Hayırlı geceler cümleten 💫

böyle bir durumda doktorlara aklımızın başında olduğunu, gayet sağlıklı düşünebildiğimizi söylemenin hastaneden çıkıp gitmek için yeterli olduğunu düşünürüz. ancak 1969 yılında psikolog david rosenhan’ın yaptığı deney bize bunun böyle olmadığını gösteriyor. akıl hastanelerine girmek çok kolay, ama çıkmak pek kolay olmuyor.
deneyin adı "tımarhanede akıllı olmak" idi.
rosenhan, farklı ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinden tamamen sağlıklı olduklarına dair rapor almış olan 5’i erkek üçü kadın 8 kişi seçti. bu kişiler arasında 3 psikolog, bir çocuk doktoru, bir psikiyatrist, bir ressam ve bir de ev kadını vardı. her katılımcı farklı bir akıl hastanesine gidecek ve “kafamın içinde empty (boş), dull (donuk) ve thud (pat) kelimelerini tekrar eden sesler duyuyorum” diyecekti. bu yalanın dışında katılımcılar başka hiçbir yalan söylemeyecek ve normal hayatta olduğu gibi davranacaktı.
katılımcıların hepsi bu basit ve tek semptom ile hastanelere kabul edildi. rosenhan, insanların bu kadar kolay bir şekilde akıl hastanelerine kabul edilmeleri karşısında şoke oldu. deneyin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada: “hepimize "deli" teşhisi kondu ve hastaneye yatırıldık ve bir kişi bile deli değildi. bu insanların delirdikleri teşhisini koyacak kimse yoktu. arkadaşlarıma, aileme, ‘birkaç gün kalıp çıkacağım’ demiştim; kimse iki ay tutulacağımızı düşünmemişti elbette” dedi.
katılımcılar hastaneye kabul edilmelerinin ardından bir süre sonra sorunlarının düzeldiğini, artık kafalarının içinde sesler duymadıklarını belirttiler.
semptomları ortadan kaybolmuştu ve artık kendilerini gayet iyi hissediyorlardı. ancak bu onların hastaneden çıkması için yeterli değildi. işin aslı hastanedeki hiçbir yetkili bu kişilerin yalan söylediğini, sorunlarının uydurma olduğunu fark etmemişti bile. hastanede kaldıkları süre zarfında hastane personelinin davranışları hakkında göstere göstere notlar tutmalarına karşın hiç kimse onların sahte hasta olduğunu fark etmedi. işin daha da garibi, sonradan anlaşıldığı üzere hastanede bulunan bazı “gerçek” hastalar katılımcıları ayırt etmiş ve onların gazeteci veya hastaneyi kontrol etmek için gelen yetkililer oldukları yolundaki şüphelerini dile getirmişler.
yedisine ‘şizofren’, birine de ‘bipolar’ bozukluk teşhisi konan bu kişilere ağır ilaçlar verildi. kısa süre içinde katılımcılar doğruyu söyleseler dahi hastaneden çıkmalarının çok zor olduğunu anladı. yapmaları gereken en mantıklı şeyin akıl hastası olduklarını kabul edip, iyileşmeye çalışıyormuş gibi davranmak olduğunu fark ettiler.
katılımcılar tamamen normal davranmalarına karşın, günlük tutmak gibi basit aktiviteleri bile “rahatsız edici” olarak görüldü.
katılımcılar hastane personeline karşı son derece nazik ve anlayışlı davranmasına karşın onlardan yeteri kadar ilgi görmedi, hatta bazıları kötü muameleye maruz kaldı. rosenhan deneyi açıklarken “insanlıktan çıkarma” ifadesini kullanmayı uygun gördü.
rosenhan deneyinin sonuçlarını açıkladığında ortalık karıştı; hastaneler rosenhan’ı dolandırıcılıkla ve hile yapmakla suçladı.
bunun üzerine rosenhan deneyin ikinci kısmına geçti. deneyin sonuçlarını duyan tanınmış bir araştırma hastanesi, kendi kurumlarında böyle hatalar yapılmayacağını, akıl hastalarıyla akıl sağlığı yerinde olan kimselerin birbirine karıştırılmayacağını iddia ederek rosenhan’a meydan okudu. bunun üzerine rosenhan hastaneye üç aylık bir süre içinde bir veya daha fazla sahte hastanın başvuracağını bildirdi. hastanenin tek görevi gönderilen bu sahte hastaları teşhis etmektir. sonuç olarak hastane deney süresince hastaneye başvuran 193 kişiden 41’inin sahte, 42’sinin ise şüpheli olduğunu açıklar. işin şaşırtıcı ve şoke edin kısmı ise rosenhan’ın hastaneye hiç kimseyi göndermemiş olmasıdır.
tüm bu deney sonucunda basit bir gerçek ortaya çıkar. rosenhan, “akıl hastanelerinde, hastaları ve akıl sağlığı yerinde olan kişilerden ayırt edemediğimiz son derece açık."
hastanenin kendisi, davranışın anlamının kolaylıkla yanlış anlaşılabileceği özel bir ortam dayatıyor. böyle bir ortamda bulunmanın hastalar üzerindeki sonuçları ise kesinlikle tedavi edici olmaktan uzak görünüyor.
Evet bende sabanın flimde görmüştümm
Hayatta hiçbir zaman kendimi anlatmaya uğraşmam. Anlamak isteyen anlar, anlayan anlar. Böyle bir yere düşünce de kendimi anlatmaya uğraşmam. Olduğum gibi davranırım. Sonuç onların kararı. Eğer ki beni gözlemleyen doktorlar ve hemşireler normalse, benim deli olmadığımı anlarlar. Yani açıklamaya da anlasınlar diye efor sarf etmeye gerek yok... İşinde uzman olanlar zaten deliyi de normali de ayırt edebilirler. Ayırt edemezlerse onların sorunu. Ben her yerde uyum sağlarım. :D
Seni tutmazlar orda
Kendileri bilir. :D
Yanlışlıkla mi 😂 kesin bir yerlerde doğru yapıyorlardir. Özgürce içimdeki 'ben'i yaşarım manyak mıyım akıllı olduğumu ispat etmeye çalışacak kadar 🤫 Deliler gerçekten de en özgür akıllılardir. Hayirli geceler 😌
Demi âmâ doğru düşünselerde delidir 'ne yapsa yeridir misss😂😂
Buranında çavuşu sen olmalısın valla Bakk 🙄BEN oyumu sana veriyorum simdiden😂😂
Aleyküm selâm başcavusum 😍bize akıllı deliler lazım. Deliler VAR âmâ çoğu yanmış sıfırlanmış kafalar
Aynen başcavusum BEN senin yanında durum benide çekmesinler yanlarina😂😂
Düşüncesi bile berbat olsa da ne yapardım diye düşünecek olursam bir iki planım var tabi. Öncelikle görevlilere saldırgan davranmazdım çünkü 5-6 kişi tarafından zapt edilip yatağa bağlanıp sonra da aylarca seni yeni uykudan kalkmış sersem gibi hissettirecek ilaç enjekte etmeleri işten bile değil. Bu yüzden bir bahane ile müdürle ya da başhekimle görüşüp para teklif edebilirdim. Diğer planım ise benim normal biri olduğumu fark edene kadar gayet normal biriymiş gibi davranırdım.
Para belki çözüm olabilir
Cevap
125Cevap
Tımarhaneye girdikten sonra çıkması zor, çünki doktorlarda delilerlerin arasında dura dura kafayı çatlatırlar, Akıl hastalığının yüzlerce türü var, psikopatlarda akıl hastasıdır ama çok zekidirler; hitler ve döneminin diğer diktatörleri gibi, 2. Dünya savaşını çıkardılar. Bir deli bir kuyuya taş atarmış, dokuz akıllı çıkaramazmış.
Her halükarda delilerle yaşamaya devam
Haklısında biraz zararsızını bul barimiye.
Genelde psikotik şeyler yüzünden yatırılır hastanelere bu kişilerde psikotik şeyler geçirdiklerine inanmazlar yatısta doktora rapor verdiğimizde sanrısal bir durım yasamadıgımı hastalıgı kabullenmekte bir sıkıntımın olmadıgını psikozun ne oldugu konusunda bilgiler veririm düşüncelerim konusunda iç görüye sahip oldugumu ve yanlış anlaşıldığımı ima ederim mesela okb li kişilerde sanrısal içerikli şeyler düşenebilir psikoz olma korkusundan ama inanmazlar iç görüleri oldudu için
Değişik bır görüş
Hiç birşey yapmam birşey ispatlamaya çalışmam,
Bir kenarda somurtur otururum, sürekli dilimden nefret sesleri çıkar günde 1 septilyon nefret ediyorum diyorum, 1 haftaya kalmaz beni oradan kovarlar,
Uhhh akıl hastanesinden ve bunları söylemekten de kayıtsızşartsız nefret ediyorum nefffreeeeett.
Sen ordaki delileri nefret manyağı yaparsın 😂
Bende bundan korkuyorum işte😂
Bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. “Hasta” etiketi yapıştırıldığı takdirde kimse dönüp size ikinci bir gözle bakmaz, bu diğer tanılar içinde geçerli. Ayrıca akıl hastanesinde bugüne kadar zor koruduğum gram aklımda gider, ait olduğum yere ulaşmış olurum.
Mantikli
Ben akıl hastası değilim diye bağırıp dile getirmek yerine davranışlarımla gösteririm olgun ve akıllıca davranırım. Arrık dilden çıkan hiç bir şeye inanılmıyor davranışlarınla anlatıyor insan hissettiklerini. Her seviyorum diyene inanmıyorum mesela davranışıyla bunu gösterene inanıyorum. Aynı mantık
Doğru
Cevapları okudumda millet akıl hastanesini ne sanıyor ya her yerde sessizce zararsız oturan hastalar ve düzenli bur hayat mi sanıyorlar, size ne olduğunu söyleyeyim ağır olmayan hastalar 2 kişilik odada kalır ağır olmayan dediğimiz hastanın yaptığı bazı şeyler; kendi diskisinii yemek ve idrarı ile yikanmak oda arkadaşınız böyle yapsın sizde felsefe yapın bakalım disardaki deli , ben daha deliyim, yok kitap yazarım...
Uzaktan davulun sesi hoş geliuo
Güzel soru, düşünelim bakalım🙄
Ne desen ne yapsan zor ikna olurlar o yüzden en iyisi hangi tanıyı koydularsa ona uygun iyileşme belirtilerini gösterdiğimi düşündürerek yani normal davranarak taburcu olmak
Kısaca deli olmadığımı ispatlayamıyorsam, iyileştiğime inandırırım😉
Kendi kendine tedavi
Böyle bir durumda neyle karşılaşacağımızı bilemeyiz. Bulunduğumuz ortam psikolojik olarak çok etkileyebilir.
İspatlamaktan çok öncelikle ortamı analiz etmeliyiz ve tedbirlerimizi almalıyız. Yani önceliğimiz güvenliğimiz olmalı...
Orada çalışanlarla iletişim kurmalıyız. Kendimizi ifade etmeye çalışmalıyız. Zamanla akıl sağlımızın yerinde olduğunu göreceklerdir. Ve bu durumdan doktorlara bahsedeceklerdir. Aksi halde gerçekten delirmememiz için hiçbir neden olamaz. :D
Kabullenmenin ilk şartı ayak uydurmak🤭
İlk süreçte akışa göre beklemeyi tavsiye ediyorum. Çünkü ilk aşamada şoktan dolayı akıllı gibi görünebilir algısı var. Bir süre kafa dinlerim. Yerimi beğendi isem kalırım. Yok beğenmedi isem proje bu. Yavaş yavaş iyileşiyor moduna girerim. Sonra zaten kapıya koyuyorlar.
Iyilsmek çözüm mü
Evet çözüm. Çünkü dışarı çıkınca sen hariç kimse iyileştiğine inanmıyor ve delisin diye sana ilişmiyor :)
kanıtlamazdım orada yaşar giderdim
dışarıda zaten geçim sıkıntısı işsizlik taciz tecavüz insan öldürme gırla gidiyor
dışarıda eninde sonunda delirip yine buraya döneceğim zaten belli ki
o yüzden uğraşmaya gerek yok
yemek var yatak var yeter
Demi ama yeşillik bol hava
Bu zamana kadar akıllı oldukda ne oldu dert stres. İtiraf ediyorum bn delıyım elektrik faturası yok su yok doğalgaz yok oh mış 😊ordakı değerli insanlara da çok saygı duyuyorum oynuyorlar gülüyorlar evleniyorlar karşılıksız cıkarsız haklarında hayırlısıyla Rabbim şifa versin 🙏
Aminnn girmiş gıbı konuştun
Akıl hastanesine yanlışlıkla düşülmez bence velev ki oldu
kafa dinlemek için ideal bir yer
Kafa dinlersin yâni eminsin
Valla oraya giren hastalara yabani veya yırtıcı hayvanlar gibi bakıyorlar, sakin davransan, numara derler, kısaca ne yaparsan yap nasıl davranırsan davran yinede numara yapıyor derler,
İnsanın iki dirhem aklı da varsa onu da alırlar orda,😂
Benim yapacağım en mantıklı şey, üstün zekamı kullanarak oradan sinsice kaçmaktır, başka türlü çıkarmazlar...😂
Kaçamazsın ki deliler seni dover😂😂
😂😂😂😂😂
Sakin bir şekilde konuşma talep ederdim başhekimle. Düzgün bir diksiyonla derdimi anlatır muayene talep ediyorum derdim. Burada kalmam gereken süre içinde kitap ihtiyacım var derdim ki iyice gözü boyansn 😂. Salarlardi sanırım akıllı adam diye.
Degisik
Neden bence en doğru yöntem bagirsan deli der kaparlar 😂😂
Boş yere ben deli değilim diye bağırmaya gerek yok.
Sakin bi şekilde hücremde bekler heyetlerde yapılacak olan testleri geçmeye çalışırım.
Eşek değiller herhalde o kadar tıp insanı deli olmadığımı farkeder gönderir beni.
#Cassie
Yâni âmâ orda kalmak zorundasın heyet gelene kadar
O zamana kadar kafamı dinlerim benim icin sorun yok😀
Öncelikle psikiyatri kliniği neyse de akıl hastaneleri pek iyi yerler değil.
Olmaz ya, diyelim oldu. Bu durumda doktorlar size pek fırsat vermeden anlarlar. Yani orada insanları tutmak gibi bir kaygıları yok. Ellerinde olsa herkesi gönderirler.
Yâni topluma tehlikeli ise tamamdır yeri
Öncelikle hasta olduğumu reddetmem.
Sabredip tutarli davranırım ve doktorlarla daha fazla sohbet kurarım onlar sohbetimi sevip bırakmak istemezlerse sıkıntı aksi halde ikna olup bırakirlar zaten.😊
Sohbetini sevdirme sende
Allah düşürmesin. Bir tanıdığım Erenköy'de kalmıştım, yaşadıklarını anlattıkça şok oldum.
Şöyle bir durum var soruyla alakalı, akıllı olmak ispatlanmaz. İspatlayanlar zeki hastalardır bence :d
Kötü şeyler mi yaşamış
Evet
Tarihteki önemli aydınların çoğu orda yatmıştır neye göre akılı deli o tartışılır. Hastanedekilere sordummu dışardaki ahmaklara dayanamadım düştüm derler
Anladım
Önce rahatsız ediyorlar mı rahat mı diye bakarım 2-3 gün baktım free sakin sessiz odam rahatsız eden yok kalırım awk arada pıclık yaparım çıkarmak istemesinler diye
Delirmek için değil konfor için delirenlerden😂😂
Aga hayat zor çekilmiyor karı kız derdi ayrı para derdi ayrı gelecek kaygısı ayrı bıktım daha yeni başladım şimdiden
kanıtlama çabasına girmem kitap okur orda gecirdigim süre boyunca kendimi geliştirmeye çalışırım. bir süre sonra kendileri anlar.
kanıtlamaya çalıştıkça ters psikoloji olur :)
Kafa izni yapardın😂😂
Hacı hacıyı mekkede deli deliyi dakkada tanır. Bu nedenle deli değilsem zaten oradakiler tarafından dışlanırım
🥳🤪
Harekatlerin normal olunca akllimi sayiliyon
Hayır deliler seni dakkada tanıyo. İçlerine almazlar. E zaten soru bu değilmi? Deliysem sıkıntı yok, gitmişken kalırım
😂😂
Biraz da orada takılırım. Zaten anlarlar bir süre sonra yanlış yaptıklarını. O zamana kadar tadını çıkarırım.
Anladım
Zaten hal ve hareketlerimden deli olmadığımi anlamiyorlarsa boşuna okumuslar kanıtlamam normal rutinime devam ederim kafami dinlemis olurum
Kafan dinlenir mı orda
Dinlenir elbet odandan cikma oh miss
Böyle kapalı alanlarda çözüm aramacı sorular içimi sıkıyor,çözmeden duramıyorum genelde. Beni deli olduğuma ikna etmelerini isterdim galiba. Oraya tıkma sebeplerini bilmeyi istemek kadar mantıklı bir şey gelmedi şu an.
Anladim
Tadını çıkarırım. Şizofrenlerin her dediğine "kesin öyledir abi", "sana inancım sonsuz" derim. Sıkıntı çıkmasın diye. Psikopatların suyuna giderim. Yaşamaya çalışırım. Normal, kendine akıllı diyenlerin dünyası bana göre değildir belki.
Anlaşılacağına inaniyorsan
Ispatlamam yasarim orda sakin kafayla deli diye bir odaya 2 kisi de koymazlar ohhh valla keske alsalar beni
Bana gelirlerse senin adını vercem
Ben adam gibi konuşurum bir yanlışlık var derim beni yeniden tedavi etmelerini falan söylerim ama SAKİNCE
Delice söyleyince nolurki
bağırarak etrafa saldırarak ‘bırakın beni bir yanlışlık var’ diyen birine 5 yaşında bir çocuk bile inanmaz bence
Ben kalırım boşuna dememişler akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğime deli olurum dünya benim kahrımı çeksin
Ceksın ulen😂😂
Konuşup ikna etmeye calisirim, matamatik, fizik problemleri ve bulmaca çözer, akıllı olduğumu göstermeye çalışırım
Matematik varsa tamam😂😂
Başlarda her ne kadar denensede orda kaldığın süre iyice kafayı yiyeceğin için ispatlayamazsın ömrün orda geçer
Gel keyfim gel 😂😂
Ispatlamam her gün kendini akıllı sanan delilerle uğraşacağıma gerçekten delilerle uğraşırım daha iyi
Vaktinde boşa gitmez
Benim yerim burası rahatımı bozmayın derim. Onlar da burayı benimsediyse bu buraya göre ile fazla deli salın derler.
Salarlar seni
Sakin kalarak ve akıl sağlığımdan şüphe etmelerine neden olacak her bir sözden kaçınarak ispatlardım.
Öyle yaparsan bu deli bizim aklımızı şaşırtiyo derler
Yanlışlık değildir o ya mutlaka etrafımdan birileri deliliklerimden bıkıp beni şikayet etmiştir 😅🤣🤣
Etrafın senden kurtulmak istiyo
Akıl mi kaldı zaten dışarıda ki salaklarla kalmaktansa orda yatar keyfime bakarım 😀 ne demişler deliler tedavi edilebilir ama salaklar asla😑
Vayyyy
Hıhıı 😚
Mm bir küvete su doldurur, küvetin yanına küçükten büyüğe kaşık, kepçe, kova, leğen koyup bunlar ile küveti boşaltmalarını isterdim ben de tıpayı çeker keyfime bakardım, özgürlüğün yolu 😁😄😏😄
Düşünceli deli moduna alırdın
Dünyanın kahrı çekilmez. 😂😄
Doktorun düşüncesini ona anlatırdım anlıya bildiğimi basitçe anlar ve düşüncemi dile getiririm hobaa özgürlük sonrası 🤪🤪🤪
Doktor da hemen yerdi 😂😂
Zihinsel engelli olan hiçbir kimse karşı'nın düşündüğünü düşünmez hadi düşündü dile getirmez : ama ben sana deliyim o nasıl olucak nasıl
🤓🤓🤓🤓🤓
Sen bişey mı içtin kaç gündür bı haller VAR sende
Ne ikna etmesi ortam kurarız ortaaam @avelinsan yok mu şizofren arkaş çevremis 😌😌
@avelinsan burası hep deli😄😄
konuşmaya çalışırım, samimiyet kurmaya o zaman anlarlar
Delilerin yöntemi buysa ya
Lan mis işte neden çıkmak isteyim dünyanın en akıllılarıyla bir yerde olcağım 😂
Akıllı mı sana gore
Sanırım bir süre çaktırmazdım. Hep merak ederim oradaki insanları delirten şeyleri...
Bende ediyorum merakta kötü ama
Belki yerimizde hissederiz belli mi olur 🌝 çok düşünen çok acı çeken insanlar orada. Onlarla paylaşacağım çok şey olacaktır.
niye uğraşayım mk? :d geçer yatar deli taklidi bile yaparım cvbnmöçmnbvvbnmöç
Oradakileri bile özürlü yaparsın 😂😂
Hihh😒
Vallaha hiç ispatlamam aklıma eseni yaparım orda karışan yok eden yok 😂
Deliler bilgece seni boğabilirde ama
Beni kimse boğamaz ben boğmayayım da onları 😂😂
Usuyunce yatağımı ateşe vermeyeceklerse sıkıntı yok kalırım 😂😂
Verirler mi
Akışına bırakırım, dinlenirim. Kafa rahat, rahatsız eden yok, sorumluluk yok. Oh miss
Oylemi diyosun
Her insan biraz delidir bende öyle yatar tadını çıkarırım 😄
Kabul ediyosun deliligi
Bu soruyu oradaki yetkiliye sorarım bi beyin fırtınası olur hallederiz.
Mantıklı aslında
Canıma minnet ya. Aksine deli taklidi yapardım fark edip salmasınlar diye.
Delilerle yaşadınmi hic
Kanıtlamam, ne kanıtlayacağım. Onlar deli olduklarını kanıtlasınlar.
Yani
İspatlamaya çalışmak yerine dahada delirtmeyi denerdim...
😂😂
Bende senin gibi biraz takılırım orda hemen ispata falan baş vurmazdım
Yani
İspat etmeye çalışmam inanmazlar zaten. Bende onlardan biriyim😏
Bizde bizde😂😂
Ben deliyim derdim ( ben deli değilim diyenlerin aksine) zaten kabul ettim diye sallarlardı hshsusyd
Hiç sanmiyorum
Orada İngilizce eğitimi veririm.. direk sayılardan başlar madafakalara kadar 😂😂
Ingilizce anlicak zekaları olsa orda olmazlar demi
Ben şu an oradan yaziyorum.😜😛
Yanimda Adolf Hitler ve Stalin var.
Sana selam gönderiyorlar.
Bu smile'ler gorundugu gibi sirin degilmis.
Bir daha kullanmayacagim.
Aaa onlardan da gelsin buraya ben hiç gerçek deliyle tanışmadım merak ediyorum 😂😂
Türkler'le muhattap olmak istemiyorlarmis.
Hihhh onlar türklerin sumugunu bile haketmiyo🤨
Ben geleyim.
Ben ABD baskani Abraham Lincoln.
😄
Çok fenasın yaa😒😒
Ne oldu ki. Espri yapiyorduk ne guzel karsilikli.
Deliler beni sevmiyo oldu bozuldum 🙄
Bosunami demisler. Delidir ne yapsa yeridir diye.🙂
Doğru demişler
Bir gün delirirsen buyur gel. d
Inşallah mekan neresi oraya kapak atayım
Mekanimiz dunya.
Disari adim atman yeterli. Biz seni buluruz.🙄
Normal davranirdim insanlari incelerdim anlarlardi deli olmadigimi
Anlaşılır napcanki
Çok akıllı olmadığım için kalır ortama ayak uydururum bir süreliğine
Etrafın seni çokmu bunaltiyo
Yok çok şükür :) ordaki insanların yanında kalarak kendi hayatımın kıymetini bilmek isterdim
ortama ayak uydururum ben delilerle anlaşmaya çalışırım
VAR şendede biraz demi
ayıpsın, iltifat olarak ediyorum
Çok sakin VE emojisiz yazıyosun güldunu görmedim emojiyle bile. Çok tepkisiz oluyo böylede
sanalı pek sevmem ondan
Deli deliliğini kabul etmezmiş ben deliyim derdim. Deli demekte hiç hoş değil ama neyse.
Bütün deliler bunu soyluyo inanmazlar 😳başka taktik bul
Oharo o zaman ben oradan birini bulup evlenip Yaşar giderim 😄
Bakarsın savcı avukat var mı diye 🤔varsa banada yaparsın eşini çifte düğün yaparız masrafta devletten 🤭🤭
😄 çocuklara bakma derdimizde olmaz hemşireler bakar sonuç olarak biz hastayız
Hemşirelerinde göz dipleri oynuyo delide olsam güvenemem ki onlara burda benimle evlenir diğer odada başka hastayla 😂😂
neyse teyzesi olarak benimkilere de bak bari ben güneşleniyor olurum 😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?