Üzüntü ve depresyon sürem 30 sn felan lakin çok dolmuşsam odama geçer yatağa gömülür, peluş oyuncağım var yıllardır ona anlatıyorum. Onun dışında belirli insanlar var benim için değerliler (bu konuda biraz dengesizim ancak onlar sıkılmadan sonuna kadar dinliyor sjsg) onlar dinliyorlar sonra beni bana hatırlatıyorlar. Ortalama 20 dk sürüyor tekrar pozitif canlı ve mutlu bir insan olarak hayata kaldığım yerden devam ediyorum. Ben dengesizim yani içimi döksem rahatlarım lakin dökmesem bile kendi içinde halleder yine güler yüzle devam ederim. Bu arada tanımadığın birine anlatmak daha iyi oluyor sjshk
İnsan yalnız kalsa dahi kendisiyle konuşur ya da iç sesini dinler böyle durumlarda. Bir yön arar, çıkış arar saplantılı kararlarından, çıkmazlarından. Konuşacak birilerini ararız çoğu zaman. En güvendiğimiz limanlarımıza doğru yelken açarız. Kendini dinletip derdini, kederini anlatıp bir nevi rahatlayan kişinin derdini döktüğü kişi bir dostu değilse bir sonraki durağı büyük ihtimalle pişmanlıktır. Mesela, okuldan bir arkadaşına derdini anlatan şahıs (okuldakilerle olan sorunları, ailevi şeyler vesaire...), bütün sıkıntıları geçince hatta bu sıkıntıları aslında kendisinin abarttığını anlayınca, içini döktüğü arkadaşını her gördüğünde sosyal kalkanından arınmış olmanın ve açık noktalarının bilinmesi zaafiyetiyle eziklik olarak tanımlanabilecek bir duygu içerisinde pişmanlık duyacaktır. Bu yüzden içimizi döktüğümüz orda kalıyorsa işte gerçek dostluk budur..
Üzgünken de hem birine anlatma isteği duyuyorum mutlu olduğum zamanda. Mesela bir çocuk bana yazıyor saniyesinde en yakın arkadaşıma anlatırım Her şeyi ve hop mutluluk uzun sürmüyor
Ben genelde yalnız kalıp olayı kafamda ölçer biçer tartarım ona göre bi hareket izlerim. İnsanlara dert anlattığın zaman ya aciz olduğunu düşünüyorlar ya da "boşver, takma kafana" gibi saçma sapan tavsiye veriyorlar.
İnsanlar beni anlamıyor oyuzden Kimseye içimi döküp yormam kendimi içime atarım içimde çözerim hem en iyisi kimse zaafını derdini bilmesin ilerde Yok şöyle olmuştu böyle olmuştu diyip yüzüne vurmayacaginin garantisi yok
Bu kişinin karakterine göre , zamana ve mekana göre değişir. Carl gustav jung'ın teorisine göre iki tip kişilik özelliği vardır. 1-) içe dönüklük 2-) dışa dönüklük Bu soruya verebileceğimiz cevap objektif olacağı gibi , içinde bulunduğumuz kişillik özelliği ve o andaki çevreyle belirlenir.
Kolay kolay üzülmem ailem ve geleceğim dışında hiçbirşey için üzülmem endişelenmem birşeye kolay kolay üzülmem diyelim çünkü bu ikisi dışında önemli görmüyorum hiçbirşeyi
Herşey gamsız olmaktan geçiyor gamsız bir insan olursan başarmış oluyorsun ve eğer ki duyguların yerine mantığın ile hareket etmeye başlarsan kimse seni üzemez
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
Dertli insan penceresiz eve benzer. Onu dinlemek karanlık odaya pencere açmak demektir. Gerçekten bizi dinleyen insan pencere açacak biri olsa hafifleyecegiz ama ışte yandigimizla kalıyoruz
Yalnızlık insanın sadece psikolojisini bozar ben mesela terk edildim ve evde tek başıma bana yapılan haksızlıkları unutamıyorum çünkü çok değer vermiştim o yüzden konuşacak bir dostunun her zaman olması lazım
O anlattiginiz kişiye nasıl güveniyorsunuz ben tanımadığım birine mesela burdan birine herşeyi anlatabilirim ama tanıdığim bir insana çevremden birine guvenemiyorum zamanında yaşadıklarım yüzünden