Daha doğrusu dürüstlüğün gerekli olmadığı durumlar var mıdır?

Daha doğrusu dürüstlüğün gerekli olmadığı durumlar var mıdır?

Dürüstlük insan ilişkilerinin olmazsa olmaz en temel unsuru. Yorumlarda her şekilde açık olmak ile karıştıran olmuş. Dediğiniz şeyler doğru olsun. Bu yeter. Incığını cıncığını bilmek ve dürüst olmak aynı şey değil.
Sonradan o yalanlar ortaya çıkıyor. Karşı tarafın güveni kırılıyor. Sonradan yüzsüz yüzsüz yalanlarını yüzüne çarpınca da "Bir unutamadı, kindar." oluyor kandırılan taraf. "Siz, ne kadar dürüst oldunuz? Güvenimi hak edecek ne yaptın? Oysaki hak etmeyecek birçok yalan söyledin." diyesi geliyor insanın.
Dürüstlük kırmızı çizgim.
Benim açımdan dürüstlüğün gerekli olmadığı durum diye bir şey yoktur. Hayati bir durum yoksa yuva yıkılması, cinayet vb gibi. Her durum konuşulmalı ve gerçek söylenmeli. Kimse kimseyi kandirmamalı. İlişkilerin temeli güven bu temelin ham maddesi de dürüstlük. Ne kadar dürüst olunursa o ilişki o kadar güçlü olur.
Dürüstlük kendime ilan saygımı korumama ve gece yastığa başımı koyduğumda vicdanen rahat olmama yarıyor. Alavere dalavere sevmediğim için ve oyun oynamaktan hoşlanmadığım için dürüstüm. Arkadan sağlayacağına yüze konuşurum beni rahat özgür bir ruha sahip kılıyor.
Olan**
Sallayacağima**
Eig için teşekkür ederim
Çok dürüstlük, az durusrtlük olmaz. Ya dürüstsündür ya değilsindir.
Dürüstlük de patavatsızlık demek değildir, bazıları ben çok dürüstüm diye patavatsızlık yapıp bir de dobrayım diye övünür. Alakası yok. Her şeyi söylemenin bir yolu yordamı var.
Cevap
36Cevap
Bazı konularda aşırı dürüst olmak iyi bir şey değil. Hak edene hak ettiği kadar olmak lazım. Ayrıca herkese her şeyi söylemek zorunda değiliz bu aptallık olur. Keyifli günler.
Gereksiz bir şeydir. O kadar dürüstlük ahmaklığa girerler
Yeterince dürüstlük iyidir
Bence çok dürüst olmak güzel bir şey ama kime ne zaman dürüst olacağına karar vermek gerekiyor. yani mesela her şey her yerde söylenmez yeri ve zamanı vardır. açıkçası ben açık sözlüyüm. her zaman için kendi düşüncelerimi ya da gerçek düşüncelerimi söylüyorum.
Bediüzzaman Hazretlerinin öğrettiği bir düstur şudur ki:
"Senin üzerine haktır ki, her söylediğin hak olsun. Fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur.
Her dediğin doğru olmalı; fakat her doğruyu demek doğru değildir. Zira senin gibi niyeti hâlis olmayan bir adam, nasihati Bazen damara dokundurur, aksülâmel yapar."
Dürüst olmak güzel birşeydir ama her konuda dürüst olmak bazen karşı tarafın canını sıkabiliyor veya üzebiliyor. O yüzden sadece belirli konularda fazlaca dürüst olmamak gerekiyor
Dürüstlüğün gerekli olmadığı zamanlar pembe yalanların olduğu zamanlar işte. Mesela biri doğum günü hediyesi 2000 parçalık puzzle almış. "Ay canım çok güzel teşekkür ederim" deriz. Bu işte pembe yalan o kişiyi kırmamak için aslında olan " *mk napıcam lan 2000 parça kafayı mı yedireceniz bana hastanelik olurum lan hadi bitirdim diyelim *ötüme mi sokucam bunu ben napayım yaaa" 😂😂
İşte bu gibi durumlarda dürüst olmaya gerek yok 😂😂
Evet gereklidir. Tabi bu herkesin bakış acısına göre değişir. Bazıları doğru söylemesemde ne olacak gibi düşünüp aldatmacı cevaplar verebilmekte hiçbir şey gizli kalmaz gerçeğe ulaşmada mutlaka bi ipucu bırakılır geride. Sevip ilerisini düşünenler için hata yaptığını hissetse dahi doğru gerçek ne ise o söylenmeli seni hatalarınla kabul eden öyle etsin ne de olsa aklın yolu bir o da doğrulardan geçer
Dürüstlük erdemliktir. Senden bir şeyleri eksiltmez. Kandırılsanda kaybeden sen olamazsın. Bu bana göre böyle.
Sevdiğin insana daha çok kalbinin kapılarını açarsın ama tanımadığın insana sadece hoş geldin dersin. Aslında şuna benzer sevdiğini görünce kucaklarsın ama başkasını görünce el sıkışırsın.
Karşılamak, ağırlamak gibi.
Her şeyi dürüstçe, patavatsızca dan dan söylemesi geri zkalılık belirtisi bana göre. 10 düşünürsen 1ini konuşursun, uyum sağlamak, hoşnut etmek zeka belirtisidir. Birine nasılsın dersen saçma sapan kötü olduğunu anlatıyorsa o da iyi bir şey değil, insanlar meraklı değil senin ne kadar kötü olduğuna, vesaire vesaire.
bazı durumlarda konularda hak edene hak ettiği kadar dürüst olmak gerekiyor bazı kişiler salt dürüstlüğü hak etmiyorlar çünkü..
Ölüm kalım halleri dışında;
Dürüst olmak, insan olmanın gerekliliğidir. Çıkarlarımıza göre eğip bükebileceğimiz bir kavram değildir.
Dürüst olmanın insana kazandırdığı şeyleri etüt eden birisiyim.
Söylediğiniz her şey doğru olmalı, ama her doğru her yerde, her zaman, herkese söylenmez. İnsanın arkasından "ağzından bir cümle yalan çıkmaz" diye konuşulması, çocuklarına bırakacağı en değerli mirastır.
Geliyorlar hissediyorum fosil. Dünyanın en dürüst insanlarının oldugu sitede bunu sormak 😂
Bekleyip görelim 😂
Mümkün değil KS = peygamber ocagı 😂
Olabilir bak düşüneyim bunu ben 😂
Neyi 😂
4 saniye geçince unutuyorum ben 😂
Olmazsa olmaz. Yalnız aklından geçen hee şey söylenmemeli. Bu konuda hatalarım olabiliyor. Süzgeçlemek, tartarak konuşmak önemli. Yolsa dürüst olunması karşı tarafı incitebilir.
Yerine göre bence iyidir. Durust olucam diye kendini yırtan bütün saçma sapan düşüncelerini kusup, ben dürüst ve açık sözlüyüm ağa, diyen insanlara saftirik gözüyle bakılıyor.
Cok durustluge gelemeyenlerin yaninda bos ve anlamsiz bir seydir. Gunun birinde anlarlar umarim durustlugun kiskanclik veya isine gelememe durumu olmadigini.
Gerekli bir şey ama gereksiz olduğu durumlar da var bazen insan dürüst olmak zorunda değil, fazla dürüstlük bazen dezavantaj olabiliyor. Ama yine de ben her zaman dürüstlükten yanayım.
İyilik yap denize at demişler. Karşılık beklemediğin sürece fazlası da azı da sana zarar vermez. Merak etme.
Kesinlikle konuştuğum kadınlarıa karşı özellikle aşırı dobra ve dürüstümdür buda aramızı daha iyi yapar hemde rahat hissettirir
Evet dürüstlük çok önemli ve son derece gerekli bir şey sağlam arkadaşlık ve aşk ilişkilerinin en önemli yapı taşlarından.
Dürüstlük aptallık yazmis biri. Haklı benim fikrim.. çünkü değmeyecek kişilere gereksiz bilgiler veriyoruz...
dürüstlük ile patavatsızlik arasinday ince bir çizgi var ona dikkat ederek en güzeli dürüst olmak
Benim için gerekli. Her doğru her yerde söylenmezse de yalanlarla kazanacağıma, dürüstlükle kaybetmeyi tercih ederim.
İnsanlık için gereklidir. Herkes çok dürüst olsa emin ol ki, dünya daha güzel bir yer olurdur
Şu dünya şartlarında bu kadar dürüst olmaya gerek yok
Dürüst olmayan kişiyi 1 sn bile hayatımda tutmuyorum…
Çok dürüst insanlara bu ülkede yeri yok, Kaypak, yalaka ve sahtekar olmak daha geçerli
Bana göre yok, dürüst olduğum gibi karşımdanki kişiden dürüst olmasını isterim.
İnsanın özeli olmalıdır
Dürüstlükten yanayım. Gereksiz şeylerde fazla dürüstlük bana göre saçmalık.
Ben taksilerde çok yalan söylerim 😆 Demekki bazen gerekli değil
bir kere dürüst olunca tiryakisi oluyorsun ve muhteşem bir duygu
Her zaman hayatımdaki her insana karşı dürüst olmuşumdur
Bilemiyorum ama dürüst olmak yanardöner olmaktan daha güzel bence
Dürüstlük gerekli. Her şey söylenilmez bence.
Kesinlikle deildir insanlar gerçekleri söylemeyi hak etmiyor bazen hoşuma gittiği gibi
Ne kadar çok dürüst olursan, o kadar çok kazık yersin
Hep dürüstlüğümüzden kaybettik gerek yok bence çok dürüstlüğe
Bazi durumlarda fazla dürüstlük iyi olmuyor
dürüstlük asla gereksiz değildir
Evet dürüstlük önemli
Yalancı olmaktan iyidir
erKek adaM düRüs oLuRR
Dürüstlüğün ağırlığı ya da miktarı olmaz
Bazen can sıkıcı olabiliyor.
Evet gerekli bir şey. En çok aradığım durumdur.
Fazlası kendine zarardır
Evet durur olmak iyidir
Dürüst
Evet gerekli ve güzel
Her şeyin fazlası zarar
bilmem gerekli mi ama huyum bu
Herşeyin fazlası iyi değil
Dürüstlükle patavatsızlığı ayırabildiğin sürece dürüstlük her zaman iyidir.
En gerekli şey bence
Önemliii
Bazen para etmiyor
Başa beladır
Gerekli...
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?