İslama falan çok önem veren biriyim. Allah korkusu olan bir insanım. Küçüklüğümden beri dualar ezberletilerek büyütüldüm hep. Ama babamın kapanmam konusunda baskıları, kötü aile ilişkilerim falan mı bilmiyorum. Uzaklaştım ergenlik dönemimde baya. Açık saçık giyindim. Hep bir yanım reddediyodu ama heves falanda vardı. Yavaş yavaş din mantıksız gelmeye başladı bana çok korkuyorum. Bizi bir yaratan var inanıyorum çünkü bunun dışında herşey mantıksız geliyo bana. Ama bu yazılanlarda da çoğu şey mantık dışı geliyo. Yani tam olarak bir sorum bile yok ama bilmiyorum çok kötü durumdayım ya. Hep iman eksikliğinden kaynaklanıyo bunlar diyorum ama bunuda hep bir kılıf olarak görüyorum. Böyle olmasını istediğim için böyle diyorum sanki çevrenin tepkisinden korkuyorum. Bugünde evden millet gidince orucumu bozdum biraz tereddüt edip. Fazla önemsemedim. Of cidden yardım edin napıcam bilmiyorum.
Cevabın nedir?
20. KUDSİ HADİS
Yüce Allah (c. c) şöyle buyurmaktadır: "Ey insanlar!
Tedbir gibi güzel geçim, halka zarar vermekten kaçınmak gibi vera', edepten daha yüce bir muhabbet, tövbe gibi şefaatçi, ilim gibi ibadet yoktur.
Yine haşyet gibi dua, sabır gibi zafer, tevfik gibi saadet, akıldan daha güzel bir süs ve hilimden daha cana yakın bir arkadaş yoktur.
Ey Âdemoğlu! Vakitlerini bana ibadet etmeye ayır ki, kalbini zenginlikle doldurayım, rızkını bereketlendireyim ve vücuduna rahatlık vereyim.
Beni zikretmekten gafil olma! Gafil kaldığın takdirde kalbini fakirlikle doldurur, vücudunu yorgun ve halsiz kılar, göğsünü dert ve gama salarım. Ne kadar ömrün kaldığını görebilsen, düşünü kurduğun emellerden gönlünü çekerdin. Ey âdemoğlu! Sana bahşettiğim afiyet sayesinde bana kulluk etmeye güç buldun. Benim özel yardımımla, sana farz kıldığım ibadetleri yerine getirebildin. Benim rızkımı yiyerek bana karşı yaptığın isyana kuvvet buldun. Benim dilememle, istediklerini istiyorsun. Dilediğin her şey benim irademledir. Benim nimetimle ayakta duruyor, oturuyor ve dönüyorsun.
Benim korumam sayesinde geceliyor ve sabahlıyorsun. Benim ihsanım içinde yaşadın ve nimetim içinde dönüp durdun. Verdiğim afiyetle güzelleştin. Lâkin ardından beni unutup başkalarını hatırında tuttun. Neden benim hakkımı ve şükrümü eda etmedin?"22 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel okumamıştım hiç ama bundan sonra okıcam sağolun
En İyi Cevaplar
+1 yılKalpler Allahın elindedir. anladınmı şimdi islamiyeti hiç sevmeyenlerin neden kalpleri bir nebze bile olsun islamiyete karşı yumuşak olamadığını? işte bundan dolayı Allah bu şerefi herkeze nasip etmez, böylelerin kalbini mühürler artık o kişiler iyilik bile yapamaz hale gelirler yani bir nevi cehenneme hazırlar onları. evet sendekide tam bu işte çok büyük bir iman eksikliği varki sende kalbine Allahtan bir inayet gelmemişki herşey sana mantıksız geliyo evet gayet normal seni yöneten o duyguları hissiyatını senden alırsa hiç birşeyi umursamazsın. sadede gelecek olursak o kadar çok çok büyük ve kötü bir yoldasınki önünde ateş var ona doğru yürüyosun ama o ateşi göremiyosun, görsende göremesende kendini Allaha adamadıkça o ateş istikametinden kurtulamazsın Allah muhafaza, amın bacı kendine gel Allaha teslim ol.
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok etkiledi yazdığın teşekkür ederim
- +1 yıl
Allahtan hiç bir zaman ümit kesilmez bunun kanıtlarına çok şahit olduk, 99 depreminde 2 ay sonra enkaz altından çıkan canlı insanlar, 17 kurşun yiyipde ölmeyen insan, bizzat kendi kız kardeşimin yaşadığı bir olay 3. kattan balkondan düştü burnu bile kanamadı yani. Allahın en yüce kulları peygamberler değilmi, ama bir tane bile rahat yaşayan peygamber gösteremezsin, he sonradan yaşayanlar var kuyudan çıkıp köle olan kölelikten mısıra sultan olan hz yusuf gibi, dünyadaki en büyük saltana sahip cinleri bile yöneten hz süleyman gibi, ya da farklı örnekler çanakkale savaşının kazanılması baştan aşağı bir mucize ve iman edenlerin Allah tarafından korunduğuna delalettir, ve daha niceleri var bilmediğimiz görmediğimiz ya da bilipde görmek istemediğimiz, yani sözün özü Allah var ve o daima her daim bizimle. hazır ramazan ayı bu ayın başı rahmet ortası mafiret sonu cehennemden kurtuluştur ve biz tam ortasındayız yani mafiret yani bağışlanma affedilme olan kısmı, al abdestini otur namaza...
Soran+1 yılDediğin gibi yapıcam uğraştın yazdın bu kadar çok sağol cidden düşüncelerim değişti baya ağlattın valla. İnşallah yapabilirim
- +1 yıl
inşallah inşallah, sen dinden falan soğumadın sadece gaflete düştün biraz ama biliyoru dönüşün muhteşem olucak :))
+1 yılBelli donemlerde boyle seyler olur diyen arkadaslari anlamiyorum nasil olabilir boyle birsey. Kendine gel canim bizi yaratan Allah hamdolsun bugune kadar yasamisiz nefes alabiliyorsan cok sanslisin Allaha her daim sukur et. Canim kuran okuyabiliyosan ac oku veya abdest al bir namaz kil Allaha birak kendini ellerini ac dua et duzelmek istedigini soyle doru yola sok beni allahim de bu yeterli olur sen herseyi solemesende o icini bilir grcekten senin bu durumuna cok uzuldum boyle insanlar dunyada o kadar cok varki yapma boyle dinsizlerden farkin olmaz orucunu neden bozdun tevbe et ve yeniden bugun niyetlen her daim sukur et rabbine. Eger durumun cok kotuyse bunu annenle veya ablan var ise onlarla konus duzelmek istedigini soyle seytana uyma canim o bizim en buyul dusmanimiz. Bu ay tevbe ayi ramazan ayi elinden geldikce tevbe et eskiden acik sacik giyinmissin o eskide kalmis sen tevbe et rabbim kabul eder emin ol ondan buyugu yoktur bizi duyar. Dediklerimi yap ve unutma Allahtan baska ilah yoktur. Konusmak istersen mesaj atabilirdin Allaha emanetsin
815 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim
Soran+1 yılyardımcı oldun dediklerini yapıcam sağol
- +1 yıl
:) cok sevindim yardimci olabildiysem. Ben bu haline uzuldum rabbim kimseyi dogru yoldan ayirmasin
- +1 yıl
Sunuda unutma sen Allaha yaklasirsan o seni yuz ustu birakmaz herzaman seninle olur yterki sen onu sec seytana uyma canim o seni yanlis yola yonlendiriyor.
Soran+1 yılNamaza falan başlıcam inşallah yardımı olur bu söylediklerinin ben inanıyorum çok sağol
- +1 yıl
Sendende Allah razi olsun Allaha emanetsin
Soran+1 yıl@smyrna benden mi bahsediyosun?
Soran+1 yılpekala
- +1 yıl
Egee aciyipta dogru yola yonledirmez isek din kardeslerimizi kaybetmis oluruz
- +1 yıl
Agzına sağlık ilkimsinum
- +1 yıl
Smyrna o kadar muslumansan ateistlere hakaret ediosun gunah değil mi belki oldukten sonra beyin fukarasi onlar degil sen olacaksin inanc goreceli bir kavramdir saygi ise INSANLARIN kullandigi bir kavram...
- Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılkuzu boşver beynini reddetme. hem bu aşamadan sonra inanmaya çalışmak salaklık gibi gelecek sana da.
tanrı inancın kolay kaybolmaz ama sorgulamış ve saçmalıkları görmüşsün şimdi söyle nasıl merdivende bu kadar ilerlemişken geriye gidebilirsin. akıl buna müsade etmez. ama en azından tepeye çıkmak istemiyorum diyorsan hiçbir şey sorgulama dua et ötesini bırak.
ben hristiyanlığı bırakmamak için elimden geleni yapmıştım ama olmadı, belki sen becerirsin, yaşadığın şeyi anlıyorum ama inan sonrası düşündüğün kadar korkunç değil12 Yorumla
Soran+1 yılhem bu aşamadan sonra inanmaya çalışmak salaklık gibi gelecek sana da. Aynen öyle ya ne zmaan düşünsem mantıksız geliyo :/
- +1 yıl
valla ben bu konuda baya yol kat etmiş insanım müslüman da oldum hem de sarıldım baktım olmuyor, hristiyanlığa hep daha fazla yakınlık beslemiştim içine girdim ve hristiyan oldum baktım o da olmuyor denedim denedim en sonunda bir gün bir baktım ellerimden kayıp gitmiş
ben hala tanrıya inanıyorum bence ilahi adalet de var davranışlarıma dikkat ederim. sen de kendine göre bir yol çiz artık. bunları düşündükten sonra artık asla salağı oynayamazsın
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
47Cevap
ah be kardeşim şu an dinden uzaklaşmandan korkman bile senin imanlı olduğunu gösterir! internette o izlediğin şeylerin hepsi bizim imanımızı çalmak için yapılmış şeyler! islamı incelediğinde mantıksız birşey göster bana! bak ateistler inanmak salaklık diyorlar farkındamısın? kendilerini akıllı zannediyorlar ! hepsi leş kargaları gibi üşüşmüşler başına! cehennemde kendilerine arkadaş arıyorlar. sen uyma onlara! dinimizin yasak ettiği birşey söyle ki zararlı olmasın! bunu yapın die emrettiği bir şey söyleki faydası olmasın! mantıksizlık nerede bana lütfen söyle kardeşim. dilersen özelden yaz kafandaki soruları çelişkileri çözelim ALLAH ın izniyle
13 Yorumla
Soran+1 yılya çok teşekkür ederim hepinize kendime geldim yorumlarınızla biraz daha aklıma bişey takıldıkça yazıcam size çok teşekkürler
- +1 yıl
Cok dogru yazmissin kardes. burada cogu kisi sacma sapan seyler yazip bu din kardesimizide yanlis yola yonlendiriyolar rabbim kotu insanlarla karsilastirmasin
- +1 yıl
ilkimsonum kardeşim ALLAH sendende razı olsun! inanmayan kibirli insandır bence çünkü kendi akıllarının daha üstün olduğunu düşünüyorlar! ama bunun cahilliklerinden ve egolarından kaynaklandığını bilmiyorlar veya kabullenmiyorlar! soruyu soran kardeşim bize istediğin zaman istediğin şeyi sorabilirsin! en mantıksız gelen şeylerin bile açıklaması var. bildiğimizi söyleriz bilmediğimizi araştırıp buluruz öğreniriz birlikte! bugün batı ileriye gittiyse islamı tatbik ederek ondan faydalanarak buralara gelmiştir. fakat islamı kabul etmediklerini beyan etmişlerdir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin şu yaşadıklarının en büyük sebebi bilinçsizliğin, cahil olman.
İnsan Tanımadığı bir Yaradana ne kadar kul olabilir ki? Ancak iyi tanıdığı zannettiği şeytana köle olur.
Dini en başından aç oku araştırmanı tavsiye ederim, Yuta yuta, sindire sindire.
"İlim öğrenmek için bir saat çalışmak, bana gece sabaha kadar ibadet etmekten daha hoştur." Hadis
"Az ilim, ilimsiz çok ibadetten hayırlıdır." Hadis
"Dünyayı isteyen ilme sarılsın, âhireti isteyen ilme sarılsın; hem dünyayı, hem âhireti isteyen ilme sarılsın."
Hadis
Kişinin kendine ettiğini sarhoş edemez, ayyaş edemez, mezar soyan nebbaş edemez.
Kişinin kendine ettiğini edemez kişiye hiçbir fani.
Tutmazsa gerçek dost eIini kendi kendiyIe baş edemez. Mevlana.
Çevrendeki insanlarıda iyi seçmen dileğiyle...13 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten çevremdekilerden oluyo bu sanırım. bir arkadaşımın konuşmaları yüzünden bu haldeyim birazda
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsın eline sağlık
Cevap sahibi+1 yılPeygamberimiz (a. s. m.) "Kişi dostunun dini üzeredir. O halde her biriniz dost edindiği kişiye dikkat etsin" (Tirmizi Zühd: 45) buyurmuştur.
Senin onların konuşmalarına verecek cevap kadar ilmin varsa seni etkileyemez kimse kendileri senden etkilenir. Fakat bu tersi olmuş sanırım.
Hani bazen bişeyden çok eminsindir aksi olamaz dersin, aklına çok yatkındır çünkü ama işin hakikatini öğrenince utanırsın ve gerçekten bu böyle değilmiş dersin yaa?
İşte arkadaşlarınla geçen konuşmalarda aklına yatan, İslam hakkında ters gibi duran muhabbetler mutlaka geçer. Bunların hakikatini öğrenmezsen aklındaki soru işaretleri artar ve Rab ile arana perdeler çekmeye başlarsın taki ya kendine gelene kadar ya da imandan olana kadar. İlimm ilimm ilimmmm... Sana şimdi Ayeti kütsi atıcam bitane iyi oku.
Ayeti Kütsi Peygamberimize Allah'ın bildirdiği kelimeleridir ama ayet değildir.
+1 yılBir insana bir şeyi yapması ne kadar çok söylenirse o insan o şeyden uzaklaşır. Seni kendi haline bırakmamışlar. Ben bu yaşa kadar ailemden doğru düzgün dini bir şey duymadım ama bir yaştan sonra ne dua biliyorum dedim ne namaz kılıyorum. İnsan kendisi merak salmalı böyle şeylere. Sen baskıdan dolayı biraz yılmışsın. Ama inan her duada yapılan her ibadette bir mana var. Bugün çok kötü bugün islamı zaten haketmiyor. Ama eskiyi düşün. İnsanlar bacağına giren oku zaman kılarken çıkarılsınki hissetmesin istiyorlarmış. İçinden gelecek. Bir süre kafanı toparla. Allah her şeyi biliyor şüphen olmasın hiç.
20 Yorumla
+1 yılBu senin sınavın ve cok güçlü bir insanmışsın ki cok zor bir sınav yüklenmişsin. Kur'an dinle, meal oku. Hadisi şerifleri oku. Allah'ın ve islamın kanıtlarını oku ve onların üstüne düşün (Allah'ın varlığı dışında) ayrıca iyi bir ilmihal bilgisi olan hoca bulmalarını iste ailenden. Zaten gerçekten iyiyse fazlasıyla yumuşak huyludur. Ailen gibi baskıyla korkutmaz seni. Islam cok nazik bir dindir, istersen. Tüm tereddütlerini gidermede yardımcı olur, mantıklı açıklamalar yapar. Gerisi senin elinde. Namaz, dua. Ve tüm bunları yaparken en büyük destekçin şüphesiz oruç olacaktır. Ayrıca Esma'ül hüsnanın faziletlerinden de yararlarin
25 Yorumla- +1 yıl
Cok dogru...
- +1 yıl
Bunlardan gayrı her şey sana kalmış arkadaşım. Allah da seçimi sana bırakmıştır. Yoksa bizi buraya göndermezdi. Zaten islama sen İnan, uy. Islam yoksa zaten ötede yok oluruz; varsa sen kazanırsın :) Allah hepimizi ıslah etsin.
- +1 yıl
Herkes boyle anlasa ah ne iyi olurdu Allah yok din yok diyebiliyolar :(((
- +1 yıl
Onların cezasını biz verecek değiliz. Sordukları insanların bilmemesine rağmen anlatmaya çalışmasından da kaynaklı o biraz. Yanlış bilgi alma sen de bir bilene danış. Zaten Hz ibrahime de kimse anlatmamıştı bilirsin o kıssayı. Senin rehberin Kur'an be efendimiz. Salih suruçun efendimiz hayatını yazan bir kitabı var onu oku. Günümüz sözde müslümanları ben dahil perişanız.
Ne diyor Yusuf islam; iyi ki müslümanlığı müslümanlardan öğrenmemişim. Allah yar be yardımcın olsun. - +1 yıl
Amin cumlemizin
Ateist olmadan benim de geçirdiğim evre. Her cumaya giden her orucunu tutan kuranı arapça okuyan biriyken merak edip bir de mealine bakayım dememle başlamıştı her şey çelişkili ayetleri, cani ayetleri gördükçe dinden soğudum ve iyice araştırmaya başladım internet ve diğer kitaplardan dini ama hala korkuyordum, ama sonunda korkumu yendim ve iyice düşündükten sonra ateist olmaya karar verdim
verdim. Eğer müslüman olarak kalmak istiyorsan hiçbir şey düşünmeyip hiçbbir şey araştırmayacaksın ve öyle cahil bir biçimde kalacaksın ha yok ama bu konunun üstüne gidersen müslüman olarak kalman çok zor olacaktır.29 Yorumla- +1 yıl
aynen oyle. kurani okuyup anlamayana musluman, okuyup anlayana ateist denir. bende sorguluyorum dini, ve insan işi bence. insanlar tarafndan kafalarina gore uydurulmus bir safsata. annem 40 yasndan sonra ateist oldu.
- +1 yıl
Nedn boyle birsey soyluyorsun? Ne kotulugu var islam dininin
- +1 yıl
kotu demedi. Mealini okuduktan sonra ateist olmuş cunku hic bir mantigi yok. diyo ki sana; cahil kalmak istiyorsan arastirmayacaksin okumayacaksin. ama sen coktan arastirmissin ve inanmamaya baslamissin. farkindaysan butun islam ulkelerinde kan gövdeyI goturuyor neden acaba bir dusun?
- +1 yıl
evet ne yazikki oyle. anlamini bilmedigin biseyi okumanin ne anlamı var. beyinleri oyle bir yikaniyor ki dinle, onlari inandirmak cok zor. sen dogru yoldasin kendini bulmussun bravo :)
- +1 yıl
Yazik...
- +1 yıl
mrfrodo ve sarıpapatya, Allah sizin gibilere bu şerefi vermemiş işte sizi dinden kovmuş açık ve net, fazla söze gerek yok bekliycez ve o büyük sonu görücez, bakalım islamiyetmi kurtulacak yoksa diğer dinlermi...
+1 yılHaha bu senin sınavın diyenler gelmiş yine :D
Arkadaşım deist olmuşsun bu kadar basit. (Yaratıcıya inanan ama dinlere inanmayan)
Ben de ateistim gururla da söylüyorum ama bak birazdan gelip bu cevabın altına yorum atacakları iyice takip et, küfür, hakaret ne ararsan olacak çünkü. Ben alıştım gerçi.
Neyse sonuç olarak korkulacak bişey yok deist olmuşsun, paniklemeye de gerek yok, hastalık da değil. Küçüklükten nasıl yetiştirildiğin de önemli değil. Ailelerimiz bizi nasıl yetiştirirse yetiştirsin herkesin kişiliği farklıdır. Uzun lafın kısası; düşüncelerinden korkma, oku, araştır.01 Yorumla- +1 yıl
cok guzel yazmissin canm. benim annemde 40 yasindan sonra ateist oldu.
+1 yılsen nasıl bir yardım istiyorsun bu manevi bişe inanırsın veya inanmazsın kişiseldir bak kendinde söylüyorsun evdekiler gitti oruç bozdum diye demekki inanmıyorsun aile baskısından dolayı oruç tutuyorsun inanmak zorunda hissediyorsun kendini sırf cehennem varsa yanmayayım diye..
12 Yorumla
Soran+1 yılaynen böyle ya
- +1 yıl
kendini inanmak zorunda hissetme. ailenin davranışları da inancını etkilemesin çevrene bak güzelliklere müslümanlık vardır yoktur, tanrı adaletlidir değildir bunu bilemeyiz din dogmadır çünkü eleştiri kabul etmez ama bir yaratıcı vardır bunu inkar edemeyiz tabiki onun da bir dini o dinin de bazı ritüelleri var inanıp inanmamak ibadet yöntemlerini yapıp yapmamak sana kalmış bişe kafanda varsa çözemediğin sorular yardımcı olmak isterim
önceden şetanla yanyana idin şimdi ise şeyanı kovdun lanetlediğin için ve bu sefer ne oldu kapanmaya karar verince n eyaptı şeytan sana vesvese verdi. karşı cık falan unutmak gibi şeyler sana ters getirmeya çalışıyor ve unutma
ŞEYTAN İMANI KUVVETLİ OLAN İLE UĞRAŞIR. izin verme ona20 YorumlaBak, korkunun etkisiyle yapılan hiçbişey doğru olamaz. şu an tamamen korktuğun için böyle düşünüyorsun. sana tavsiyem korkunu arkanda bırak ve araştırmaya başla. sana tarafsız olarak yazıyorum, her inancı her dini araştır kitapları oku ve buna neye inanmak istediğine kendin karar ver. şu aşamada en doğrusu bu olur.
10 Yorumla
+1 yılYaratan herkese akil fikir vermis ben sahsen deistim. Deist olmadan once kur-an i tamamen okudum bir cok cahil ezberci musluman gibi ne ogretilirse yapmayacaksin yani arastir bu tarz konulari kafana nasil yatiyosa inanc senin inanncin ailenin inandigi seylere sende inanmak zorunda degilsin
10 YorumlaYaşın kaç?
Belli dönemlerde böyle şeyler olur sonuçta din sorgulanmaya en müsait kavramdır.
Ailene açık açık kapanmam konusunda ki ısrarınız beni dinimden soğutmakta de gitsin.16 Yorumla
Soran+1 yılGeçti artık o dönemler karışamıyolar zaten ama o dönemin baskısıydı, şuanki düşüncelerim falan
Soran+1 yılneden yaratıldık durduk yere anlamıyorum mesela.
- +1 yıl
Tanrının can sıkıntısı...
Neden yaratıldıktan ziyade en büyük problem Tanrı olgusu.. Yani herşeyin bir yaradanı varsa yaradanı yaradan var mıdır?
Yaratılmanın sebebini Allah'tan başka bilen yoktur. Ama yunan tanrıları gibi bir iddaya binayende değildir.
Neyse kısaca yaratıldık zira tanrının onu görmeden sevecek onu tanımadan kudretine sadakat gösterecek kulları yaratıp onlara akıl ve zeka verdi.. Şeytan buna hiddet gösterdi ve kulu kandırdı, kul dünyaya gönderildi ve şeytana da kulların dünyada ki sınavı bitene kadar ne kadarını yoldan çıkarıp çıkaramayacağına dair izin verildi..
Cehennem şeytan için yaratıldı. Şeytana uyanların mekanı sayıldı.
Cennet Tanrı için yaratılmıştı ve Tanrının yolundan gidenlerin mekanı sayıldı.
Soran+1 yılçok teşekkürler ya en azından buna bir cevap buldum
+1 yılAllah her zaman seni görür. O insanlara şah damarından daha yakındır. Böyle durumlarda bu gerçeği hatırlaman bence yeterli olacaktır. Bir de kuranı anladığın dilde oku. Karşılaştırmalı mealle okursan daha iyi olur. Rabbin ne demiş. O kitaba aklındaki bir soruyla yaklaşıp da cevap alamayacağını sanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılTövbe et ve bu düşüncelerinden arın. İnternete fazla zaman ayırmayı bırak burada yazılanlar senin kurtuluşuna vesile bunu değerlendir. Yaradan seni tekrar kazanmak için sana bir fırsat daha veriyor. kimseden fayda yok bu dünyada buralarda arama fayda bulamazsın oku çok oku inanarak oku araştır.
20 YorumlaSağlık konusunda 329 cevap paylaştı. Bu her insana olur şeytan vesvese veriyor sana. sıkça dua okusan ayetel kürsü, salavat falan oku. namaz biliyorsan kıl, internetten dinle ilgili mucizelere bak facede dinle ilgili sayfalara gir. namaz biliyorsan kıl, şeytanın senden kaçmasını sağla, Korkma içinde ALLAH sevgisi vardır elbette bunu kimse yıkamaz,
İnsan ara sıra Gaflete girebilir bunu atlatırsın İnş.30 YorumlaDinimizde inaana saçma gelecek bir şey yokta anlaymadığımız bir takım şeyler olabiliyor böyle durumlarda fazla düşünmemek lazım ancak baskı kesinlikle dinden uzaklaştıran bir etken süleymancıların yurdunda kalan birisi olarak bunu direkt olarak gördüm aslında benim üzerimdede kötü etkileri oldu.
10 Yorumla
+1 yılHz. Muhammed'in hayatını falan izle kendine gelirsin namaz kılmakla falan olmaz duada unutmuşundur sen. Orucunu bozmayaydın iyiydi
14 Yorumla
Soran+1 yılnamaz kılmakla falan neden olmasın ya.
- +1 yıl
mantıksız geliyo uzaklaştım demiyo musun nasıl bir anda dua edebiliceksin gerçekten inanıyomuş gibi? Önce biraz gaza gelmen lazım :)
Soran+1 yılanladım aynen haklısında dua ediyorum hep zaten doğru yola yönelmek için unutmadım :)
- +1 yıl
iyi bakalım hadi inşallah kabul olur :)
+1 yılo zaman sen deistsin canim. yani sadece allaha inanan, diger hic bir seye inanmiyorsun. ama bu kotu birsey degil. bende oyleyim ve dini sorgulamaya bile basladim. din, insanlar tarafindan kafalarina gore uydurulmus birsey bence. internetten deist'in anlamini ac oku cok mantikli gelecektir. ve aklin ve mantigin ne diyorsa o sekilde yasa. kendini namaza ve oruca zorlama daha cok zarar verirsin kendine. ve cok daha gunah..
10 Yorumlasu din yok diyenler allah yok diyenler tez vakit helak olurlar inşallah cehennem odunları sizi... siz dönünde ya allah varsa o zaman ne bok yicez diye düşünün burada insanların aklını cekcenize ahmaklar!
21 Yorumla- +1 yıl
Oylz demeyelimde Allah dogru yoldan sasirtmasin diyelim kardes. Cok uzuluyorum bunlari yazzn insanlar oldukca ne hale gelmisiz ://
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende hayata kananlardan mısın?
Sonsuz güzellik olan Cenneti bırakıp gerçekten de Cehennemi mi seçiyorsun?
Bir de kendi isteğin ile. ...
Ailen sana baskı yapması iyi bir şey. Din konusunda...
Özeneceğin cehennem köpekleri olmasın.
Onlara imrenme Kuranı anlayarak oku zaten ALLAH ' seni tatmin edecek sözleri söyleyecektir. ...
Tek EKSİĞİN KURANI ANLAMAMAN. ONU ANLAYARAK GÜZELCE OKU!
Hemen mealden oku...20 YorumlaAyyyyyyyynisi yaa :( bana da kapanmam konusunda baskı yapıldı. Dinine çok bağlı bir insanken git gide uzaklaştım. Gunahi onemsememeye başladım. Bu yüzden hep huzursuzdum hala da oyleyim. Herşeyin tek sorumlusu var o da BASKI
20 Yorumla- 10 Yorumla
+1 yıldüşünmeye başlaman seni neden bu kadar tedirgin ediyor?
12 Yorumla
Soran+1 yılbir yere sığınmam lazım doğru olan bu değil bilmiyorum. bir yandan böylede düşünüyorum. Diyorum ya çevrenin etkisinde sanki böyle olması gerektiği için. bir yandanda gerçek bu diyorum.
- +1 yıl
kendi mantığına güven hangisi mantıklı geliyorsa onu yap tanrı kavramını takma sen sadece dinini sorgula ve çevreyide görmezden gel çevre herzaman konuşur. bunları aşmalısın
şeytan ele geçirmeye başlamış
abdestini al aç youtube yi dinle dini konuşmaları sonra 2 rekat namaz kıl kendine gel20 Yorumlasürekli dindar insanları görünce onlardan soğuyosun bir de dine uzakların ortamına gör ne bilim face de grupları var sacma salak bir sürü şey yazıyolar bnce bir bak onları gördükçe dinin doğruluguu kavrarsın
10 Yorumlasenin gercekligin genel toplumun yasadigi yanlis islami kabul etmiyor, inaniyorsun ama toplumun yanlisina uyamiyorsun, simdiki yasadigin korku ise genel toplumun seni kabul görmeyecegi korkusu...
10 YorumlaTam olarak sorun ne sorunun ne gerçekten içten gelerek yardımcı olmayı çok isterim.
16 Yorumla
Soran+1 yılDinde bazı yazılanlar mantıksız geliyo. Ama bir yaratıcıya inanıyorum. bir kudret güç var inanıyorum. Ama bunun nolduğuna karar veremiyorum. Göremiyorum bazı şeyleri.
Soran+1 yılya nette bazı şeyler okuyorum görüyorum izliyorum. efe aydalın bir videosunu izledikten sonra iyice insan işiymiş gibi geldi din. , ironi yapmış ama doğru gibi.
- +1 yıl
21. yüzyıldayız böylesi şeyler bazılarına göre çok normal gelirken bazıları sert bir tavırla karşılayabiliyor. Düşünce senin saygı duyarım. Ama benimle aynı dinden olan birisi böyle bir şüphedeyse ve böyle bir eğilim gösteriyorsa uyarmak zorundayım yardım etmek zorundayım çünkü dinim bana bunu emrediyor. Şüphe duymamalısın bence. Hiç bir şey yapamıyorsan Peygamberimizin hayatını anlatan onlarca kitap var onlardan bir taneisni alıp okumanı öneririm.
Soran+1 yılyapıcam mutlaka teşekkür ederim evde var zaten okuyucam
+1 yılÖncelikle sakin ol dinden çıkıcam diye kendini paralama biraz kalbini ruhunu dinlendir bunu yaparken la ilahe illallah diyebilirsin ama istemiyorsan deme ve düşün ama beyninle değil kalbinle vicdanınla onlar söyler zaten napman gerektiğini :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende böyle düşünüyordum gençlik donemlerimin baslarinda taki hacca gidip o mucizeleri görene kadar. Sonra icimde en kucuk bir kuşku tereddut bile kalmadı. Sonra 3 umre daha yaptım ardından. Allah sana da nasip etsin dogru yolu bulmayı.
20 Yorumla
+1 yılSirlar dunyasi izle kitap oku dusunceni gelistir korkma allah affedendir. Dinini saglam tut
10 YorumlaTamamen aynı durumdayız... Vicdan olarak inanılmaz rahatsızım ama elimde değil..
12 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle ya
Sağlık konusunda 394 cevap paylaştı. Aile baskısı olmasa ne güzel dinini yaşayacakken baban seni ters yöne itiyo. Bunun farkında değiller ve olsalar bile kabullenmezler. Doğru yolu bulursun umarım
10 Yorumladinden zarar gelmez, elinden geliyosa ibadetini devam ettir.
20 Yorumlabunlar Agnostisizm belirtileri.
Panik yapma kötü birşey değil..
Bir yaratan var doğru, ama din muhabbeti hikaye :)17 Yorumla- +1 yıl
evet cok guzel yazmissinn
- +1 yıl
''bi yaratn var ama din hikaye..'' agnostisizm'in bu olduğuna emin misin? :O
- +1 yıl
hayir o deist oluyor :)
- +1 yıl
:D..
Gizli Üye(30-35)+1 yılkur'anı okuyarak bunun üstesinden gelebilirisn ama mealini oku ki anlayabilesin emirleri neden kitaba inanıyım diye sorarsan inan çünkü atalarımızda inanıyordu bir avuç askerin bir dünyayı yenmesi bir tesadüf olamaz...
10 Yorumla
+1 yılşeytan seni en basından yoldan cıkarmaya calısıyo namaz kıl kuran oku zorla kendini
20 YorumlaAile Baskısı Olabilir Ama Gönül Gözüyle Bakmayı Dene
10 Yorumla
+1 yılsen tekrar allah yollunda o geri don ve alllha sıgın o sana yardımcı olur
20 Yorumlaaç kitabı oku. kimseyi dinleme. kafandaki soruları çözersin
10 Yorumla
+1 yılYaratN olabilir ama dinin bir mantigi yok insan yapimi cok belli.
13 Yorumla- +1 yıl
Izin verirsen sana Kuran'dan bir ayet okumak istiyorum
KAMER SURESİ 1 VE 2. AYET
Kıyamet saati yaklaşır, ay yarılır; onlar bir delil görünce hala yüz cevirirler ve: «Süregelen bir sihir» derler.
Bilim adamları hala ayın çevresindeki ayı ikiye harika bir orantıyla ayıran çember şeklindeki kesik izini araştırıyor hiçbiri bir açıklama yapmıyor. Şimdi söyler misin bana peygamberimiz okuma yazma bilmiyordu sence bundan 1500 sene önce böyle bir şey bilinmesi mümkün müydü uzayda yeni yeni mikroorganizmalar bulundu bunların hepsi Kuran'da yazıyor şimdi gerçekten söyle bu kadar mükemmel bir kitap oyle bir cagda bir insan yapımı olabilir mi? - +1 yıl
Bunun kendisi zaten insan yazimi dönemi disinda bilgi vermez. Hepsi dayanaksiz.
- +1 yıl
Kıyamete kadar sizi aydınlatacak olan kitabı nicin inkar ediyosunuz o donemde yazılmış kitap bu gune ışık tutabilirken? Kanıtını ortaya koyuyorum hala ınanmiyosun inanmak istemeyene ne gerek? Zaten bu ayın yarilmasi olayı da kafirlerin peygamberimize sana sadece su gordugun ayı parcalarsan inaniriz demesiyle gerceklesti iste dedigim ayette bunların yaklaşık ikisi üçü iman etti kalanları sen sihir yaptın dediler, Allah Kuran'da açık açık söylüyor inanmayanlara elem dolu bir azap vardır diye ben sizi dirilttigim ve yeniden dirilttigim zaman anlayacaksiniz diye kendisinizi zeki saniyorsunuz ama goreceksiniz diye ne diyeyim ki inşallah sende bir gun musluman olursun
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana yardim etmek isterim once kullanici ismini ogrenmek gerek
10 Yorumla
+1 yılgerçekten yardım etmemizi istiyorsan sana gerçekci olucam: allah yok. din de yalan.
119 Yorumla- +1 yıl
Yazik ya nasil boyle birsey soyleyebiliyorsun
- +1 yıl
çünkü gerçek bu güzelim.
- +1 yıl
Aferin kız.
- +1 yıl
sagol tozu. amac gerçekci olmak.
- +1 yıl
Allah dgru yola soksun sizi bu kadarini soluyorum
- +1 yıl
çok iyi kalpli birisin sanırım ilkimsonum teşekkür ederiz de. doğru yolun senin olduğun yol olduğuna neden o kadar eminsin diye sorsam şimdi konu uzar,, ne gerek var yani..
- +1 yıl
Allah bilir orasini hangimiz yanlis yolda isek o zaman boyle soyleyelim Allah o kisiyi dogru yola soksun. Ve inan bunun iyi kalpli biri olmakla alakasi yok dinden uzaklasan din kardesime uzuluyorum ben !
- +1 yıl
oy verenlere baktım da.. sitenin kızları hoştgörülü müslümanlar erkekleri hoşgörülü müslümanlar. :)) kız smyrna soyum sopum hep bilim adamı lan benim. bben niye bu kadar geri zekalı kaldm sence? :((
- +1 yıl
üzülme canım. din duygular üzerinden beslenen yönetim poltiikasıdır. ondan duygularınz gereği yalan olabilecegine ihtimal veremiyorsunuz. ama kimse için üzülmenize de gerek yok.
- +1 yıl
gül gül :D hasta olunca, o maymundan geldik fikri üzerine gelişen tıbbın doktorlarına koşarken gülmemen yetiyor :D
- +1 yıl
Sen musluman degilmisin?
- +1 yıl
ordan müslüman mışım gibi mi görünüyor :O
- +1 yıl
Olsaydin boyle mantiksiz seyler yazipta kizi da yanlis yola sokmazdin!
- +1 yıl
mantıksız? hımm.. mantık anlayışımız farklı orası kesin. ama dinde mantık yoktu. bunu çoğu dindarlar da der. o yüzden en azından dürüsüt olaibilin. hoş dinde dürüstlükte olmaz. yoksa uydurulmuş olmazdı.
- +1 yıl
Senle şu an kavga edemem ben din kardesime yardimci olmak istedim sadece. En azindan kendin dinsiz isen kendi kosende kal gelipte burada din kardesimi dogru yoldan baska yola yoneltme kendin coktan ayrilmissin Allah yolundan diyecek soz yok ona.
- +1 yıl
şşşş. sinrimi bozma benim. kendi köşende kal filan. zaten malsın bir de mallığını sergilme karşımda. yorumunu yazdın. uçuşa geçmesini de bil ilkimsonum !
- +1 yıl
Sen cok iyisin evet!
Allah annenden babandan daha merhametli en merhametli Allah' tır boyle dusun herzaman.
10 Yorumlanasıl yardımcı ola bilir size tam olarak hanım efendi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNormal bu yaşlarda ben de deist olmuştum şimdi normale döndm. Umarım sen de cok gec olmadan dönersin
10 Yorumla
+1 yılnapsak acaba seni imana mi getirsek dinden mi cikarsak?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok araştırırsan kafan karışır islam dinini kardeşim onun için ince ayrıltılara takılma beynin gider
10 YorumlaBu sınavı kaybedersen sonsuzu kaybedersin. . .
20 Yorumla
+1 yılDoğru yoldasın. Artık sorgulama zamanın gelmiş.
30 Yorumla
+1 yılyanlış yoldasın kardeşim
10 Yorumlaallah yardımcın olsun
20 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun.
10 Yorumla
+1 yılDeizm diye bir düşünce var. Onu bir araştır sen.
10 YorumlaAgnostik ol gel bekliyoruz senide :D
10 Yorumla
+1 yılSöyleyecek cok söz var..
10 Yorumla
+1 yılOldur kendini daha ii
10 Yorumla
+1 yılHmmm iyi yolda diilsin
10 Yorumla
+1 yılgel gel ataist kardeşim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuran meali oku
10 Yorumla