Lütfen bana yardım edin. Onu çok seviyorum ama kendisi ateist. Kendisi'' Ben kendimin tanrısıyım'' diyor. Arap milletlerini sevmiyor çünkü suriyede savaş oluşu ve arap ülkeleri gibi zengin milletler yardım etmemesi. Lübnanlı türk değil erkek.
Cevabın nedir?
+1 yılİnandıramazsın çünki onlar zaten kalbi mühürlü kişilerdir. Onları inandırmnak imkansızdır. Big bang patlamasından önce ne olduğunu hiçbir bilim tam çözemez ve açıklayamaz. varlık ile madde farklıdır. ALLAH mekandan münezzehdir. Şimdi evrenin dışında üstünde vs gibi değildir şöyle düşünün bu varlık alemin dışında kendisini kendisi bildiği bir durumdadır. Açıklık getirmek isterdim ama çok karışık olur uzun yazı olur.
Konudan sapıyoruz ama geri konuya geleyim...
Yüceler yücesi tek olan rabbim bize sınırlı bir beyin vermiştir. Yani biz bu beynimiz ile ALLAH'ı çözemeyiz ve anlayamayız. Buna ilmimiz yetmez.
inançsız bir insanın süreceği güzel hayat veya kötü hayat cinsel olarak 45 40 desek 18de ergenlik olsa 30 27 senelik bir hayatı ebediyete feda eden cahillik olarak tanımlarız...
Neyse anlatmak istediğim inandırmak gibi çaba boşadır. Ağız ile inandım desede kalbi inanmaz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBirincisi neden onu inandırmaya çalışıyorsunuz?
İkincisi seviyorsanız neden şartlanma yaratıyorsunuz?
Üçüncüsü sevgiliniz doğru diyor. Siz hiç Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi paranın ve ihtişamın dibine vuran Arapların mültecilere yardım ettiğini gördünüz ya da duydunuz mu?
Ben duymadım ve ben de Arapların büyük çoğunluğunu sevmem. Ellerinden petrol ve Kabe'yi alsanız birbirlerini yiyecek kadar lüzumsuz bir millet!43 Yorumla- +1 yıl
bir ikinci sıkkina şiddetle katılıyorum
- +1 yıl
@Olejeyimsanirim sadece konuşacam neden oldun diye
- +1 yıl
@Olejeyimsanirim Teşekkürler.
+1 yılvalla kimsenin görüsüne karışmıyorum.. neden bu kadar acı cekiyor insanlar ozaman.. sürekli bir imtihan yorulduk artik... insanları olduğu gibi kabullenin. çünkü aslaa değişmezler üzülen siz olursunuz... zamanla tükenir ve yorulursun... mecalsiz kalırsın. ya vazgeç, ya da kabullen
00 Yorumla
ateistliği durduk yere seçmemiştir o adam.. bir çocuk gibi düşünüp fikrini değiştirmeye çalışma bence.. diğer dediği durumda da gayet haklı.. araplar kadar pis bir millet varsa ermeniler dir
12 Yorumla- +1 yıl
ermeniler arap mıydı :O
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
38Cevap
+1 yılArap milletlerini sevmemekle haklı çünkü kah pelerde ondan, müslümanlığı ne hale getirdiler çocuğa hak veriyorum, benimde aynı şekilde arkadaşım var her ne kadarda düşünceler garip gelse onu öyle kabul ediyorum ve iyi anlaşıyorum kendisiyle, bence hiç zorlama, benim bu arkadaşımın eski sevgilisi bunu camiye git namaz kıl diye zorlayınca kıyamet kopmuş ve Araplarla ilgili düşünceleri haklı, dün daha Amerika ile oturup kah peler anlaşma yaptı 350 milyar dolarlık, bende bir müslüman olarak Arapları sevmiyorum ve cahiliye döneminden bence 1 adım bile ilerleyemediler.
10 Yorumla
+1 yılBenim eskii sevgilimde ateistti onu sevgimle uzaklaştırdım. Onların yanında varlığı yerine benim varlığımı seçti..
32 Yorumla- +1 yıl
neden ateistti?
- +1 yıl
Bilmem kendi tercihi..
+1 yılateistler, deistler falan araştırmacı ve zeki insanlar oluyor genelde. yani onu inandirman için baya bir donanımlı olman lazım , ki donanımlı hocalar bile cevap veremiyorlar. onu böyle sev seveceksen.
10 Yorumla
+1 yılönce inanmama nedenlerini öğren ondan sonra onu ikna edecek doğru söylevleri yap
12 Yorumla- +1 yıl
kendini yetersiz görürsen bu konuda.
Youtube da Dr. Zakir var onun söylevlerini dinle islam alimidir ateistlerle birebir sohbetleri vardır. - +1 yıl
teşekkür ederim çok saol
uçağa bindir ve türbülansa sok.. anlatmana gerek kalmadan kendisi bir kaç sn içinde bulacaktır.( ateizm uçak sallanıncaya kadardır)
20 YorumlaOnu allaha inandırmak yerine sen ateist ol daha mantıklı.
22 Yorumla- +1 yıl
öyle iş mi olur :D ava giderken avlanmak gibi
- +1 yıl
eig burada 😂😂
+1 yılNiye saygı duymayı bilmiyorsunuz. Sana bu kadar zıtsa bırak çocuğun lafasının etini yerdin sadece.. Muslumsnlığasaygı beklerken başka dinlere mensup insnçsız bile olsa saygı gösterin. Sadece kendi dininizr saygı diye zırvalamayın..
01 Yorumla- +1 yıl
saygı duyuyorum bişi demedim çocuğa
Gizli Üye(36-45)+1 yılAteistlik tek yonludur yani bir defa aydinlandin mi artik bir daha geri donus yok. Mesela dunyanin kure seklinde oldugunu artik biliyorsun sana ben ne kadar dunya duzdur kup seklindedir desem bana inanmazsin
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. 30 lu yaşlardaysa o da ve ortadoğu gibi halkları otoriter bir yerden çıktıysa bilinçli yaşamış deneyimleri ve araaştırmalarıyla ateizme geçmiş diyebilirim bence öyle birini allaha iman ettirmek fazlaca yorucu ve zor birşeydir
00 Yorumla
+1 yılAteist olma sebeplerini sor, bunlara mantıklı cevaplar vereme, sonra mantıklı cevaplar vermek için araştırdığında harbiden mantıksız olduğunu gör ve sen de ateist ol mutlu mesut yaşayın. @tuunch (yorumundan esinlendim)
03 Yorumla- +1 yıl
Ciddi anlamda o amaçla yapmamıştım.. seni de yorumunu çalmış gibi olmayım diye etiketledim hani kaynakça gibi yazdım sona 😂
+1 yıldeğişmeden kabullenmez misiniz hiç bende aynı gorusteyim hiçbişey inanmiyorum kimse de inandiramaz
40 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBoşuna kendini çamura bulama. Hiç bir şey elde edemez, aksine kendinden fazlasıyla ödün vermekten helak olursun.
30 Yorumlaeger bu konuda biseyler dersen oda karsilik vercek vu sefer o seni degistiriyormus konumda olcak flnnn en iyisi ya böyle kabul et ya da ayril
10 Yorumla
+1 yılOnun hayatı onu ilgilendirir, bir şey yapamazsın. Yapmaya çalıştıkça da arkadaşlığınızı bitirirsin.
10 Yorumla
+1 yılİnanç zorla olmaz abla. 1 konuşursun 2 konuşursun inanacağı varsa inanır yoksa inanmaz
10 Yorumla
+1 yıletme sanane ya ateist ise herkes müslüman mı olucak madem gerçekten seviyorsun bırak saygı duy o sana diyor mu ateist ol
12 Yorumla- +1 yıl
Konu Allah'a inandırmak müslüman olmak eğil yanlış anladın
- +1 yıl
olsun dostum inanır inanmaz lütfen bence böyle şeyler de ısrarcı olma
- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılMantıklı ve gerçek şeyler sunmalısın. Şayet araştırıp, öğrenip de ateist olduysa imkansıza yakın.
30 Yorumla Ateist olma sebeplerini sor. Bu sorunlara mantıklı cevaplar ver. Buna rağmen ateistse İslam kendi nefsine hitap etmediği için ateist olmuş demektir. Zaten %90 öyle de.
20 Yorumla
+1 yılKendisi istemeli önce o kıt beyin inadından vazgeçmeli
02 Yorumla- +1 yıl
inat etmiyorum bilip bilmeden konuşma sadece öneri bekliyorum beyinsiz
- +1 yıl
bu nasıl mantık nasıl beyin iyi misin? söylediklerimle attığın yorumun alakası yok kendine gel terbiyesiz insan!
+1 yılNiye zorla müslüman yapcan ki seviyorsan kusuruyla kabul et din konularını açma sonuçta laik bir ülkeyiz
02 Yorumla- +1 yıl
Konu Allah'a inandırmak yanlış geldin
- +1 yıl
Yok yanlış gelmedim karışma onu demek istedim günahı ona boşver inandıramazsın güzel kardeşim
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. inandırma lazım değil milyonlarca insan var başkasını bul
06 Yorumla- +1 yıl
aşk nedir bilmezsin sen bu kadar kolay mı kestirip atmak
- +1 yıl
kafan yerinde değil heralde felsefi olarak dedi felsefe öğretmenin neyse
- +1 yıl
felsefe öğretmenim konuşurken benden cekinirdi bir insan felsefik olarak ne söylüyorsa eleştirilirken böyle eleştirilir. Ben sayısını bilmediğim kadar ateisti ikna ettim senin anlattığın kişi tam bir provokatör bunlar kendini ateizmin hissedarı gibi hisseder aklın varsa bulaşma
- +1 yıl
nasıl yaptın bari onu söyle
Kişilik & Karakter konusunda 379 cevap paylaştı. Kafasına gerçekten silahı daya bak bakalım kime dua ediyo
10 Yorumla
+1 yılİçinden gelmiyorsa inandıramazsın.
10 Yorumla
+1 yılNeden saygı duymuyorsun ona? Bak bu çok samimi bir davranış olurdu
01 Yorumla- +1 yıl
sanki bıçak çekecem çocuğa normal sorucam neden bu inanacı seçtin diye ne kadar fesat insanlar ya
+1 yıldoğru yolda birini bulmuşsun değiştirme derim ben
52 Yorumla- +1 yıl
ciddi misin?
- +1 yıl
evet ciddiyim
Olduğu gibi kabul et niye bişeyleri değiştirmek istiyorsun inanmak inanmamak kişinin özgürlüğü onun öyle olduğunu biliyordun en başından beri
13 Yorumla- +1 yıl
aşık olduğun biri göz göre göre yanlış yola gitmesine izin verir miydin?
- +1 yıl
kusara bakmada cehenneme gitmesine izin veremem ama en azından elimden geleni yapabilirim inşallah
+1 yılAllah hidayet vermezse inandırmanın mümkünatı yok sen davet et gerisini allaha bırak ve unutma dinde zorlama yoktur sıkma bunaltma
00 Yorumla
+1 yılLübnanlı ise edemezsin onlar arapların en lanetlisi... Onca İsrail vurdu gene kucaklarına oturdular
09 Yorumla- +1 yıl
arap milletinden değilller
- +1 yıl
arap değilse samidir yani israil soyuna dayanır
- +1 yıl
bunları nerden biliyorsun?
- +1 yıl
gittim gezdim gördüm
- +1 yıl
daha çok bilgi verir misiniz?
- +1 yıl
en baş özellikleri aldatma ve ihaneti severler dünyada p*rno sektöründe 7. ülkedir. sadakat nedir bilmezler, dinlere gibi ülkelerine de bağımlılıkları yok yeterince aile kültürleri yok.. Müslümanlarının çoğu bile sahte müslüman sayılır.
- +1 yıl
özelden konuşabilir miyiz?
- +1 yıl
buyur
- +1 yıl
mesaj atılmıyor sana
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerçekten sorgulayarak ve araştırarak ateist olmuşsa geri inandırman çok zor.
20 Yorumlabir kenara ceket as ve 1 milyon yil sonra evrimlesmedigini ona göster. boylece sana inanacaktir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhic bir sey yapamazsin. ilerle uzaklas hemen. Kalpler Allahjn elinde sadece o cevirir dilerse. senjnkinjn niyetide yok zaten
00 Yorumla
+1 yılAynı benim gibi düşünüyor çok zor o dine daha inandırman maymun gözünü açmış
00 Yorumla
+1 yılinanmaz çünkü inanmadığı için öyle 😂😉
50 Yorumla
+1 yılZorlama bence Allahın nasip etmesi lazm
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu saatten sonra inanması zor.
15 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Olduğu gibi kabul edemiyorsan çık hayatından.
30 Yorumlaİnandıramazsın ayrıca sana ne sanamı kaldı
31 Yorumla- +1 yıl
sevgilim yav he
+1 yılÇomarsa yapacak şey yok krdş
02 Yorumla- +1 yıl
geri kafalı denir çomar
- +1 yıl
Oohoo ne çomarlar gördük. Seviyesine bak, Afrikada çocuklar ölüyo Işid hebele hübele diyosa yav hehe de bırak ot gibi yaşayan sorgulamaktan bir haber tiplerle uğraşma
Lübnan halkı Arap değil miydi :/
04 Yorumla- +1 yıl
hayır yüzde ellisi müslüman diğerleri farklı dinlerde
- +1 yıl
arap değiller
+1 yılsevdiremessin 🙄
28 Yorumla- +1 yıl
neden annesi müslüman
- +1 yıl
bak bakim benim nicke😑
- +1 yıl
deve misin ve ateist misin kardeş?
- +1 yıl
panda var kedi var her ayak var
- +1 yıl
panda ya da kedi olsa sadece yine iyi :D
- +1 yıl
☹☹☹☹
- +1 yıl
sorry pardon :(
- +1 yıl
hata ediosun bilesin uzatmicam akini kullan
+1 yılİnanmazsa inanmaz seni ilgilendiren bir şey yok
00 Yorumlaİstediğin kadar uğraş gelmez.
10 Yorumla
+1 yılSana ne onun inanıp inanmamasından? Sen kimsin?
03 Yorumla- +1 yıl
Sevgilisi
- +1 yıl
E? Bu sana onun neye inanacağına karışma hakkı vermez. Vicdan özgürlüğü diye bir şey var.
- +1 yıl
deneme hakkımd VAR
İnançlara karışılmaz. O sana karışıyor mu?
12 Yorumla- +1 yıl
karışmıyorum düzgünce konuşmak istiyorum sadece
ona dinimizi anlat goster sahit olsun
04 Yorumla- +1 yıl
nasıl anlatıyım ki
- +1 yıl
arapça biliyor saten kendi dili arapça :D
+1 yılInandıramazsın. Çünkü seni anlamak için dinlemez
00 Yorumlaallahın olmadığpını kanıtlasın
00 YorumlaKarşıdaki dağları göster
00 YorumlaDoğru yolu bulmuş çocuk rahat bırak 😁
10 Yorumla
+1 yılinandıramazsın.
34 Yorumla- +1 yıl
neden?
- +1 yıl
çünkü senin onu ikna edecek bilgin yok.
- +1 yıl
nasıl yapabilirim
- +1 yıl
yapamazsın bırak çocuğu kendi haline yaparım derken iyice nefret ettirirsin.
Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Sende ateist ol.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 729 cevap paylaştı.
+1 yılUğraşma boş ver
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsözler köşkü YouTube sayfasındaki videoları izlet
00 YorumlaDinde zorlama yoktur
01 Yorumla- +1 yıl
zorlamıyacam saten
+1 yılbüyü yap
011 Yorumla- +1 yıl
müslüman mısın?
- +1 yıl
şaka yapıyorum büyü falan yapma sonra ben şey olurum xjhıguycn
- +1 yıl
müslüman olan biri büyü yaparsa dinden atalır
- +1 yıl
evet biliyorum ne güzel ateyiz ateyiz gezersiniz
- +1 yıl
kendince laf sokmaya mı çalışıyorsun canım burda ciddi şeyler yazıyorum islama çağırmaya çalışıyorum 23 yaşındayın beyin yok
- +1 yıl
eğer bunun kolay bir yolu olsaydı saçma olmazmıydı? sadece düşünememen şaşırttı
- +1 yıl
kolay yolu yok biliyorum ama deniyorum bunun ciddi mesele olduğunu da anlardın
- +1 yıl
eğer söylediysen ve istemiyosa müslüman olması ne işine yarar tbrkl tşkrlr ii akşmlr
- +1 yıl
1. Söylemedim
2. Amacım müslüman olması değil
3. Allah'a inandırmaya çalışacağım
4.''eğer söylediysen ve istemiyosa müslüman olması ne işine yarar''Türkçe öğretmenin kim sana türkçe öğretememiş. Anlam ve yapısı bozuk 23 yaşına gelmişsin boş. - +1 yıl
bozuk olan yeri açıklarmısın?
- +1 yıl
Sen
kendini kurtar
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 441 cevap paylaştı. Başka işin yok mu?
01 Yorumla- +1 yıl
konuşacağım diyorum sadece senin başka işin yok mu
Sevgilin mi bu kişi
01 Yorumla- +1 yıl
sevdiğim insan
Ucak sallaninca
00 YorumlaUğraşma bence
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı