Kendinizi en yalın ve en sade halinizle ortaya koyduğunuzda sonradan pişmanlık duydunuz mu hiç? "Ben dürüstüm" dediğinde kusurlarını bile söyleyebilecek kadar dürüst müsün yoksa "herkes ne kadar dürüstse" o kadar mısın?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendinizi en yalın ve en sade halinizle ortaya koyduğunuzda sonradan pişmanlık duydunuz mu hiç? "Ben dürüstüm" dediğinde kusurlarını bile söyleyebilecek kadar dürüst müsün yoksa "herkes ne kadar dürüstse" o kadar mısın?

Dürüst olmak kesinlikle bir hata değil, aksine sağlıklı ve güçlü ilişkilerin temel taşlarından biridir. Gerçekleri paylaşmak, her iki tarafın da ne hissettiğini anlamasına yardımcı olur ve yanlış anlamaların önüne geçer. Tabii, dürüstlük bazen kırıcı olabilir, çünkü herkesin kabul etmeye hazır olduğu gerçekler farklıdır. Ancak, doğruyu söylemek uzun vadede daha güvenilir ilişkiler kurmamıza yardımcı olur. Buradaki önemli nokta, dürüst olmanın da bir zamanı ve şekli olduğudur. Amacım karşımdakini kırmak ya da zor durumda bırakmak değil, açık ve net bir iletişim kurarak daha sağlıklı bir bağ kurmaktır.
Evet, dürüst olmak bazen zorlayıcı olabilir ve bazı durumlarda "hata" gibi algılanabilir. Ancak uzun vadede dürüstlük, güvenilir ilişkiler kurmanın ve saygın bir birey olmanın temelidir. Anlık Çıkarlar Bazen yalan söylemek veya dürüst olmamak, kısa vadede bazı avantajlar sağlayabilir. Ancak bu tür eylemler uzun vadede güven kaybına yol açar.
Sosyal Baskı Bazı durumlarda insanlar, çevrelerindeki kişilerin onayını almak için dürüstlükten ödün verebilirler. Ancak bu, kişinin kendi değerlerinden ödün vermesi anlamına gelir. Risk Alma: Dürüst olmak bazen risk almayı gerektirebilir. Özellikle zor durumlarda doğruyu söylemek, bazı sonuçlara katlanmayı gerektirebilir.
Cevap
22Cevap
Dürüst, samimi, art niyetsiz ve olduğu gibi olmak hata değildir.
Karşımızda olanı bilmeden kendi dünyamıza müdahale edebileceği kadar sınırlarımızı çiğnetmek hatadır.
Mevsimlere göre giyinmek gibi, insanlara göre davranmak insanlık sanatıdır çünkü tersi durumda zarar gören sadece biz oluruz.
Çok doğru konustunuz yine üstadım 👏
Estağfurullah, teşekkür ederim.
Rica ederim
Bilemiyorum…
Bazen kaş yapayım derken göz çıkardığım oluyor dürüst olayım derken.
Aslında herkes olayı anlamak istediği gibi anlıyor sanırım.
Gerçi dürüstlük adına yaptıklarımın benimle alakası var vicdan açısından.
Bir başkasının ne düşündüğü çokta önemli değil diyerek konuyu kapatmak istiyorum.
👏👏🌸
🌸
Günümüz için hata burada sahtelik kol geziyor insan kalmamiş. Ancak kartlarını gerçekten samimi birini bulursan oynarsın ona da bir yere kadar belki. Eşin olcak biri olur felan... Herkes oynuyor burada.
Evet öyle
İnsan ketum ve kamufle olmaktan şaşmamalı bence. Yine dürüst olmalı, yine yalancı olmamalı fakat şeffaf ta olmamalı insanların çoğuna karşı.
Belirli bir gelişmişlikten sonra hatalarını söylemek yük olmuyor.
Dürüst olmak ilişkiler açısından en sağlıklı, en hafifi ve en verimlisi gerçekten.
Evet o kıvama gelince insana başka bir özgürlük hissi yükleniyor.
Özgürlük çok geniş bir kelime. Bu soruda ben başka bir hafiflik yükleniyor dersem daha doğru olur.
Doğru haklısınız
Evet hata kime dürüst diyeceğimin al ve üst limiti yok buna göre herkes ben dürüstümüm diyor
Sizin ile şahsıma ait biyografiden bir bölümü paylaşmak istedim.
Kim dürüst?
Bir adamla sohbet eden kişi ona sorar:
"Şimdiye kadar hiç yalan söyledin mi?"
Adam tereddütsüz cevap verir: "Evet, hem de çok."
Bunun üzerine kişi bir soru daha sorar:
"Peki, aklından hiç birine zarar vermeye yönelik kötülük geçirdin mi?"
Adam yine aynı açıklıkla yanıtlar: "Evet, bu konuda da çok geçti."
Sorular devam eder:
"Peki, isteyerek ve bilerek birine zarar verdin mi?"
Adam tereddütsüz cevap verir: "Evet, hem de çok."
Bu cevaplar karşısında soruyu soran kişi, bu kez farklı bir noktaya odaklanır:
"Peki, bana şimdiye kadar verdiğin cevaplarda dürüst müydün?"
Adam tereddüt etmeden: "Evet."
Son soru gelir:
"Peki, sana nasıl inanabilirim?"
Adam hafifçe gülümseyerek cevap verir:
"O da senin dürüstlüğüne kalmış."
Teşekkür ediyorum paylaşım için 🙂 anlayabilene ders niteliğinde bir yazı.
Sizi tenzih ederek Yaşınıza göre oldukça üzerinde bir olgun düşünce yapısına sahip olduğunuzu görmem beni gururlandırdı.
Bilgiyi aklı olana ver, ihtiyacı olana değil... Bazen çok yazmak istemiyorum, çünkü yazılarımın tesiri ve muhteviyatı bazıları üzerinde normalden fazla yan etki yapıyor. Ama burada ‘yapıcı’ ile ‘yapıştırıcı’yı, kelime benzerliğinden mi bilmem, karıştıranlar var.
Karıştıranlar demeyelim de "anlamak istediği şekilde anlayanlar" diyelim. Bazen ne kadar anlatırsanız veya uzun uzun yazsanız dahi anlatmak istediğiniz şekilde anlamaz kimse. Ne mutlu bana karşılıklı anlaşılmak güzel bir his, teşekkür ediyorum.
Dürüst olmak doğrudur. Ben her zaman dürüst oldum beni kabul eden böyle kabul etsin.
Dürüst olmak olması gerekendir ama kirli bir dünyada salt dürüst olursan çok üzülürsün.
Doğru
Değil.. Kaybedeceksek bundan kaybedelim.. Her konuda çok açık ve dürüstüm.. Hatta bazen kırıcı olacak bazen başlayan herşeyi yıkacak kadar.. Açık ve net olmadığım bir işin bir ilişkinin ya da bir durumun içinde olmam :))
Son derece dürüst biriyim. Özellikle ilişkim olduğunda tek bir kelime yalanım bile olmaz. Hiçbir şey gizlemem.
Böyle olmanın hiçbir faydasını görmedim değer bilen yok
Ben cok pişmanim. Kendimi karsı tarafa oldugum gibi aktardığım için. Olması gereken adım adım tanimak icin sessiz kalmakti.
art niyetli insanlar çok olduğundan dürüst olmak bazen sorun haline gelebiliyor
Hata değildir. Sadece böyle görenler aynada kendini göremedikleri için olamadığı şeyler de karşı tarafı hatalı bulur.
Dürüst samimi olanı kimse sevmez genellikle yalaka kötü olanı severler işlerine yaradıkları için
Bazen dürüst gittiğim için pişman olduğum zamanlar oluyor.
yalan söyledin mi karakter diye bir şey kalmıyor ortada
Hayır değil. Kısa vadede kötü gibi görünse de uzun vadede kazandırır.
Ne kadar dürüst olduğumu yazsam inanasınız gelmez o yüzden yazmıyorum...
Niye hatalarımı soyleyeyimki hatalarimi söylemek itici olur
Galiba. Genelde ne kaybedersek bundan kaybediyoruz
Hata değil ama bazen ise yarmiyor
Herkes ne kadarsa o kadarım
Dürüst olmak en güzeli
Hayır tam tersine karakter belirtisi.
Değil. bırak giden dürüstlükten gitsin.
Doğru kişilere karşı dürüst olmak hata değildir.
Herkes ben dürüstüm der
Degil
Değil
Dürüstlük en güzeli
Bazan hata
Yanlış insana dürüst olmak hata
Hata
degil
Çok büyük hata
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?