Dinden uzaklaşmak?

Ben eskiden cok dinine bağlı bir insandim. Muhafazakar ve inancli bir ailede büyüdüm. Fakat buyudukce ve kendi hayatima doğru o aile cevresinden de uzaklaştıkça iyice değiştiğimi gördüm. Sanatla ve modernizm adi altinda geleneksellikten uzak bir ortamda eğitim görüyorum ve her gecen gün cevremdeki insanlara benzedigimi fark ettim. Şu an üniversite okuyorum ve çok aşık olduğum bir de sevgilim var. Fakat kendisi müslüman değil ve bu yüzden bir geleceğimiz olmadığını biliyorum. Yaraticiya inandigini fakat dinlere inanamadigini soyluyor. Bunun nedeni ise müslümanlık adı altinda yanlis uygulanan seylerin onu dinden sogutmus olmasi. İlerde nikah kiymamin mumkun olmadigi biriyle her gün beraber olmaya devam etmek yanlis... Değil mi? Dusuncelerini benimle paylastikca etkileniyorum ve inancimdan da uzaklaştığımı fark ettim. Keske onu ikna etmeye yetecek kadar güçlü bir iradem olsaydi fakat biz konustukca etkilenen benim. Sanırım ilerde beni yeniden dinime yakin tutacak inancli biriyle evlenmeliyim o yüzden bu iliskiyi en kısa zamanda bitirmeliyim? Bu yolculuğu beraber sürdürüp ikimizin de beraber dogru yola ulasacagina inaniyor olmam yanlis mi? Yaraticiya inandigi icin onu dine de dondurebileceğim umidim var fakat kendim bile bazen kendi düşüncelerimden korkuyorum. Sorun yalnizca bu insan değil, günümüzde gencler arasinda dine karsit gorusler o kadar cok yayginlasti ki yanlis olanin bizim inancimiz oldugu düşüncesi uyandiriliyor. Ben daha bu yasta böyle fikirlere kapildigim icin geleceğim hakkinda cok korkuyorum. Neler oneririsiniz?

Dinden uzaklaşmak?