Çok sevdiğim bir arkadaşım ateist oldu. Ne yaptıysam bir türlü ikna olmadı. Eğer iman etmezse ölünce cehenneme gidecek onun için çok üzülüyorum... Ateist birini nasıl imana getirebiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum...
Cevabın nedir?
+1 yılAteist birini imana getirmen bir mucize olur. Eğer ateizmi gerçekten benimseyip, bilinçli bir ateist oldu ise, ateizmi anlayarak ve önünü arkasını bilerek yaşıyor ise, dini senden benden iyi biliyor ve öğrenmiş sonrasında din ve dinler, tanrı sistemi mantıksız/saçma gelmiş ve ateist olmuştur. Bunu sana canlı ve gerçek bir örnekle açıklayayım.
Kahramanımız Turan Dursun; Sivas ve Sinop Eski İl Müftüsü...
Diyeceksin ki Ateizm ile İl müftüsünün ne gibi alakası olacak da sen bana örneklendireceksin;
Şöyle ki:
Turan Dursu, Ağrı/Tutak doğumlu. Askere gidene kadar Türkçe hiç bilmemiş. Ailesi tarafından sürekli dergahlarda ve medreselerde eğitim almış. Türkçe'yi askerde öğrenmiş ve 20 yaşından sonra okumaya başlamış. Eğitimini tamamladıktan sonra Sivas'a müftü olarak atanmış. Fakat hiçbir zaman makamında durmamış, hep köylülerin yanına gider, onları ziyaret edermiş. Bir müşkülleri varsa onlara yardım edermiş. Zaman içinde adı Komünist müftüye çıkmış. Bir süre sonra da Sinop'a sürülmüş. Oradaki görevi esnasında bir öğretmenle tanışmasıyla komünizmi keşfetmiş. Arkasından doğu dinlerini öğrenmiş. Sonrasında müftülüğü bırakıp ateist yaşamı benimsemiş.
Turan Dursun, Din Bu 1-2-3 adlı üç seri kitabında, ateizmi anlatmıştır. 1990'lı yılların son çeyreğinde yazılarını yayınlatacak bir yayın organı bulamayınca bu bilgileri bir kitapta toplamıştır.
Yani, Eski müftünün kitapları şimdi ateizmi anlatıyor ve ateizmi savunuyor. İşin gerçeği de bu. Ateist bir insan din (ler) i senden benden iyi bilir. Kur-an'ı iyi bilmelidir. Ateist oldum demekle, tanrıyı ve dinleri inkar etmekle ateist olunmaz.
Saygılarımla...52 Yorumla
Soran+1 yılSen ateist misin?
- +1 yıl
Değilim..
En İyi Cevaplar
bak arkadaş olduğu gibi kabul et ateist olması insan olmadığı anlamına gelmez bir yaratıcı fikrine inanmaması onu senin dediğin gibi cehenneme götürmez iyi bir insansa vicdanlı bir insansa yeri her zaman bellidir günaha girmediyse korkma derim öyle rasgele yaradana inanmayan ibadet etmeyen insanlar cehenneme gidecek diye açık ve net bir bilgi yok artı 7 büyük günaha bulaşmayan her kullun zamanı gelince günahları silinir ve yeri gene cennettir o yüzden inançları üzerine baskı yapma hani inanırmısın bilmem ama atesit insanlar inançlı insanlardan daha iyi bir ahlaka egitime sahiptirler istersen ateistleri biraz gözlemle görürsün onlar dini kurallar uymazlar ama toplumsal kurallara ahlaki kurallara uyarlar ve hepside tam bir vicdan sahibi insanlardır kolay kolay yanlış işlere bulaşmazlar bazen sıradışı farklı görüşleri vardır bazılarının onlarıda herkes garipser ve bence süpheci davranmak en iyisidir ama tam bir atesitse yuakarda yazdıklarım geçerlidir yoksa her yaratıcı yoktur diyen atesit değildir toplum olarak bunun farkında bilincinde değiliz ateizmin ne olduğunu çoğu kimse bilmez mesela akımın tammiyle içine girip ayrıntılarını kurallarını görmediği için herkez sadece tanrı tanımazlar olarak görürler aslında öyle deildir...bunları bir söylüyorum çünkü bende bir agnostiğim
10 Yorumla
+1 yılbir elma al mesela git arkadaşının yanına ona şöyle de : ne tür elma seversin o da söyler yeşilmi kırmızımı diye ona sonra şöyle de : peki bu elmayı senin ağzının tadına uygun getirecek sana bu kırmızı elmayı sevdirecek ne olmuş olabilirde sen kırmızı elmayı (atıyorum) daha çok seviyosun neden ağzının tadına bu kadar uygun geliyo (bu ilk adım olabilir)
10 Yorumla
+1 yılSeninle GURUR duydum. Allah yolunu açık etsin. Umarim hoşgörülü bir şekilde değiştirebilirsin, ki degistirirsen çok büyük bir sevaba girersin :)
52 Yorumla- +1 yıl
Yanlışlıkla gizli olmuşum , cok tesekkur ederim en iyi için :)
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
47Cevap
+1 yılşimdi ukala diyeceksiniz ama, ateistlik diye birşey yoktur sadece kavramı vardır.
türkiye'de ki ateistler de zaten özenmek ve farklı olma kaygısından dolayı ''ben ateistim'' der.
her insan ama her insan tek bir tanrının varlığına inanır. dil ile söylemese dahi kalben bunu inkar etmesi olanaksızdır, imkansızdır. öyle bir ihtimal yoktur.
arkadaşına ikna edemezsin çünkü kalbi kabul etse de hırsı ve farklı olma çabası yüzünden diliyle sürekli reddedecektir.
onu bulunduğu çevresinden ve kendince gördüğü bu farklı olma durumunu yansıtabildiği ortamdan uzaklaştırmalısın.
yani kısaca ateist oluşuyla hava atabileceği ve bu konu üzerinden prim yaptığı çevreden uzaklaşması gerek.
bu iş tamamen sosyal çevresindeki statü farklılığı oluşturma isteğinden geliyor. ateist olduğu falan yok.
hiç kimse bana ateist olduğuna inandıramaz, öyle birşey yok.
içgüdüsel olarak hiç kimse tanrıyı inkar edemez.31 Yorumla
+1 yılAçıkçası aynı olayı yaşadım diyebilirim size.Bi arkadaşım şehrimizdeki kilisiye gidip, incili falan okumuştu.Papa tarafından kutsanmıştı.Ben bu tür şeylere inanmam açıkçası dinimiz gereği.Bizler sadece inanmak ve ibadet etmekle yükümlü olan bir milletiz.Tüm müslüman halkı olarak geçmişten bu yana gelenek ve örfleri olan ırkız.Bunları yapmakla yükümlüyüz, sorgulamakla değil.Şahsen dört dörtlük dindar biri deilim.Bunuda söylüyorum yaşımın gereği.Daha gencim çoğu şeyide yaptım.Lakin Kuran okumasını bilirim ve cuma namazlarını kaçırmam.Önemli olan sorumluluklarımızın farkında olmamızdır.Zaten ateist olmuşsa bir kişi bunları yok saymaktadır.Dinen ikileme düşmüştür.İnanmak ile inanmamak arasında kalmış bir arafat yolundadır.Bu da onu yolundan saptırmaktır.Tek çaresi ona müslümanlığın gerçekliğini göstermektir.Ailesine belirtin bu durumu her ne halükarda olursa olsun.Sizide tebrik ederim yaptığınız davranışınızdan dolayı.
10 Yorumla
+1 yılSananeeeee. Sana ateistleri dine geri çevirme misyonu mu verildi? Sen kimsin? Dini islamı bilen biri olsaydın "dinde zorlama olmadığını" da bilir insanların yaşamına inanışına karışmazdın. Otur oturduğun yerde karışma milletin inanışlarına yaptıklarına. Seni ilgilendirmiyor arkadaşında olsa ateist mi deist mi ne olduğu? Ateistler inananlara siz neden ateist değilsiniz diye soruyorlar mı? Senin gibi örümcek kafalılar nedense insanların hayatlarına karışıp yargılama hakkını kendinde buluyor ama!
26 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşımın iyiliğini istiyorum duyarsız kalamam
- +1 yıl
Sende zeka olsa neye duyarlı olup olmaman gerektiğini bilir seni ilgilendirmeyen konulara burnunu sokmazdın...
Soran+1 yılYa sana mı düştü beni yargılamak
- +1 yıl
xkhats ın dediği gibi sana mı düştü ateist olan birini yargılamak? Beyin olsa zaten bunu düşünür yazmazdın böyle bir soruyu bana. Sus artık git başımdan örümcek beyinli...
+1 yılNerden biliyorsun cehenneme gideceğini? O inanan insanların yapmadığı bir iyilik yapar, cennete gider.Nasıl oluyor da böyle kesin yargı ile yorum yapıyorsunuz anlamıyorum.Sen gittin geldin mi? Ya da gidip gelenler mi var?
Herkes kendinden mesuldur, sen doğru bildiğini sevdiğin insan için yap, gerisini allaha ve onun tercihine bırak.12 Yorumla
Soran+1 yılKur'an da ayetleri inkar edenlerin cehenneme gideceği açık ve net belirtiliyor
- +1 yıl
Kuran da her şeye dair ayetler vardır, ama bu sizin yaptığınız doğru değil.Onun cehenneme veya cennete gideceğini ancak allah bilir, siz değil.
onu düzeltmeyı dusunmen emek vermen çok hoş
ama dıkkat et.. o senı kendıne benzetmesın
senın ınancını yok edemez ama bır takım islama uymayan huyları sana da geçebılır
ben bu durumda şunu yapıyorum
samımı bır ınsan mutlaka doğru yolu bulur
sadece dua etmesını ıstıyorum... bana doğru yolu gösterd dıye
samımı bır ınsansa zaten kurtulur
değilse... sana da zarar
allah merhamet etsın
dua edersın onun için ve arkanı dönüp çekıp gıtmelısın bence12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılallah'ı boş ver. Ona inanıyorum ama inanmıyorumda. karışık bırak cehenneme gidiyorsa ya ne yapalım. buna inanıyoruz. şimdi de sen çıktın başımıza. eğer allah insanların kaderini yazıyorsa somadakileri kurtarsaymış canım. veya hergün lösemi den ölen 1 milyon çocuğu kurtarsaymış
310 Yorumla- +1 yıl
ne yapıcan dövücen mi? her gün kaç insan ölüyor biliyor musun? 1 milyondan fazla. şimdi düşün eğer allah onların kaderini kötü yazmasaydı onlar yaşardı.
- +1 yıl
"Bilselerdi yapmazlardı" diyor o mükemmel peygamber, sende bilmiyorsun belli, aslında Kaderi sorgulamak güzeldir, Allahı buldurur insana, ama sorgularken isyan etmek işte o zaman sapıtmışlığın en dibinden el sallıyorsundur derinlere doğru. Allah SOMA olayına nasıl bir kader çizmiştir biz bilemeyiz, lösemili kişilerin kaderi de farklı bir boyuttadır ona da aklımız ermez, aslında sorgulamak yerine anlamaya çalışsak her şeyin şifresi ortada
- +1 yıl
çocukları erkekler ve kadınlar yaratıyor.sen en iyisi biyoloji 101 dersine git
- +1 yıl
erkekler ve kadınlar
+1 yılÇok zor. Yaşayarak, müsibetlerle müdadele edip Allah'ın varlığını yaşayarak kendi kanıksaması lazım. Yoksa sen tüm İslam alimlerini ve fıkıh kitaplarını önüne dizsen yine de boş. Tabi bu benim fikrim. Yine de laf aralarında tartışma çıkınca O'nu telkin etmek için bildiklerini O'na aktar.
00 YorumlaBunun için bilim ve İslam hakkında çok iyi bir bilgiye sahip olmalısın. Yoksa seni yer bitirir. Cevap veremezsin sorularına. soruları genellikle felsefik olacaktır. bu bakımdan felsefeyi de iyi bilmelisin. Ve felsefe ile islamı Kuranın tefsiri olan Risale-i Nurdan çok iyi öğrenebilirsin. Öncelikle kendini geliştir. Yoksa bir işe yaramaz çaban.
02 Yorumla- +1 yıl
Denemiş ikna olunmamış. O zaman al kuyruğunu bir tarafına bak işine. İnsanların inanışı başkalarını ilgilendirtmez. Bırakın artık örümcek kafalılığı. Ahirette ateistler için biz yanmayacağız. Sanane bananee.
Bana kalırsa uğraşma çünkü eğer o da seni seviyorsa sürekli onu buna ikna etmeye çalıştığın için senden soğuyacaktır. Seviyorsan o şekilde kabul et etmeyeceksen de arkadaşının canını sıkma.
12 Yorumla
Soran+1 yılAma iyiliğini istediğimden kötü bir niyetim yok
boşuna çabalama hem ateistler cehenneme gitmiyormuş öyle yazıyor linkte www.haksozhaber.net/...hennem-garantisi-39160h.htm
03 Yorumla
Soran+1 yılBu herife ne inanıyorsunuz Kuran'da açık ve net belirtiliyor
Soran+1 yılNisa 56
Dürüst cevap ve sağduyulu davranış, gerçek dostluğun işaretidir.Bu yüzden yalancı ve akılsız kişiden uzak dur.çünkü sana ne öğretecek birşeyi vardir nede kendisinden katacak bir değeri..Oysa ihtiyatlı duruş ve sakin ruh bilgiyi arar fakat sağduyudan yoksun akılsızın ağzıysa AHMAKlıkla beslenir..ve şunu hiç UNUTMA evlat : sağduyudan yoksun yalancı bir Güzel , domuzun burnunda ki altın halkaya benzer.
00 YorumlaVallaha mücizede göstersen içinde yoksa Allah (c.c) hidayet vermezse zor onun için Dua et bol bol Risale-i Nur okumasını öneririm eğer hala düzelmezse arkadaşlığını kes çünkü o senin ebedi arkadaşın olmayacak ebed-i dıyarda sonsuza dek ayrı kalacaksınız.
00 YorumlaO arkadaşınla takılmaya devam et, o seni düzeltir umarım.
20 YorumlaBenimde bir arkadaşım var aynen böyle. Öyle bşr gaflet uykusuna dalmış ki uyandıramıyorum Allah a dua et onun için..
12 Yorumla
Soran+1 yılEdiyorum zaten ama başka ne yapabilirim?
Düzeltiyecek birşey göremiyorum. Bu bir seçim ve sende iyi bir arkadaşın yapacağı gibi onun seçimlerine saygı duymalısın.
03 Yorumla
Soran+1 yılOna doğru yolu göstermek istiyorum
Soran+1 yılİyiliğini istiyorum duyarsız olamam
aklının var oldugunu biliyorsun deme de evet dicektir peki düşün bakalım de kim verdi sana bu aklı de mesela rüzgarın rengini sor nasıl oluyo peki bu de bunlar allah tarafından yapılmamısmı de töbe haşa allah tarafından gerçekleşmiyosa peki kim tarafından gerçekleşebilir de
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 663 cevap paylaştı.
+1 yılBu işler ısrarla olmaz. Önce neden ateist olduğunu tespit edeceksin sonra o sebebe dayalı mantıklı şeyler söyleyeceksin. Sürekli adamı zorlayıp cehenneme yanacaksin dersen daha çok soğur.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 899 cevap paylaştı. Yaşı büyükse ve düşünebiliyorsa inanan bir kimseyi söz ile inancından döndürmek zordur.
Siz de üsteledikçe inat yoluna gidebilir, çok seviyorsanız dua edin.00 YorumlaCehenneme gitmesin arkadaşını kurtarmalıyız lksdjfhbg
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 904 cevap paylaştı. Valla bizim arkadaş vardı, adam antik uzaylılara tapıyordu. Geçenlerde kelime- i şehadet getirdi. Biz ancak anlatabiliriz. Hidayet Allah'tan. Bizim yapacağımız bir şey yok. Kendisi isteyecek, Allah verecek. Bizlik bir şey yok.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılbuna binsin imana gelir :D
https://www.youtube.com/watch?v=ga-jhn9arGw02 Yorumla Doğru yolu bulmuş düzeltmiş kendini o zaten.Darısı başına :)
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah ıslah etsin senin gibileri ne diyim
+1 yıldüzeltemezsin kendisi tahlil eder kafasinda cözer ya da hic cözmez üzerine gitmen aksi bir sorun olusturur
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 630 cevap paylaştı. Ateist birinde düzelecek ne gördün? Ayrıca sana mı kaldı?
30 Yorumla
+1 yılvalla ne diyim zor bu işler ya ben de birisi için cok ugrastım ama yok ikna olmadı sen en iyisi bir cenazeye götür onu ve de dini anlamda sağlam deliller göster belki aklı basına gelir
00 Yorumla
+1 yılOnun için bol bol dua et dua etki ALLAH hidayet etsin yoksa kimse bir şey yapamaz
10 Yorumla
+1 yılpenisinin ucunda fabrika ayarlarına dön düğmesi olur erkeklerde. kadınlarda bu düğme meme ucundadır.
11 Yorumla- 00 Yorumla
Böyle düzelteceksin...
TSİETA :D oldu bitti ne uğraşıyon :D20 YorumlaDinde zorlama yoktur. bir insanın içinde yoksa hiç uğraşma içinde olmadıktan sonra
20 Yorumla
+1 yılEğer sözlerinin karşındakine etki etmesini istiyorsan önce söyleyeceklerine kendinin inanıp amel edeceksin. Gerisi de hidayet etmek - ki o da Allah'a mahsus bir şey.
00 YorumlaBirini değiştirmek istiyorsan önce ona yakın olup onu sevmelisin, içindeki dünyasını anlamalısın
00 Yorumla
+1 yılhristyan olsaydi hadi neyse adam bildigin allah tanimaz her seyi inkar eden biri bu cok kotu...
00 Yorumlaayarlarını kurcalarsan belki kendi düzelir.
baktın düzelmiyo tamire ver.
ateistlik bir hastalık değilki düzeltesin. inanç meselesi.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılIlık suda bekletin biraz, sonra istediğiniz şekli verip buzlukta yarım saat kadar katılaşmaya bırakın.
43 Yorumla
Soran+1 yılNe diyosun ya
- +1 yıl
Hüloooğ diyorum.
- +1 yıl
ahaha olum suyu ayarlayamazsa çocuk bu seferde budist olur :D
Ateisti sen kolayca düzeltemezsin , o kadar kendilerine ucu bucağı olmayan sorular soruyorlar ki , cevaplarını bulamadıkları sürece ateist kalmayı tercih ediyorlar :/
Başına bir olay gelmeden zor00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGöremeyen için yapacak hiçbir şeyin yoktur. İlk olarak onun görmek istemesi gerek.
10 Yorumla
+1 yılBelkide yukarıda başka bir tanrı var ve bu olaya inanlar yanacak red edenler cennete gidecek belkide sen yanlış yoldasın ;)
00 Yorumlakalpleri bir tek Allah istediği istimate çevirir..sen bişey yapamazsın..dua et başka yapıcak bişey yok..
00 Yorumlacanı g*tünün ağzına gelince korkudan dönerse döner cem karaca gibi yoksa dönmez. öbür tarafta görür ebesinin parizyen çorabını. :D
00 YorumlaSenin inancına göre cehenneme gidecek, ateist birine göre cehennem yoktur. Yani onun için sorun yok. Belki de din yalandır, ateizm doğrudur, Senin inandığın şeyin doğru olduğunu nereden biliyorsun?
02 Yorumla
Soran+1 yılMantığımla Allah'ın varlığını idrak edebiliyorum çok şükür
+1 yılDua etmekten başka bişey yapamazsın.
kalpteki mühürün sökülmesi için10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDikkat çekmek için yapıyordur. Bırak kendi haline onun dikkate almayın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKonuşmalısınız onunla ya da bu siteyi önerin ya da bir şekilde onunla bağlantıya geçmemizi sağlayın. Elimizden geleni yapmaya çalışırız
00 Yorumla
+1 yılAteist birini imana getirmeye çalısmak da tipik müslüman türk mantıgı ahah :D:D
12 Yorumla
Soran+1 yılDuyarsız mı kalalım
- +1 yıl
ateist adam sizden daha zeki la zaten. Yakma çocugun başını :)
Getiremezsin birak geberince pilic tavuk gibi yansin cehennemde
00 Yorumla
+1 yılGetiremezsin. Dua et onun için
11 Yorumla
Soran+1 yılEdiyorum zaten ama ne yapabilirim başka
+1 yılİmkansızı istemek bu olsa gerek.
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden imkansız olsun
- +1 yıl
Yeniden inananı hiç görmedim. Deist desen belki..
Soran+1 yılYoo var sonradan imana gelenler çok duydum
- +1 yıl
Gözünle görmeden inanma* diyecektim ama iki kere düşününce saçma geldi dfkgjdf
Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. bir kere kolayı seçmişse yapacak bişey yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılKolaydan değil bir türlü inanmıyor Alla'a ve dinlere
Gizli Üye(30-35)+1 yılkusur mu ki düzelticeksin
46 Yorumla- +1 yıl
Evet kardeş Türk kanı taşıyorsa kusur demektir
Cevap sahibi+1 yıltürklükle islam bağdaştırılamaz atalarımız şamandı bu 1.si 2. olarak türkler islamiyetten önce de varolan bir ırktır dünyanın en eski ırklarındandır islam var etmedi türkleri kana bağlama lütfen bunu
Cevap sahibi+1 yıltamam da sırf biri inanmıyorsa ya da farklı dindeyse neden ırkı onu reddediyor sizin kafanız mı iyi? ben atalarımın dinini almıyorum kendi düşüncelerimle hareket ediyorum ben atalarımdan ders alıyorum atalarımın tarihini nereden gelip ne yaptığını öğreniyorum inançlarına bakmıyorum ! ki ateist değilim bu acıma bu "doğru" yola sokma çabası ya da saldırma nedir ya? türk müslümansa türktür nedir? arkadaşım senin dediğin dinin kabulü ne zaman oldu haberin var mı? yani göktürkler uygurlar bunların hiç biri atan değil mi ya da türk değilmi gözünde? bence sağa sola saldıracağınıza soyunuzu, tarihinizi öğrenin son olarak inanç seçilir babadan oğula geçmez!
- +1 yıl
@onurdalgın
Bence burdakı insanlarla diyaloga yani böyle ciddi birşey için çünki hepsi mal bende dahil..
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl?
- +1 yıl
Yorumları okumuyormusun istisnalar hariç hepsi ateist gibi laflar ediyor yanlıs yerdesin yani. benım fıkrımı soracak olursan bu senın dın bılgınede bağlı onun her sorduğu soruya cevap verebılırmısın onu ikna edebilecek cevaplar bunu yapamazsan daha cok kararının doğru oldugunu dusunecektir
+1 yılkelimeyi sahadet getirsin bişeyi kalmaz :d
00 Yorumla
+1 yılMümkün müdür bilemem.
01 Yorumla- +1 yıl
Tabi inşallah, maşallah demediğimiz için hemen up! Her şeye up. Bence onu kendi görüşüne çekemezsin çünkü çok zor. bir kere 'düzeltmek' demişsin buzdolabı mı ki o düzeltesin? Önce insana saygı duyun. Senin dinini görüşünü benimsemek zorunda değil ki. Bunu anlayamadınız gitti.
+1 yılçocuk sağlam onunla takıl sen de düzelirsin
110 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten Müslümanım
- +1 yıl
ondan diyorum ya
Soran+1 yılMüslümanlık düzeltilecek bişey değil ki
- +1 yıl
haklısın ne yazık ki
Soran+1 yılNe diyosun bide anlasak
- +1 yıl
ihtiyacın olan bir beyin
- +1 yıl
bence sen kendini düzelt o kadar çelişkilisiniz ki görmediğiniz dokunmadığınız tadamadığınız bir şey hayatınıza egemen oluyor düpedüz aptallık
Soran+1 yılKalbimizde hissediyoruz şükür ki imanımız kuvvetli
- +1 yıl
senin allahın varlığına dair kanıt bulman zihninin sana bir oyunu.insan çevresinin ürünüdür yani görmediği tadamadığı algılayamadığı şeyi metalaştıramaz yani bence önce zihninin zincirlerinden kurtul ve özgür ol sonra burada savunduğun şeyi tekrar oku :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılUğur Akkafa'nın videolarını izlet...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence o seni düzeltir :)
02 Yorumla
Soran+1 yılTöbe ya
Cevap sahibi+1 yılhiç öyle töbe falan deme, ateist olmak baya bir kafa yormayı, zekayı ve cesareti gerektirir.Bence saygı duy onlara.Cenap ı Allah bile saygı duymuş onlara çünkü ateistlere göre, müslüman geçinen münafıkların cezası çok çok daha büyük ve bu Kuran'da yazıyor
cehenneme gitmesinden korkuyosun madem.onun için duaet cennete gitsin =) (tabi öyle biyer warsa )
01 Yorumla
Soran+1 yılİnanmıyorsun bari saygı duy
Gizli Üye(36-45)+1 yılsana da madalya takarlar. erkeklere huri olmaktan kurtulursun.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım?
Gizli Üye(30-35)+1 yılCennette erkekler teklif ediyormuş de.
12 Yorumla- +1 yıl
burada da öyle.
kızlar korkak canlılar. - +1 yıl
sensin korkak
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoğru yolu bulmuş umarım o seni ikna eder
15 Yorumla
Soran+1 yılYok kardeşim şükürler olsun ki imanım tamdır
Cevap sahibi+1 yılbende eskiden imanı tam olanlardandım=) ama emin ol inandığın şeyler doğru değil=)
Soran+1 yılTöbe ya sen inanmıyorsun bari inanana saygı duy hem nerden biliyorsun doğru olmadığını
Cevap sahibi+1 yılpeki arkadaşlar siz istediğinize inanın bn inamıyorum ok?
- Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem