Değil çünkü gerçekler acıdır bu yüzden hem dürüst olup hem kimseyi üzmemek bence hayalden ibaret. Ha kimseyi üzmezsin ama bu seferde kendini üzersin. Hayata baktığımızda da dobra insanlar pek sevilmez çünkü nedeni de söyleyeceği şey kişinin hoşuna gitmese bile bunu çekinmeden ifade edebilmesidir. Bu yüzden dürüstlük büyük bir erdemdir. Belki birileri tarafından sevilmezsin ya da birileri üzülür ama kendine saygın olmuş olur.
Bence mümkün değil çünkü dürüst davranmanız gerektiğinde birilerini üzmek kaçınılmaz olacaktır. En basitinden bir örnek verecek olursam benden dürüstçe bir tavsiye isteyen dostuma onun beklediği cevapları değilde onun hayrına olacak cevapları verdiğimde üzülecektir ama beni de anlayacaktır. Bu nedenle karşımızdakinin hoşuna gitmeyecek görüşlerimiz olsa bile önemli olan bu görüşleri incitmeden ve onur kırmadan aktarabilmektir. İşte o zaman karşınızdaki kişinin üzüldüğü bizim tavrımız değil gerçekliğin kendisi olacaktır.
Oysa aksine doğru yolu göstermeyip üzülmemesi için dürüst davranmamak, sonradan gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğinde o kişiyi daha çok üzecektir. Sonuçta doğru bir tanedir ve bu her zaman beklentilerimizle uyuşmaz.
Hayır, dost acı söyler, dürüst insanlar böyledir, dost bildiğin düşmanlarsa ardından güler. Eğer sende bu adama yüzüne söyledikleri ve uyardıkları için kızıyorsan yanlış yapıyorsun demektir.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Mümkün olması çok zor bir durum ama bunu yumuşatarak yapmak en güzeli Karşımızdaki insanı kırmadan istemediğimiz ya da olmayan bir şeyi pat diye söylemektense onu kırmadan söylemenin yolunu bulmalıyız Ben açık sözlüyüm, ben buyum demek sadece kendini düşünen insanlar için geçerli bir durum
Bu soru bana şu sözü hatırlattı, "Üzgünüm" diye başlayan cümlenin sonunda üzülen hep siz olursunuz.. Ya da buna benzer bir sözdü..
Pek mümkün görünmüyor. Dürüst olmak bazen bir doktorun hastasına durumunu anlatan bir söz gibi ilmek ilmek işletir tüm hücresine gerçeği.. Ve bazen bize kulak veren kişiye..
Herkes duygularından kendisi sorumlu; Bazı tipler üzülmeye bayılırlar, adeta fırsat kollar, pireyi deve yaparlar. Onlar için ister dürüst ol, ister nazik ol, istersen takla at bugün değilse yarın bir bahane bulur üzülür. Bazıları ise sınırını bilir, üzülmemeyi seçer.
Evet. Karşı tarafın üzüleceği yerlerde sessiz kalırım ama yalan bir ihtiyaç değil. Ama insan yaptıklarını örtmek istiyor. Dürüst olduğumda insanları üzmeyecek kadar iyi olmayı istiyorum ve çabalıyorumö
Hayır, mümkün değil. Bazı insanlar dürüstlükten zerre anlamaz. Kötülüğe yorar. Sen dürüst davranarak güzel bir davranış sergilemiş olursun ancak karşı taraf bu durumu ne yapar ne eder kendini üzecek pozisyona getirir...
Dürüst olmakla dürüst yaşamak diye 2 kavram var. Dürüst yaşarsan dürüst olduğunda kimseyi üzmezsin. Ancak dürüst yaşamazken dürüst olursan hakkında gamsız , bencil , yüzsüz gibi şeyler düşünülür.
Evet, ne söylediğin değil nasıl söylediğim önemli. Ağır bir şeyi bile söylerken alt yapısı hazırlanıp idrak edebileceği ölçüde söylenirse kırmadan, incitmeden söylenebilir.