İletişimin en büyük sıkıntısıdır birbirini dinlememek. İnsanların birbirini anlamamasının en büyük kaynağıdır dinlememek ve konuşmak için sıra beklemek. Siz karşınızdakini dinliyor musunuz yoksa siz de konuşmak için sıra bekleyenlerden misiniz?
Karşınızdaki kişiyi dinliyor musunuz, yoksa konuşmak için sıra mı bekliyorsunuz?
İnsan ilişkilerinin temelinde sağlıklı iletişim kurmak yatar ve bu bilinçte insanlar birbirlerini dinlemek, anlamak zorundadırlar. Ben iyi bir dinleyici ve sıra geldiğinde konuşmayı tercih eden biriyim. Kararında ve işin özüne iner fikirlerimi beyan ederim. Yalnız bazen oluyor ki gereksiz konuşmalara tahammül edemiyorum.
Karşımda ki insan sürekli aynı şeyleri tekrar edip makara gibi başa sarıyorsa eğer ilk 30 saniyesini anlamaya çalışırım sonra dikkatim dağılır ve asla dinleyemem. Ama iyi bir dinleyiciyim. Karşımda ki insanın noktasına kadar beklerim. Fakat ben daha virgül koymamışken lafımın kesilmesi o insanla konuşacak birşeyimin kalmadığının alametidir.
Dinlememek iletişimin en büyük sıkıntısıdır doğru iletişim için önce dinlemek gerekir karşınızdaki insan konuşurken içinizden ŞİMDİ BEN NE SÖYLEYECEĞİM diye düşünüp kendi kafanızda plan yaparsanız karşınızdaki kişinin ne söylediğini kavrayamazsınız illa ki sıra size gelecek iyice dinleyin işte
Kimin konuştuğuna bağlı olarak değişiyo dinleme dururmum çok uzun ve sıkıcı konuşuyorsa bir yerden sonra bende bağlar kopuyo öyle boş bakmaya başlıyorum😂
Yemin ediyorum karşımdaki insanlarda hep bunu görüyorum mesela iki arkadaş konuşuyor izliyorum resmen "benimde..." ile başlayan kısım hep geliyor çok üzücü böyle olmak hoş değil bu yüzden kendime dönüp bakıyorım çabalarım bu şekilde olmamak için Dinlerim karşımdakini ne olursa olsun çünkü bana da aynı muamele olsun isterim ne ekersem onu biçerim
20 dk dinle, 1 kelime cevap ver ! Buda bir iletişim olarak değer görmez Sohbet ayrıdır,, bağımsızdır kuralları yoktur Tartışma esnasında uzlaşı ya da ortak nokta bulmak için dinlenebilir ,, Birde dikte etmek vardır,, Karşına alırsın cevabı yoktur , Sözün biter, konu kapanır,, Bir sürü diyolog var , bir sürü kişi şahıs. Nasıl olurda hepsi bir tutulabilir
Konuşmanın en büyük anahtarlarından biri dinlemektir yani dinlemeyi bilmek. Kimse, kimsenin ne derece bilgi sahibi olduğunu tam olarak bilemez. Bu nedenle, kendi bildiklerimizi anlatmadan önce karşı tarafı dinlemeliyiz. Birde muhabbetin kalitesi çok önemli, bunuda belirtmeden geçemeyeceğim.
Kişisine göre değişir karşımda konuştuğum kişi boş beleş ve hep aynı şeyleri söylüyorsa konuşması bitsin diye beklerim. Ama diğer türlü farklı fikir ve görüşlere sahip ise sözü değerli kayda alınacak birisi ise can kulağıyla dinlerim.
Insanları dinleyebilmek hele hele dinlediklerini anlayıp idrak edebilmek... Ayak takımının becerisi değildir. Nelli bir çap birikim ve kültür ister. Maalesef gerçek bu. Çok azımız yapabiliyoruz bunu. ..
Anlatmak istediklerim çok fazla ise bitirse de konuşsam diye beklediğim olur ama merak ettiğim şeyler anlatıyorsa da ilgiyle dinlerim. Bazen ise sadece dinlerim.
Karşımdaki konuşmak için sıra beklediğini belli ederse bende ona aynı şekilde davranırım. Ama dinlerse ve dinlenildiğimi hissettirirse ben de onu dinlerim ve anlamak için çabalarım.
İlk önce dinlemeyi tercih ederim karakter analizi zihin ve fikir yapısını belli ölçüde tanımlarım kaliteli kişi ise sözünü bitirmesini beklerim eğer aksi bir durumda nazikçe uyarır konuşmayı keserim
Normal konuşurken dinlerim be beklerim sözünü kesmem ama o kişiyle hararetli tartışıyosam beklemem 😂 baktım çok ileri gidiyo konuşmayı bırakıp fiziksel şiddet boyutuna geçerim
Avutulmaya kapalıyım lise de bir kız tipini skm dedi yüzüme tipsiz insan hiçtir acındırmak için demedim her konuya da yazıyorum tipsiz insanlar başka dünya da yaşamalı.