Maladaptive Daydreaming/ hayal kurmayı kontrol edememe durumu nasıl düzelir?

Bende küçüklüğümden bu yana devam eden bir hayal kurma sevdası var. Ancak bu durum son iki senede, özellikle de bu sene çığrından çıkmış durumda. Size şöyle anlatayım, bendeki bu şeyi maladaptive Daydreaming olduğunu düşünüyorum. Bu da şey demek, hayal dünyasında çok vakit geçirmek, neredeyse gerçeklikten kopmak, gerçek hayattaki işleri aksatmak... Sürekli olarak kafamda farklı farklı senaryolar dönüyor. Günümün en az 6-7 saatini hayal kurarak geçiriyorum ve hayal kurarken karsimdakini goruyormus ve bu cok normalmiş gibi konuşuyor, gülüyor ve eğer ki üzücü bir konuşma Hayal ediyorsam ağlıyorum da. Hayal ettiğim dünyada yaşamayı, olmasını istediğim yeri, olmak istediğim beni ve olmasini istediğim hayali arkadaşlarımi seviyorum. Bana kalsa onlardan kurtulmak istemiyorum ancak bu şey gündelik hayatimdaki islerimi aksatmama yol açıyor. Okuldayken derslere odaklanamiyorum. Öğretmen bir şey anlatirken aklim hep kurdugum o hayalde, oradaki insanlarda. Bu sene üni sınavlarina girdim, son iki ay araliksiz deneme cozmeliydim bir basari elde edebilmek için ve sureyle... Annem bana belli bir süre veriyordu denemeyi bitirebilmek icin ama ben hayal kurmaktan bir türlü çözemiyordum. Kalemi birakip bir anda fısıltıyla karsimdaki hayali kisiyle konuştuğumu güldüğümde anlıyordum. Ne zaman hayale basladigimi anlamiyor, istedigimde hayali kesiyordum ancak beş dakika sürmüyor yeniden devam ediyordum. Araba, uçak yolculuklarını severim. Zira 5-6 saat hiç sıkılmadan hayal kuruyorum. Bunun bir sendrom olduğunu henüz dün öğrendim ve inanın şizofreni belirtisi olmasına rağmen kurtulmak istemiyorum. Şizofreni hastası olacak kadar kendimi kaptiracagimi sanmasam da korkuyorum ve bundan henüz aileme bahsetmedim ciddiye alacaklarini düşünmediğim için. Bu durumu yasayanlar nasil kurruldu ya da bir psikoloğa gitmeli miyim? Psikologlarin çoğunun bunu yaşayan insanlara yanlış tani koydukalrini duydum. Özeldekiler daha mı bilgilidir? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Maladaptive Daydreaming/ hayal kurmayı kontrol edememe durumu nasıl düzelir?