Hemen samimi olan insanlar aslında salak olan insanlardır da karşı tarafın kibarlığından nemalanırlar işte. Eksik yönleri derhal belli olandır ama karşı tarafın tahammülü düzeyinde samimiyet ilerletirler. Genelde terslenmeyi göze alma eşikleri yüksektir, bir nevi hastalık gibidir bu durum onlar için, terslenme sınırına yaklaşmayı severler sanki bundan haz duyarlar ve sırf bu adrenalin seviyesi için samimi olmaya çalışır gibidirler. Hızla uzaklaşılması gereken insanlardır.
Genelde soğuk duvarlı bir yapım var ve hemen samimi olamam ama karşımdaki bana samimi davranırsa bende ister istemez bu duvarın ardına çıkarım çünkü o bana samimiyetini göstermiş ve benim ona hala kös kös bakmam hep ayıp olur hem de doğru olmaz. Genel olarak cevabım kişiden kişiye değişir diyeyim ama sevmediğim biri olduğunda onunla samimi olmam imkansız...
yani bu her insan için aynı olmuyor maalesef kimisiyle frekans tutuyor bir anda oluyor kimisinde aylarca konuşulsa bile olmuyor bir şey eksik kalıyor maalesef
Çok kolay iletişim kurabilirim kafa dengiyse ama samimiyet için uzun zaman gerkiyor, iletişim kurmak ile sammimiyet aynı gibi görünse de çok keskin hatlarla birbirinden ayrılıyor o nedenle samimi olduğum kişi sayısı çok az zaten
Herkesle kolay samimi olabilen birisi değilim. Temkinliyimdir çoğu zaman. Anca karşımdaki insanı doğal ve içten bulmuşsam ben de ona o şekilde yaklaşabilirim.
Bu özelliğim beni ortamlarda bir Adım öne çıkarır, karşılaştığım insanın mizacına göre yaklaşırım, zaten benim samimiyetim karşındakinin yelkenlerini suya indirir sonrası zaten kırk yıllık dost muhabbetine döner. Bildiğimi söylemekten yardımcı olmaktan ve derde ortak olmaktan keyif alırım. Samimiyet dozu ayarlandığında aspirin gibidir “Her Bünyeye İyi Gelir”
O insandan aldığım elektriğe bağlı... Hiç tanımadığın biriyle yıllar öncesinden tanıyormuşsun sadece karşılaşmayı bekliyormuşsun gibi bir his var. O his öyle çabuk samimi olmanı sağlıyor ki... En yakın arkadaşımla mesela bu şekilde oldu. Kübracıgıma sevgiler❤️
Yok hemen olmuyor o iş. Fakat bazen güzel bir etkileşim olduğu durumlarda oluyor bakıyorum karşımdaki kişi dürüst, saygılı, garip ve tuhaf davranışları olmuyor o zaman onu tanımaya çalışıyorum ama hemen değil tabi...
Evet kolay. Çünkü içten bir insanım. Ama bu benim için iyi değil. İçtenlik güzel ama içi dışı bir insan her zaman hata yapabiliyor. Sinsi olmamak hata doğurur malesef. Ama sinsi asla olamıyorum, yapacak bir şey yok.
Herkesle konuşmak benim için kolaydır ama bunu ilerletmem. Güleryüzlü ve anlayışlı olurum herkese karşı ama fazla samimi olmam, mesafemi her zaman korurum. Genel olarak herkesle uzaktan iyi anlaşmaya çalışırım.
Kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Benim ruh halime bağlı. Mutlu ve konuşkansam arkadaşlık kurabilirim. Hatta tüm samimiyetimle de yaklaşırım ama genellikle hemen arkadaşlık kurmam ve kendimi açmam. Bunun için zaman ve vakit geçirmek gerekiyor.
Benimle anlaşan kendiliğinden çekinmeden bunu söylüyor ben demem genelde.. herkesle samimi olmak için ya yalaka ya da dertsiz eğlenceli biri olmalısın paran olmalı sürekli süpriz yapan tipler fkhk
Bir ihtiyaç ise çok kolay... İhtiyaç değilse zor... Ama bazen ihtiyaç halinde bile zorlandığım oluyor. Şu 2020 de gelecek ile ilgili beraber girdiğimiz bir yolda...
Samimiyet kurmayı hiç sevmiyorum karşımdaki insanın ds çıkarı için direkt samimiyet kurmasından rahatsız oluyorum ama kırmamak adına bende kendimden taviz verip samimi oluyorum sonra yine kaybeden ben oluyorum
Hiç kolay değil çünkü biriyle. samimi olacak dereceye gelmek için onu biraz gözlemlemek gerekir. Çünkü bana karşı iyi davranması çok normal asıl onmeli olan etrafindakilere nasıl davrandığı. Bence biraz gözlem ve sohbet şart samimiyet için
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu biraz da karşımdakine bağlı aslında. Girişken ve sempatik bir yapım olmadığından kişiye hemen adapte olamam.