- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHz. Adem’den (as) günümüze kadar insanlığa dört ilahi kitap gönderilmiştir.
https://www.youtube.com/watch?v=msVr3btPW1A
Hz. Davud’a (as) Zebur, Hz. Musa’ya (as ) Tevrat, Hz. İsa’ya (as) İncil, Hz. Muhammed’e (asm) Kur’ân-ı Kerim Allah tarafından insanlığa yol gösterecek birer ışık olarak gönderilmiştir.
Kuran-ı kerimden başka hak kitap, hz. muhammedden sonrada hak peygamber yollanmamıştır.
Fil suresi : kabeyi yıkmaya gelen ebrehe ordusunun helakı : islam dini ve kıblesi olan kabe , vede hak din oluşunun delillerinden biri. arapça okunuyor ve türkçe meali yazı olarak geçiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=8jwklFQw738
Ateistken , şüpeci dua edip akabinde yaşadığı mucizevi olay sonrası Allaha inanan ve tüm dinleri araştırıp müslümanlığı seçen doktor
https://www.youtube.com/watch?v=oA1idouumY0
Ve : Müslüman olan Hristiyan ve ateist Bilim adamları ve açıklamaları !!! VEDE SAYFANIN SAĞINDA MÜSLÜMAN OLMAYAN DİN ADAMLARININ MÜSLÜMAN OLUŞLARINI AÇIKLAMALARI !!!
Karar senin, ateist arkadaşında koca dünya ve içindeki birbirini dengeleyip tamamlayan düzen, ve mucizevi olayları ve kuranda yazılanların çıkmasına inanmıyor :)
İlk insan ADEM VE HAVVA neden bizler gibi bebek olarak gelmedi? ve Allaha yalvardılar geri alsın diye cennetine? neden şeytandan Allahtan bahsettiler doğan çocuklarına?
Hz. meryemin oğlu isa a. s nasıl bebekken konuştu? Allahın kulu ve peygamberi olduğunu açıkladı?
Madem Allah yok döl nasıl olduda var oldu? kendince insan oldu? ve 2 cinse bölündü? ve sonrasında cinsel ilişkiyi akıl etti? ve sadece bayan doğuracak şekilde vücudunda ayarlamalar yaptı? ve orda insan üredi? bunlar imkansız ve gerçekle bağdaşmıyor? Allah olmadan olması işte bunu idrak edemeyenle arkadaş olma :).30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılkuran oku elbette hemnde acil sabah öğle akşam en büyük en tehsirli ilacındır o sakın Allah a şirk koşma çünkü ondan başka ilah yok azabı şidetlidir ilk önce şunu sor kendine Rabbin mi Rabbinin yarattığı fakat rabden uzak olan kulu mu ben olsam dünyayı silerim Rabbim için arkdaşıan bir an önce bay bay de onların en büyük dostu şeytanlardır şeytandır onlar. uğraşma onlarla film felan hikaye geç bunları sakın
ÖYLE BİR SINAVDAYIZ Kİ KİTAP AÇIP KOPYA ÇEKMEK SERBEST ve cennet öyle kolay öyle ucuz değil bak okadar zahmet edip yazdım çünkü ALLAH var seni beni herşeyi yaratan o herşeyden haberdardır ve onun ne düşündüğünü biz aciz kulları olarak anlayamayız :) saygılar21 Yorumla- +1 yıl
kosovalı : ALLAH RAZI OLSUN SENDEN.. LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH
Gizli Üye(36-45)+1 yılBeni de kucuklugumden beri cevrem soguttu acikcasi namaz kilmayi bilmezdim 15 yasindayken falan kurslara giderdim ordaki insanlar hep asagilardi iste bu yaşa kadar nasil ogrenemedin falan daha sonra arkadaslarimla konusurdum dini bise soylerdim aaa sen boyle seyler bilirmiydin falan beni bir yahudi cocugu gibi goruyorlardi annemle babam da ehli müslüman 5 vakit abdestli namazli... ama cevremde kimse bana yakistiramazdi nedense boyle boyle soguttular kapanmaya karar veriyodum aaa sana yakismaz sen geri acilirsin dayanamazsin vs. vs birsuru sey boyle boyle koptum deizme karsi kaymaya basladi inanc seklim annem babam cok asiri tepki verdiler yok söyle yok boyle suanda bu olaylarin ustunden kac yil gecti halende ayni tepkiyi görüyorum islam hoşgörü dini olabilir fakat muslumanlar degil... boyle boyle soguttular bende madem bana gore degil diyip biraktim simdi sozde muslumanim fakat oruc disinda hicbir vazifeyi yerine getirmiyorum o hevesi birakmadilar kucuklukten kirip attilar cunku imamhatip lisesine gonderdiler orada bile deizmi savunacak dereceye getirdiler yani seni o kadar iyi anlıyorum ki kimseden etkilenmeden hicbirseyden korkmadan kendin karar ver ateizm deizm putperestlik islam yahudilik.. ne olacagina sen kendin karar ver ve bunu içinde yaşa kimseye ispatlamadan hesap vermeden.. oldukca huzurlu oluyorsun o zaman ateist mi oldun? Birak ailen arkadaşların seni musluman olarak bilmeye devam etsin.. istedigin gibi yasa kimsenin ne dedigini umursamadan ancak o zaman gercekteb huzurlu ve mutlu olursun
02 Yorumla
Soran+1 yılCok doğru dedin. Islam hoşgörü dini ama muslumanlar hoşgörülü değil
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle
Gizli Üye(30-35)+1 yılKESİN OKU!
Bir ara dinden uzaklaştığımı düşündüğüm zamanlar vardı. o kadar uzaklaşmıştım ki farkettim. uzaklaştığım anda her an ürkme, korkma tek kalma korkusunu yaşadım. sonra geceleri dua etmeye başladım. Geçen günde amerikalı bir kadının müslümanlıkla ilgili konuşmasını dinledim kadın ağladıkça bende ağlıyorum. Dinim çok güzel bir din her gün şükrediyorum dua ediyorum. Böyle bir dine sahip olduğum için. Bence sen şu an sorgulaman gereken şey dinden uzaklaştığını düşünmen değil sen o ateist arkadaşının dediğine inanıyorsun onun dediklerini dinliyorsun onun dediğine kafa yoruyorsun ama bizim kitabımızın değil arapçasını türkçesini bile okumaya korkuyorsun. Bir kere o ateist arkadaşınla arkaşlığı kes. Daha iki müslüman bile zar zor anlaşırken sen Allah'ını yok sayan biriyle dostluk ediyorsun. Allah tektir Hz. Muhammed ise onun elçisidir. Sürekli bunu tekrarla. Hz. Muhammedin hayatıyla ilgili küçük bir kitap al anında o uzaklaştığın dinin kul kölesi olacaksın. Biz müslümanlar Allah'ı yok sayan biriyle yan yana bile durmayı istemeyiz. Sen onun sözüne inanıryorsun sadece biraz acıyorum ya. SON SÖZÜM SEN MÜSLÜMANSIN ! dini olmayan biri seni kandırmaya çalışmış.32 Yorumla
Soran+1 yılHayir kandırma yok. Cok severim iyi biriside ama işte. .
Cevap sahibi+1 yılAllah'ını yok sayan birisine mi iyi diyorsun?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
+1 yılKardeşim öncelikle kendine gel. Internette üç beş okuduğun ne ödülü belirsiz yazılara aldanıp Allahın inkâr etme. Ayrıca o ateist arkadaşının inceden seni dinden soğutma çabaları meyvelerini vermiş.
Şimdi sana tavsiyem youtube a gir sözler Köşkü ve çay house kanallarındaki ateist gençlerle yapılan Sohbetleri dinle.
Ardından kafana takılan herseyi o kanallarda arkadaşlara sorabilirsin.
Herseyi geçtim ilk iş cep boyut sözler var Said Nursiye ait birinci sözden başla okumaya imanın oturacaktır.
Kur'an-i Kerim meal ve tefsiri birlikte oku çünkü sadece meali ateist bir düşünce sistemiyle okursan farklı yerlere çekebilirsin.
Ateist arkadaşının kafanı karıştırmasına müsade etme önce oku anla sonra belki onunda imanın vesile olursun.
Ayın 3 une kadar kafanı kurcalayan her noktada yardimci olmaya çalışayım.
Ancak unutma yıkmak yani inanmamak çok kolay ancak yapmak yani inanmak çok zaman ister emek ister.
Araştırmanı ateist düşüncelerini okumak üzerine yaparsan dinden çok kolay çıkabilirsin. Ancak dinimizin ateist ya da başka din mensuplarına veremediği hiçbir cevap yoktur.
Çok sağlam ateist lerin çok sağlam soruları bile cevapsız kalmadı.
Hatta dinin hak olduğunu bilen ama hala inanmak istemeyen ateistler çevresindeki Said Nursi Eserlerini okuyanlarla tartışmaya girmeyin diye uyarmaktadır. Çünkü onlarla tartışırken müslüman olacağından Korkarlar10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk kez gizli kullanıcı olarak yorum yapacağım (sebebi belki bu yazımı diniyle bütün arkadaşlarım görür yoksa kimseden çekinmem ama bu konularda kendimi alı koyamam) bunca zamanlık KS birlikteliğimde (başka hesabımda vardı bu xp2 olması bu yüzden) imam hatip mezunuyum amaaa senin çevrende olduğu gibi benim çevremde de fazla din ile ilgisi olmayan kişiler var işte çoğu şeyin hatta her şeyin dua etmemin tersi, isteklerimin tersi, dinsizlerin başarıları, benim başarıya o kadar koşmama rağmen başarısız olmam, sonunda bana dedirtti ki o arkadaşlarımın yanında artık hiç bir şeye inanmıyorum.. Bunu kim söyledi? Ben mi söyledim farkında değilim.. Ne için dedim hiç bir şeye inanmıyorum diye? Bunu da bilmiyorum ama hala şükrediyorum, dua ediyorum.. Şükretmeyen, dua etmeyen kişiler neden daha iyi yerlerde? Hani derler ya onlar bu dünya da yaşasın biz öbür dünya da yaşayalım neden güzel şeyler yaşamak için 70 yıl bekliyoruz ve son olarak bunları ben mi yazdım? (yazarken gizli kullanıcı olarak seçmekten vazgeçtim.)
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSimdi yataga girerken besmele cektim yine.
Soran+1 yılEvet oyle bunu bendr düşünüyorum hep. Onlar daha iyi yerlerde. Nerde yanlış yaptık
Cevap sahibi+1 yılSinaniyorsunuz diyenler olacak, benim bazi derslere bile ne kadar calisarak düsük not aldigim oluyor biz dünyevi, basit sinavlardan bile gecemiyoruz bu kadar sinamadan nasil gecicez?
Soran+1 yılBu en basiti cok şey var..
Aile & Toplum konusunda 406 cevap paylaştı. Önce bir dine tabi olmanın mantığını anlamalısın. Eğer Müslüman olacaksan hiçbirşeyini beğenmeme lüksünün olmadığının iyice aklına yerleştirmelisin. Allah Kitabında ne buyurduysa doğrusu adil olanı odur diye kabul etmelisin. Eğer sen kendi aklınla mantığınla bu dinden bazı şeyleri eleştirebiliyorsan zaten hiç buna dine girmemişsin demektir. Erkeğin 4 tane kadınla evlenebilmesi buna rağmen kadının böyle bir hakkının olmaması ya da kadının babasının mirasından erkeğin aldığı payın yarısını alması gibi şeyleri sen aklına aykırı geldiği için mantığın kabul etmediği için eleştirebiliyorsan zaten tamamen bu dinden kopmuşsun demektir. Eğer gerçek bir Müslüman olup sorgusuz sualsiz tam bir teslimiyetle teslim olmazsan hiçbir zaman da Müslüman sayılmazsın. Bir kadın gerçekten Müslüman olsa babası da mesela mirasını yarı yarıya erkek kardeşiyle bölüştürmek istese babsına itiraz edip adil ve doğru olanın erkek kardeşinin kendisinin aldığının iki katını alması olduğunu, babasının da böyle yaparak erkek kardeşinin hakkını gasbettiğini onun hakkını kendisine verdiğini söylemesi lazım. Yani işin mantığını anlatmak için bu örneği veriyorum. Bu dini tercih edeceksen herşeyini içinde hiçbir tereddüt duymadan kabul edeceğini "BAŞTAN" kendi nefsinde tasdik etmelisin. Yoksa Münafıktan başka birşey olamazsın...
02 Yorumla
Soran+1 yılKoru körüne inan diyorsun
- +1 yıl
Hiç sorgulamadan inanmaya sen körü körüne inanmak diyorsan, evet öyle olması gerekir. Ben kafirlerin bu dinin usulüne hakaret etmek için kullandığı "KÖRÜ KÖRÜNE" lafını söylemek istemem açıkçası. Ondan sonra da, ben sana doğru bildiğimi anlatırım ister inanırsın ister reddedersin. Sana bu konuda hiçbirşey söyleyemem. Bu dine girmenin usulü böyle. Eğer Müslüman olacaksan ne ayet ne de hadis-i şerif, hiçbirşeyi eleştiremezsin, bu baştan kabul edilerek girilir İslâm'a.
+1 yılSözler Köşkü aç youtubedan izle lütfen :) Şeytan uğraşıyor her zamanki gibi... bir abdest alıp euzu besmeleni çekip kuran oku şeytandan uzaklaş şeytan boş kişilerle uğraşmaz, sakın unutma kardeşim. Boş eve nasıl hırsız girmezse boş imana şeytanda gelmez bak bakalım bir ateiste hiç derdim var dermi? oysa ki en büyük cezayı bu dünyada kendi kararıyla seçti ahireti düşün, cennette ki bal ırmaklarını, sür ırmaklarını düşün. Bu dünyada taddıklarımız yiyeceklerin tadı sadece yanlış hatırlamıyorsam buranın altını tekrar çiziyorum eğer yanlış hatırlamıyorsam taddıklarımız oranı %9luk cennette ise onun %100ünü tadacaksın bir düşünsene! Bu dünyada güzel gelen kimbilir orada nasıl olacak?
54 Yorumla
Soran+1 yılDuygulandim okurken. Izlecegim.
- +1 yıl
Uyumadan dua edeceğim umarım uzaklaşmassın güzel kardeşim. :)
- +1 yıl
sozler koskunun burada zikredilmesi. ne guzel bisey tesekkur ediyorum sizee takibi hic. birakmiyoruz insaAllah Allah cennet ehliden olmayi nasip eylesin bizlere aminAllah
- +1 yıl
Sözler köşkü Fatih Yağcı der susarım, harikalar rabbim böyle gençeleri nasip etsin bizede...
+1 yılBen üstün varlıkla aramda iletişim kurmak için başkalarının söylediğine bakmam. Keza bunu yaptığını söyleyen kişilerin söyledikleri birbirinden çok farklı şeyler. Bunların izinden gidenlerin yaptıkları da birbirinden çok farklı. Bunların arasından birini seçerek büyük ihtimalle yanlışı seçme ihtimalindense bilimsel gerçeklere dayanan ve aynı zamanda insancıl düşünceler içeren kendi görüşümü, kendi tanrımı yaratmayı tercih ederim. Sonuçta çevreme herhangi bir zarar vermemişsem cezalandırılmam için mantıklı bir neden yoktur.
20 Yorumla
+1 yılCok basit. Allah im sen beni yolundan huzurundan ayirma de ve abdest alip kurani okumaya calis ben bakarayi ilk okudugumda hemen kapatip dine yonelmem gerektigini dusunmustum hani orda anlatilan dinden uzaklasan inancli gibi gozuken ama olmayan vs vs kisi var ya o sen oluyorsun iste Allah in nimetleri ve kudretleri arasinda bencilligi secenlerden oluyorsun. Inancin mi zayifladi bak tek yaraticinin Allah oldugunu bil ve bir kere namaz kil huzurunu aldigin an istetsen hic bir seye inanmiyorum de ama Allah i o an hissediceksin
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle diyorum sürekli allah koruusn dinden çıkmak cok kolay çünkü
+1 yılMükemmel bir soru, fakat bu soruyu buraya değil,
buraya >>> www.facebook.com/mehmet.memory veya>>> www.facebook.com/mehdi2016 sormalısın.
Daha önce yeryüzünde kimsenin bilmediği, dile getiremediği, anlayamadığı ve asla da bu kafa ile anlayamayacağı SIR vereceğim sana..!
ha bu arada; sen Dinden falan çıkmıyorsun merak etme.. anlatırım istediğin zaman. 7/24 ben aktif olurum, kolay kolay uyumam.. neyse beklerim buyrun. ama hazır olduğuna emin misin iyi düşün?
Zira; duyduklarından sonra artık hiç bir şey asla eskisi gibi olmayacak.!
ama senin için en iyi olan da bu zaten.. çünkü; çoğu insan, Ağaç gelmiş, ODUN gidecek.!!03 Yorumla
Soran+1 yılSoyle dinliyorum
- +1 yıl
Buradan hiç bir şey anlatamam.! size; Evren ve Din hakkında en önemli bilgilerini alabileceğiniz bir iletişim yolu gösterdim. bundan sonrası Rabbimin işi..
Ayrıca; Lütfen kendi iyiliğiniz için beni eleştirmeyin.! (diğer yorum yazanlar) yok Hrıstiyan vs. gibi sözler ile ancak kendinize zarar verirsiniz, hatta o hak ettiğiniz sıkıntı başınıza geldiğinde beni hatırlatırlar.! bilmeden, tanımadan yorum yapmayın..! hak diye bir şey vardır. Teşekkürler.
+1 yılSana sadece kalbinle, bütün hislerinle Allah'a yönelmeni tavsiye ediyorum. Ateist arkadaşın olabilir ama bunların senin dinine yorum yapmasına izin verme, onlar zaten Müslümlardan başka kimseyle uğraşmıyorlar. Allah yok diyorlar ama olmayan Allahı varmış gibi yargılıyorlar haşa. Senin kafandakileri değiştirebilir onun bunu yapacağına sen onun değişmesine vesile ol, tabii ilk önce kendini toparla. Bende senin gibiydim o kadar çok değil ama düşüncelerim tersine kayıyordu. Dua ettim iyice düşünmeyi kafaya koydum. Dini sayfalarda, internet üzerinden öğrenemezsin. Biz seni tam olarak tatmin edemeyiz. Bence camii hocasından falan yardım ıste sorularını ona sor. O zaman belki yanıldığını hissedersin.
00 Yorumlapk filmini herkes kendince yorumlar. benimde dini sorgulayan fakat bu sorgulamalarimla dinden uzaklasmamis biriyim. PK 2014 filminde şu an ülkemizde fazlasiyla olan bir durumu gördüm ben cemaatlerin dini nasil sömürüp kendine rant sağladiği. Dinimiz kolaylik ve hoşgörü dini olması ve sosyal hayatta kullanilan durumlarda ise toplum düzenini sağlamış olması durumudur. eğer size mantıksız gelen durumlarla karşilaştirdiğiniz zaman kendi beyin süzgecinizin devreye girmesi herşeye körü körüne bağlanmaması gerektiği düşüncesindeyim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz ailemiz musluman diye muslumaniz bu bir gercek adam muslumanim diyo azindan kufur dusmuyo fakire, fukarayi degilde sadece kendini goruyo nankor oluyo insan olucaksin biraz kardesim kim ne derse desin. Benimde birkac gundur aklima su takiliyor. Din insanlarin ozgurlugunu kisitladigi halde nicin seciliyor mesela disardaki nimetlerden tatmak yerine bu sorunun cevabini cok merak ediyorum?
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet. Herkes gerçekten musluman olsa cok iyi bir ulke olurduk
Cevap sahibi+1 yılYani guzel kardesim simdi 73 milyon bir ulkede yasiyoruz soyle bir baktigimiz zaman herkez musluman olucak diye birsey yok ki herkez kendi vicdanina gore hareket etmek zorunda yaraticimiz 1'dir ona hasa lafim yok ama su son zamanlarda insanlarimiz cok azitti soyle bir bakildiginda bu dunya imtihan dunyasi ama sanirim bu imtihandan az bir kisim gecicek bu kadar insanlarin azitmasi iyi degil millet birbirine sariyor inanci zayif oldugu icin. Her insana saygim sonsuzdur ister ateist, ister hristiyan, insan sonucta ben insanlari dinine irkina olarak degilde insan oldugu icin degerlendiriyorum en buyuk arti budur :)
Soran+1 yılKesinlikle b3nde öyleyim
Cevap sahibi+1 yılKatilmana sevindim :) Arkadasim ateist demistin ve sende bu tur ozellikler varmis yani anlattiklarim ve bircogunu bende yasamaktayim o zaman bendemi ateist'im?
Soran+1 yılAteist demedi potansiyel dedi
Cevap sahibi+1 yılPardon kusura bakma yanlis anlamisim :) nasil birsey o biraz anlatabilirsen iyi olur
+1 yılİnançlarını sorgulamaya başlaman, seni tahkiki imana götürecektir. Onlardan korkma. Bir hakikat var ki, her yere nüfuz etmiş durumda. Bu sebeple, hakikate erişebileceğinden endişe etme.
Caner Taslaman'ın imani konular üzerine güzel çalışmaları var. Tavsiye ederim.10 Yorumla
+1 yılSenin o ateist arkadaşın daha çocuk.. Her yol Allah a çıkar otur bir düşün damarlarındaki akan kan insan pil olmadan elektik olmadan nasıl yaşayabiliyo.. Bir bebek anne karnında nasıl hayat buluyo. Bunlar zeus yapmıyo :) güneş dünyanın ekseni ettafında nasıl sapmadan dönüyo bu sistem rastlantımı.. Dediğim gibi her yol Allah'a çıkar
https://youtu.be/8rYqNCp_idU
ey dost, inanmazsın, başım üstünde yerin
fakat neden uzanır, benim inandığıma dilin?
affet merakımı, lakin sormam gerek:
madem yoktur sana göre ne tanrı, ne ilah
neden düşmez dilinden, yok dediğin allah?23 Yorumla
Soran+1 yılBilimsel aciklamalari var hepsinin aama..
- +1 yıl
Hz isa peygamberimizin anne karnında konuşmadının. Hz musa prygamberin kızıl denizi ikiye ayırmasının bilimsel acıklaması ne?
- +1 yıl
https://youtu.be/CkjpsC6wwBc
Bunu bir izle
- Aile & Toplum konusunda 687 cevap paylaştı.
+1 yıldevam et arkadaşım doğru yoldasın dinler sadece o dönemin düzenini sağlamak amacıyla uyduruşmuş saçmalıklardır. bir ateist bin tane dinede inanmıyosa bir müslümanda 999 tanesine inanmaz hiçbi fark yok. ayrıca ne kadar hoş (T) görülü bir din olduğunu da annenin ağzından duymuş oldun sana saygı duyması gerekirken yaptığına bak
48 Yorumla- +1 yıl
Pekiii arkadaşım... Birleyi görememek onun olmadığı anlamınamı gelir.. tamam uydurmuşlar diyosun dini yaymak için mucizelere ne demeli.. benim nışanlım takıtığım takıları satmıştı.. Yemişti.. Ben bunu o gün rüyamda gördüm.. Bana bu rüyayı kim gösterdi.. Hz musa kızıl denizi ortadan ikiye nasıl ayırdı.. Heee buda bir ilizyon demi sihirrr :) senin aklının alamica kadar güzellikler mucizeler var arkadaşım herşeyin bir açıklaması var..
https://youtu.be/CkjpsC6wwBc - +1 yıl
o kızıl denizi ortadan ikiye ayırmakmış bilmem neymiş açıkçası bana çocukların okuduğu o hikaye kitaplarından farksız :) her dinin ayrı ayrı peygamberi taptığı varlıklar felan vardır onlarında kulaktan kulağa yayılmış efsane hikayeleri kitapları vs vardır onlarda gerçek o zaman
- +1 yıl
Peki aşka inanırmısın?
- +1 yıl
Göremiyosun ama varlığını biliyosun.. Senin ataların kırmızı başlıklı kızla aynı cephede savaşmadıki.. Çok değill çanakkale savaşında gökten gelen yeşiller.. Karşı cephedeki düşmanlr diyo bunu..
https://m.youtube.com/watch?v=YAqx3iWu4c8
Bunu bir izle görr kulaktan dolma kafları - +1 yıl
https://youtu.be/Lf8s-Vg3Vzw
Umarım çalışmaya başlamıştır saksı :) - +1 yıl
aşkada inanmıyorum arkadaşım neyse sen yoluna devam et biz böyle iyiyiz emin ol çoook dindar ve bilgili kişilerle böyle tartışmalara girdim belki fikirlerim değişir ya da bana bişeyler katarlar diye ama boş geliyo böyle şeyler bana içimde olmadıktan sonra inanmanında anlamı yok. savaşlarda hep dinler yüzünden çıkıyo zaten. insanlar dinlerine göre yargılanmamalı sadece iyi insan ve kötü insan diye ayrılmalı bence. halada araşttırmalarım devam ediyo ama bakalım. neyse iyi geceler size
- +1 yıl
tamam işte kızımm anlaman kıt mı.. islam insanları iyi yola sürükler.. sene kafa yoksa biz napalım. Sn öyle bir haldesin ki töbe peygamber inse aşağı yine inanmazsın seninki inançtan çımmış inat a binmiş.. Allah ıslah etsin sen hıristiyan koca bulcan demi bide.. millet müslüman oluyor.. kelimei şaadet getiriyor.. işge bizimkilerde müslümanlıktan soğuyor.. ama görüceksiniz.. nede oösa o büyük toplantıya herkes gelicek..
- +1 yıl
kurduğun cümlelere bak beynim yokmuş. sizin var mı koyun sürüsü? işte inançsız arkadaşlara böyle hayvanca tiksinerek bakıyosunuz hani müslümanlık hoşgörü diniydi? BU YÜZDEN İNSANLARI DİNDEN SOĞUTUYOSUNUZ İŞTE SAYGILI OLUN LEN BİRAZ
Bunu dusuncelerin normal, ben ateist bir insanim ve bilimle din her zaman celisir. Gunumuz dunyasinda zeki hicbir insanin Allah'a inanmadigi goreceksin. Ben kendim tum kutsal kitaplari okudum emin ol dindarlardan daha bilgiliyim din konusunda. Eger aklini kurcalayan cok fazla sey varsa mesaj atabilirsin sana yardimci olmaya calisirim.
17 Yorumla
Soran+1 yılEvet muslumanim diye insanlar dini tam olarak bilmiyor bile.
- +1 yıl
Cok net insanoglu nasil ortaya cikmustir? İki tur var birinin suyu digeriyle. birlesince yeni bir canli dunyaya geliyo ama bu iki birlesen insan nasil olustu bilimsel aciklama yap inanayim sana
- +1 yıl
@Askındelirttigiadam Senin ne kadar biyoloji bilgin var ki sana bunu anlatayim daha evrimi okumamissin, evrime gore insanin evrimi milyonlarca yil suren ve kuçuk degisikliklerden olusan bir surecin sonucudur ve ilk insan denebilecek tek bir canli yoktur. Ayrica bilim dunyasi bilim insanlari disinda kimseyi umursamiyor cunku cahillerle vakit kaybedilmez.
- +1 yıl
Sen benim biyoloji bilgimi nasil olctun bilimsel olarak kanitla? Bende senin bilim ehlinden olmadgni dusunuyorum ve bu kibir neden bilim konusmak icim teist mi oolmak gerek?
- +1 yıl
@Askındelirttigiadam Cunku biyoloji bilgin iyi olsa insanoglu nasil ortaya cikmistir diye soru sormazsin, zeki olsaydin eyfel kulesinin kendiliginden insaa olmayacagini anlardin gibi tezlerle gelen cahillere ne anlatabilirsin ki? Sana anoloji ile aciklayim durumu: bu benim Ingilizcem yok ama Ingilizce hikaye anlat demeye benziyor... Anlatsam ne olur Ingilizce bilmiyorsun ki. Sana ne soylersem soyleyim at gozlugunu takip evreni Allah yaratmistir her seyi Allah yaratmistir diyeceksin, madem her seyi Alllah yaratti biz neden arastirma yapiyoruz o zaman?
Ateist arkadas uye kazanmaya calisiyor takma ona ya:D cogu insan inandigu halde inanmadiklarina inandirilirlar gelme oyunlara ayrica kuranin kadinlar hakkinda soylediklerinin hepsinin aciklamasi var. Mesela kuma olayi eger birinci kadin bazi seyleri yapamiyorsa IZNIYLE yeni kadin ile evlenebilir kocasi gibi.
04 Yorumla
Soran+1 yılHangi kadın izin verir ki..
- +1 yıl
simdilerin eski kadinlarindan bile veren var o zmanlardanda vardir elbet ancak izin ile imis. Kapanmak olayina gelirsek gayet hakli oldugunu bu sitede gordum. Adam diyoki tesettur elbisesi icin bunun gogsu belli ilgimi cekti vs giyicekseniz tamamen kapanin ilgimizi cekiyo yazmis gercektende kol eti bile bu salaklari tahrik ediyomus inanabiliyomusun. O yuzden ben eksiklik goremiyorum. ayni sekilde sen ALLAH var diyen insan bir ateistin beynine oynamasi yuzunden bilgisiz bir sekilde ateist olmazsin, diger dinlerdeyse mesela hristiyanlikta teslis inanci var baba ogul kutsal ruh sana soruyorum Allahla insani bir tutabilen bir dine inanirmisin ya da yahudilik yahudilikte kadar gunah islersen isle en fazla 12 ay cehennemde yanarsin inanci var nerde adalet 1 gunah isleyende 1000000 gunah isleyende 12 ay yanarmiya? Yani canim anlayacagin islam sana sorgulamadan kabul et demiyor asla sorgula diyor sorgulayinca buluyorsun cevaplari, bir papaz vardi diyodiki asla hristiyanligi sorgulama
- +1 yıl
Yi bir ogren ama baya iyi sonunda bu senin inancin cennet cehennem ya da herneyse sonuclari var iyi bir kaynaktan ogrem derim. Ben arastirdim hemde baya iyi sadece islami degil tuum secenekleri dinleri ve islami sectim irademle. Ateizm bana sadece ilgi cekmek ve deizm ise sorumluluk almak istememek gibi geliyor haksizmiyim?
Soran+1 yılHaklısın bencede öyle
+1 yılKurandaki olaylar hikayeler bana artık sıradan ve çok zeki insanların toplumu düzene sokmak, herşeyden yüce bir varlığın onları her an cezalandırabileceği korkusuyla yaşatmak için yazdığı hikayeler gibi geliyor. İyi bir insan ol da ateist olsan da farketmez. Ben müslümanım diyenler de sadece kendi işine gelen kuralları uyguluyor, yaptıkları pislikleri günahtan saymıyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet guya abi diye gecinen adamlarin çoğu eşini aldatiyor. Ee hani zina? Yok gunah degidlir o imam nikahi kiy tamma.
Sen ne diyosun :) babam pek dindar biri değildir annemde aksine çok dindar :) bir gün dinden açıldı mevzu ikiside konuşmaya başladı biri öyle diyo biri böyle. Ulan kafam allak bullak oldu. Annemin bir sözü var o iyi geldi bana :) Her şeyi inciğına cincığına araştırmak iyi değildir :) salla gitsin akışına bırak :) yukardaki senin nasıl biri oldugunu görüyo zaten :)
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama korkuyorum dinden çıkarı m diye
Soran+1 yıl:// dimi
Din sorgulamayı bir şeyleri akıl yoluyla bulmamaızı ister ama din dogmadır bir süre sonra kendini bırakıp inanmayk zorundasın çünkü bizin aklımız sınırlı her şeyi kavrayacaj yetiyle yaratmamış Allah. Eğer öyle olsaydık her şeyi lavrayıp algılayabilseydik haşa tanrı olurduk falat biz sadece kuluz
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama ben bilime aşırı önem veriyorum bubyuzdne bazi seyler celisiyor
- +1 yıl
Bilime önem verme demiyorum ki aksine bilim için uğraş ama şunuda unutma bilim birimli olarak ilerler şu an bilimin geldiği noktada en eski medeniyetlerin bile payı var inananı inanmayanı herkesin katkısı var ve bilim yaratılmışların ürünü. Evet bilim nesneldir aksi kanıtlanana kadar bböyle bir değişkenlik söz konusuyken hadi değişkenliği boşver yaratanın verdiği akılla kullun bilimine inanıyorsunda yaratana mı inanmıyorsun? dediğim gibi din belli bir süre sonra dogmadır
Bir çoğumuz bu süreçten geçtik :)
Korkmanı normal ama seni rahatlatacaksa bunu şöyle düşünebilirsin... demek ki sınanacak kadar değerli bir imana sahipsin...
Bene arkadaşınla görüş onunla iletişimini kesmen hiç bir işe yaramaz. Bu sorun kafanda çünkü. Ve bunu aşabilecek tek kişi sensin01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın o bir yonlenditmede bulunmuyor zaten
+1 yılCanim bence bolca bu bize anlattgn derdi birde yaratanla konus anlat dua et ona yardim dile allah dogru yoldan ayirmasin namaz her kotulukden ali koyar bunu unutma nolur kendkne gel bak o arkadssin birk oyle konussun icinden allah islah edsin de.. dinimiz nekdr huzur dolu muslumanligi yasayanlar nekdr mutlu gormeye calis.. nur var yuzlerinde baksana :)
00 Yorumla
+1 yılbende de iman azalması oldu aynen bir anda kendimi çok değişik seyler söylerken buluyorum sonra dönüp Allah'ım beni bununla sınama falan diye kendimi kötü hissediyorum ama garip bir durum çıkamadım bende deistlik yolunda ilerliyorum ama hadi hayırlısı :(
00 YorumlaHepimiz saflığımızı kaybedip kötü şeylere şahit olduğumuz her an bu duyguyu tadıyoruz. Bunlar bizim suçumuz , tek sen değilsindir böyle olan. Kendinide böyle sende ateistlik potansiyeli varmış gibi adapte etme , şüpheye düşme.
Bunların önüne ancak nefsimize hakim olarak geçici zevklerden vazgeçerek geçebiliriz.22 Yorumla
Soran+1 yılIyiki sormuşum rahatladim biraz olsun. Teşekkür ederim
bir müslüman olarak size de hak veriyorum gerçi biz müslüman olamadiktan sonra fitneye kapilmaniz cok normal ama kuran meali okuyarak dinin anlasilmasi cok zor onun yerine hangi olaylardan sonra ayetlerin indigini anlatan bir tefsirle beraber okumanda fayda var tabi 9 cilt falan bu kitaplar onun dışında istediğin gibi yasa hayatını zorlayamayiz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah herkese secme hakkı vermiştir neyi sececğin senin özgür iradene baglıdır ama birde sunu düşünmek gerek inançlı olmak neden önemli diye dua ettiğin zamanlarda kendini nasıl hissettiğini düşün muhtemelen inanan insan için ferahlıktır ve insan iyi olanı secer.. kafanı karıstırma inancına sahip çık ve onu geliştir... son olarak yozlaşmamışsa insan , bozulmamışsa iman, kirletilmemişse irfan HAKK'a ve dogruya götürmede yeterli olacaktır KU-RAN...
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın. Okumam gerek
Cevap sahibi+1 yılinşaallah bu da senin için olumlu anlamda dönüm noktası olur kardesim..
Soran+1 yılInşallah canim
Ateist değilim öncelikle bunu söyliyim ama şöyle bir gerçek var ki din hakkında en çok bilgi sahibi olanlar ateistler araştırdıkları için ateist olmayı seçiyolar zaten haklısın dinde çok ters düşen şeyler var bana görede ama bende araştırmayı bıraktım sadece ibadetimi yapıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ateist ler müslümanlardan iyi biliyor
Her okuduğuna tek açıdan bakıyorsun mesela kader diye bişey var Allah bizim ilerde ne yapacağımızı biliyor ama buna karar vermiyor ben ilk okuduğumda Allah bizim seçimlerimizi yapıyor sanıyordum sonra anladım bunun böyle olduğunu bile bilmeyen çok kişi var. Bunun gibi tereddütte kaldığın şeyleri daha iyi araştırınca anlıyorsun bu dinin güzelliklerini
04 Yorumla
Soran+1 yılO zaman neden sinava tabii tutuluyoruz mesela en basitinden. Allah biliyor hepsini
Soran+1 yılAnladim
Gizli Üye(36-45)+1 yılMeal okumak tehlikeli, açıklamalı meal oku. Ve gerçekten iyi bilenlere danış, fetvameclisi, sorularlaislamiyet gibi sitelere sor kaynağından öğren aklına takılanları. Allah'ı arayanı Allah doğru olana yöneltir kardeş. Ama en kilit noktayı söyliyim mi; Allah'ı tanımaya çalış (Esmaül Hüsna üzerine bir kitap iyi gelir) ve ölümü, yakında ona kavuşacağımızı hatırla.
11 Yorumla
Soran+1 yılZamanında çok okudum olum üstüne kitap ama ne bilim
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Doğru yoldan ilerlemekten korkma. Kalıplaşmış beyninin kilitlerini kırman lazım. Sen araştırmaya devam et. Bende senin gibiydim korkuyordum ama doğru olanı yaptmışım. Zaten bu beynine oturduğunda ne korku kalır ne şüphe. Soruların varsa bana sorabilirsin.:)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılZaten ateistlerin çoğu da etraflarındaki insanlara ve engellere rağmen araştırdıkları, öğrendikleri için ateist oluyorlar, burdaki insanların çoğu körü körüne inanan insanlar, hesapta dinimiz sorgulayın düşünün diyor ama yorumları görüyorsun... Sen bulabildiğin tüm kaynakları araştır, karşılaştır hayatın için en doğru kararı ver, ama sakın bir karar vermek için acele etme, her yönünü düşün..
00 Yorumla kafa basmayınca okuduğunu anlamazsın tabi islamda tek bşr karanlık nokta yoktur hepsi nettir senin dinsiz arkadaşın varmış başta burada kaybetyçtin ya "iman etmeyenlerle dost olmayın" diyor okuduğunu anlasan o dinsizle işin olmazdı yani kısacası sen o yolun yolcusu olmaya dünden razısın
06 Yorumla- +1 yıl
Bu ne kardesim kiz guzelce anlatti adam gibi nashiat vermek varken sen cehnneme yolladin kizi ne biiyln belki son nefeste sen degiscen o yolun yolcusu olacan? İslamdan sogutmayin boyle konusarak efendimiz aleyhisselam cehille hic kotu konustu mu?
Soran+1 yılBen insanlarla arkadaş olurum. Inanci kendinedir beni alakadar etmez. Çoğu musluman kizindsn da daha namusli ve iyi birisi.
Soran+1 yılDuzgun konuş
+1 yılBu duayı oku sık sık
İman Duası
Allahümme innî e’ûzü bike min en-üşrike bike şey-en ve ene a’lemü ve estagfirü-ke li-mâ lâ-a’lemü inneke ente allâmülguyûb. (Sabah ve akşam okumalıdır.) (1)
“Ya hayyü ya kayyum ya zel celal-i vel ikram. Allahümme inni eselüke en tuhyiye kalbi bir nuri marifetike ebeden ya Allah, ya Allah, ya Allah celle celalüh” (41)30 Yorumla
+1 yılBismillahirrahmanirrahim. Arastirdikca okudukca dedin ne okudguna bagli carpitilmis celiskli gibi gozuken seylere bakarsan oyle dusunmeye baslarsin insanoglu bu seytan heran yanimizda. Celiskili sacma buldugun seyleri tek kaynaktan arastirma farkli goruslere bak din elle tutulan gozle gorulen bisey degil sncta kalp iman meselesi Allah selamet versin insaAllah iman yolundan ayrilmazsin cnku " inna lillahi ve inna ileyhi raciun"
13 Yorumla
Soran+1 yılInsallah
- +1 yıl
Ayette Allahin dedigi gibi ona ulascak vesile ara herkes kendinden sorumlu hz. Alinin meshur konusmasi Allah varsa ebedi cehhenmliksiniz eger Allah yoksa zaten yok oluyoruz ee kisacik omrumuzde iman etsek ne. kaybederiz findik kadar imani olan cennete giriyor zaten biiznillah :-)
Soran+1 yılÖyle deme dini tam olarak yasamam için benim okumuyor falan olmam lazimdi
+1 yılBazı araştırmalar, kitaplar, filimler sadece insanların dinini bozmak için yapılıyor pek itibar etme onlara. Dinini bu şekilde bulman körü körüne inanmandan bin kat daha iyidir. Bende böyle bir zamandan kisada olsa geçtim bunda ayiplanacak bir durum yok allah akıl vermiş düşünüp beni bulsunlar diye.
00 Yorumlabak şimdi diğer dinler hakkında araştırmalar yaparsan aklın karışır allaha inanmayanlar insanlarla takılırsan aklın karışır tek bir tarafı seçmelisin ki bu doğru olan dinde islam bunu seçmelisin her yazarı her filmi her hocayı dinleme çünkü yanlış yorumlayanları yanlış anlayıp bilenleri var işin içinde bende dine yeni başladım bir bir buçuk yıl kadar oluyor ama diğer şeyleri araştırmıyorum çünkü kafa karıştırıyor bu sefer şüphede mafeder allah katında tüm herşeyi
00 Yorumla
+1 yılBende dinden uzağım, ben her zaman şöyle düşünüyorum. Herkesi yaradan oysa müslüman, hristiyan, yahudi vs diye ayırmak, ayrılmak çok saçma geliyor bana.
27 Yorumla
Soran+1 yılEvet bir çok şey var.
- +1 yıl
sadece bunun içinmi dinden soğudun bence ozamanki olayları bir araştır,
ilk Tevrat indirilmiştir Musa aleyhisselama amaç ise herkesi tek bir inanç altında toplamaktı yani İSLAM,
tabi daha sonradan Tevrat değiştirildi arkasından Zebur geldi oda değiştirildi sonradan İncil gönderildi oda değiştirildi ve en son Kuran-ı Kerim indi ve kimse değiştiremedi yani kısacası insanları ayıran insanlar oldu..
Soran+1 yıl@pesimist23
Allah indirirken o kitaplari degistirilecegini de biliyordu ama? Neden kurani koruduğu gibi onlarida korumadiki- +1 yıl
@soran
şeytan Ona karşı çıktığında bile engel olmamıştı çok derin düşünmene gerek yok zaten niye var olduğumuz belli Sınanmaya geldik Cennet ve Cehennemde bu sınavın mükafatı..
Not:soruyu sorarken bile dürüst olmadığın belli oluyo
Ben araştırıp okudukça bazı şeyler kafama ters düşmeye başladı
Allah korusun dinden çıkarım
Kuranin cevirini okuyayim diyorum. Korkuyorum biraz
yazdıkların hiç samimi değil hep birbiriyle çelişkili laflar... - +1 yıl
Birbirinden ayrı deyil hepsi aynı noktada buluşuyor insanlar ayırıyo dehştryo knfi menfaatleri için
- +1 yıl
İyide htstiyn Allah a inanmıyoki ne saçma bir cevap ... Allah seni yarattı tek isteği ona inanman ve emirlerini yerine getirmen.. Yahudi senin allah ını inkar ediyo git bir yahudi ile evlen çok seviyosan yahudileri.. Pkk yıda sevelim ozaman.. O kadar mehmetciği şehit etti.. İşte ateistler hep böyle davar davar düşüncelere sahip..
- +1 yıl
Arkadaşlar ateistlik.. İnsanları kendi menfaatine çeker çünkü herşey serbest.. İmanı zayıf olann insan kahbeder.. İii ben ate olayımmm günahı yok zinaa serbest haram ganiii.. Genelde şımarık insanlar.. Şöyle anlatayım faceden paylaşcam linki.. İzleyin bakalım insanlar neden ateistliği seçiyo
www.facebook.com/video.php?v=120127724685752
- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılher insanın sınavı farklıdır. iraden var, aklın var, vicdanın var... millet bunları kullanarak islamiyeti seçiyor (bkz. Mel Gibson) sen de bunları kullanarak farklı yollara sapacaksan bir şey diyemem Allah hidayet versin.
00 Yorumla ya arkadasının mallıgı kusura bakma her ınsanın hayatında boyle sorgulama donemlerı olur aklını karıstırmasın belkı ıbadetlerını yerıne getırmıyorsundur ama muslumansın oda olur ılerde ınsallah.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet namaz kilmayi bilmiyorum
+1 yılİlk önce ateist arkadaşınla arana mesafe koymaktan başlayabilirsin.
Sonra inanıyorum ama neye inandığımı bilmiyorum modundan çıkıp tüm sorularının cevabını internette bulabilirsin.
Kadın islamda Yüceltilir.00 Yorumla
+1 yıloncelıkle arkadasından uzak durmalısın bırıncısı sonra tovbe edıp rabbıne sıgın kelımeyı sehadet getır ve her musluman gıbı sende yenıden basla hayata ok
04 Yorumla
Soran+1 yılDinden cikmamisimdir dimi
- +1 yıl
cıkmamısındırda sen gende dedıgımı yap canım bı kelıme ı sehadet getır dualardan uzaklasma arkadasınlada gorusmenı kes derım tovbe et rabbıne sıgın sureklı tovbe et ok bıde takıp gonderırmısın
Soran+1 yılBosver kim oldugum belli olmasin
- +1 yıl
bellı olmıcakkı zaten sadece ben bılcem rıca ettım zaten sadece :(
+1 yılŞeytana selam söyle. :)
Sorgulamak insanın doğasında var. Öyle anlar gelir ki inanasın gelmez. Rabbim korusun... Bence evet Kuran oku, araştır, dini şeyler izle falan. Zaten inancın varmış.10 Yorumla
+1 yılDinden uzaklaşmak istemiyorsan kesinlikle okuma kuran'ı. Yüzlerce yıldır din adamlarının insanlar kuran'ı okumasınlar sadece şarkı gibi dinlesinler ya da anlamını bilmeden arapça okusunlar diye uğraşmalarının bir nedeni var.
14 Yorumla- +1 yıl
Baska bir sekilde saldirabilirdin carpitarak degil. Herkes matematikten fizikten kimyadan anliyor mu? Herkes savasci ruhlumu yoksa edebiyatci sair ruhlumu herkes fari dimi ayni yazidan fari anlam cikarir insan iste bunun icin din adami dedgmiz ama hakiki din adamlari bu Kurani ikuyup anlatmislar okumayin veya sadece arapca okuyn dememisler arapca okumak faziletli oldgu icin Allaha ulastigi. icin oyle okunur
Soran+1 yılAnnem açıp okuyor kurani. Ne anladin desem hiç
- +1 yıl
Korkulacak gizlenecek bisey degil arapca oku anlamininida mealdan bak cok mu zor veya karisan mi var o senin demeye calistigin carpitmaya calistgin Kurani herkes okur ama herkes tam anlamaz dogru anlamaz sapitir diye
- +1 yıl
allahın dininde herkes yapabileceğinden sorumlu değil midir. ne demek anlamazlar. aklı ermeyen zaten sorumlu değildir.
+1 yılSeni anlıyorm hemde çok iyi anlıyorum
Aykırı dusunceleri kafandan çıkarmak içn
Kuran dinle meal oku kılabiliyosan namaz kıl ve en etkilisi cenazelere git mezarlığa git izle izle Allah yardımcın olsun11 Yorumla
Soran+1 yılOkuyacağım en kisa zaman da amin hepimizin
+1 yılBende bu şekilde uzaklaşmıştım, kuran benim için dinden çıkışın son adımı gibi bir şeydi. Madem şu an çelişiyorsun oku, okudukça korkunu yenersin. Ve aklına hangisi yatıyorsa onu seçersin
00 YorumlaZakir naik diye bir bilim adamı bir kaç soru cevap semineri var cok yardımcı olcagına eminim allah insanları neden yarttı ve bir cok seyi bir kaç dkanı ayırıp bakarsan aklındaki sorulara cevap bulabilirsiniz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 371 cevap paylaştı. Mesela seni dinden uzaklastiran olay ne kardeşim. Kafana takilan şey nedir söyle ben sana onun aciklamasini yapayim
05 Yorumla
Soran+1 yılYa cok şey var işte
Soran+1 yılKadinin bosanmaya hakki yok mesela. Kadın kapanıyor niye? Erkekler bakmasın.
O bakmasin diye neden ben kapaniyorum- +1 yıl
Kadin neden kapanir. çünkü Allah kadini erkeğe. erkegide kadinla imtihan eder. Allah size edep yerlerinizi örtün derken sunu demek istiyor. kulum ben erkeklerin nefsini bu konuda zayif yarattim diyor. yani aslında senin iyiliğini düşünüyor. mesela edep yerlerini ortmus güzelce bas örtüsü takmis bir bayana laf atildigini gordunmu. çok azdir. ama sen dar pantolon ya da tayt giyip disira cikarsan sürekli laf tacizine hatta elle bile taciz etmeye yeltenenler olabilir. Allah senin uzulmeni istemediği için kendini erkeklerden koru diyor. kardesim
Tek din yok diğerlerini dene en son kafana yatana inan. Budizm güzei bak eğlenceli :D
13 Yorumla
Soran+1 yılBudist ailenin kizi olsam budist olurdum büyük ihtimal
Soran+1 yılDoğrudur
+1 yılSahih bir kaynak bul hadislerin toplandg oku sana ışık tutacaktır. Uyma nefsine öteki tarafini ziyan etme
00 Yorumla
+1 yılbu gidişle benim dışımda inancı olan adam kalmayacak. ve herkesten farklı olacağım sanırım.
02 Yorumla
Soran+1 yılSen nasil bu kadar saglam basiyorsun
- +1 yıl
inancımda şüphelere yer yok hanımefendi. her şeyin bir cevabı vardır. size düşen doğru yerde aramaktır.
her arkadaşının senin inancınla oynamasına izin verme sakın. benim de ateist ve deist arkadaşlarım var fakat benim inancımla oynayamazlar ya aralarından matrix'in gerçek olduğunu savundu bu kadar mallık olur :S
00 YorumlaKuran türkçe meali ni oku. baştan sona kadar anlayarak düşünerek oku. 1 seferde okuyamayacagin için günde 2-5 sayfa okuyabilirsin. Sürekli okursan dine hep bağlı olursun ama birakirsan yine imanın zayiflar. Iyi okumalar.
01 Yorumla
+1 yılOncelikle o ateist arkadasından uzak durmalısın annenide kelimelerine karsı uyar dini guzelce ogrenmek yasamak istiyorsan kuran kurslarına git eminim sana cok iyi faydalı gelicektir.
01 Yorumla
Soran+1 yılKüçükken o kadar cok kuran kursana gittim ki ben..
Ya o da pek dini şeyler konusmaz cokts seviyorum ama oyle diyince şaşırdım
Herseyi oku. Arastir. Kendin karar ver. Objektif yaklas. Incilide oku kur-anida oku tevratida zeburuda. Bu yaslarda sendeleme oluyo.
00 YorumlaAnlamiyorum ne icin ne yiyorsunuz? Kurani once oku hic okumadan korkuyorum deme. Dinden korkmak cahillilk gostergesidir. E tabi dinini bilmiyorsun... normal
00 Yorumla
+1 yılwww.kizlarsoruyor.com/.../q2443931-allah-insani-neden-yaratmistir
yazımı oku aklını açmanı sağlıya bilirim belki00 Yorumla2 rekat namaz kız dua et körleştirme kalbini. Kimsenin lafına kanıp yolundan sapma. Dün cuma namazından çıktım yaşadığım huzuru anlatamam. Rabbim görüyor halini dua et.
02 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kilmayi bile unuttum...
filmin tam adı omu ateist olduğum için yorum yapmak istemiyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet p. k. adı.
Harika bir fiilm. Din üzerine yapılmış en iyi filmlerden bence.
Araştırıp Okumadan Bilgi Sahibi Olmadan Birşeylere Inanman Zaten Hatali Baştan Beri. Araştır Öğren Ona Göre Şekil Alsın Hayatın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRisale oku anlamadığın şeyleri mantuklı ca açıklamış zaten onlardan sonra ne salağım diyorum her okuyuşumda
01 Yorumla
Soran+1 yılO nedir
+1 yılNamaz kıl , çünkü namaz hertürlü eksiklikten ve haramdan korur seni
00 Yorumla
+1 yıldinlerin insanlardan istedigi şey de bu zaten sorgulama sadece inan ve söyleneni yap, bu yüzden en etkili kitle kontrol aracıdır din.
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat