmak güçsüzlük göstergesidir
Öfkelendiğiniz zaman en az 20 dakika hiç bir karar alıp eyleme geçmeyin
Öfkenin oluşturduğu adrenalin enerjisini mutlaka sporla vücudunuzdan atın
Şeker oranınıza dikkat edin. Karbonhidrat ve şeker sinir sisteminizi kontrol etmenizi zorlaştırır.
Öfke uyandıracak haber ve görüntülerden uzak durun.
Hiçbir kimsenin lafını aklıma takmam. Kendime karşı da bazen öfkeliyimdir. Kim benimle dost olursa kapım her zaman açıktır. Ama benimle dost olmak isteyen kişinin beni kullanma niyetinde olduğunu, benim arkamdan benim hakkımda kötü konuştuğunu, benim her işime karışmak istediğini, benimle ilgili özel konularıma dahil olmak istediğini anlarsam o kişiye kapım kapalıdır.
Bu arada Öyle Bir Geçer Zaman Ki adlı dizide Ali Kaptan'ın fotoğrafını koymuşsunuz. Ben de o diziyle ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Ali Kaptan tam olarak Babalığın nasıl yapıldığını öğrenemeyen, eşine ve ailesine ihanet eden herifin tekidir. Eşi Cemile'nin iyiliğini bilmeyip ve yalnızca kendisiyle parası için evlenen Caroline'nin kötülüğüyle birlikte kendi kötülüğünü birleştirmiştir.
İkisi de olmaz bende çünkü ikisi de yok. Ne kendime ne de başkasına öfke duymam. Kinciyimdir ama intikam hissi beslemem. Kenara yazarım, zamanı gekince amel defterini açarım sadeče 😂
İntikam hissi yok gerçekten. Ama kin guderim, unutmam. Zamanı ve fırsatı gelince de alırım. Ama diyelim mi gelmedi öyle bir fırsat. O zaman da illa almak için uğraşmam. 11. Yıl aldığım intikam var 😂😂
ben kendime duyduğum öfkeden dolayı hep yaraladım kendimi başkasına duyduğum öfke fırtına gibi olur bende eser yıkar geçerim ama kendimle hesaplaşana kadar kendime duyduğum öfke.. asla geçmez ki.
Başkasıyla beni öfkelendirecek kadar samimiyet kurmam pek merhaba merhaba 6 tane arkadaşım be dostım ve kardeiim var öfkelenirsem 2 yumruk ben atarım 2 yumruk o atar geçer. kendime duyduğum öfke bitirir beni içimi yakar.
Başkalarına ofkelensemde sonunda kendi öfkemde boğulurum onun suçu yok ki buna ben izin verdim... İnsanlara duyduğum bu öfke kendimede duyduğum öfkeyi de arttırıyor iki ucu boklu deynek bu olsa gerek
İnsan birine ofkelendiginde o insandan korkar. Eğer yitirmek istemediği biri ise korkar. Çünkü öfkesini dile getirmez çünkü kaybetmekten korkar. Bu yüzden bu korkusu kendine ofkelenmesine de yol açar. İki ucu b*klu değnek
Kendimize duyduğumuz öfke her zaman daha çok yaralar anlık değil ömürlük olabiliyor benliğinizi toksitlestirerek kendinizi görmezden gelmeye başlıyorsunuz dahada kötüsü kendinize küsüyorsunuz
başkalarina duyulan öfke sadece o kisi cevrendeyse veya onla ilgili bi durum söz konusuyla ağır basar ama kendine duyduğun öfke zamanla artar ve baska boyutlara gelebilir bence ikinci
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kendime ve affedemiğim tek kişiye olan öfkem bitiriyor beni
Kendime duydugum öfke hicbirseye karsilastiralamaz kendi hatalarım yüzünden kendimi mahvettim ve kendime olan öfkemi kusamamak daha fazla bitiriyor beni...
Sorunuza görüşümü istediğiniz için teşekkür ederim
Öfke çevremizde hissettiğimiz tehdit ve strese karşı beynimizin verdiği tepkidir
Kaçamadığınız tehdit ve strese öfkeyle karşılık verirsiniz
Kaç veya savaş güdümüzün savaşma kısmıdır öfke.
Bir hedefimize giderken önümüzde aşamadığımız bir engel bulursak da öfke duyarız
Öfke aynen korku gibi beynin amygdala bölgesinde başlar ve ön korteksimizde gelişir. Bazı insanların ön korteksi hasarlı olursa öfke ve saldırganlıklarını kontrol edemezler.
Öfke başladığı anda beynin mantık kısmı devreden çıkar ve doğru düşünme becerisi azalır. Beynin tekrar eski dengesini bulması minimum 20 dakikayı bulur.
Yani öfkelendiğiniz zaman en az 20 dakika boyunca hiç bir karar vermeyin ve hiç bir eyleme geçmeyin.
Öfkelendiğiniz zaman bedeniniz yüksek miktarda adrenalin salgılamaya başlar. Kalp ve nefesiniz hızlanır beyniniz sizi savaşa hazırlar.
Böyle bir durumda bu fazla enerjiyi ya fiziksel olarak şiddet göstererek harcarsınız ya da içinizde bastırmaya uğraşırsınız. Bu da bedeninizde türlü kötü tepkilere sebep olur.
Bu fazla enerjiyi sporla harcamazsanız türlü fiziksel ve psikolojik problemlere sebep olabilir.
Kısacası öfkelenmek problemlidir ve öfkelendikçe daha fazla öfkelenirsiniz.
Stres ve korku üreten ortamlardan uzak durmaya çalışın
Uzak kalamıyorsanız problemleri sakince çözmeye uğraşın öfkelenmeniz problemleri çözmeyecektir
Medya tersini size gösterse de öfkelenmek karizmatik değildir. Öfkesine hakim insan güçlüdür sürekli öfkeli dolaşmak güçsüzlük göstergesidir
Öfkelendiğiniz zaman en az 20 dakika hiç bir karar alıp eyleme geçmeyin
Öfkenin oluşturduğu adrenalin enerjisini mutlaka sporla vücudunuzdan atın
Şeker oranınıza dikkat edin. Karbonhidrat ve şeker sinir sisteminizi kontrol etmenizi zorlaştırır.
Öfke uyandıracak haber ve görüntülerden uzak durun.
Kısacası keskin sirke her zaman küpe zarar verir.
Sevgilerimle