Bazen, düşündüğünü ya da hissettiğini olduğu gibi söylemek, düşüncelerimizi veya yorumlarımızı bir süzgeçten geçirerek söylemekten daha kolay gibi görünür. Dürüst olmanın kızgın, yaralayıcı, karamsar olmak veya “hınç çıkarmak” ile hiçbir ilgisi yoktur ama biz bir şekilde bunları birbirine eş tutarız. Daha dürüst olmak; daha açık, daha belirgin, daha içten ve daha kendimiz gibi olmakla ilgilidir. Yani, dürüstlüğünüzü artırmak için sesinizi yükseltmenize, yaralayıcı kelimeler kullanmanıza gerek yok.
Aslına bakacak olursan mantıken dürüst olmak bir sürü kazanım sağlaması lazım insanlara. Fakat günümüz dünyasında bunu tam tersi dürüst insanlar her zaman kaybediyor maalesef.
Dürüst olmak ile patavatsız olmak arasında fark var. Dürüst olmak yalan söylememektir ama patavatsız olmak o an içinden gelen şeyi süzgeçten geçirmeden söylemektir. Misal kilolu bir arkadaşınız var ve o arkadaşınıza ayı gibi olmuşsun az kilo ver demek genel olararak dürüstlüğe girebilir ama bu kaba bir davranış kalıbıdır. Sonrasında ise eğer bu cümle kalıbını belirli bir savunma içerisinde size geri dönüş yapıyorsa burada da bir manipulasyon söz konusudur. Mesela size kötü bir geri dönüş yapan bir insanın sonrasında size yanlış anladın veya alıngansın gibi cevapları sizi manipule etmeye gerçeklik algınızı saptırmaya yöneliktir.
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Genelde zaten ne düşünüyorsan kafamın içinde biraz toparladıktan sonra şeffaf bir biçimde bile getiriyorum.. Sivri ve aykırı bir insan olmanıza neden olsa da bence keyifli.. Rahatsız olan insanların uzak durmasını önemle rica ederim.. :D Keyifli günler..
Maalesef çünkü bazi insanlar kaldiramaz bunu ağır gele bilir bize göre öyle değildir tabiki de ama kimsenin içini dişini bilemeyiz tam olarak nasil desem dürüst olmak için herşeyde doğru söyliyim aman neolcak sanki diyorlar belkide o kişi hassastir bilemiyoruz ki belkide agresifdir sinirlencek o yüzden bazen karşidakimizi kirmamak için patavatsiz konuşmamak gerek...
Ne kadar zararı olursa olsun fark etmez. Asla ve katı dürüstlüğümden ödün vermedim ve vermem de. Bu kim veya mevkisi ne olursa olsun. Önceden de vermedim şimdi de sonra da vermem. Görseldeki amcayı zaten arayan yokmuş. 😃
Dürüst olmak zarar abi. Bak Dürüst olmadığım için başıma gelmeyen kalmadı, ama yine de dürüstlük zarar. Asla Dürüst olupta herseyiyle mutlu olanı görmedim
Dürüstlük herkesin harcı değil dürüst olmak güzel dürüst insanlar sayılı zaten ama hersey dozunda olması lazım fazla dürüstlük iyi değil ya bence ama bilemedim şimdi 😄