Bu durum hassas noktamdır hiç çekinmeden söylerim. Aslına bakarsak bu tavır kimi zaman yerine göre rahatlatıcı, bazen kavga başlatıcı, kimi zaman vicdan azabı verebilen, kısmen özgürleştirici, kısmen de kısıtlayıcı bir aksiyon. benim şöyle bir inancım var, yüzüne gerçek vurulan kişinin yüzleşme zamanı gelmiştir, o konudaki dersini alması gerekiyordur, yüze vuran kişinin de görevi budur. hayat öngöremediğimiz derslerden oluşan büyük bir sınav, gerçekleri görüp kabullenip, doğru düzgün seçimler yapmak elimizde, veya saçmalamaya aynı hatalara devam etmeye, gözlerimizi gerçeklere kapatmayı tercih ederek devam etmek te, yine bizim tasarrufumuzda. boşverin gerçekleri söyleyen ve yüzüne gerçekler söylenen kişi olun. en kötü arada siniriniz zıplar, biraz bozulursunuz ama uzun vadede, kazanan siz olursunuz.
Söylerim, evet hata yapan benim arkadaşım olabilir ancak hata yapılan kişi de insan o yüzden hatayı kim yaparsa yapsın yüzüne vururum, tek kilit nokta insanların yanında rencide eder gibi söylememek olur benim için onun dışında ikimiz konuşurken direk yüzüne söylerim haksızlığa gelemem, doğru doğrudur yanlış da yanlış, Kişiler için çizgiden çıkmamak gerek
Söylerim. Söyledim de. Bana söylenmesini de isterim. Sonuçta bir takım davranışlar içindeyken kendimi göremem yanlış yapıp yapmadığımı düşünemeyebilirim ama yakınlarım bir kamera gibi beni görebilir ve bu yüzden yanlış yapıyorsam söylenmesini isterim ki o hatadan çok geç olmadan dönebileyim. Dost acı söyler sözünü de hatırlatmak isterim.
Söylerim. O nedenle arkadaşlarım cevabını duymaktan çekindikleri soruları sormazlar bana. Ya da hata olduğunu bildikleri şeyleri benden de duymak istemedikçe anlatmazlar.
Var bir yakın arkadaşım. Kardeşim, ailem diyebilirim. Birebir aynı durumda da oldu, kızdan uzaklaşması gerektiğini söyledim çokça konuştum. Benım de hatam oldugunda aynısını beklerim. Dostluk hataları örtbas etmek degıl, mumkun oldugunca hatadan dondurmek bana gore. Yarın oburgun pısman olacagı adımlar atmasını istemem.
Ya gerçekten samimi söylüyorum bravo. Erkeklere karşı biten umudumu yeşerttin yemin ediyorum. Konuya gelirsek söylerim tabi ki. Yakın arkadaşlarım böyle bir şey yapamaz ki yapsa artık yakın arkadaşım olmaz. Uzaktan bir arkadaşımın aldattığını fark ettim ve yüzüne vurup uyardım ama tabi ki inkar etti. Allah akıl fikir versin
Zevkle hemde zaten alınmaz.. beni dinler empati yapar.. Aynı şey benim içinde geçerli.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Merhaba, yakın arkadaş dedigin seni en iyi tanıyan ve sana güvenen kişi olmalıdır. Dolayısıylaa bir hata durumu söz konusu olduğunda müsait bir zamanda güzel bir sekilde hata tabiki söylenmelidir. Ben her zaman bir hata varsa söylerim ve benimde bir hatam olduğu zaman söylenmesini isterim.Çünkü doğru olan budur. Hatanın öğrenilmesi ve düzeltilmesi karşındaki kişiyide mutlu eder, mutlu olmalıdır uyarıldığı için
Söylerim, hata yapan arkadaşımda olsa asla tahammül etmem belkide hatasını farkına varmamıştır. Ben arkadaşıysam yönlendirmek zorundayım, söylememe rağmen hala aynı hatayı diretiyosa konuşmam bir daha.