Aşırı kaygı problemi yaşıyorum ne yapmalıyım?

saçma gelebilir ama beni gerçekten rahatsız eden bir problem. Burada boş yapıcak ve okumadan yazacaklar yazmasın bildireceğim

18 yaşındayım. . Gerçekten ama gerçekten aşırı kaygılanıyorum. Zaten genetiğimde bu durum sanırım var. Hem takıntılıyım hemde kaygı problemim var. Özgüvenimde eksik. İnsanların dediklerinden hemen etkilenebiliyorum. Bu durum Annemden kaynaklı. Öncedende vardı ama artık bu kaygı durumu sürekli düşündüğüm kabuslarıma girdiği bir hal almaya başladı. Belkide korana karantina yüzünde evde kaldığımız içinde olabilir. YKS sensinde çok zorlanmam başaramadığım ve yeniden denemem gerektiğini bildiğim içinde olabilir , ben pek girişken değilim dış görünüşümde biraz serttir ama aslında aşırı utangaç biriyimdir ve hiç girişken değilimdir. Bu yüzden arkadaşsız olmamda olabilir

Evet beni rahatsız eden en büyük problem takıntılıyım dedim zaten herkeste vardır ama benimki kadar değildir. Annemi kaybetme korkusu aşırı derece yaşıyorum. Normalde bu kadar olmazdı ama bu sene aşırı derece olmaya başladı. Bu korku zaten annemden kaynaklı vardı. Sürekli öleceğim çöktüm. Sürekli acıklı acıklı bakma sürekli kendini acındırma ah çok çektim vs (annem psikiyatriye gidiyor soranlar için ) kendisi kendini çok dinleyen biri ve çok alıngan
Dediğim gibi öncedende vardı ama bizim sınıftaki kızlar senin annenle aranda kaç yaş var dedi bende 30 dedim baya farkmış ha benim annemle aramda 22 yaş vardı dedi ve o dediğinden biri acayip derecede takmaya başladım. Sürekli milletin annesiyle arasındaki yaş farkını ölçüyorum. Sanırım beynimde ne kadar erken evlenirse
çocuğu ile o kadar uzun yaşar algısı var
Bide yalnız kalıcağım kimse beni sevmeyecek korkusu da var. Hatta o yüzden abi ablamın olmasını deliler gibi istiyorum. Pek fazla akrabam yok. Kuzenlerim halam amcam teyzem vs yok. Bu kaygıyı biraz bundanda yaşıyorum

Psikolaga git derseniz. Evet bende gitmek isityorum. Hatta aileme yalvarıyorum ama paralı olduğu için vermek istemiyorlar

Burada bana pozitif olma takma kafayı demeyin evde gergin huysuz bir anneyle pozitif olma çok zor

Aşırı kaygı problemi yaşıyorum ne yapmalıyım?